Son ziyaretiniz: Sistem saati: Per May 24, 2012 5:10 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 17 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Yerlesim vizesi ve indefinite leave to remain basvurusu
İletiTarih: Cmt Mar 06, 2010 1:35 pm 
Yeni Üye

oncelikle herkese selamlar arkadaslar!!! bu site ile bugun karsilastim ve okudukca kafam karisti sorucak sorularim var yanitlarsaniniz cok sevinirim
evlilik yaparak suanda londrada yasiyorum vizemin verilis tarihi 13.05.2009 ve bitis tarihi 13.08.2011. oncelikle sorucegim sorunun 1. sitede okuduguma gore 90 gunluk bir olay var.ben vizeyi aldigim tarihten yaklasik 107 gun sonra felan 30 agustos 2009 da ulkeye giris yaptim .bu surenin nedeni isim nedeni ile calismak zorundaydim ve sonrasinda esim geldi ve memlekette bir dugun yaptik. bu konu ne olucak bu konu bana nekadar yansir nekadar zarar verir cevaplayin lutfen. ve duyduguma gore 2011 temmuzda yasalar degisyormus ben vatandasliga basvurma sansim nekadar var yoksa bende yeni yaslara gore 6 yil beklemek zorundamiyim.
ikincisi suan ulkede 6 ay doldurdum ve suan is ariyorum,lakin is bulmakta zorlandim.bulursam hemen baslicam ama eger celismadigim surelerin bana zarari olurmu? beni atma ihtimali varmi ?50saatlik gonullu calisilmadan bahsedilmis ben calismadigim mudetce gonullu istenildigi kadar calisabilirim bu benim icin bir tecrube olacagina inaniyorum ama bu calsima devlet islerindemi olmasi lazim ornegin engellilere yardim edebilirim yaslilara yardim edebilirim ve cocuk okularinda yardim yapabilirim,bu tarz bir gonullu calismami cok merak ediyorum , egerki oyleyse seve seve yaapicagim
daha dogrusu bir cok bilgiye ihtiyacim var ama inaninki kafam cok karisik cok simdi bitanede oglumuz olucak. lutfen bilginizie siginiyorum vize surecim bittiktensonra,bikere dahami bana deneme vizesi vericekler yoksa 6 senemi beklemem lazim bu sure icerisinde beni atarlarmi ulkeden ve bu ulkede vatandaslik kazanmak icin ne tur isler yapmam lazim gonullu calisabilirim etkinlikler yapabilirim ama ne tarz biryere devlet okullari devletin yasli bakim ve engelli evleri
lutfen yardim cunki nasil soru sorucagimi bile bilemedim cunki piskolojikmen kendimi cok kotu hissettim simdi :(

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: ALLAH rizasi icin yardim lutfen ...
İletiTarih: Cmt Mar 06, 2010 5:43 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Oncelikle sakin olmasin :)

Vize alis tarihinden 107 gun sonra ulkeye ilk girisini gerceklestirdigin icin. vize bitim tarihinden 28 gun once indefinite leave to remain vizesine basvurmak yerine 6 aylik spouse vizeni uzatma vizesine basvurucaksin. 90 gun u gecirmemis olsaydin vize bitim tarihinden 28 gun once direk sinirsiz oturum icin basvurabilme hakkin vardi ama malesef kacirmissin.

bu buyuk bir sorun degil. alacagin 6 aylik uzatmanin ardindan sinirsiz oturum basvurunu yapicaksin.

is bulmak icin elinizden gelen cabayi gosterin ama yoksada olum degil. partnerinizin gelirinde herhangi bir problem yoksa devlet yardimi almadan aldigi maasla sizinde geciminizi idare ettirebiliyorsa sorun cikmayacaktir.

bu 6 aylik vize uzatma basvurusuda indefinite ten cok farkli degil oturdugunuz eve sizin adiniza gelen bolca mektup olmasi lazim, telefon gas elektrik su odediginiz vergiler banka statementleri vs. vs. nekadar cok olursa okadar iyi. esinizin payslipleri gelirini kanitlar belgeler.

bunlarin hepsini simdiden ay ay duzenli olarak tutun. home office sitesinden veyada direk home office i arayarakta durumunuzu tegit ettirin ve ona gore hareket edin. korkulacak bir durum yok.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Yerlesim vizesi ve indefinite leave to remain basvurusu
İletiTarih: Cum Mar 12, 2010 8:05 pm 

Lutfen bana yardimci olurmusunuz... Ilk vizemi aldigim tarih 04.06.2008 ama benim ulkeye girisim 03.09.2008 dugunumuzu yaptik ve bende kamuda calistigim icin hemen birakamadim isimi.2008 Bayram zamani 15 gunlugune Turkiye`ye gittim. 02.07.2009 tarihinde tekrar turkiyeye gittim ama birkacgun sonra annanemi 15 gun sonrada dedemi kaybettik bu sebepten mecburen turkiyede uzun kaldim. Yani 19.10.1009 da ingiltereye esimle beraber donus yaptik. Simdi lutfen bana ne yapmam gerektigini nasil bir yol izlemem gerektigi ile ilgili bilgi verirmisiniz home office ariyoruz ama devamli bir yerlere yonlendiriyorlar hic bir bilgi alamiyorum vede sinava girmedim henuz ama ing bilgim yetersiz oldugu icin gecemeye bilirim sinavi. College gidiyorum ama sertifikam yok College den kagit alsam olurmu.Lutfen bana bilgi verirmisiniz 04.06.2010 tarihindede vizem sona eriyor.Simdiden cok tesekkur ederim

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Mar 12, 2010 9:51 pm 
Yeni Üye

oncelikle kolay gelsin mel arkadasim,bu surec gercekten insani piskolojikmen yoran bir surec,senin basvuru tarihine cok bir sure kalmamis, ben daha yeni sayilirim benim basvuru icin uzun bir vaktim var ama biraz arastirmaya calistim,biraz bilgiler toplayabildim ama nekadarda olsa benim bilgim yeterli olmaya bilir. 1. oncelikle live in the uk testini en kisa zamanda almalisin bence,henuz bende girmedim ama burda okudugum kadariyla giren arkadaslarin cok zor olmadigini soyluyor,bence bu sinav icin maksimum 1 haftalik bir surec bizim icin yeterli olabilicek.2.onemli kuralda birlikteliginize kanitliyacak belgelerinizi birarada toplamak (maas bodroloari banka decontlari eve gelen bu tarz gelen herturlu mektubu eklemeniz sanirim ) 3. de biz bu ulkeye gece girdigimiz icin ingilterede 2 senelik bir zamani dolduramadigimiz icin. indefinte leave to remain yerine, uzatma vizesine basvurmak lazim sanirim further leave to remain
su anda bende senin durumunda oldugum icin arastirmaya basladim ama tam olarak nekadar dogruyum nekadar yanlisim tam olarak bilemiyorum...ama sana burda yardimci olabilicak bu konu hakkinda bilgili arkadaslar var umaarim sana en kisa zamanda cevap yazarlar
neyse sana kolay gelsin ve senin icin biseyler yapmak isterdim ama benim elimden simdilik bukadari geliyor,umarim guzel gelismelerle karsilasirsin.ha bu arada sende herhangi bir bilgi sahibi olursan veya yeni biseyler ogrenirsen,tekrar buralara yazmani rica edicem cunki benimde sizin gibi arkadaslarin yardimia ihtiyac duyucagim
saglicakla kal

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Mar 12, 2010 11:59 pm 

Tesekkur ederim bende bilgi aldikca burada paylasirim sizlerle.Ama bu test benim kafami cok karistiriyor acikcasi sorularin turkce karsiligi varmis indirdim sayfayi ama acilmadi kapanmis sanirim insallah bulan arkadaslar yollarlar ve ben de insallah sorunsuz indefinite alirim Insallah hepimiz aliriz Tekrardan cok tesekkurler bilgileriniz icin

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Mar 13, 2010 1:55 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

mel yazdı:
Lutfen bana yardimci olurmusunuz... Ilk vizemi aldigim tarih 04.06.2008 ama benim ulkeye girisim 03.09.2008 dugunumuzu yaptik ve bende kamuda calistigim icin hemen birakamadim isimi.2008 Bayram zamani 15 gunlugune Turkiye`ye gittim. 02.07.2009 tarihinde tekrar turkiyeye gittim ama birkacgun sonra annanemi 15 gun sonrada dedemi kaybettik bu sebepten mecburen turkiyede uzun kaldim. Yani 19.10.1009 da ingiltereye esimle beraber donus yaptik. Simdi lutfen bana ne yapmam gerektigini nasil bir yol izlemem gerektigi ile ilgili bilgi verirmisiniz home office ariyoruz ama devamli bir yerlere yonlendiriyorlar hic bir bilgi alamiyorum vede sinava girmedim henuz ama ing bilgim yetersiz oldugu icin gecemeye bilirim sinavi. College gidiyorum ama sertifikam yok College den kagit alsam olurmu.Lutfen bana bilgi verirmisiniz 04.06.2010 tarihindede vizem sona eriyor.Simdiden cok tesekkur ederim

