Son ziyaretiniz: Sistem saati: Sal May 22, 2012 9:18 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 3 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Vize Mektubunda Bulunması Gereken Bilgiler
İletiTarih: Per May 28, 2009 12:40 pm 
Son Ütücü(başka yok)
Kullanıcı avatarı

Home Office'in sayfasında vize mektubunun neleri içermesi gerektiğiyle ilgili bir rehber sunulmuş, aşağıya tercüme ediyorum.

Route : Bu kısımda 'general student' ya da 'adult student'

Siz (the student) Adınız-Soyadınız (Pasaportta yazıldığı gibi)
PAsaport numarası (opsiyonel)

Lisanslı Eğitim Kurumu ('sponsor' olarak da anılmaktadır) Eğitim kurumunuz lisans numarası , adresi, irtibat bilgileri(antetli kağıttakinden farklıysa belirtilmelidir),

Kurs Kursun Konusu, kursun akademik seviyesi ve kurs sonunda size kazandıracağı nitelik, başlangıç-bitiş tarihleri, kursa katılabileceğiniz en geç tarih(opsiyonel), haftalık kurs saatleri, eğitim görülecek yerin adresi,

Para (maintenance olarak da anılmaktadır)
İlk yıl için veya kursun tamamı için ödenecek miktar, ödeme yaptıysanız bu miktar belirtilmelidir, konaklama için ödeme yaptıysanız belirtilmelidir

Vize mektubunu almak için sunduğunuz belgeler Kursa kabul edilmenizde eğitim kurumunun göz önünde bulndurduğu belgelerin listesi. Bunlara örnek şunlar olabilir;

Mevcut seviyeniz ve niteliği, seviyenizi edindiğiniz kurs/kuruluşun adı/ünvanı, ATAS sertifikasının gerekli olduğunu teyid eden belge(almanız gerekliyse)

"opsiyonel" ve "varsa,gerekliyse" gibi ibareleri içeren bilgiler haricindeki tüm bilgiler vize mektubunda yer almalıdır,aksi halde başvurunuz reddedilir.

Kaynak : http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/studyingintheuk/adult-students/documents-and-proof/visa-letter/

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Vize Mektubunda Bulunması Gereken Bilgiler
İletiTarih: Per May 28, 2009 3:28 pm 
Yeni Üye

Alıntı:
Mevcut seviyeniz ve niteliği, seviyenizi edindiğiniz kurs/kuruluşun adı/ünvanı, ATAS sertifikasının gerekli olduğunu teyid eden belge(almanız gerekliyse)

ATAS sertifikası nedir?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Vize Mektubunda Bulunması Gereken Bilgiler
İletiTarih: Per May 28, 2009 3:35 pm 
Son Ütücü(başka yok)
Kullanıcı avatarı

Master öğrencilerinin alması gereken bir belge.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 3 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz