Son ziyaretiniz: Sistem saati: Per May 24, 2012 4:58 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 22 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Yerlesim EEA2 Detaylar ve Hersey
İletiTarih: Pts Tem 05, 2010 9:11 pm 

Merhabalar arkadaslar

Eea faMily permit visa ile geldim suan Londrada yim ve calisiyorum.Bir kac hafta sonra eea2 ile yerlesime bavuru yapicam ama hala hanimin passpotunu kendi ulkesinde degistirmedim. Evliligi yaptiktan sonra direk beraber vizeyi alip geldik..Londradan esimin konsolosluguna passsport ve isim degisikligi yaptigimiz taktirde 3-8 hafta surecegi soyleniyor..benim icin bu sureyi bekledigim taktirde epey gec olacak.eSIMIN PASSPORTUNU DEGISTRIMEDEN EVRAKLARI GONDERSEM PROBLEM OLUR MU?

Birde kimse kiralanan tek odaya kontrat yapmak istemedigimden hala bir kira sozlesmem yok elimde bunun haricinde tum belgeler hazir.

Sizce kira kontrati yerine elektrik, su faturalarinda adimin yazilmasi yeterli olur mu? Veya evsahibinden kira kontrati olan kisinin adima bir belge duzenlemesi (bu kisiye, bu odayi bu ucret karsiliginda kiraya veriyorum) uygun olurmu.
Daha once benim suan yasadigim korkulari yasamis, bilgisi olan arkadaslarin yardimlarini bekliyorum.TESEKKURLER

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: yerlesim EEA2
İletiTarih: Cmt Ekm 15, 2011 11:41 am 

DOSTUM,bende eea visasiyla daha once ingiltereyi 4 defa ziyaret etmistim,ama eea visa ile calisilamadigini biliyorum sadece ziyaret amacli, fransada yasiyorum esim fransiz vatandasi ve bir sureligine ingiltereye yerlesmeyi dusunuyoruz ama oturum islemleri nasil oluyor tam bilmiyorum,orada abim var onun yaninda kalmayi dusunuyoruz esim calismadan orada oturum ve calisma izni alabilirmiyim?SENINLE KONTAK KURMAK ISTERIM DOSTUM CUNKU BIR AY ICINDE BU PLANLARIMI GERCEKLESTIRMEYI DUSUNUYORUM

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Ekm 16, 2011 12:22 pm 

Merhaba,
Ben de 23 Eylül'de İrlanda vatandaşı eşimle evlendim. Londra'da yaşıyor. Önümüzdeki hafta EEA Family member permit'e başvuracağım. Ardından da Londra'y gittikten sonra sizinle aynı süreçten geçeceğim.

Sizin nasıl gelişti süreç acaba? Temmuz'da yazmış olduğunuzdan, sonuç almışsınızdır diye umut ediyorum. Bir de EEA permiti ne kadar zamanda almıştınız? Sonra certificate almak ne kadar sürdü? Neler istediler?

Umarım herşey çok rahat ve sorunsuz geçmişti sizin için.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Ekm 16, 2011 7:28 pm 

biped yazdı:
Merhaba,
Ben de 23 Eylül'de İrlanda vatandaşı eşimle evlendim. Londra'da yaşıyor. Önümüzdeki hafta EEA Family member permit'e başvuracağım. Ardından da Londra'y gittikten sonra sizinle aynı süreçten geçeceğim.

Sizin nasıl gelişti süreç acaba? Temmuz'da yazmış olduğunuzdan, sonuç almışsınızdır diye umut ediyorum. Bir de EEA permiti ne kadar zamanda almıştınız? Sonra certificate almak ne kadar sürdü? Neler istediler?

Umarım herşey çok rahat ve sorunsuz geçmişti sizin için.

esiniz suan calisiyormu? eger calisiyorsa hicbir sorun olmadan EEA2 basvurabilirsiniz.. eger irlanda iseniz esinizle birlikte ingiltere'ye vizesiz bile girebilirsiniz, evlilik belgesini gostererek.

EEA2 basvuruk'dan 5-6 hafta icinde CoA yolluyorlar bu belge ile calisabiliyorsunuz.
EEA2 basvurularida 4-5 ay icinde cevap veriyorlar.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Ekm 16, 2011 9:28 pm 

DASJOKER, bu konuda bilgili gorunuyorsun,esimle fransada yasiyoruz, ingiltereye bir sureligine yerlesmeyi dusunuyoruz,parttime yada full time calisma izni alabilirmiyim esim calismadan cunku o fransiz vatandasi?,abimin evini ikamet olarak gosterecez,suan eea family mamber visam var 6 ay gecerli,esim calisamaz cunku saglik nedenlerinden dolayi yasadigimiz ulkeden bir maas almakta yani malulen emekli,ne yapicagimi sasirdim dostum fikirlerini paylasabilirsen cooookkk sevinirim

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Ekm 17, 2011 8:43 am 

FARUK1976 yazdı:
DASJOKER, bu konuda bilgili gorunuyorsun,esimle fransada yasiyoruz, ingiltereye bir sureligine yerlesmeyi dusunuyoruz,parttime yada full time calisma izni alabilirmiyim esim calismadan cunku o fransiz vatandasi?,abimin evini ikamet olarak gosterecez,suan eea family mamber visam var 6 ay gecerli,esim calisamaz cunku saglik nedenlerinden dolayi yasadigimiz ulkeden bir maas almakta yani malulen emekli,ne yapicagimi sasirdim dostum fikirlerini paylasabilirsen cooookkk sevinirim

basvuru formu burada http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitec ... /eea21.pdf

boyle bir bolum var ama
Alıntı:
8.4 Temporary incapacity
A consultant’s letter or medical report confirming your EEA national family member’s temporary incapacity. If the incapacity is likely to be permanent you should complete an EEA4
form

Avrupa birligi vatandaslari oturum aldiginda direk full time calisma izni almis oluyorsunuz ama dedigim gibi vize almak zorunda degilsiniz, vize sadece burada giris cikisinizi veya is bulmanizi kolaylastiran bir belge durumunda(esinizin sizinle beraber yasamasi sartiyla).

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Ekm 17, 2011 6:37 pm 

Sevgili dasjoker,
Bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben şu anda bu işlerle uğraşmak için Türkiye'deyim. Eşim İngiltere'de çalışıyor. EEA için hemen başvuracağım. Buradaki işlem kısa sürüyormuş zaten. EEA2 için de gider gitmez başvurursam herhalde permit süresi bitene kadar ancak çıkacak :)))

Bu arada çok ilgisi yok ama bilgisi olan varsa, eşimle birlikte İrlanda (kendisi İrlandalı) ve İtalya'ya gitmek istiyoruz ve anladığım kadarıyla yasal olarak evlilik cüzdanıyla birlikte gidersek vize almama gerek yok. Ancak konsolosluklar almam gerektiğini söylüyor. Başına gelen var mı?

Yeniden bilgiler için çok teşekkür ederim. Herkese bu bürokratik mücadelede kolaylıklar dilerim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Ekm 17, 2011 11:30 pm 

DASJOKER HASSASIYETIN ICIN MERCI,onumuzdeki ay ingiltereye gidicez bu basvuruyu ingilterede mi yoksa fransadaki ingiliz konsoloslugunda mi yapmam gerekiyor? VE bu basvuru icin ne gibi belgeler gerekli? BUNLARI TERCUMEMI ettirmelimiyim?SENCE BIZIM DOSYA INGILIZ OTERITELERI TARAFINDAN OLUMLU GORUNEBILIR MI? SIMDI EEA 2 YE MI YOKSA EEA 4 DEMI BASVURMAM GEREKIYOR? sorularim cok ve senden baska bilgi alacagim bir kaynak bulamiyorum dostum, degerli zamanini ayirdigin icin minnettarim sana;;;;;;;;;

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Ekm 18, 2011 1:55 pm 

biped yazdı:
Sevgili dasjoker,
Bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben şu anda bu işlerle uğraşmak için Türkiye'deyim. Eşim İngiltere'de çalışıyor. EEA için hemen başvuracağım. Buradaki işlem kısa sürüyormuş zaten. EEA2 için de gider gitmez başvurursam herhalde permit süresi bitene kadar ancak çıkacak :)))

Bu arada çok ilgisi yok ama bilgisi olan varsa, eşimle birlikte İrlanda (kendisi İrlandalı) ve İtalya'ya gitmek istiyoruz ve anladığım kadarıyla yasal olarak evlilik cüzdanıyla birlikte gidersek vize almama gerek yok. Ancak konsolosluklar almam gerektiğini söylüyor. Başına gelen var mı?

Yeniden bilgiler için çok teşekkür ederim. Herkese bu bürokratik mücadelede kolaylıklar dilerim.

evlilik sertifikasiyla beraber giderseniz sorun olmamasi lazim ama esinizin muhakkak sizinle beraber olmasi gerekiyor.

FARUK1976 yazdı:
DASJOKER HASSASIYETIN ICIN MERCI,onumuzdeki ay ingiltereye gidicez bu basvuruyu ingilterede mi yoksa fransadaki ingiliz konsoloslugunda mi yapmam gerekiyor? VE bu basvuru icin ne gibi belgeler gerekli? BUNLARI TERCUMEMI ettirmelimiyim?SENCE BIZIM DOSYA INGILIZ OTERITELERI TARAFINDAN OLUMLU GORUNEBILIR MI? SIMDI EEA 2 YE MI YOKSA EEA 4 DEMI BASVURMAM GEREKIYOR? sorularim cok ve senden baska bilgi alacagim bir kaynak bulamiyorum dostum, degerli zamanini ayirdigin icin minnettarim sana;;;;;;;;;

fransadaki ingiliz konsolugunda yapabilirsiniz. belgeleri tercume ettirmenize gerek yok buyuk bir ihtimal. EEA Family Permit'e basvurmaniz gerekiyor ilk once.
en iyi kaynak bence http://www.......................................
hemen herturlu soruna cevap bulabilirsiniz.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Ekm 21, 2011 9:43 pm 

DASJOKER DOSTUM,daha onceki mesajimda belirttigim gibi eea visam var subat ayina kadar gecerli,simdi biz esimle gelecek ay abimlerin evine yerlesicez ingiltereYE,simdi siralama olarak ne yapmamiz gerekiyor? once esim mi homo visaya gidip basvuru yapicak yoksa ikimiz birden mi yapicaz?YOKSA ONCE ESIM BASVURACAK SONRA BEN MI?OCAK AYINDA bir dil kursu aciliyor ona yazilabilirmiyim? BUNUN ICIN OGRENCI VISASI MI ALMAM GEREKIYOR?INGILTEREDE KI ABIMIN BIR FONKSIYONU OLABILIR MI BU OTURUM YADA YERLESIM VIZESI ICIN? MALUM ONUN EVINDE KALICAZ,yorumlarin icin simdiden tesekkurler

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 22 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz