biperva yazdı:
Öncelikle herkese merhabalar. 1 haftadır kafamı kurcalayan bu soruyla karşı karşıyayım. Üniversite için İngiltere'ye gitmeli miyim yoksa burada mı kalmalıyım? Gerçekten benim açımdan cevaplanası zor bir soru. Dün babamla birlikte bir danışmanlık şirketine gittik ve oradaki arkadaş bana Bournemouth Universitesini önerdi. Öncesinde 1 senelik hazırlık okuyacağım(kaplan ya da bellerbys bu ikisinden birinde) daha sonra da üniversiteye geçiş yapacağım. Sistem bu şekilde olacakmış. Bana okul+konaklama+harcamalar senelik yaklaşık 40.000 TL ye yakın bir hesap çıktı. Şimdi bu sene YGS ye girmiş biri ve sınavı pekte parlak geçmemiş biri olarak İngiltere tercihine çok sıcak bakıyorum fakat orada tek başıma ne yaparım, yapabilir miyim soruları kafamı kurcalayıp duruyor. Bi yanım diyor salla her şeyi git kurtar kendini buradan(bunu böyle yazdım fakat internette okuduğum yazılar kadarıyla pekte böyle bir durum olmuyor) öbür yanım ise kal burada ailenle, alıştığın düzene devam et. Bu konuda ne öneriyorsunuz?
İngiltere Çok Güzel bir yer değil , Yaşam standartlari Çok Düşük oLmuştur... Heleki bir öğrençi için zorlukklar Çok Oluyor... Gerçektende tr de kendini geçindirebiliyorsan bir işin okulun varsa tr de kalmani tavsiye ederim ... gün gittikçe yasalar değişiyor ... Bizde şöyle bir söz vardir ekmek nerden geliyorsa orda olman gerekir.... karar senindir