Son ziyaretiniz: Sistem saati: Per May 24, 2012 4:33 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 11 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Üniversiteye Gitmeli Mi Gitmemeli Mi?
İletiTarih: Per Nis 14, 2011 10:15 pm 

Öncelikle herkese merhabalar. 1 haftadır kafamı kurcalayan bu soruyla karşı karşıyayım. Üniversite için İngiltere'ye gitmeli miyim yoksa burada mı kalmalıyım? Gerçekten benim açımdan cevaplanası zor bir soru. Dün babamla birlikte bir danışmanlık şirketine gittik ve oradaki arkadaş bana Bournemouth Universitesini önerdi. Öncesinde 1 senelik hazırlık okuyacağım(kaplan ya da bellerbys bu ikisinden birinde) daha sonra da üniversiteye geçiş yapacağım. Sistem bu şekilde olacakmış. Bana okul+konaklama+harcamalar senelik yaklaşık 40.000 TL ye yakın bir hesap çıktı. Şimdi bu sene YGS ye girmiş biri ve sınavı pekte parlak geçmemiş biri olarak İngiltere tercihine çok sıcak bakıyorum fakat orada tek başıma ne yaparım, yapabilir miyim soruları kafamı kurcalayıp duruyor. Bi yanım diyor salla her şeyi git kurtar kendini buradan(bunu böyle yazdım fakat internette okuduğum yazılar kadarıyla pekte böyle bir durum olmuyor) öbür yanım ise kal burada ailenle, alıştığın düzene devam et. Bu konuda ne öneriyorsunuz?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Üniversiteye Gitmeli Mi Gitmemeli Mi?
İletiTarih: Per Nis 14, 2011 10:21 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

biperva yazdı:
Öncelikle herkese merhabalar. 1 haftadır kafamı kurcalayan bu soruyla karşı karşıyayım. Üniversite için İngiltere'ye gitmeli miyim yoksa burada mı kalmalıyım? Gerçekten benim açımdan cevaplanası zor bir soru. Dün babamla birlikte bir danışmanlık şirketine gittik ve oradaki arkadaş bana Bournemouth Universitesini önerdi. Öncesinde 1 senelik hazırlık okuyacağım(kaplan ya da bellerbys bu ikisinden birinde) daha sonra da üniversiteye geçiş yapacağım. Sistem bu şekilde olacakmış. Bana okul+konaklama+harcamalar senelik yaklaşık 40.000 TL ye yakın bir hesap çıktı. Şimdi bu sene YGS ye girmiş biri ve sınavı pekte parlak geçmemiş biri olarak İngiltere tercihine çok sıcak bakıyorum fakat orada tek başıma ne yaparım, yapabilir miyim soruları kafamı kurcalayıp duruyor. Bi yanım diyor salla her şeyi git kurtar kendini buradan(bunu böyle yazdım fakat internette okuduğum yazılar kadarıyla pekte böyle bir durum olmuyor) öbür yanım ise kal burada ailenle, alıştığın düzene devam et. Bu konuda ne öneriyorsunuz?

İngiltere Çok Güzel bir yer değil , Yaşam standartlari Çok Düşük oLmuştur... Heleki bir öğrençi için zorlukklar Çok Oluyor... Gerçektende tr de kendini geçindirebiliyorsan bir işin okulun varsa tr de kalmani tavsiye ederim ... gün gittikçe yasalar değişiyor ... Bizde şöyle bir söz vardir ekmek nerden geliyorsa orda olman gerekir.... karar senindir ;)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Nis 14, 2011 10:57 pm 

Hocam cevabınız için teşekkürler. Çok şükür durumumuz iyi. Ailemle bir sıkıntım yok.

Ben lise son öğrencisiyim. Burada kalırsam da zannetmiyorum ki sınavda iyi yapıp bir devlet üniversitesine gideyim çok uzak bir ihtimal benim için. Burada yapacağım masraf oradakinden biraz daha aşağı olacaktır oynasa oynasa 10.000 lira oynar diye tahmin ediyorum en fazla. Ama bi tarafta burada herhangi bir özel üniversiteye gidip okumak var diğer yanda İngiltere de bir üniversitede okumak var. Buradan mezun olursam çokta bi etkisi olmayacak ancak tabir-i caizse İngiltere menşeili olarak mezun olursam bana iş konusunda buradakinden mezun olduğumdan daha fazla olanak sağlayacağı düşüncesindeyim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Nis 15, 2011 12:08 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Oncelikle ne okumak istiyorsun buna karar ver. Bu en onemli konu senin icin.

40000 lira yillik hicbirsey degil universite ve masraflar icin. Bizim arkadaslarin kizlarindan biri Southhampton universitesi Sosyoloji ye basladi bu sene yillik 6000 pound sadece okul ucreti.
Digerininki Cantenbury universitesi Criminology bolumu onunkide 4500 pound yillik.

Diyecegim eger ailen sana bakmayi kabul ediyor ise Universite okumak icin o kadar bir parayida gozden cikardi isen Ingilterede Universite okumani (INGILIZCE ACISINDAN) tavisiye ederim.

Macaristanda oku da diyebilirim, oradan mezun arkadaslarimda var onlarda baya iyiler konularinda Oncelikle ne istedigini bilmelisin.

Egitim almak istiyor isen benim gozumde 2004-2005 yillari arasi devam ettigim Rusyadaki MGU universitesinden baskasini tanimam. Oradan mezun kisiler cok kapasiteli kisiler. Sistemleri cok agir ama cok ileri seviyede egitimleri var.

Konunda su an icin odaklanman gereken ne okuyacaksin ve ilerde sana ne getirir.

Git kendini kurtar mantigi dersen gelecek senin icin parlak olmaz.

Kolay gelsin

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Nis 15, 2011 10:11 pm 

Cevap yazdığınız için teşekkür ederim. 1-2 gün daha düşünüp artık netleştirmem gerekiyor bu konuyu.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Nis 15, 2011 10:15 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Ya biz evliyiz evimiz var eşimiz çalişiyor iz çalişacaz geçimsizlik gene var , yani bir öğrenci için okul masraflaridir vs yani zor bir durum .. hele hele tek başına dahada zor olur , arkadaşım wala eğer aklinda kendimi atayim uk e kurtulayim diyorsan yanılıyorsun , yani bence ailenle kal huzurun yerinde olsun ekmek paran olsun uk bosver,

ingiltereyi görmek istersende zaten direk gelirsin tursit olarak ....

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Nis 15, 2011 10:16 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

yani şunuda söleyim birde sinava girmen gerekecek dil sertifikasi alcaksin , onlarida ekle hesaba ... sertifikasi birakmazlar :?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Nis 16, 2011 12:12 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Öncelikle bu kararı kendin almalısın bundan sonraki hayatını belirleyecegi icin,ama aklında ingiltereden bir okul secmek varsa top20 deki okulları secmeni öneririm sartların uyarsa,internetten detaylı bilgiye ulasabilirsin bu liste her bölüm icin degisiyor İngilterede egitim işi sektör oldugu icin pek çok tabela okulda var,cok kaliteli okulların yanında bazılarının binası bizdeki lise binalarından bile kücük,veya ögrencilerinin %90 yabancı ve artık home office bu işleri cok ciddiye alıyor(vize alma kısmında) istismarı önlemek icin ,ayrıca acentaların yönlendirmesinden cok kendin bizzat internetteki egitim portalı sitelerinden veya cevrenden egitim almıs kisilerden birebir okul tavsiyesi almanını öneririm çünkü bu iş cok büyük sektör oldugu icin onlar sana anlasmalı oldukları veya daha cok komisyon aldıkları okulları tavsiye edebilirler ve bu okulların hicbir akademik kariyeri hatta ilerisi icin yök onayı,denkligi bunları iyi arastır,pek cok bilgi internette mevcut, bizzat birince agızdan egitim alanlar tarafından yazılmıs,sirlan dostumda yazmıs sadece okul ucretleri yıllık £10.000 + civarında ingilterede,bunun yanında ücretlerin cok düsük veya ücretsiz oldugu almanya,avusturya,hollanda gibi ülkeleride arastırabilirsin bir altarnatif olarak.karar senin iyi arastırmanı öneririm sadece

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Nis 16, 2011 7:34 am 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

biperva yazdı:
Cevap yazdığınız için teşekkür ederim. 1-2 gün daha düşünüp artık netleştirmem gerekiyor bu konuyu.

Simdi pgs79 yazmis sana okullarin durumlarini ben bu sektorde degilim ama Universitelerle direk olarak baglantim ve su anda da Doktora calismam var. yaptigimiz is icabi bir cok top firma ve ust duzey yonetici ve profesorlerle calismaktayiz.

Senin karar vermen onemli ne istiyorsun ve ne yapacaksin. Egitim yerine ben kapagi bir yerlere atayim evdekiler mutlu olsunlar Oglum universiteye gidiyor ise amacin kal TR de parali universite bitir. Ama yok ben devam edecem akademik olacagim ileride cok buyuk ararnan bir adam olacagim diyorsan o zaman top 20 de degil top 10 icindeki universiteleri secmeni oneririm.

kolay gelsin

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Nis 18, 2011 2:55 pm 

Cevaplar için teşekkürler

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 11 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz