Son ziyaretiniz: Sistem saati: Per May 24, 2012 5:04 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 10 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Yerlesim Vizesi Icin Gereken EvrakLAr LisTesi GunceL 2011
İletiTarih: Per Ekm 20, 2011 7:06 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Oncelikle herkese iyi gunler selamlar ....
AiLe Birlesim . Yerlesim . Nisanli .ogrenc Vs Vizelerine basvurmus basvuracak Olanlar icin biraz bilgi oneri konu basligi acmak istedim....

genelde zamaninizi alan vize tulerinden biri olan yerlesim vizeleri uzun bekleyis gosterilebilmektedir .

Bununla beraber basvurmadan Once Kessinlikle Saglam evraklarla vize basvuru yaptiginiza emin OLun ' Eksik evraklarla vize basvurusu yapmayin yaptiginiz zaman vizenizin gec veya red olmasina sebeb olacaktir ..

Evraklarin arasina eklenecek Onemli listeyi sizlere listeyecegim ..

1.) maas bordrosu (calisiyor iseniz sizin calismiyorsaniz esinizin p60)
2.)banka hesaplari
3.)ev kontrati gaz elektrik council tax telefon faturalari (Esinizin)
4.) turkiyede geciminizi saglayan kanitlayacaginiz banka hesaplari evin taposu ailenizin banka hesaplari olabilir bunlara ozen gosteriniz
5.)tanistiginiz gunden itibaren birlikte cektiginiz fotograflar . mailler telefon gorusmleri msjlar msn ciktilari yahoo skype facebook msjlari vs ciktilari
6.) birlikte oldugunuz sirada tatile ciktiginiz otel rezervasyonlari ucak biletleri otobus biletleri bile olsun varsa sayet bunlari sunmaya gayret ediniz .
7.) kendinize ait olan araba motor ev dukkan vs bunlari sunabulirsiniz finansal durumunuzu kanitlar .
8.) nisan forograflariniz dugun fotograflarinizi sununuz .
9.) sabika kaydi (Tercumeli ) sabikaniz varsa bunlarida cikarip tercumelerini sununuz
10.)nufus kayit ornegi(tercumeli)
11.) askerlik tecil belgesi (tercumeli)
12.) ikametgah (tercumeli)
13.) lise diplomasi ilk okul diplomasi (tercumeli)
14.) ev taposu ' dukkaniniz varsa bunlarin vergisi (tercumeli)
15.)kurslardan aldiginiz belgeler ( bilgisayar ingilizce sertifikasi berber vs varsa eger bunlari sunabilirsiniz
16 .) aileniz arkadaslariniz size belli miktarda para yolmissa bunlarin faturalarini evraklarinizin arasina koyabilir eger buyuk bir paraysa bunlari aciklayacak bir sekilde kucuk bir mektup halinde aciklayabilirsiniz (paranin nerden geldigi ortaya cikacaktir ve bu sorun olmaz tam tersi yararli olur)
17.) Bosanmis iseniz bosanma sonucu evraklarinizi sunun .
18.)evlilik cuzdaniniz
19.) esinizin dogum belgesi
20.) Siz calisiyor iseniz calistiginiz is yerinden yazi ve Ssk dokumanlarini sununuz Finansal Durum ..
21.) Online basvuruda hata yapmamaya calisin hic acele etmeyin anlamadiginiz yerleri sorulari esinize sorun tam emin olmadiysaniz forumda konu basligi acin ve bizlere sorun yardimci olalim ..
sonucta bir hata yaparsaniz acik vermis olursunuz ve vizenizin gec olmasina veya red olmasina sebeb olur
22.) online basvuru yaparken kredi kartinizi yaninda bulundurunuz ve kredi karti vize ucretinden fazla olacak limite sahip olmalidir .. online basvuru tamamladiktan sonra kredi kartinizi kontrol ediniz eger fazla para cekilmise onlara bildiriniz para iadenizi isteyin ..
23.) Yeminli tercumanlarda tercume edeceginiz olan evraklari dandik tercumancilarda yapmayiniz kaliteli bilinmis tercumanlari seciniz ..
24.)basvuru tamamladiktan sonra randevu alin ve randevu saatinde konsolosslukta Bulunuz evraklarinizi ve biometrik bilginiz alindiktan sonra isleminiz tamamlanir sizlere Tracking Number verilir ve vize bekleyis sureci Baslar !

Not: Bazi arkadaslar soruyor acaba istanbuldan mi basvurayim ankaradanmi hangisi hizli vize verir vs .. bence butun konsolosluklar aynidir ... ben ankaradan basvurdum benimle beraber bir arkadas istanbuldan basvurdu ikimizinde vizesi ayni gunde geldi ! demek olay ankara istanbul bursada degil.
evet arkadaslar Bilmeyenler icin yukarda hazirlamis oldugum listede beki daha eksik yazmadigim vardir onlarida siz tamamlarsiniz ..

evet arkadaslar yukarda listeledigim evrak listeleri umarim bilmeeyenler icin bir bilgi oneri olur ....

Vize bekleyis surecinde Kisa bir tatiLe cikin ... arkadaslarinizla ailenizle zamaninizi cok iy degerlendirin .. cunki topraginizdan ckiyorsunuz ve ne zaman doneceginiz belli degil.....
onun icin viz basvurusundan sonra zamaninizi cok iyi degerlendirin..

Vizenizi aldiktan sonra turkiyeden getirebileceginiz onemli esyalarinizi evraklarinizi mutlakaa getirin..

Sertifikalariniz is yerlerinden almis oldugunuz yazilar. diplomalariniz vs burda cok isinize yarayacaktir .. bunlari getirmeyi sakin unutmayin .......

Herkese Iyi gunler Dilerim ............... Undisputed47

Not : Gecenlerde paylasmistim ama konu kayboldu gibi tekrardan gunceledim : )

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Yerlesim Vizesi Icin Gereken EvrakLAr LisTesi GunceL 2011
İletiTarih: Cum Ekm 21, 2011 9:19 am 
Site Müdavimi

GERCEKTEN BİREBİR OLMUS EVRAKLARIM :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Ekm 21, 2011 1:04 pm 

merhaba,

ingiltere vizesine başvururken askerlik vazifesini yapmamak problem midir?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Ekm 21, 2011 2:08 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

carlos2121 yazdı:
merhaba,

askerlik yapip yapmaman onemli degil .

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Ekm 21, 2011 8:35 pm 
Site Müdavimi

Undisputed47 yazdı:
carlos2121 yazdı:
merhaba,

askerlik yapip yapmaman onemli degil .

uzun sureli tecilli degilse problem olur
evraklar arasina yerlesim basvurusunda maas bordrolari gibi,sigorta gibi belgelere ihtiyaciniz yok,bu diger vizelerde gecerlidir,en fazla esinizin durumu onemlidir,eger uzerinizde mal mulk araba yoksa dert etmeyin,cunku ingiltereye yerlesmeye karar vermissiniz,onemli degildir,diyarin yazdigi evraklar arasina esinizin giris ve cikis pasaport copyleri koymayi unutmayiniz.cesit olmasi ana tercihtir,1000 lerce mail,resim,tlf gorusmesi degil,iliski ciddimi bu onemlidir,gerisi ise sanstir arkadaslar,son olarak sahte bir mail adres ile online basvuru yapicaklar icin soyluyorum ben oyle yapmistim,online form doldurun ve sorulari kavramak adina 2. basvurunuzu gercek yaparsiniz
diyar unutmus firmalara para kaptirmayin ben hesap numarasi vereyim 10 bin Lira yatirin vize garanti,yoksa para iade
bunlar saka,firmalara ihtiyaciniz yok sadece biraz cesaret ediniz,4 kez vizeye basvurdum ve kimseden yardim almadan yaptim,soylentilere degil bu forumu okumaniz yeterli,vizelerinizi aldiktan sonra,forumda konu actim,ucuz ucak bileti bedeve her yonden yada aktarmali cikislar
bol sanslar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Ekm 21, 2011 9:16 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

abe bizim liverpool olayi batimi ya

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Ekm 21, 2011 9:20 pm 
Site Müdavimi

dedik orta yol olsun bizde adadan gelecez ama baksana demekki kriz var bakalim bekleyelim,olmazsa ben ocak yada subatta newcastle throckley gelicem
orda bulusuruz
cig kofte varmi?ayran birde lavas kivircik icinde

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Ekm 21, 2011 9:22 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

enca48 yazdı:
dedik orta yol olsun bizde adadan gelecez ama baksana demekki kriz var bakalim bekleyelim,olmazsa ben ocak yada subatta newcastle throckley gelicem
orda bulusuruz
cig kofte varmi?ayran birde lavas kivircik icinde

wala bi ben yazdim acmis oldugun konuya . ama dedigin gib kriz olabilir bak bu dogru .

ben yilbasinda bizim biraderler ziyaret etmeyi dusunuyorum. st helenssteler . ordan liverpoolda gorusebiliriz. newcastlede beeklerkim her zaman .

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Ekm 25, 2011 9:18 am 
Site Müdavimi

BİŞİ SORACAGIM BOSANMAIS İSENİZ BOSANMA EVRAKLARI DEMİŞSİN YA DİYAR, BEN BOSANMA OLAYIM YOK AMA EŞİMİN BELGESİNİ EKLEDİM BU SARTTI DİMİ?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Ekm 25, 2011 2:27 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

tubik04 yazdı:
BİŞİ SORACAGIM BOSANMAIS İSENİZ BOSANMA EVRAKLARI DEMİŞSİN YA DİYAR, BEN BOSANMA OLAYIM YOK AMA EŞİMİN BELGESİNİ EKLEDİM BU SARTTI DİMİ?

zaten oyle olacakki tugba . esin bosanmis onun evraklari eklenmesi lazim . sende evli bosanmissan kendi evraklarinida sunman gerek .

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 10 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz