Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 1:27 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 8 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Yerleşim Vizesi ve Gereken Evraklar Listesi
İletiTarih: Pts Oca 12, 2009 11:02 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Ilk kullanıcı yazısı olarak bu onurun bana verilmesi büyük şeref doğrusu ;)

Uzun süreçli sitemizin ilk yazı günlerimize başlamış bulunmaktayız. Bütün ziyaretçi ve üyelerimizden tek istediğimiz akıllarında bir soruları varsa sormaları , bildikleri ve paylaşacak bir tecrübeleri varsada paylaşmalarıdır. iyi dileklerimizi sonlandırarak yazımıza geçelim artık.

Arkadaşlar bi işi yapmadan önce mantığını anlamak lazım. Körü körüne kulaktan dolma bilgilerle veya acenta/şahıs ların bizlere verdikleri bilgilerle bir vize başvuru sürecine girmek mantıksız olur. bol bol araştırmalı ve öğrenmeliyiz.

Yerleşim vizesine kısaca evli bir partnerin diğer partnere sponsor olup vize alması diyebiliriz.
Sponsorun burada ne anlama geldigini açıklamak gerekirse , İngiltere hükemetinin göçmenlerden beklediği , devletin sırtına yük olmaması. Ne yaparsa yapsın devletten herhangi bir yardımdan faydalanmasın zihniyeti taşıyorlar. Bunuda sponsor kelimesi altında vize sürecinde sizlere kanıtlayacaklar.

İngiliz vatandaşı olan sponsorunuz sizi ingiltereye getirebilmesi için size kefil oluyor. Bu kefillik sadece lafta değil , aynı zamanda sizin ingilterede bütün maddi, manevi , konaklama ve insansal ihtiyaçlar gibi her gereksiniminizide karşılamak zorunluluğu kılınıyor. Bunlarıda vize başvuru sürecinde beyan etmiş olduğunuz evraklarla kanıtlamaya çalışıyorsunuz.

Evraklara geçelim ,

Evlilik cüzdanı
Evlilik belgeleriniz
Sponsorunuzun pasaport fotokopileri , sizi ziyarete geldiği sayfaları beyan etmek için giriş çıkış damgalı yapraklar.
Sponsorunuzun ingilteredeki çalışma grubu p45 veya payslip gibi eşinizin ne kadar maaş aldığını gösteren dökümanlar
Sponsorunuzun ingilterede kullandığı banka ve kredi kartı hesapları dökümleri
Sponsorunuzun varsa ev veya arac mal mulk tapu beyanı
İngiltereye geldiğiniz andan itibaren ikamet edeceğiniz kesin bir adresin olması
Eğer yapılabiliyorsa sponsorunuz tarafından ingilteredeki bir şirketin sizin adınıza iş davetiyesi göndermesi veya vize başvuru evraklarının içine eklenmesi
Sizin maddi durumunuzu kanıtlar belgeler
Diploma veya sertifa örnekleriniz
T.c de çalışma durumunuz
Sponsorunuz haricinde sponsorunuzun babası veya annesi tarafından sizin için yazılmış garantorluk mektubu işe yarayacaktır.
ve en önemlilerinden birisi olan ilişkinizi kanıtlayıcı belgeler. Sizin resmi nikahla evli olmanız ilişkinizin gerçek olduğunu kanıtlar nitelikte malesef sayılmıyor. flort doneminde nekadar sureyle bir araya gelebildiğiniz. ayrıldığınız dönemlerde kurduğunuz irtibat kayıtları (telefon faturaları , msn orneklerı vs), ilişkinizin ne kadar geçmişe dayandığını kanıtlayan fotograflar , birbirinize aldığınız hediyeler veya özel günlerde attığınız mektuplar . veya bir kargo konşimentosu gibi bu örnekler çoğaltılabilir. Bu örnekleri sizlerde çoğaltabilirsiniz.

Eksik veya yanlış bir bilgisi varsa düzeltilebilir/ eklenebilir. Vize başvurunuzda başarılar diliyorum.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Yerleşim Vizesi ve Gereken Evraklar Listesi
İletiTarih: Çar Oca 14, 2009 10:13 am 

Arkadaşlar bi işi yapmadan önce mantığını anlamak lazım. Körü körüne kulaktan dolma bilgilerle veya acenta/şahıs ların bizlere verdikleri bilgilerle bir vize başvuru sürecine girmek mantıksız olur. bol bol araştırmalı ve öğrenmeliyiz.

Evet hocam goruslerinize aynen katiliyorum.Uc ay kadar once 2 yillik yerlesim vizesini almis biri olarak hic bir acentadan yardim almadan bu isi basardim.Arastirmadan ogrenmeden koru korune olmuyor.Istenilen belgeleri eksiksiz verdikten sonra ve sponsor olan sahis UK hukumetinin sartlasina uyuyorsa sorun yok demektir.Zaten buraya gelince insan anliyor.Kimseyi rencide etmek gibi bir dusuncem yok ama bu forumlari takip eden arkadaslarinda fazlasi olup eksigi olmadigini dusunuyorum.

Herkese bol sanslar.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Oca 14, 2009 11:18 am 

Kardesim Dumah'a aynen katiliyorum,

Eminimki derin tecrubelerinden bu forumdaki kardeslerimizde cokca fayda gorecekler kardesim.

Sevgi ve saygilarimizla

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Oca 14, 2009 5:14 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Iyi dileklerinizden oturu tesekkur ederim :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Oca 16, 2009 4:44 pm 
Yeni Üye

arkadaşlar mrb bende yerleşime başvurdum ve uk resident in verdiği bilgiler ve yoğun incelemelerimle evraklarımı teslim ettim.
EVRAKLARIM:
Sponsorumdan ingilizce yazılmış geçimini oturduğu yeri evlilik öncemizi ve sonramızı anlatan bir mektup.
Banka hesapların kredi kartlarının dekontları ve ekstreleri
İşyeri kontratı müdüründen aldığı mektup
Kira kontratı belediye ye kayıtlı olduğu ve evinin kiralarının ödendiği dekontlar
Su elektrik gaz telefon faturaları ve geçmişe ait bir kaç fatura örnekleri
P60 5 aylık
Pasaportunun dolu sayfalarının giriş çıkışlarının fotokopileri
Yasal kalma iznini gösterir belgenin fotokopisi
Eski işyerindeki maaş bordroları ve sözleşmesi ayrıca diğer işine geçtiğini gösteren transver kağıdı
Ehliyetinin ve sertifikalarının fotokopisi
Pasaportum ve fotokopileri
Evlilik cüzdanımız ve fotokopisi
Eğitim sertifikalarım
İkametgahım
Banka ekstrelerim
Babamın tapuları
Babamın emekli defteri
Nüfus kayıt örneğim ayrıca bekarlıktaki ailemin nufus kayıt örneği
Eşimin uçak biletleri alış verişlerimizin faturaları
Eşimin gönderdiği paraların dekontları ve bozdurduğum döviz faturaları
Kuyumcudan aldığımız takıların faturaları
Alışveriş faturalarımız
Nişan ve düğünümüzü ve diğer günlerimizde birlikteliğimizi destekleyen yaklaşık 250 fotoğraf
Telefon kartları,msn mail leri.

ayrıca arkadaşlar bütün evraklarınızın 2 şer adet fotokopisini alın.bir asıl bir fotokopi konsolosluğa ve 1 fotokopiyide kendinize ayırın.mesela banka dekontlarının aslının arkasına fotokopileride ekleyin çünkü sırayla istiycekler.
BU BİLGİLERİ DAHA AYRINTILI YAZMIŞTIM AMAEKRANIM KAPANINCA SİLİNDİĞİ İÇİN TEKRAR YAZMAYA ZAMANIM YETMEDİ ŞİMDİLİK BU KADAR HERKES İÇİN HAYIRLISI.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Oca 16, 2009 10:07 pm 
Avukat ( L P C )
Kullanıcı avatarı

merhaba yesilim arkadasim

gercekten cok sagol bilgi ve belgelerini diger basvuru sahipleriyle paylastigin icin onlar adina tesekkur ederim...

mukemmel bir dosya hazirlamissin...

insallah en kisa zamanda mujdeli haberi verirsin bizlere...

kal selametle...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Oca 19, 2009 10:43 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

ilerideki aylarda yerleşim vizesine başvurmayı planlıyan arkadaşlara bir ufak tavsiyem var;birbirinize gönderdiğiniz mektubları,sonra birbirinizi aradığnızı belgeleyen hiçbir tekefon faturasını atmayın saklayın.Biz daha çok var başvuraya diye ne gerektiğn hiç araştırmadık mesela sonra bunların lazım olduğunu duyunca saklmaya başladık ama umarım çok geç kalmadık.Aynı hataya düşmeyin derim:)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Mar 03, 2009 5:38 pm 

mrb lar arkadaşlar şükürki bu formu buldum bend alla izin verrise bu mayısta evlilik yapıcam ve yerleşim vizesine başvuracam eşimle 3 yıllık bir birliktelimiz var artık evrakları hazırlmak isityorum yardımınıza ihtiyacım var
1.sorum p60 dediniz ne dir ?nerden alacak kıza ne desem anlamış olur
2.eşim benim için sponsorluk mektubu yazacagında ne yazmalı bir kaç örnek verrimisiniz ve başlarken nsl başlamalı
3. annesi ne yazmalı benim için
4 benim maddi durumum iyi degil bu vizeyi etkiler mi
eger hızlı bir şekilde cvplarsanız sevinirimm allaha emenet olun
eger mümkünse cvp kopyalayıp the_kingkull@hotmail.com yazarsanız sevinrim

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 8 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız