levo321 yazdı:
Öncelikle herkese merhaba! ben lise 3. sınıf bir öğrenciyim ve üniversite eğitimimi Londra'da yapmak istiyorum.Bu şehiri seçmemdeki en önemli etken Türkiye'ye fazla uzaklıkta olmaması ve öğrenimim süresince iyi bir İngilizcem olması.Seçeceğim meslek (İnşaat mühendisliği) gereği çok iyi bir ingilizce ve almanca bilmem gerekiyor.üniversite mezunu olduktan sonra Türkiye'ye dönmeyi pek düşünmüyorum Almanya veya İngiltere'ye yerleşirim büyük bir ihtimalle bana bu konuda destek olan ailem kararı bana bırakıyor.Ama sorun şu ki her kafadan çıkan sesler beni çok düşündürüyor.Bu konuda deneyimi olan abilerim ve ablalarım deneyimlerini paylaşarak bana ne yapmam gerektiği konusunda biraz bilgi verebilir misiniz acaba?

)
NOT:Yurt dışında yaşama isteğim avrupa hayranı bir insan olduğumdan değil.İstanbul'u ve Türkiye'yi çok seviyorum.Amaç çok iyi bir lisansımın olmasını istemem.

Uzun zamandir Afrikanin ortasinda takilmis kalmistim yeni dondum simdi gordum yazini.
Zaten sen yolunu cizmissin sadece yapman gereken okulu bulmak ve onlarin daveti uzerinden vizeni alip okumak, okul sirasindada calisma hayatina atilirsin sonrasi gelir zaten.
Ama bu cok onemli ...... universite ve dil ayni anda olsun diyorsan o olmaz. Once dil arkasindan universite. Sana Turkiyede ogretilen her nekadar Ingilizce olan bir okulda olsa buradaki gibi degil tamamen fasarya oldugunu buraya geldiginde gorursun. Dil okullarindan bahsetmiyorum. Universitedeki egitimden bahsediyorum.
Dilini gelistiremezsen universite de okuman cok ama cok zor bunu da bastan belirteyim. Ben Turkiyede verilen intermadiate, upper intemadiate, (daha ustu varmi bimem) v.s. gibi seviyelerle burada olan cok kisi gordum hepsi de mal mal bir akademisyenin suratina bakarlar oncelikle seviye olayini unutmalisin sonrasinda da cok ama cok calismalisin ki sana yetecek sinavi verebilecegin seviyede ingilizcen olsun.
Kimse sana yasayacagin yeri oneremez ama parayi kazandigin yer senin yasadigin yerdir. O yuzden hayranlik degil para kazandigin yere saygi duymalisin.