Home Office'in sayfasında vize mektubunun neleri içermesi gerektiğiyle ilgili bir rehber sunulmuş, aşağıya tercüme ediyorum.
Route : Bu kısımda 'general student' ya da 'adult student'
Siz (the student) Adınız-Soyadınız (Pasaportta yazıldığı gibi)
PAsaport numarası (opsiyonel)
Lisanslı Eğitim Kurumu ('sponsor' olarak da anılmaktadır) Eğitim kurumunuz lisans numarası , adresi, irtibat bilgileri(antetli kağıttakinden farklıysa belirtilmelidir),
Kurs Kursun Konusu, kursun akademik seviyesi ve kurs sonunda size kazandıracağı nitelik, başlangıç-bitiş tarihleri, kursa katılabileceğiniz en geç tarih(opsiyonel), haftalık kurs saatleri, eğitim görülecek yerin adresi,
Para (maintenance olarak da anılmaktadır) İlk yıl için veya kursun tamamı için ödenecek miktar, ödeme yaptıysanız bu miktar belirtilmelidir, konaklama için ödeme yaptıysanız belirtilmelidir
Vize mektubunu almak için sunduğunuz belgeler Kursa kabul edilmenizde eğitim kurumunun göz önünde bulndurduğu belgelerin listesi. Bunlara örnek şunlar olabilir;
Mevcut seviyeniz ve niteliği, seviyenizi edindiğiniz kurs/kuruluşun adı/ünvanı, ATAS sertifikasının gerekli olduğunu teyid eden belge(almanız gerekliyse)
"opsiyonel" ve "varsa,gerekliyse" gibi ibareleri içeren bilgiler haricindeki tüm bilgiler vize mektubunda yer almalıdır,aksi halde başvurunuz reddedilir.
Kaynak :
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/studyingintheuk/adult-students/documents-and-proof/visa-letter/