mel yazdı:
Lutfen bana yardimci olurmusunuz... Ilk vizemi aldigim tarih 04.06.2008 ama benim ulkeye girisim 03.09.2008 dugunumuzu yaptik ve bende kamuda calistigim icin hemen birakamadim isimi.2008 Bayram zamani 15 gunlugune Turkiye`ye gittim. 02.07.2009 tarihinde tekrar turkiyeye gittim ama birkacgun sonra annanemi 15 gun sonrada dedemi kaybettik bu sebepten mecburen turkiyede uzun kaldim. Yani 19.10.1009 da ingiltereye esimle beraber donus yaptik. Simdi lutfen bana ne yapmam gerektigini nasil bir yol izlemem gerektigi ile ilgili bilgi verirmisiniz home office ariyoruz ama devamli bir yerlere yonlendiriyorlar hic bir bilgi alamiyorum vede sinava girmedim henuz ama ing bilgim yetersiz oldugu icin gecemeye bilirim sinavi. College gidiyorum ama sertifikam yok College den kagit alsam olurmu.Lutfen bana bilgi verirmisiniz 04.06.2010 tarihindede vizem sona eriyor.Simdiden cok tesekkur ederim
Tekrar merhaba , ingiltere vize alis tarihi 04/06/2008 - ingiltereye ilk giris - 03/09/2008
verdiginiz tarihlere gore benim hesapladigim 92 gun sonra giris yapmissiniz. Indefinite basvurunuzda giris tarihi baz aliniyor. Neyseki ingiltere icinde gecirmediginiz sureler degil. suan icin dikkat ettikleri husus vizeyi aldiginiz tarihten 90 gun once giris yaptiginiz veya yapmadiginiz. giris yaptiktan sonra ingiltere disinda gecirdiginiz zamanlarin indefinite e etkisi yok fakat vatandaslik basvurunuzu yaparken o sureleri bekleyeceksiniz. Ingilizcenizin iyi olmadigini soylemissiniz devamli bir yerlere yonlendirme gibi birsey soz konusu degil , yogunluktan dolayi bekleme olabilir fakat bekleyin iyi ingilizcesi olan bir sahis sizin icin konussun. net olarak vize alis tarihinizi ve ingilitere giris tarihinizi belirtin indefinite emi yoksa suanki vizenizi 6 aylik uzatma vizesine mi basvuracaginizi sorun. size verilen cevabi yazili olarak isteme hakkiniz var. telefonda bilgi veren sahisa bir mail adresi verin ve verdigi cevabi ek olarakta bu mail adresin egondersin. cunki tam 92 gundesiniz belki onlar sinir olarak algilayip direk indefinite e basvurabilirsiniz diyebilirler.
Indefinite basvurunuzu yaparken sizden istenilen Life in the UK sinavindan basari ile gecmek veya ESOL sertifakasi sahibi olmak. Butun dil okullarinda ozel esol sertifakasi veren kuruluslarin reklamlarini gorebilirsiniz sanirim verdikleri sertifika 300 400 pound civarindaydi. devlete ait yerlerdede bir kac soru sorularak bu sertifika veriliyormus ama tam emin degilim. suan devam ettiginiz kurs buyuk ihtimalle esol dur. kurstaki yetkili kisiye bu konuyu sorun size verecekleri sertifika life in the uk sinavi yerine gecerli olurmu olmazmi diye. eger degilse ya disardan ucretle ESOL kursuna gidip hemen sertifikayi edinin. Life in the uk i gecemem diyorsaniz tek care bu.
Life in the uk icinde defalarca bu
forumda konustuk. birseyleri sorarken lutfen forumu inceleyin . sinav ucreti 33 pound. sinavda cok zor bir sinav degil secim sizin bu 2 yoldan birini yapmak zorundasiniz yoksa indefinite basvurunuzu zora sokarsiniz.
Ek olarakta indefinite veya ulkeye gec girdiniz diye size vize uzatma icin basvurunda deseler her iki ihtimaldede vize bitis tarihinden 28 gun once basvurunuzu yapin.