Tekrar merhaba , ingiltere vize alis tarihi 04/06/2008 - ingiltereye ilk giris - 03/09/2008

verdiginiz tarihlere gore benim hesapladigim 92 gun sonra giris yapmissiniz. Indefinite basvurunuzda giris tarihi baz aliniyor. Neyseki ingiltere icinde gecirmediginiz sureler degil. suan icin dikkat ettikleri husus vizeyi aldiginiz tarihten 90 gun once giris yaptiginiz veya yapmadiginiz. giris yaptiktan sonra ingiltere disinda gecirdiginiz zamanlarin indefinite e etkisi yok fakat vatandaslik basvurunuzu yaparken o sureleri bekleyeceksiniz. Ingilizcenizin iyi olmadigini soylemissiniz devamli bir yerlere yonlendirme gibi birsey soz konusu degil , yogunluktan dolayi bekleme olabilir fakat bekleyin iyi ingilizcesi olan bir sahis sizin icin konussun. net olarak vize alis tarihinizi ve ingilitere giris tarihinizi belirtin indefinite emi yoksa suanki vizenizi 6 aylik uzatma vizesine mi basvuracaginizi sorun. size verilen cevabi yazili olarak isteme hakkiniz var. telefonda bilgi veren sahisa bir mail adresi verin ve verdigi cevabi ek olarakta bu mail adresin egondersin. cunki tam 92 gundesiniz belki onlar sinir olarak algilayip direk indefinite e basvurabilirsiniz diyebilirler.

Indefinite basvurunuzu yaparken sizden istenilen Life in the UK sinavindan basari ile gecmek veya ESOL sertifakasi sahibi olmak. Butun dil okullarinda ozel esol sertifakasi veren kuruluslarin reklamlarini gorebilirsiniz sanirim verdikleri sertifika 300 400 pound civarindaydi. devlete ait yerlerdede bir kac soru sorularak bu sertifika veriliyormus ama tam emin degilim. suan devam ettiginiz kurs buyuk ihtimalle esol dur. kurstaki yetkili kisiye bu konuyu sorun size verecekleri sertifika life in the uk sinavi yerine gecerli olurmu olmazmi diye. eger degilse ya disardan ucretle ESOL kursuna gidip hemen sertifikayi edinin. Life in the uk i gecemem diyorsaniz tek care bu.

Life in the uk icinde defalarca bu forumda konustuk. birseyleri sorarken lutfen forumu inceleyin . sinav ucreti 33 pound. sinavda cok zor bir sinav degil secim sizin bu 2 yoldan birini yapmak zorundasiniz yoksa indefinite basvurunuzu zora sokarsiniz.

Ek olarakta indefinite veya ulkeye gec girdiniz diye size vize uzatma icin basvurunda deseler her iki ihtimaldede vize bitis tarihinden 28 gun once basvurunuzu yapin.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Mar 13, 2010 2:33 pm 
Yeni Üye

admin teskkeurler bilgilerin icin

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Mar 17, 2010 7:46 pm 

tesekkur ederim

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Arl 16, 2011 4:21 pm 

Benim indefinite vizeyle ilgili birkaç sorum olucak cevaplayabilirseniz çok sevinirim.Benim enty clearence(suppose)vizem 11/11/2009 da başlıyor fakat ben ingiltereye 11/12/2009 da girdim ve vizemde 11/02/2012 de bitiyor.fakat ben Türkiye'de tatil icin neredeyse 3 ay kaldım farklı zamanlarda 7-8 defa gittim.bu günler sorun teşkil edermi.30/01/2011 de basvursam sorun olurmu vizem bitmeden 11 gün önce .basvuru icin nereyi tavsiye edersiniz Settlement checking servisler nasıl sizce?birde bizim bütün evraklar tamam ama edilme ben 2 dir onun annesinde kaldık ev kiralamadik herhangi bir sorun cikarmi aramızda kira sözleşmesi yapsak olurmu

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Arl 20, 2011 9:22 am 
Üye

arkadaşlar merhaba,
ben vizemii 01.aralık 2011 de aldım yen, ama hangi tarihte ulkeye giriş yapmam gerekli kaç gon içindee,bilgisi olan varmı?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 17 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz