Oyster yazdı:
Sıkça Sorulan Sorular
Türkçe belgelerin hepsinin İngilizce'ye çevrilmesi gerekiyor mu? Çevirilerin noter tasdikli olması zorunlu mudur?
Banka hesap cüzdanı, tapu, araba ruhsatı, SGK hizmet dökümü belgesi, maaş bordrosu gibi sayısal içerikli belgelerin İngilizce'ye çevrilmesine gerek yoktur. Şirketler için faaliyet belgesinin İngilizcesi Ticaret Odalarından temin edilebilir. Ticaret Sicil Gazetesinin sadece ilgili şirkete ilişkin bölümlerinin İngilizce'ye çevrilmesi yeterlidir. İş yeri mektupları, bankaların verdiği hesap durumlarını açıklayan mektuplar, muvaffakatnameler, öğrenci belgeleri, askerlik belgeleri, sponsor mektupları, sponsorlara ilişkin belgeler ve benzeri her şeyin İngilizce'ye çevrilmesi gerekir. Çevirilerin noter tasdikli olması zorunlu değildir. Başvuru sahipleri kendi çevirilerini yapabilirler. Kendi çevirilerini yapan başvuru sahipleri bunu yazılı olarak belirtmeli, yazının altında isimlerinin ve imzalarının olduğuna dikkat etmelidirler.
Davet mektubu yazılırken örnek alınması gereken belirli bir şablon var mıdır?
Davet mektuplarının güncel olması ve şu bilgileri içermesi yeterlidir: Birleşik Krallık'a varış ve ayrılış tarihleri, ziyaret nedeni, konaklamaya ilişkin ayrıntılar ve masrafları kimin ödeyeceği.
Gideceğim eğitim kurumunun öğrenci kabul mektubunun (acceptance) / çalışma izninin (Work Permit) ya da diğer dokümanların, aslını teslim etmek zorunda mıyım? Aslının fotokopisi veya taranmış bir kopyası yeterli midir?
Öğrenci kabul mektuplarının / çalışma izninin ya da diğer dokümanların hem aslı hem de kopyası temin edilmelidir. Tek başına fakslanmış ya da taranmış belgeler kabul edilmez. (orjinal dokümanlar iade edilecektir.)
Yeni bir pasaport aldım. Eski pasaportumdaki vizem geçerliliğini korur mu? Yeni pasaportumu kullanarak seyahat etmek istersem ne yapmalıyım? Yeni başvuru yaparsam yeniden biyometrik kayıt ve yeni belgeler gerekir mi?
Eski pasaportlarda bulunan geçerli vizeler, bulundukları sayfalarda iptal damgaları olmadığı sürece, yeni pasaport ile birlikte kullanılabilir. Eski pasaporttaki vizelerin 6 ay ve üzeri geçerliliği varsa, yeni pasaporta aktarılabilirler. Vize aktarımının yapılabilmesi için yeni bir başvuru formu ve güncel bir fotoğraf temin edilmelidir. Yeni başvuruda biyometrik veri gerekecektir ancak ayrıca belge istenmez.
Birleşik Krallık vizesi Schengen ülkelerine giriş için geçerli midir?
Birleşik Krallık vizesi ile sadece Birleşik Krallık'a (İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda) giriş yapılabilir; Schengen ülkelerinde geçerli değildir.
… tarihinde yerleşim / eş vizesi aldım. Vize başlangıç tarihinden en geç ne kadar sonra Birleşik Krallık'a gidebilirim?
Vize başlangıç tarihinden itibaren istediğiniz zaman seyahat edebilirsiniz.
Benim geçerli bir vizem var. Pasaportuma kayıtlı olan çocuğumun benimle birlikte Birleşik Krallık'a seyahat etmesi için, onun da ayrıca vize alması gerekir mi?
Ebeveynin pasaportuna kayıtlı olup da Birleşik Krallık'a seyahat edecek olan çocukların ayrıca vize almaları gerekmektedir. Her çocuk için ayrı form doldurulması, istenen belgelerin birer fotokopisinin hazırlanması ve ayrı vize başvuru ücreti ödenmesi gerekmektedir.
Biyometrikten muaf olan 5 yaş altındaki çocukların vize başvurularını yapmak üzere Vize Başvuru Merkezine şahsen gelmeleri gerekir mu?
5 yaş altındaki çocuklar biyometrik kayıt yaptırmaktan muaftırlar; Vize Başvuru Merkezine şahsen gelmeleri gerekmez. Örnek olarak, 17 Eylül 2008 tarihinde, 17 Eylül 2003 tarihinde doğan bir çocuk 5 yas alti cocuklar biometric kayittan muaftirlar, bizzat Vize Basvuru Merkezine gelmeleri gerekmemektedir. Örneğin, 17.09.2008 tarihinde başvuru yapacak çocuklardan, 17.09.2003 tarihinden sonra doğanlar biyometrik kayıt vermekten muaftırlar.
Reşit olmayan başvuru sahipleri kendi başlarına başvurularını şahsen teslim edebilirler mi?
16 yaşından büyük başvuru sahipleri başvurularını kendileri yapabilirler; ancak başvuru formları ebeveynleri tarafından imzalanmış olmalıdır. 16 yaşından küçük olanların ise, başvuru ve biyometrik kayıt sırasında yanlarında bir yetişkin olmalıdır.
Kayıp / zarar görmüş pasaportumda olan geçerli vizemi yeniden almak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
Kayıp ya da zarar görmüş pasaportunuzdaki vizeyi yeniden almak için yeni bir başvuru yapmanız gerekmektedir. Yeni vize başvurunuzda bütün istenen belgeler - pasaportun kayıp ya da çalındığına dair polis raporu dahil olmak üzere - yeniden hazırlanmalı, başvuru formu doldurulmalı, vize ücreti ödenmeli ve biyometrik veriler alınmalıdır.
Internet'te ekranda başvuru formu doldurdum, ancak başvurumu henüz yapmadım. Ne kadar süre içinde başvuru yapmam gerekiyor? Ekranda doldurduğum formu yazdırıp çıktısını başvuru sırasında yanımda getirmeli miyim?
Online başvuru formu doldurduktan sonra, başvurunuzu en kısa zamanda bir Vize Başvuru Merkezine yapmalısınız. Vize Başvuru Merkezine başvuru yaparken, ekranda doldurduğunuz formun çıktısını getirmeniz gerekmektedir. Eğer ödemenizi de Internet üzerinden yaptıysanız, ekranda görünen makbuzu da yazdırıp yanınızda getirin.
Merhaba ,vize için tam olarak olması gerekli evraklar nelerdir olmazsa olmaz olanlar ????