Son ziyaretiniz: Sistem saati: Per May 24, 2012 4:27 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 2 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: UKBA puanlama sistemi nedir?
İletiTarih: Pzr Nis 26, 2009 1:39 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

UKBA puanlama sistemi nedir?

UKBA Puanlama Sistemi
İngiltere Hükümeti 2009 yılı bahar aylarında bir kez daha vize değişikliğine gidiyor. UK
Borders Agency (UKBA) adıyla yeni kurulan bir bölüm vize alımını puanlama sistemine
çevirmektedir. Point Based System (PBS) İngiltere’ye giriş için yapılan vize müracaatlarını
5 kategoriye ayırmakta ve de uluslar arası öğrenciler bu sıralamada 4. grupta yer
almaktadır.

Yenilikleri kısaca özetleyecek olursak;

2009 yılına kadar İngiltere de bulunan her dil okulu ve üniversite uluslararası
öğrencilerin bu okullara başvuru yapabilmesi için UKBA’dan bir lisans alacaklardır.
“General Student Visa” , yani 6 aya ve üzeri eğitime devam edecek olan kişilerin
aldığı öğrenci vizesine başvuru için, İngiltere’deki eğitim kuruluşundan “
Confirmation of Acceptance of Studies (CAS)” numarası yani, Eğitime Kabul Onay
numarası alınacaktır.
Turist öğrenci vizesine yani 6 aydan daha az süre için eğitime gelecek öğecilerin bu
numaraya ihtiyacı olmayacaktır.

PBS’in amacı

Birleşik Krallık’a vize başvurusunu daha düzenli hale getirmek
Sadece akreditesi olan okulların ülkeye öğrenci getirmesini sağlamak
İngiltere Konsoloslukları’nda çalışan görevlilerin hangi okul ve üniversitelerin
gerekli şartları yerine getirdiğinden emin olmasını sağlamak
CAS numarası öğrencilere özel olacak ve İngiltere Göçmenlik Ofisi öğrenciyi bu numara
üzeriden takip edebilecek. Okula başlamayan, devam etmeyen öğrenciler için okul
yetkililerinin bu numarayı göçmenlik ofisine bildirme yetkileri mevcut olacaktır.
Bir diğer önemli değişiklik ise İngilizceleri hiç olmayan öğrenciler Genel Öğrenci Vizesine
başvuramayacak olmasıdır. Öğrenciler 6 ay ve üzeri vizeye başvurmak istiyorlarsa mutlaka
kendi ülkelerinde İngilizce öğrenmeye başlamış ve yabancı dillerini biraz geliştirmiş
olmaları gerekmektedir.
İngilizcesi hiç olmayıp Genel Öğrenci Vizesine başvuran öğrencilerin oraya gittiklerinde
İngilizcelerinin başlangıç seviyesinde çıkması halinde okul bunu UKBA’ya bildirmekle
yükümlü olacak ve de öğrenci sınır dışı edilecektir.
Öğrencilerin sadece tek bir CAS numarası olacaktır. İngiltere’de gittikleri okuldan sonra
başka bir okula devam etmek isterlerse 2.ci bir CAS numarasına başvuruyu İngiltere’de
yapmaları gerecektir.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: UKBA puanlama sistemi nedir?
İletiTarih: Cmt May 02, 2009 5:44 pm 

yazıyı çok heycanla okududum ama ne dir bu okul sürekli sorumlu falan ben tam olarak anlayamadım okul bizden sorumlu olacak direk hangi okul kabul eder böyle birşeyi ayrıca okul bize her istediğini yapabilir değil mi daha gitmedim ama endişelenme başladım

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 2 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz