Son ziyaretiniz: Sistem saati: Per May 24, 2012 4:57 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 22 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: yerlesim EEA2
İletiTarih: Cmt Ekm 22, 2011 8:25 pm 

FARUK1976 yazdı:
DASJOKER DOSTUM,daha onceki mesajimda belirttigim gibi eea visam var subat ayina kadar gecerli,simdi biz esimle gelecek ay abimlerin evine yerlesicez ingiltereYE,simdi siralama olarak ne yapmamiz gerekiyor? once esim mi homo visaya gidip basvuru yapicak yoksa ikimiz birden mi yapicaz?YOKSA ONCE ESIM BASVURACAK SONRA BEN MI?OCAK AYINDA bir dil kursu aciliyor ona yazilabilirmiyim? BUNUN ICIN OGRENCI VISASI MI ALMAM GEREKIYOR?INGILTEREDE KI ABIMIN BIR FONKSIYONU OLABILIR MI BU OTURUM YADA YERLESIM VIZESI ICIN? MALUM ONUN EVINDE KALICAZ,yorumlarin icin simdiden tesekkurler

Ingiltere'ye gittikten sonra esinizin hicbir sey yapmasi gerekmiyor tek yapmaniz gereken EEA2 vizesine basvurmaniz yeterli olucaktir. Ingiltere'de abinizin yardimi olamaz cunku avrupa birligi aile bireyi olarak gidiyorsunuz, abinizin ingiltere vatandasi oldugunu dusunursek eea vizesi, ingiltere vatandaslarini kapsamiyor malesef.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Kas 13, 2011 8:48 am 

Merhabalar,
Biz bu EEA entry clearance'ı aldık. Gider gitmez de EEA2 için başvurmamız gerek. Ancak eşimin de benim de işimizden ve Noel ve balayı planlarımızdan dolayı o kadar süre pasaportsuz yaşamamız pek kolay görünmüyor. Bu durumda ne yapacağımızı şaşırdık. Eşim wikipedia'da 'pasaportların fotokopileriyle başvurun, bir süre sonra sizi arayıp pasaportlarınız bize ulaşmadı, gönderin', diyeceklerdir. 'O zaman gönderirsiniz', diyenlere rastlamış. Bu konuda fikri olan var mı? Deneyen ya da pasaportları vermeden EEA2 residence permit başvurusunda bulunan var mıdır?
Yardımlar için çok teşekkürler.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Kas 18, 2011 11:23 am 

biped yazdı:
Merhabalar,
Biz bu EEA entry clearance'ı aldık. Gider gitmez de EEA2 için başvurmamız gerek. Ancak eşimin de benim de işimizden ve Noel ve balayı planlarımızdan dolayı o kadar süre pasaportsuz yaşamamız pek kolay görünmüyor. Bu durumda ne yapacağımızı şaşırdık. Eşim wikipedia'da 'pasaportların fotokopileriyle başvurun, bir süre sonra sizi arayıp pasaportlarınız bize ulaşmadı, gönderin', diyeceklerdir. 'O zaman gönderirsiniz', diyenlere rastlamış. Bu konuda fikri olan var mı? Deneyen ya da pasaportları vermeden EEA2 residence permit başvurusunda bulunan var mıdır?
Yardımlar için çok teşekkürler.

entry clearance sadece bir giris icin mi? bildigim kadariyla 6 aylik olmasi gerekiyor. Eger 6 aylik ise giris cikis yapabilir. Onun disinda cover letter'la durumunuzu aciklayip pasaportlarin fotokopileriyle basvurmayida deniyebilirsiniz.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Kas 18, 2011 8:39 pm 

Evet, verdikleri entry clearance 6 aylık. Ama EEA2'nin alınması çok uzun sürdüğünden en az 6 ay ellerinde tutacaklar pasaportları ve benim işimin bunu yapması mümkün değil, ben de istemem açıkçası elim kolum bağlı oturmak. Sanırım dediğiniz gibi en mantıklısı pasaportların fotokopileriyle birlikte, cover letter'da bir açıklama göndermek, sonra onların pasaportları istemesini beklemek.
Çok teşekkür ederim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: EEA ile girişte National Insurance Number nasıl alınır?
İletiTarih: Cmt Oca 07, 2012 11:28 am 

Merhaba,
İrlandalı eşimle evlenip, 1 ay önce EEA UK entry Clearance ile Londra'ya geldim. Sırada National Insurance Number alma ve EEA2 için başvurma işleri var. Ancak NI number alma işlemini araştırınca biraz kafam karıştı. Çünkü Home Office, Border Agency'ye yönlendiriyor ve orada da sadece EEA2 açıklanıyor. Daha önce benim şartlarımda gelip de, NI number almış olan biri varsa, işlemi açıklayabilir mi? Ya da internette açıklayan bir sayfa varsa linkini gönderebilir mi?
Çok teşekkür eder, herkese şans ve kolaylıklar dilerim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: EEA ile girişte National Insurance Number nasıl alınır?
İletiTarih: Pzr Oca 08, 2012 10:02 pm 

biped yazdı:
Merhaba,
İrlandalı eşimle evlenip, 1 ay önce EEA UK entry Clearance ile Londra'ya geldim. Sırada National Insurance Number alma ve EEA2 için başvurma işleri var. Ancak NI number alma işlemini araştırınca biraz kafam karıştı. Çünkü Home Office, Border Agency'ye yönlendiriyor ve orada da sadece EEA2 açıklanıyor. Daha önce benim şartlarımda gelip de, NI number almış olan biri varsa, işlemi açıklayabilir mi? Ya da internette açıklayan bir sayfa varsa linkini gönderebilir mi?
Çok teşekkür eder, herkese şans ve kolaylıklar dilerim.

NI numarasini
Alıntı:
If you're between 16 and 20 years old and haven't received a National Insurance number contact the National Insurance Registrations Helpline on 0845 915 7006 for advice. Lines are open 8.30 am to 5.00 pm Monday to Friday.

ariyarak alabilirsiniz. daha fazla bilgi icin http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAnd ... /DG_190057

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Yerlesim EEA2 Detaylar ve Hersey
İletiTarih: Sal Oca 17, 2012 1:42 pm 

DASJOKEY DOSTUM SUAN ingilteredeyim ve ingilizce kursuna gidiyorum esimle,bu hafta bende eea2 ICIN BELGELERIMI GONDERICEM,suan calisabilirmisim ve evraklarimi yolladiktan sonra pasaportumu isteyebilirmisim hani bir yerlere gidebilmek icin ve basvurum gine devam etmekle birlikte 6 yada 7 ay gibi bir surede 5 YILLIK OTURUM ALABILIRMISIM ,BUNlari BORDER AGANCY soyledi;;;suan no problem gelismeleri paylasirim ha bu arada eea vizesi bittiginde uk ye girmek icin tekrar eea vizesi almam gerekiyormus oturum olmayinca

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Şub 21, 2012 10:37 pm 

FARUK1976 yazdı:
DASJOKEY DOSTUM SUAN ingilteredeyim ve ingilizce kursuna gidiyorum esimle,bu hafta bende eea2 ICIN BELGELERIMI GONDERICEM,suan calisabilirmisim ve evraklarimi yolladiktan sonra pasaportumu isteyebilirmisim hani bir yerlere gidebilmek icin ve basvurum gine devam etmekle birlikte 6 yada 7 ay gibi bir surede 5 YILLIK OTURUM ALABILIRMISIM ,BUNlari BORDER AGANCY soyledi;;;suan no problem gelismeleri paylasirim ha bu arada eea vizesi bittiginde uk ye girmek icin tekrar eea vizesi almam gerekiyormus oturum olmayinca

dasjoker'in sifresini hatirlamadigim icin yeni hesap actim :) Belki vizenizi almis bile olabilirsiniz simdi :) EEA vizeleri diger vizelere nazaran cok daha rahat :) Umarim hersey istediginiz gibi gidiyordur.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Mar 28, 2012 11:48 pm 

eea fp permitim var 6 aylik, esim min. wage ayda ortalama 160 saat calisiyor, eea2 yani 5 yillikta esin almasi gereken bi alt limit varmidir, bu aldigi ucret eea2 icin red sebebi olabilir mi?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Mar 30, 2012 7:51 pm 

Arkadaslar merhaba. kismetse gelecek hafta esimin yanina ingiltereye 6 aylik eea vizesiyle gidecegim. ve gider gitmez eea2 basvurusunda bulunacagim. ingiltereye ilk gidisim degil. daha once 5 defa gittim ancak hepsi is yerimin sagladigi business vizeyle ve hicbir zaman sorun yasamadim. ancak suan kafamda birkac soru var eea vizeyle uk borderda sorun cikarmi diye. sonucta ben esime katilmaya gidiyorum ve doldurdugumuz border kagitlarinin ustune tarih donus tarihi yazmayi dusunmuyorum. sozce bir sorun olurmu , tecrubesi olan arkadaslar uk borderda herhangi bir sorun yada sorduklari kil sorularin herhangi birisiyle karsilastilar mi acaba. yardiminizi rica ediyorum. simdiden tesekkurler

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 22 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: