lakersss yazdı:
yasinaka yazdı:
Evet arkadaşlar.En son soru soran arkadaşa ilaveten ben ve eşim Türkiye'de yaşıyoruz.Sürekli Londra'ya gidip geliyoruz.Eşimin ve oğlumun ingiliz vatandaşlığı var. Benim isteğim avrupaya vizesiz girebilmek.Bunun için oturum almak şartmı? Birde eşimin ailesi Londra'da ve orada eşime ait herhangi bir şey yok.iş, ev, maaş gibi.Bu durumda benim oturum yada serbestlik almam için neler yapmam gerekir? Direk Londra'ya gidip orada ki yerleremi başvurmak gerekir? Şimdidien teşekkürler...
oturum alirsaniz oturumunuz oldugu ulkede yasamaniz gerekli. oturumunuz olmadan gidip gelmek icin uzun sure gecerliligi olan turist vizesi lazim size.
İngiltere için 5 yıllık vize almıştım.Ama schengen vizesini her defasında 6 aylık alıyorum.Bu da canımı sıkıyor.Yeni fotoğraf, başvuru formu, ıvır zıvır bir sürü işle uğraşıyorum.En son Almanya konsolosluğundan turist vizesi aldım.Bayan bile bana fırça attı.Sen hala İngiliz vatandaşı olmadınmı diye? Bende İngiltere'yi sevmiyorum diyerek geçiştirdim.Sonuçta 8 senedir evliyim.Burada mutluyum.Ama hiç aklıma gelmedi serbestlik... Bana uzun süreli schengen vizesi lazım.Bunun için bilgisi olan varsa yorumları beklerim...
yasinaka ve rummy ayni kisi diye dusunuyorum.her iki nickin paylasimari ayni.ingiltere schengen degil o yuzden ingilterede oturum almanizda avrupada serbest dolasim saglamicaktir ingiliz pasaportu alana kadar.en azindan ben boyle biliyorum.diger arkadaslarda fikirlerini paylasir sanirim