Son ziyaretiniz: Sistem saati: Per May 24, 2012 4:33 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 11 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: üniversite okumak ve yaşama
İletiTarih: Pzr Ekm 30, 2011 9:25 am 

Öncelikle herkese merhaba! ben lise 3. sınıf bir öğrenciyim ve üniversite eğitimimi Londra'da yapmak istiyorum.Bu şehiri seçmemdeki en önemli etken Türkiye'ye fazla uzaklıkta olmaması ve öğrenimim süresince iyi bir İngilizcem olması.Seçeceğim meslek (İnşaat mühendisliği) gereği çok iyi bir ingilizce ve almanca bilmem gerekiyor.üniversite mezunu olduktan sonra Türkiye'ye dönmeyi pek düşünmüyorum Almanya veya İngiltere'ye yerleşirim büyük bir ihtimalle bana bu konuda destek olan ailem kararı bana bırakıyor.Ama sorun şu ki her kafadan çıkan sesler beni çok düşündürüyor.Bu konuda deneyimi olan abilerim ve ablalarım deneyimlerini paylaşarak bana ne yapmam gerektiği konusunda biraz bilgi verebilir misiniz acaba? :))

NOT:Yurt dışında yaşama isteğim avrupa hayranı bir insan olduğumdan değil.İstanbul'u ve Türkiye'yi çok seviyorum.Amaç çok iyi bir lisansımın olmasını istemem.:)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: üniversite okumak ve yaşama
İletiTarih: Sal Kas 01, 2011 9:03 pm 

Soruma kimse yanıt vermeyecek mi?? :((

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Kas 05, 2011 5:25 pm 

Lütfen biri yardımcı olabilir mi????? :(

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Kas 05, 2011 5:36 pm 
Site Müdavimi

levo yeterince ingilizce biliyorsan vede paran coksa neden olmasin baya bir masrafin olur bunuda belirteyim

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Kas 05, 2011 5:41 pm 

maddi bir sıkıntım yok.Dil konusunda da çok fazla sıkıntık olacağını zannetmiyorum.Kafamı karıştıran konu az önce okuduğum bir yazı oldu.Çok fecii bir şekilde bütün şevkim kırıldı.İngiltere'de üniversite okuyan arkadaşlarla kısa bir sohbetle deneyimlerini almak istiyorum.Yani tevsiye ediyorlar mı diye.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Kas 07, 2011 7:06 pm 

bu forum bana hiç yardımcı olmadı çok sağolun.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Kas 07, 2011 10:05 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

levo321 yazdı:
Öncelikle herkese merhaba! ben lise 3. sınıf bir öğrenciyim ve üniversite eğitimimi Londra'da yapmak istiyorum.Bu şehiri seçmemdeki en önemli etken Türkiye'ye fazla uzaklıkta olmaması ve öğrenimim süresince iyi bir İngilizcem olması.Seçeceğim meslek (İnşaat mühendisliği) gereği çok iyi bir ingilizce ve almanca bilmem gerekiyor.üniversite mezunu olduktan sonra Türkiye'ye dönmeyi pek düşünmüyorum Almanya veya İngiltere'ye yerleşirim büyük bir ihtimalle bana bu konuda destek olan ailem kararı bana bırakıyor.Ama sorun şu ki her kafadan çıkan sesler beni çok düşündürüyor.Bu konuda deneyimi olan abilerim ve ablalarım deneyimlerini paylaşarak bana ne yapmam gerektiği konusunda biraz bilgi verebilir misiniz acaba? :))

NOT:Yurt dışında yaşama isteğim avrupa hayranı bir insan olduğumdan değil.İstanbul'u ve Türkiye'yi çok seviyorum.Amaç çok iyi bir lisansımın olmasını istemem.:)

Uzun zamandir Afrikanin ortasinda takilmis kalmistim yeni dondum simdi gordum yazini.

Zaten sen yolunu cizmissin sadece yapman gereken okulu bulmak ve onlarin daveti uzerinden vizeni alip okumak, okul sirasindada calisma hayatina atilirsin sonrasi gelir zaten.

Ama bu cok onemli ...... universite ve dil ayni anda olsun diyorsan o olmaz. Once dil arkasindan universite. Sana Turkiyede ogretilen her nekadar Ingilizce olan bir okulda olsa buradaki gibi degil tamamen fasarya oldugunu buraya geldiginde gorursun. Dil okullarindan bahsetmiyorum. Universitedeki egitimden bahsediyorum.

Dilini gelistiremezsen universite de okuman cok ama cok zor bunu da bastan belirteyim. Ben Turkiyede verilen intermadiate, upper intemadiate, (daha ustu varmi bimem) v.s. gibi seviyelerle burada olan cok kisi gordum hepsi de mal mal bir akademisyenin suratina bakarlar oncelikle seviye olayini unutmalisin sonrasinda da cok ama cok calismalisin ki sana yetecek sinavi verebilecegin seviyede ingilizcen olsun.

Kimse sana yasayacagin yeri oneremez ama parayi kazandigin yer senin yasadigin yerdir. O yuzden hayranlik degil para kazandigin yere saygi duymalisin.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Kas 08, 2011 12:26 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

levo321 yazdı:
bu forum bana hiç yardımcı olmadı çok sağolun.

genç kardeşim levo,vizeye başvuracak,vize şartlarını,türlerini,istenen belgeleri öğrenmek isteyen birisi için kaynak home office nin yani ingiltere içişleri bakanlıgının sitesi veya viseinfoservices yani vize vermeye yetkili kurumun sitesidir,kanunlar hergün değiştigi için başvuracak kişi kendisi güncel ordan takip etmelidir,son değişikliklerle ilgili eskiden bir konu açmıştım linki burda ogrenci-vizesindeki-son-degisiklikler-t1675.html .Eğitim almak'da sana eğitim ücreti ortalama 50-60k yaşam giderleri olarakta 40k kadar tutar yani eğitim sürecinde cebinden 100k yani 100.000 pound(En az) kadar bir para çıkacak.maddi konularda sorunum yok demişşin o yüzden bunun sorun olunacagını sanmıyorum,diğer sorunda eğitim aldıktan sonra kalmak isterim demişsin en zor olan kısım bu çünkü yeni yapılan değişiklikler ve nisan 2012 vize uygulamalarından sonra univeriste eğitimi alan birinin burda kalması çok zor,ve dahada zorlaştırıyorlar yani okulun bitince kalma garantin yok gibi birşey eğer düşüncen buysa,en önemli tavsiyemde eğitim ingilterede sektördür dünyanın kabül ettigi en iyi okulların aynında pek çok tabela olkulda var londrada apartmanda egitim verip verdigi diploma galler universiteleri diploması olanlar vb gibi,o yüzden madem durumum iyi diyorsun top40 giren sayılı akademik gecerliligi olan okullara girmeye bak ama bunların istediği dil şartları ve fiyatlar farklı tabiki,en önemliside yukarıda arkadaşımın dediği gibi önce dilini iyice geliştir universitedeki akademik dili takip etmek için

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Kas 09, 2011 8:09 am 

cevaplarınız için çok teşekkürler umudu kesmiştim forumdan.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Kas 09, 2011 5:02 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Burada herkes calismakta ve sadece firsat buldugumuzda foruma girebilmekteyiz. tabi ben kendi adima soyluyorum.

Unutma herseyden once sabirli olmayi ogrenmeli insan.

hemen umutsuzluk yerine bir yere bel baglamak yerine arastirmaya devam etmek gerekir. elinin altinda bir umman var internetin sonu yok ve herturlu bilgiye heryerden ulasabilmektesin. ama burada yazilacak olanlar icinde sana tam anlami ile aciklik vermez sonuc senin elinde ve bunu senden baskasi bilemez bizler sadece basimizdan gecen tecrubeler ve okuduklarimiz ve ogrendiklerimiz uzere burda sorulan sorulara yorum yapmaktayiz ama bu biraz zaman alabilir. cunku kimse bugun bir soru gelirde ben cevaplarim diye beklemiyor.

kolay gelsin yinede senin soruna pgs79 net olarak cevap vermis top40 taki universiteler cok pahali ama bir okadarda kaliteli bunu inkar edemem. Chambridge universitesi ile eylul ayi icinde Kings cross tren istasyonunda test yaptim ve oraya Phd yapanlar ve ogrenci arkadaslar geldi hepside canavar gibiler hemde nasil beni cok kotu koseye sikistirdilar hem akademik olarak hemde bilgi olarak ben bile bazi konulari bilmiyormusum ve onlardan ogrendim. guzel bir tecrube idi benim icin.

unutma dilini akademik yapmazsan universitedeki proflarin ve docentlerin ne dedigini kesinlikle anlayamazsin okuduklarindan zaten bir sey cikaramazsin. biz paper yayinliyoruz ve fazla akademik dil kullanmamaya calisiyoruz ki herkes anlasin ama kendi ic yazismlarimizda ucuk kacik seyler yaziliyor ve grammer zaten hak getire oluyor.

Akademik tarza gecinde sokakta konusulan ingilizcesana cok banal gelecektir, hele birde walsh ve scotish aksanlari ile karisinca tamam ben baska bir gezegene geldim diyeceksin kendi kendine.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 11 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz