Son ziyaretiniz: Sistem saati: Per Şub 09, 2012 10:38 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 31 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: yerlesim vizesi reddi - nasil itiraz edebilirim
İletiTarih: Per Tem 15, 2010 3:06 pm 
Üye

red geldi ankaraya itiraz adresi yazıyor içinde ama nereye itiraz edecegim bilmiyorum iyi bir tercuman bulmam lazım herhalde,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: yerlesim vizesi reddi - nasil itiraz edebilirim
İletiTarih: Per Tem 15, 2010 3:15 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

oncelikle , defalarca konu acmayi birakip derdinizi 1 cumleyle ifade etmek yerine insanlarin sizi anlayabilmesini saglayin. bu sekilde devam etmekten vaz gecmesseniz sizi uzaklastirmak zorunda kalacagim.

ikinci olarakta size verilen red mektubunu buraya yazin lutfen.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Tem 15, 2010 3:37 pm 
MI5
Kullanıcı avatarı

aksaraylı kardesim gecmis olsun oncelikle , Adminimizin dedigi gibi red mektubunuzu paylasirsaniz size ve gelecekte bu duruma dusen kardeslerimize yardim etme imkani dogar. Red gerekceleri nelerdir? basvurunuza guveniyorsaniz reddi curutecek ekstra evrak , belge saglayabilirmisiniz ?
Anliyorum hepimiz bu yollardan gectik fakat bu panik halinde hemen itiraz etmeyin sitede forum avukatimiz var tecrubeli arkadaslar var onlarinda fikirlerini alalim ,sonra siz baska avukatlarla fikir alisverisi yaparsiniz. Sizin sahte gocmenlik avukatlarina yada bu isi yapan acentalara , kurumlara bu panik halinde para kaptirmanizi kesinlikle istemem cunku piyasada umit tuccari munafik cok. (Not : Sozum isini namusluca yapan insanlara yada kurumlara degil yanlis anlasilmak istemem.)
Lutfen red mektubunuz buraya yazarak paylasiniz .
Tekrar gecmis olsun Saygilar.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Tem 15, 2010 8:41 pm 
Üye

tamam anladım amcak yarın onu buraya koyabilirim tarayıcıdan atmak lazım oda benim yok yarım ben bir internetten atayım buraya ben bu işleri bilen birisi degilim köyde yaşayan biriyim yarın atarım buraya ingilizce okumam çok az yardım ederseniz sevinirim teşekkürler şimdiden

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Tem 15, 2010 10:02 pm 
Üye

evet her türlü evrak bulabilirim you have sought to sponsor in the uk it is statet that you first met in bodrum in may 2008 when you appear to have been working as a seasonal employee at a resort you have not indicaret the nature of this employment for which you appear to have been in receipt of the türkiş minimum wage 550 220 paunt for six months of the year you have not described the cir cumstances of your meeting nor is there any evidence of the relationship whiçh you stated began 2008 on 20 may two days after your frisht meeting you have showing evidence of there cart s send between you in the two years you ara stated to have been embarked on this relationship phone bills showing indicate a degree of contact although the bills do not give the year involved and have not been translated as stipulated in the visa guidance There is no further evidence of contact other than photographs taken at the time of the wedding it is unclear how long spouse remained in türkey following the wedding and there is no evidence of of her presence in türkey on any occasion as evidence by entery ane exit stamps in her passaport it ist thust not known how much time you have actually spent time together since you fristh meet I am not satisfied that this is a genuine and subsisting relationship nor that both parties to the marriage intend to remain together permanently as husbant and wife İT appears that when you are frisht stated to have meet your sponsor was in receipt of a range of STATE benefist documents seen from the DWPindicate that your sponsor had nor worked for lengthy periods of time her bank statements indicate weri low level of transactions and at low levels it is asserted that şhe is working part time now there is no corroborating evidence of this and handwritten notes purporting to show wages paid are not backed up by any statement of earnings such as P60s or corresponding to show bank deposits the nature of the accommodation occupied by your sponsor is not given and it appers that şhe has at least one child to sport I am not therefore satisfied that your sponsor has the means to support and accommodate you withhout recourse t o public funds there is no indication of your employability in the UK on the basis of the available evidence I not satisfied that this application meets the reuirements of paragraph 281 rules I have trere fore fefused your application because I not satisfinied on the balence of probabilities that you meet all of the reuirements of the aboveparagraps of the immigration rules bunlar yazıyor şimdiden çok teşekkür ederim hepinize

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Tem 16, 2010 12:56 pm 
MI5
Kullanıcı avatarı

Merhaba aksarayli arkadasim basvurunuzun red edilmesinin bircok sebebi var , finansal sebebler basta olmak uzere bayagi bir detayli liste var onunuzde Allah yardimciniz olsun.

Oncelikle esinizle 2008 de tanistiginiz zaman Bodrumda bir resort da sezonluk (Yilin 6 ayi) calistiginiz gorunuyor fakat yaptiginiz isin tam olarak ne oldugunu belirtmemissiniz (Yonetici,garson ,komi vs. Her ne ise) basvurunuza calistiginiz yerden aldiginiz ayrintili bir referans mektubu ekledinizmi? (bu sorular onemli eger eklediyseniz ve onlar bir sekilde gormedi ise bunun adi insan hatasidir yanlis hesap bagdattan doner ,itiraziniz sirasinda belirtirsiniz.)

Esinizle mayis 20 ,2008 de ilk tanistiginiz gunden 2 gun sonra iliskinizin basladigini belirtmissiniz fakat buna dair bir kanit yok diyorlar (ispatliyabilirmisiniz ? ) Birbirinizle haberlestiginize dair telefon faturalari sunmussunuz fakat faturalarin uzerinde hangi tarihler oldugu ile ilgili bir bilgi yok ve tercume edilmedikleri soyleniyor.

Sadece dugununuzde cektiginiz fotograflardan baska bir kanit yok diyorlar ve ekliyorlar esinizin dugunden sonra nekadar Turkiyede kaldigi bir muamma cunku esinizin pasaportunda herhangi bir giris cikis damgasi yok ayrica esinizle ilk tanistiginizdan bugune, nekadar sure birlikte kaldiginiza
Dair herhangi bir kanit olmadigini soyluyorlar bu sebepten dolayi vize memuru tatmin olmuyor ve iliskiniz gercek olmadigina kanaat getiriyor ve ekliyor evli taraflarin yani sizin ve esinizin ileride kari koca olarak surekli birlikte olacaginiza supheli bakiyor.

Esinizin banka hesabindaki para giris cikislari dusuk olarak nitelendiriliyor, esinizin elyazisi ile belirttigi parttime isten kazandigi paranin herhangi bir maas bordrosu yada resmi bir yazi ile desteklenmedigi belirtiliyor.

Esinizin yasadigi yerle ilgili hic bir bilgi sunmadiginiz soyleniyor eger kira ise kira kontrati ev sahibi ise tapu , adresi belirleyecek faturalar ,emlak vergisi makbuzu vesaire . Yani vize makami esinizin yasadigi yeri bilmek istiyor ailesi ilemi kaliyor ?yoksa belediye evimi? Buna dair hic bir bilgi olmadigini soyluyorlar.
Esinizin bakmakla yukumlu oldugu enaz bir cocugu oldugu belirtiliyor ve bu sartlar altinda devletin yardimlarina muhtac olmadan size sponsor olamiyacagi durumundan ve sizin Birlesik Krallik ta herhangi bir is durumunuzun(is teklifi ,muhtemel is davetiyesi vs.) olmamasindan dolayi , vize memuru ilgili gocmenlik kanunlarina gore basvurunuzu red ediyor.

Sevgili akarayli ben red nedenlerini boyle madde madde yazmayi uygun buldum, umarim sende simdi zihninizde yavas yavas canlandiriyorsundur neleri dogru neleri yanlis yaptigini.
Ben hemen itiraz etme derim yazilanlari iyice birdaha oku , forum arkadaslarima ve yoneticilerimize benim guvenim sonsuzdur onlarinda yorumlarini alalim ve kendine su soruyu sor bu itiraz gerekcelerini curutebilirmiyim ? benim esim kendine full time bir is bulup maddi olarak beni finance edebilirmi? ve ben ufakta olsa bir is teklifi alabilirmiyim? Cunku yanlis anlasilan birsey var oda sudur Birlesik Krallik vatandasi ile Turkiye Cumhuriyetinde yapilan evlilik hic kimseye otomatik olarak Birlesik Kralliga yerlesme hakki vermez, gocmenlik ve yerlesim kanunlari acikca belirtilmistir, Kendine soracagin ikinci soru ise su olsun gercekten basvurunu yaparken bir yerlerden yardim aldinmi ? yoksa kulaktan dolma bilgilerle mi yanlis yonlendirildin ben evliyim nasil olsa vizemi alirim gibi ?
Simdilik itiraz icin suren var , sapkayi onune koy ve ciddi ciddi dusun bu arada ,forum arkadaslariminda yardimini ve yorumlarini bekliyorum yanlisim varsa lutfen duzeltin arkadaslar vebal altinda kalmak istemem
Tekrar gecmis olsun saygilar selamlar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Tem 16, 2010 9:25 pm 
Üye

öncelikle çok teşekkür ederim 2008 de çalıştıgım otelden kagıt almadım ama alabilirim çünkü sıgortalı çalışıyordum orda çalıştıgım ve eşimin oraya tatile geldigine telefon faturasında tüm tarihler saati dakikası ile yazıyor bana telefon şirketinin gönderdigi döküman ama tercümesi yapılmamıştı genelde internetten görüşüyoruz eşim 10 defa türkiyeye geldi ama evlendikten sonra 6 ay gelemedi vizeye başvurdugumdan 2 gün sonra geldi hatta o uçak biletinini koydum içine dosyanın o yanımda idi köyde evi aradılar buldular yanımda ama ben marmrisde çalışırken kaldıgımız otelden fatura alabilirim kabul olurmu orda kaldıgımıza dahi ve uçak biletimiz ve 5 tane otobus biletimiz vardı antalyadan aksaraya boumdan aksaraya aksaydan marmrise vs mektuplar vardı kargolar vs bunlar hiç göz önünde bulundurmamışlar resimden başka ne gösterebilirim eşim part time çalışıyor elektirik gaz su faturasını getirdi kira kontratıda vardı ben hatayı aracı kurumla başvurmamakta yaptım çünkü tercuman tamam bunlar dedi bu gün aksaraya gitiim 90 km metre ama ınanırmısınız bu yazıyı okuyacak tercuman bulamadım geri geldim sakın kafa ile okuyacaklarmış onlarda sadece karın ordan bir avukat tutacak diyorlar başkada hiçbir şey bilmiyorlar eşim full time işe başlaması gerek bana bir iş teklifi bulması lazım ordan eşim dava açarsa ne kadar sürer bu iş bende çalıştıgım otelden kaıt alırım ve kaldıgımız otelden çok çok teşekkur ederim bilgisi olan arkadaşlar yazabilirmi lütfenn

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Tem 17, 2010 1:40 pm 

Merhaba;anladığım kadarıyla sizde hazırlanacak evraklar kadar,yanlış anlamadıysam sunum sorunu da mevcut.Bence vizenizde istenen evrakları hazırlarken liste de belirlenen sırada düzenleyin.Hatta mümkünse aynı grup evrakları aynı renklendirin ki dikkatten kaçmasın.Ya da içinde tekrar sayfaları olan klasör dosyaya. Söz gelimi ilk sayfasına evlilik belgeleri,ikinci sayfaya evlilik resimleri,bir sonrakine telefon dökümleri,bir sonrakine internetten görüşmeler vb. sizin burda topladığınız evraklar;daha sonra eşinizin İngilterede ki topladığı belgeler yine gruplandırarak dosyalayın.(Hatta her sayfanın içinde hangi evrakların olduğunu inceleyen kişi hemen anlasın diye etiketleyebilirsiniz.)En önemlisi belge atlamayın,hatta istediklerinden fazlasını belgeleyebiliyorsanız onlarıda dosya ya ekleyin.Size bildiğniz için belgeleme gereği yok diye düşünebileceğiniz bir belge önemli olabilir.(Genelde bildiğiğmiz bir şeyi herkes biliyor gibi gelir;ama öyle değildir aslında) Rakamsal olanlar hariç belgelerin gerçek ve düzgün tercümelerin yaptırın.Bir atasözü var biliyorsunuz' Fazla mal göz çıkartmaz.'Fazlasını sunacağınız evrak ve belge de vizeye zarar vermez,aksine yarar sağlar.Tabii belgelerin istenen belge olması önemli,yoksa ıvır zıvır olanı değil.Bence en önemli kısmı da sizin ve eşinizin ekonomik olarak ayaklarınızın üzerinde durabildiğinizi belgelemeniz.Yani kısacası hayatınızı kurtarmak amacıyla İngiltere'ye yerleşmek düşüncesinde olmadığınızı yetkililere ispatlamak.İkinci kez müracaatınızda kısa sürede vizenizi almanız dileğiyle.Hoşçakalın.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Tem 17, 2010 4:34 pm 
Üye

eşim diyorki ben burdan avukat tutayım o halleder herhalde diyor o ordan itirazmı etsin yoksa ben tekrarmı bavurayım ama eşim part time çalışıyor ve her türlü evrakların üstünde adresi var birde bu internetten görüştümügümü nasıl isbat edrerim bilgisi olan varmı birde sumun sorunu vardı bence evraklar karma karışıktı ve tercüman onlar kendi düzetler dedi eşim bana income yolladı gelir beyanı onuda koymuştum

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Tem 17, 2010 4:41 pm 
Üye

sizce yenidenmi başvuruyum yoksa eşim ingiltereden itirazmı etsin birde itiraz edersek mahkeme ingilterede ne kadar zamanda sonuçlanır ve birdaha başvurursam aracı kurumlamı yani bir şirketlemi başvuruyum

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 31 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: