biped yazdı:
Sevgili dasjoker,
Bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben şu anda bu işlerle uğraşmak için Türkiye'deyim. Eşim İngiltere'de çalışıyor. EEA için hemen başvuracağım. Buradaki işlem kısa sürüyormuş zaten. EEA2 için de gider gitmez başvurursam herhalde permit süresi bitene kadar ancak çıkacak

))
Bu arada çok ilgisi yok ama bilgisi olan varsa, eşimle birlikte İrlanda (kendisi İrlandalı) ve İtalya'ya gitmek istiyoruz ve anladığım kadarıyla yasal olarak evlilik cüzdanıyla birlikte gidersek vize almama gerek yok. Ancak konsolosluklar almam gerektiğini söylüyor. Başına gelen var mı?
Yeniden bilgiler için çok teşekkür ederim. Herkese bu bürokratik mücadelede kolaylıklar dilerim.
evlilik sertifikasiyla beraber giderseniz sorun olmamasi lazim ama esinizin muhakkak sizinle beraber olmasi gerekiyor.
FARUK1976 yazdı:
DASJOKER HASSASIYETIN ICIN MERCI,onumuzdeki ay ingiltereye gidicez bu basvuruyu ingilterede mi yoksa fransadaki ingiliz konsoloslugunda mi yapmam gerekiyor? VE bu basvuru icin ne gibi belgeler gerekli? BUNLARI TERCUMEMI ettirmelimiyim?SENCE BIZIM DOSYA INGILIZ OTERITELERI TARAFINDAN OLUMLU GORUNEBILIR MI? SIMDI EEA 2 YE MI YOKSA EEA 4 DEMI BASVURMAM GEREKIYOR? sorularim cok ve senden baska bilgi alacagim bir kaynak bulamiyorum dostum, degerli zamanini ayirdigin icin minnettarim sana;;;;;;;;;
fransadaki ingiliz konsolugunda yapabilirsiniz. belgeleri tercume ettirmenize gerek yok buyuk bir ihtimal. EEA Family Permit'e basvurmaniz gerekiyor ilk once.
en iyi kaynak bence
http://www.......................................
hemen herturlu soruna cevap bulabilirsiniz.