Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 4:51 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 36 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Yerleşim vizesini aldıktan sonraki işlemler nelerdir?
İletiTarih: Çar Tem 28, 2010 8:19 pm 

merhabalar

ben aktif bir üye degilim ancak aylardır her gün takip ediyorum bu forumu ve doğru biligiye de bu siteden ulaştım, vize başvurumu kimseden yardım almadan sayenizde yaptım ve yerleşim vizemi aldım bu yazıyı okuyanlar furumingiltereden şaşmayın derim.

soruma gelinde yerleşim vizemi aldım Türkiye yi terk etmeden yapmam gereken yasal bir sorumluluk yada UK ye buradan götürecegim bir evrak var mı?

Peki ya UK ye gittikten sonra yasal sorumluluklarım nedir? Yapmam gereken birşey ben geldim demem gereken resmi bir kurum var mı? eğer varsa vardıktan ne kadar zaman sonra bunu yapmalıyım.

Her şey için teşekkür ederim....

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Yerleşim vizesini aldıktan sonraki işlemler nelerdir?
İletiTarih: Çar Tem 28, 2010 8:49 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Oncelikle vizenizi aldiginiz icin sizin adiniza cok sevindim.

Artik surecin zor olan kismini tamamladiginiza gore aktif olmanin vakti gelmiste geciyor bence. vize basvurunuzda yasadiklarinizi ve kendi tecrubelerinizi sizden sonrakiler icin paylasirsaniz mutluluk duyariz.

Ayricada diger arkadaslarada yardimci olmanizi ve foruma katilmanizi bekliyorum. Sizi mutlaka kontrol edecegimden emin olun :)

Sorunuza gelince pasaportunuzu unutmayin :) onun disinda kisisel evraklarinizdan getirebilirsiniz tabiki ama ihtiyac olarak pek birsey yok. ingiltereye geldikten sonra yapacaginiz islemlerde , ingilteredeki ikamet adresinizin oldugu mektuplar istenecegi icin turkiyedeki islemlerle pek alakli bir durum kalmiyor.

Vizenizin bitimine 28 gun kala ILR icin basvuru yapicaksiniz tekrar , tabiki bu basvuru yapmadan oncede Life in the uk sinavini gecmeniz ve sinav sonuc belgesinide almaniz gerekiyor.

Suan degisiklige giren kanunlar var, sureci mutlaka takip edin ve basvurunuzdan oncede home office den tegit almayi unutmayin.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Tem 29, 2010 1:29 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

arkadaslar gerekli seyleri soylemis,bende bir kac sey ekleyim mutlaka geldiginizde banka hesabı acın,sitede bu konu var cunku hesap acmak burda krediniz olmadıgı icin cok zor esinizin calıstıgı bankaya pasaportunuz ve esinizle gidin ozman acarlar,gelirken fazla birsey getirmeyin bence manevi onemi olan seyler dısında sunku kiyafet burda daha ucuz bos yere fazla kg parası vermeyin,ayrıca banka hesabı actıktan sonra adınıza bir fatura alın(internet,telefon,yeni ev tutacaksanız belediye vergisi,tv vergisi vb,ayrıca bana gore en onemlisi hepimizin yasadıgı ve icinde oldugu ilk aylar ve issizlik sendromuna kendinizi iyi hazırlayın yıpratıcı bir surec oluyor malesef,bu donemde life in uk testine hazırlanmanızı ve gecmenizi tavsiye ederim en azından ugrasacak bir mesgale ve amacınız olur bu konuda sitede detaylı var(konuyu ben acmıstım yapılması gerekenleri detaylı yazdım).genel olarak ilk 6 ay icin yapacagunız bunlar.hayatınızda basarılar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Tem 29, 2010 9:29 am 
Üye

ben ce pasaportunuz ile sürücü ehliyetine başvurun.ilk 1 yıldan sonra ehliyet gecersiz olacaktır.bunun dışında DİŞ HEKİMİNE KAYIT olun .eyer ingilizceniz iyi deiylse mutlaka collega kayıt olun.eyer collega gıdersenız uk life testıne gecmek zorunda deyılsınız .
hem ingilizceniz biraz daha ilereler hemde yeni arkadaşlar edilenebilirsiniz
uk deki hayatınızda basarılar.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Tem 29, 2010 10:43 am 

Hayirli olsun.diger arkadaslar butun ayrintilariyla yazmislar herseyi.nerede yasayacaginizi bilmiyorum ama insallah hareketli bir mekandir yasadiginiz yer cunku bazi yerler cok sesiz gercekten.gecmiste hatirliyorum da baya bi stres olmustunuz.Degmiyor degil mi? Bak hersey yoluna girdi .

(bana yazicak pek fazla bir sey kalmamis)Bol bol turkiyenin havasini koklayin.:)gercekten cok ozleyeceksiniz.Buraya gelmeden evvelde eger azicik ingilizceniz varsa da onu ilerletmeye bakin cunku gercekten cok ama cok farkli gelicek konusmalar.Benim nerdeyse 1 yildi oldu. simdi simdi daha herseyi anlayabiliyorum.Her isimi kendim halledecek kadar da konusabiliyorum.Bol bol Ingilizce yayin dinleyin evinize kesinlikle turk kanallar izlemeyin en az 3-4 ay.Alt yazili ingilizce filmler izleyin falan.Tekrar hayirli olsun.Mutluluklar.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Tem 31, 2010 9:23 pm 

Öncelikle herkeze teşekkür ederim tavsiyeleri için.
Aslında önceleri çok stress yaptım ama belgerim saglamdı. Ben zaten ingilizce öğretmeniyim, birkaç iş teklifim vardı dosyamda, birde ben daha önce turist olarak bulundum UK de ve hatta UK de evlendim.Eşimle hesaplarımızda bir miktar da para vardı.Ve yalan beyanda bulunmadık hiç neyse o yani.

Dielerim herkez en kısa vizesini zamanda alır.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Eyl 02, 2010 12:07 am 
Yeni Üye

herkese selamlar gercekten emege saygi cok faydali bir site olumus burasi baktim arastiridm bayada iyi benimde bir kac sorum var ben 2010 da yerlesim vizsini aldim yil vize verdiler bana bundan sonrasi suresis vize basvurus yapmak icin 2 yil beklemek sartmi acaba ve life in the uk testini gecmem lazim arti national insurance number bas vurudum numaram gedli bana artik is bas vurusu yapabilrim demektir arti ben ingilzcemi dahada gelistirmek icin colle gitiim bas vuru yapmak icin bana dediler 450 pound odemen lazim yada esinle 1 yil daha gecirip bedava dil ogrenebilrsin dediler ve esol belgesini alip life in uk testini ne girmeden suresiz bas vuru da yapabilrsun dedi bende deim ben 450 poun odemiyecem ingulzce ogrenmek icin 1 sene bekleyip esol belgesini alip life in the uk testine girmeden suresiz bas vuru yapmak isityorum sizce ne yapmaliyim bu konuda uzaman olan arkadas varsa lutfen cevap yazssin ben 2010 da uk giris yaptim 2012 ye kadar vaktim var ama simdilik tek dusuncem calismak 1 aydir ingilteredeyi ve is bulmak baya zor xx bide onumde bu life in the uk sinavi var onuda calimam gerekiyor yada collce gidip esol belgesni almam lazim sizce ne yapmaliyim saygilar ... cevaplarinizi bekliyorum ...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Eyl 02, 2010 1:43 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

irfan yazdı:
herkese selamlar gercekten emege saygi cok faydali bir site olumus burasi baktim arastiridm bayada iyi benimde bir kac sorum var ben 2010 da yerlesim vizsini aldim yil vize verdiler bana bundan sonrasi suresis vize basvurus yapmak icin 2 yil beklemek sartmi acaba ve life in the uk testini gecmem lazim arti national insurance number bas vurudum numaram gedli bana artik is bas vurusu yapabilrim demektir arti ben ingilizcemi dahada gelistirmek icin colle gitiim bas vuru yapmak icin bana dediler 450 pound odemen lazim yada esinle 1 yil daha gecirip bedava dil ogrenebilrsin dediler ve esol belgesini alip life in uk testini ne girmeden suresiz bas vuru da yapabilrsun dedi bende deim ben 450 poun odemiyecem ingulzce ogrenmek icin 1 sene bekleyip esol belgesini alip life in the uk testine girmeden suresiz bas vuru yapmak isityorum sizce ne yapmaliyim bu konuda uzaman olan arkadas varsa lutfen cevap yazssin ben 2010 da uk giris yaptim 2012 ye kadar vaktim var ama simdilik tek dusuncem calismak 1 aydir ingilteredeyi ve is bulmak baya zor xx bide onumde bu life in the uk sinavi var onuda calimam gerekiyor yada collce gidip esol belgesni almam lazim sizce ne yapmaliyim saygilar ... cevaplarinizi bekliyorum ...

öncelikle vizen hayırlı olsun arkadasım,sitede sordugun tum soruların detaylı cevabı var burdan bakabilirsin life-in-uk-testi-t856.html buradan detaylı ogrenebilirsin adım adım ne yapman gerektigini,ama basitce eger orta veya biraz ortanın altında bir ingilizcen varsa life in uk sınavına gir calısacagın 60 sayfa,esol biraz uzun bir surec,birde aman dikkat etmen gereken konu ilk iki yıl hic bir sekilde yardım almaman gerekiyor zaten vizeye basvururken bunuda tahaut ettiniz,ucretsiz kurs demissin aman dikkat cunku bunu yardım olarak gorurlerse basın agrıyabilir surekli oturuma basvururken,diger sorunda surekli oturuma 2 yıl sonunda basvuracaksınız eger durumunuzda bir degisiklik olmassa,en son ni numaranızda gelmis umarım kısa surede is bulursunuz,is veya daha iyi bir is herkezin ortak sorunu zaten,sonuc olarak verdigim linkten konuları ve durumunu incelemeni ve is arama surecinde hazır bosken life in uk aradan cıkarmanı tavsiye ederim,

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Eyl 02, 2010 12:33 pm 
Yeni Üye

tsk arkadasim bilgilendirdigin icin eger devlet yardmi alirsam ilerde suresiz vizeye basvurda sorun cikartabilirler diyorsun yani cunku basin agriyabilir demiisn eger devlet yardmi alirsan life in the uk gelince evet detayli molarak yazmissin ne yapmak gerektigini kisacasi bunu basite almamak gerek calismak gerek calistigin taktirde kendi kendini test edebilyorsun online bu dah iyi arti baktim calismak gerek bide bir sorum daha var suresis vize basvurdugunda vize ucreti tekrar oduyormuyuz ... ve senin dedigini yapip devlet yardimi almayim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Eyl 24, 2010 5:20 pm 

Selin arkadaşım senin için herşeyin hayırlısı olsun öncelikle ve sevgili admin yeni üyeyim ve birçok yere yazdım fakat cvp veren olmadı.Bende yeni yerleşim başvurusu yapıcam ve yazılanları takip ediyorum ama birileriyle de konuşmaya ihtiyacım var...inanın amacım burada saçmalamak değil sadece başvurumda yanlış yapmamak adına detaylı bilgilere ihtiyacım var lütfen bana da destek olun da bende hayırlısyla başvurumu yapıp hayırlı haberlerimi de sizlerle paylaşayım cvplarınızı bekliyorum arkadaşlar...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 36 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: