yanlıs yönlendirmeyelım arkadaslar
manager arkadasım
bende aynı sartlarda basvuru yaptım.evlenmeden yerlesım vızesıne basvurabılıyorsun.kız arkadasınla turkıyede son iki yıl yaşadığını ispatlaman gerekiyor.tlf faturaları,kira kontratı,elektrik,su faturaları.bol fotoğraf,arkadaş ve aile bireylerinden referans mektupları.ve tabiki yerleşim vizesi için gerekli diğer evraklar.
ben basvurumda red aldım iki nedenden dolayı.
1.kız arkadaşımın devam eden ve sonuçlanmamış eski eşinden boşanma davası
2.iki yıl içinde kız arkadaşım bir kaç ayını uk de geçirdiği için
appeal yaptık ilave belgelerle.mahkeme ilişkimizin gerçek olduğuna ve kız arkadaşımın(eski eşinden) mahkemesinin sonuçlandığına olumlu karar verdi
ikinci red nedeni olan 2 yılın tamamını birlikte geçirmediğimiz için mahkeme olumsuz sonuçlandı.fakat bize bir üst mahkeme şansı verildi ve 28 kasımda kız arkadaşım hazır bulundu.home offıce avukatı her şey tamam demiş ama 2 yıl olayına takılmış.kız arkadaşımda kanunda 2 yılın her günü birlikte yazmadiğını savunmuş.hakim şimdi karar vermek istemiyorum kararı size bildiricem demiş 9 gün oldu hala bekliyoruz.(ilk mahkemeden çıkan karara bakan diğer hakim yaklaşık 600 güne yakın olan beraberliğimizin yeterli olduğuna kanaat getirmiş ve bize üst mahkeme şansı doğdu) eylül 24 2010 vize müracatı.24 kasım 2010 red aldım.2011 ağustos mahkeme olumsuz sonuclandı 28 kasım 2011 ust mahkeme sonuclandı.hala karar beklıyoruz. yani yaklaşık 14 ay oldu.HAYIR DESELERDE RAZIYIZ çok muallakta kaldık.sanırım türkiyede yaşıcaz olumlu sonuçlansada

umarım yardımcı olabilmişimdir