Son ziyaretiniz: Sistem saati: Per May 24, 2012 5:16 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 28 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: yoklama kaçağı gürünüyorum,
İletiTarih: Pts Kas 29, 2010 1:28 pm 
Yeni Üye

iyigünler öncelikle böyle bi site açtığınızdan dolayı çok tşkkür ederim, emeğinize sağlık gerçekten çok yararlı bilgiler buldum kendim için,
soruma gelince, şuan yoklama kaçağı gözüküyorum, iki yıllık ön lisans eğitimimi azami 4 yıl içnde tamamlayamadım, ve okul bana 2 tane alttan dersim kaldığı için sınırsız sınav hakkı verdi, ama bu sınav hakkı askerlik tecili için yardımcı olmuyor, 2 aydan beri araştırmadığım yer kalmadı,
sorum şu şuan yoklama kaçağı gözüktüğümü söyledi askerlik şubem, ben ve N.ireland lı olan eşim yerleşim vizesi için başvuracağız, ve konsolosluk vize verecek şekilde her şeyimiz tamam, diyelimki vizeyi aldım ama yoklama kaçağıyım, bu yoklama kaçağı olma durumum yurt dışına çıkmam için sorun teşkil edermi ?
not pasaportumu 1 ay önce çıkarttım yani herşey tama ama muayene kaçağıyım,
eğer yardımcı olursanız çok sevinirim, çünkü eşimi çooook seviyorum ve onun aynında olmak istiyorum,

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: yoklama kaçağı gürünüyorum,
İletiTarih: Pts Kas 29, 2010 2:03 pm 
Site Müdavimi

merhaba arkadasım askerlik kagıdın konsolosluk tarafından istenilen evraklar arasında, ve her halikarda vizeni alsan bile yurt dısına cıkıs yaparken seni yakalarlar. yani asker kacagı oldugun için yurt dısına cıkamazsın bence . ama istersen yinede daha fazla arastır. allah yardımcın olsun ...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Kas 29, 2010 2:36 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Size garip gelecek ama su ana kadar hickimseden duymadim ki ASKER KACAGI (agir bir tabir oldu ama kusura bakmayin) havaalaninda yakalanmistir.

Ozel olarak aranmayan biri iseniz hakkinizda havaalaninda tutuklanma karari olmadigi surece kimseyi havaalaninda durdurmazlar.

Yillardir Turkiyeye ve Turkiyeden ucusum vardir ve eski isyerimdeki bircok iscimin ve arkadaslarimin da boyle sorunlari oldugunu biliyorum ama hic duymadim.

Belki sitede bu konuda daha bilgili birileri vardir.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Kas 29, 2010 2:43 pm 
Site Müdavimi

sirlan yazdı:
Size garip gelecek ama su ana kadar hickimseden duymadim ki ASKER KACAGI (agir bir tabir oldu ama kusura bakmayin) havaalaninda yakalanmistir.

Ozel olarak aranmayan biri iseniz hakkinizda havaalaninda tutuklanma karari olmadigi surece kimseyi havaalaninda durdurmazlar.

Yillardir Turkiyeye ve Turkiyeden ucusum vardir ve eski isyerimdeki bircok iscimin ve arkadaslarimin da boyle sorunlari oldugunu biliyorum ama hic duymadim.

Belki sitede bu konuda daha bilgili birileri vardir.

umarım haklısındır ama mantıklı düşünecek olursak simdi polis asker kacagını yolda yakalasa gönderiyor dimi hava alanında yurt dısına cıkıslarda polis kontrolunden geciyorsun ve gbt ne bakılıyor diye biliyorum ama yinede umarım arkadasım sorun yasamaz ve kavusur sevdiğine .

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Kas 29, 2010 3:05 pm 
Yeni Üye

arkadaşlar ilginiz için teşşekkür ederim, az önce internetten okuduğum bilgiye göre, vizem çıkması durumunda hemen askerlik şubesine gidip muayene oluduktan sonra muayene kaçağı durumundan kurtulabilir ve yurtdışına çıkabileceğim yazıyordu, ne kadar doğrudur bilmiyorum ama tüm alabildiğim bilgileri değerlendirmem gerekiyor, arkadaşlar eğer bu konuda yardımcı olursanız :( şimdiden çok teşekkür ederim,
ve konsolosluklar askerlik durum belgesinin üzerinde çok duruyorlarmı ? yani durum belgemin olmamamsı sorun yaratırmı vize için, yani olmasada olurmu ? :( :( :( :( :(

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Kas 29, 2010 3:06 pm 
Yeni Üye

p.s. askerkaçağı değilim yoklama kaçağı olduğumu söylediler şubeyi aradığımda....

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Kas 29, 2010 3:16 pm 
Site Müdavimi

tanic yazdı:
p.s. askerkaçağı değilim yoklama kaçağı olduğumu söylediler şubeyi aradığımda....

arkadasım bildiğim kadarıyla zorunlu bi evrak degil. sorun cıkaracagını sanmam ama yinede bilmiyorum bilgisi olanlar vardır bu konuda kesin olarak.

asker kacagı olsaydın muayneye giderken askeriye sınırları içinde seni yakalar götürürlerdi ama yoklama kacagıysan söyledigin mantıklı yoklamanı yaptırırsın sonra yurt dısına cıkarsın cunku arama kaydın olmaz poliste ...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Kas 29, 2010 3:22 pm 
Yeni Üye

bende zorunlu bi evrak olduğunu düşünmüştüm :) zaten öğrenci olduğuma dair belgem var, ve askerlik durum belgesini sormayabilirler diye düşünüyorum şimid,
inşallah canım eşime kavuşurum biran önce, onunda konudan haberi var ve çok üzülüyor,
ve üzgünlüğünün benden kaynaklandığı için zoruma gidiyor,
neysa arkadaşlar allah razı olsun sizlerden :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Kas 29, 2010 3:26 pm 

arkadaşım bu konuda en gerçekçi bilgiyi yaşamış birisiolarak ben cevap vereyim eşim de londraya gitmeden yoklama kaçağıydı hatta emniyet eve geldi şubeye götürdü sevkini verdi ama sağlık ocağına gitmedi yoksa devre kaybından direk askere alıolardı 2006 dan beri yoklama kaçağı olmasına rağmen 2009 da sorunsuz çıktı dışarı havaalanında sadece gbt kayıtları emniyetin kayıtları incelenio emniyette artık yeni uygulamayla yoklama kaçağı işiyle ilgilenmio rahat ol sıkıntı yaşamayacaksın ama ilçende dikkat et şubeye yakalanma...bol şansss....

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Kas 29, 2010 3:28 pm 

bu arada vizen gelse bile bence şubeye gitme onlar için evlilik yapıp oraya yerleşmen önemli deil sadece geriye dönük yurt dışında 3 sene sigortalı çalıştın mı die sorarlar sen en iyisi al vizeni git gittiğin yerden araştır askerliğini dövizli çevirmeye bak...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 28 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz