Son ziyaretiniz: Sistem saati: Per May 24, 2012 4:57 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 17 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: yeni e-pasaport
İletiTarih: Pts Tem 18, 2011 12:53 pm 
Yeni Üye

herkese selam acaba yurt disinda yasadigi halde turkiye ye gidipde e pasaportunu turkiye den alan var mi ? benim pasaportun suresi 3 ekimde biticek 25 eylulde falan gitsem turkiye den alabilir miyim e pasaportu ?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: yeni e-pasaport
İletiTarih: Pts Tem 18, 2011 1:23 pm 
Üye
Kullanıcı avatarı

extreme87 yazdı:
herkese selam acaba yurt disinda yasadigi halde turkiye ye gidipde e pasaportunu turkiye den alan var mi ? benim pasaportun suresi 3 ekimde biticek 25 eylulde falan gitsem turkiye den alabilir miyim e pasaportu ?

Turkiye den e-pasaportu 3 iş gününde alıyorsun eski pasaportunuzda ingiltere vizesi süresi de varsa eski pasaportunuzdaki vizeyi vize bitim tarihine kadar kullanabiliyorsun yani çift pasaport taşıyorsun =) not: eski pasaportunu deliyorlar ama bir sorun olmuyor =)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Tem 19, 2011 9:40 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Evet, arkadaşım uzun zamandır uk.de yaşıyor. 3 ay önce gelip türkiye'den aldı e pasaportu'nu alabiliyorsun. Aynı gün verdiler

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Tem 19, 2011 4:01 pm 

turkey.about yazdı:
extreme87 yazdı:

Turkiye den e-pasaportu 3 iş gününde alıyorsun eski pasaportunuzda ingiltere vizesi süresi de varsa eski pasaportunuzdaki vizeyi vize bitim tarihine kadar kullanabiliyorsun yani çift pasaport taşıyorsun =) not: eski pasaportunu deliyorlar ama bir sorun olmuyor =)

Selam, ben edinburgta yasiyorum eski tip pasaportumun suresi ekim ayinda bitiyor. Londrada Turkiye Baskonsoloslugundan basvuru yapacagim, e pasaportu kac gunde alabilirim? e-pasaportu aldiktan sonra eski tip pasaportumdaki suresi devam eden vizeyi home officeten yeni tip e-pasaporta transfer etmek zorunda miyim? pasaportu deliyorlar; Turkiyeye seyehatlerimde bir problem olur mu? yeni tip e-pasaport hakkinda genis bilgi sahibi olan arkadaslar bilgilerini paylasabilirler mi lutfen? Tesekkurler

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Tem 19, 2011 4:36 pm 
Yeni Üye

bingol yazdı:
turkey.about yazdı:
extreme87 yazdı:

Selam, ben edinburgta yasiyorum eski tip pasaportumun suresi ekim ayinda bitiyor. Londrada Turkiye Baskonsoloslugundan basvuru yapacagim, e pasaportu kac gunde alabilirim? e-pasaportu aldiktan sonra eski tip pasaportumdaki suresi devam eden vizeyi home officeten yeni tip e-pasaporta transfer etmek zorunda miyim? pasaportu deliyorlar; Turkiyeye seyehatlerimde bir problem olur mu? yeni tip e-pasaport hakkinda genis bilgi sahibi olan arkadaslar bilgilerini paylasabilirler mi lutfen? Tesekkurler

bende bu yuzden tr ye gidip orda yaptirmak istiyorum bende perth deyim pasaporta bise olmuyor ikisini kullaniyormussun ama ne kadar sure ile bilgim yok birde hemen vermiyorlarmis 6-7 is gunu diye duydum tekrar almaya gitmen gerekicek kucuk kizim var hayatta iki kere gidemem onunla

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Tem 19, 2011 4:44 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

yeni-pasaport-almalimiyim-t1684.html

bu linki okumanizi tavsiye ederim. Bu konu daha once konusulmustu.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Tem 24, 2011 7:55 pm 
Üye
Kullanıcı avatarı

Ben londra'dan basvurdum oradaki gorevli "6-7 is gunu yaziyor ama 20yi buluyor" dedi, gercekten dedigi gibi de oldu.
Artik unuttular heralde demeye baslamistim ki sonunda bir email geldi, gelin alin diye.
Tam hatirlamiyorum kac gundu ama o kadar uzun surdu ki vize'den beter neredeyse :roll:
Simdiki aklim olsa Turkiye'deyken alirdim asla burayla ugrasmazdim.
Aklinizda olsun :(

NOT: Ayrica £2 para ustumuzun de ustune yattilar. Kusura bakmayin bozuk yok deseler iyi, zaten o paranin lafini edecek insanlar degiliz. Ama muhasebedeki adam once uzattigimiz paraya sonra cekmecesine sonra da suratimiza piskin piskin (aaaa bozuk yok keh keh keh ifadesi ile) siritarak bakti ve de tamam siz gidebilirsiniz dedi. Esim olayi anlamadigi icin (iyi ki de anlamadi, yoksa ingiliz milletini biliyorsunuz hakkini yedirmez), ben de hakkini aramak yerine susup duran sonra gece "keske soyle deseydim" diye dusunmekten uyuyamayan bir karakter oldugum icin oradan uzaklastik. Bu profesyonellikten uzak muamele o kadar tanidik ki... Bazen turk oldugumdan -uzulerek- utaniyorum. Neyse, kusura bakmayin konu ile alakasiz ama paylasmak istedim :(

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Tem 25, 2011 5:51 am 
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

18 yaşından küçük çocuklar için pasaport çıkartırken anne-baba beraber gidip noterden muvaffakatname imzalıyorlar. ama zaten ingiltere'den çıkarken o evrağı alacaksın sanırım. aynı evrak pasaport çıkartırken de gerekli.

3-4 hafta kalacaksın sanırım. ben istanbul'dan yazıyorum. 5 iş günü sonrasına pasaport başvurusu için gün verdiler. 5 iş gününün sonunda da pasaportum geldi. bu işlemleri son güne bırakma derim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Tem 25, 2011 9:44 am 
Site Müdavimi

pelin gelidimi pasaport ?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Tem 25, 2011 4:05 pm 
Üye
Kullanıcı avatarı

braveturk yazdı:
pelin gelidimi pasaport ?

Allaha şükür gelmiş içinde bütün ülkelerin vizesi varmış hemde MALTİPIL 10 yıllık :mrgreen: hediye olarak göndermişler

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 17 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz