• Qu: Who filled out the application form?11232
Relationship
* Qu: When did you meet?
* Qu: How did you meet?
* Qu: What prompted you about your sponsor to correspond with him/her?
* Qu: Why do you like him?
* Qu: What is it you feel for your husband/wife?
* Qu: Do you feel love towards your husband/wife?
* Qu: Why do you think you fit together?
* Qu: What are his interests?
* Qu: What sort of food does your husband/wife enjoy?
* Qu: What is your husband's/wife`s favourite color?
* Qu: What is your husband's/wife`s favourite book?
* Qu: What is your husband's/wife`s favourite Films?
* Qu: What kind of things have you done together?
* Qu: Has your husband ever invited anyone else to the UK?
* Qu: Have you or your husband/wife ever been engaged before?
* Qu: Do you think you really know your husband?
* Qu: Do you think you've really spent enough time together before deciding to marry?
* Qu: Is your husband/wife conservative or liberal?
* Qu: Why do you want to marry a wealthy Englishman/woman?
* Qu: Did you marry a British man/woman to go to the UK?
* Qu: How old is your husband/wife?
Qu: When and where was your husband/wife born?
Contact
* Qu: How many letters did you send to your husband/wife?
Qu: When did you send them?
Qu: What did you talk about in them?
* Qu: What do you talk about on the telephone?
* Qu: What was the first thing he said to you?
* Qu: What don't you like about him?
* Do you have any problems with each other, argue, etc?
Meetings
* Qu: When did he/she first visit you in person?
Qu: How long did you spend together?
Qu: What did you get up to during your first time together?
* Qu: When was his second visit to you?
Qu: How long did you spend together?
Qu: What did you do during this visit?
* Qu: What have you been doing since the wedding?
Family
* Qu: What are the names, date of births / ages of your husband's/wife`s parents & sister?
* Qu: What do your husband's/wife`s parents do for a living?
* Qu: Have you ever spoken to your husband's/wife`s parents?
* Qu: Do you know who Auntie x & Uncle y are? (these were relatives on my side which had sent me a card which I am including in our settlement application)
* Qu: What relatives will you leave behind if you settle in the UK?
* Qu: Has your husband/wife`s met your family? Where, When?
* Qu: Are your siblings / parents dependent upon yourself financially?
Engagement / Wedding / Honeymoon
* Qu: When did you and your fiancé become engaged?
Qu: Who proposed?
Qu: How was it done?
Qu: What happened?
* Qu: Did you have a hen do?
Qu: Did your fiancé have a stag do?
* Qu: Why did you not have a traditional wedding?
* Qu: What date was your wedding?
* Qu: Where did you get married?
* Qu: How many people attended the wedding?
* Qu: Was it a memorable wedding?
* Qu: Where was your honeymoon?
Qu: What did you enjoy most about your honeymoon?
Qu: What did you get up to on your honeymoon?
Qu: How was your honeymoon?
Qu: Did you row whilst you were on your honeymoon?
* Qu: Was your marriage dependent upon being able to settle down in the UK?
Previous Visa Applications
* Qu: Have you ever applied for a visa before for any country?
Qu: What was the outcome?
* Qu: Why have you gone from a visitor visa to a settlement visa in such a short time?
bu sadece standart ve sorulmasi kesin olan sorulardi, ama vize memuru sizlere daha cok ve yaniltici sorularda sorabilir... bay/bayan esiniz hakkinda herseyi bilmeniz gerekir...
Do you have your original Nikah Nama?
Can you speak, read or write English?
What previous work experience do you have?
Do you have any qualifications?
Any evidence to corroborate your work/ qualifications?
The circumstances surrounding how you met your spx and how your relationship developed are unusual in this culture?
Who attended your wedding ceremony?
bunlarda sorulacaktir...
uk`deki esinizin adresini ezberinizde olsun onuda soracaklardir...
yukarda ve bir onceki mesajdaki sorulari kendinize soru cevap olarak yoneltin ve kendinizi interview`a cok iyi hazirlayin.. yani kendinizi bi test edin . sanki vize memurunun karsisindaymis gibi...
bu arada ingilizce ogrenin simdiden, size verilen 3 aylik randevu suresini oturup bos bos beklemek yerine ingilizce gramer veya pratik yapin.
bildigim bir kanun var sanirim ingilizce bilmeniz gerekecek vizeye basvurdugunuzda, ozellikle eger esiniz ingilizse (orda yasayan turk degil) size kesinlikle ingilizce bilip bilmediginizi ve eger cevabiniz evetse sizinle ingilizce konusmaya baslayacaktir...
kusura bakmayin uzun yaziyorum... ana konulari gectikten sonra sanirim metinlerde kisalacaktir..
Alıntı:
Alıntı:
redlion´isimli üyeden Alıntı
merhaba kardesim saol yazın için.
ben 12 martta evlendim bir ingiliz bayanla.yakında basvuru yapmayı düşünüyorum ama kafamda cok bilgi eksik var.eşim bir eve sahip fakat belli bir yıl çalıştıktan sonra geçirdiği bazı hastalıklardan dolayı emekliye benzer bişi olmuş yani çalışmıyor.fakat ingiliz hükümeti demiş sen çalıştın ve hastalık gecırdın senı bız maasa baglıycaz.yani şuan calısmıyor.bu durumda vize almam cokmu zor.birde esimin konsolosluga benle gelmesi söz konusu olabilirmi?neler yapmalıyız sence.acaba ordan bir avukattan yazır doctordan rapor alsa işim biraz daha kolaylarmı?teşekkurler
------------------
merhaba rakadasim..
lutfen ilk once sorulara cevap ver..
1 esiniz ve siz kac yasindasiniz?
2 esiniz calistigi sure icindemi hastalandi yoksa daha onceden mi hastalanip sonra calisamaz duruma gelmisti?
3 esiniz sadece calismama yardimimi aliyor yoksa diger yardimlaridami aliyor? ornegin belediye evi ve digerleri..
4 esinin hastaligi ne?
bu sorulara hemen cevap ver sanirim yardimci olabilirim...
----------------------------
1. ben 32 eşim 35
2. evet çalıştıgı surede hastalandı
3.bizim emekli maası gibi bişey alıyor birde özürlüler derneğinden alıyor ama özürlü değil
4.darpa uğramış ve kemikleri kırılmış.ama bunlar iyileşmiş
teşekkurler.
---------------------------
simdi oncelikle yapman gerekenleri yazacagim
1 esin ingilteredeki hastahaneden saglik nedenlerinden dolayi calisamiyor diye bir nhs raporu alsin yani gp`sinden (doctoru) yazili bir mektup alsin ahstaligi ile ilgili onuda basvuru mektubuna koy.
2 yasina gore sanirim senin bir meslekten tecruben vardir, tecruben oldugu meslekten ingilterede esine soyle sana orda calisabilecegin herhangi bi is ayarlasin, yani oraya geldiginde sana yapilan bir job offer olsun. eger bunu esin yapabilirse sana cok avantaji olacaktir,
3 sana kesinlikle sorun cikartacaktir vize memuru esinin calismadigindan dolayi, ama sen esinden doktor hastalik yuzunden calisamadigina dair mektup ve sana yapilmis olan bir job offer olursa bu senin basvurunda cok faydasi olacaktir. diyebilirsinki "bakin benim esim orada calisamaz durumda bu keyfi bi durum degil ama ben oraya gider gitmez calismaya baslayacagim esimi ve kendimi support yapabilecegim. esimin calismama nedeni hastaligindandir tabii ki eger ilerde iyilesirse kesinlikle calismaya baslayacaktir.. benim esimin bu zor durumunda ona gerek maddi gerekse manevi ve duygusal yardimima ihtiyaci vardir.. bakin simdiden bana yapilan job offer`lar vardir. "
bunlari uzatip uzatip soyleyebilirsin. esine soyle p60`lerini sana gondersin, sayet eger esin eskiden calismissa bu belgede gosterir ve sende vize memuruna diyebilirsin " bakiniz esim eskiden yani bu hastaliga kapilmadan once calisan biriydi"
simdi sen esine soyle sana orada sana uygun olan bir is ayarlasin.
bu arada kac senedir birliktesiniz? esin hic turkiyeye geldimi?
bir onceki mesajinda esinin konsolosluga gelmesi gereklimi demissin? hayir gerekli degil zaten gorusmeye alirlarsa bir tek seni alirlar esini getiremezsin gorusme salonuna,
bildigin gibi esinin calismasi cok onemlidir vize basvurun icin ama senin gerekcelerin var. dedigim belgeleri bulur bide job offer alirsan, vize memuruna karsi gerekcelerin olur... yani onun inisiyatifine kalmis olur artik. elinden geldigi kadar durust ol...
tum belgelerini tamamlamadan once basvurma!!!
turkcemin kusuruna bakma umarim anlamissindir..
takindigin baska konular olursa yaz...
Alıntı:
Alıntı:
redlion´isimli üyeden Alıntı
çok saol dostum yararlı bilgilerin için eşim bi kere geldi ve evlendik burda şimdi yeniden gelecek belgeleri getirmk için biz 1 yıldır birlkteyiz ama nette tanışmıstık sevdik ve evlendik.inglizcede de p60 diyemi geçiyor bu belge acaba.
teşekkurler
------------------
merhaba arkadasim p60 maas bodrosu demek. yani esinin simdiye kadar nekar calismis nekadar tax vermis orada yazilidir. inlend revenue`dan alinabilir.. bide netten tanistigin birini iliskini vize memuruna kanitlaman icin senden buna dair cok belge isteyebilir, mesela email`ler, mektuplar, birbirlerinize gondermis oldugunuz kartlar, telefon gorusme statement`lari gibi seyler ve msn loglarida bi kanit olarak sunulabilir, internet uzerinden tanistigin biriyle tabiki evlenebilirsin gunumuzde bunun bi cok ornegi vardir yani diyebilirimki uluslararasi evliliklerin %4o simdi internet uzerinden tanisip evlenen ciftlerdir.
baska ogrenmek istedigin bisey varsa yaz...
Alıntı:
burciano´isimli üyeden Alıntı
Merhaba uk resident
Öncelikle hiç bir mecburiyetin olmamasına rağmen bildiklerini yardıma ihtiyacı olan arkadaşlarla paylaştığın için seni takdir ettiğimi bilmeni isterim. Tabi benim de bir kaç sorum olucak sana yardımcı olabilirsen çok mutlu olacağım.
Benim nişanlım İngiliz ve biz bu ağusosda evlenicez. Durum şu kendisi royal navy de sailor olarak görev yapmakta. Ben de burda 8 senedir İngilizce öğretmeni olarak bir devlet kolejinde görev yapıyorum. Kesinlikle anlaşmalı değil aşk evliliği yapıyoruz. Ben aslında İngiltereye gitmek hiç istemiyorum ama onun yaşam şartları ve mesleğinden dolayı benim gitmem gerekiyor. Kendisinin evi arabası vs gibi mal varlıkları mevcut fakat parasal olarak fala bir birikimi yok. Bu durumda bizim vize alma şansımız nedir ve eğer bir bilgin varsa ki ben çok araştırmama rağman bir bilgiye ulaşamadım. Bizim üniversitelerin oralarda bir denkliği var mı? Ben bunca yıl saygın bir mesleğe sahip olduktan sonra oraya gidip de garsonluk yapmak istemiyorum açıkçası. Benim orada iş bulma şansım nedir? Yardımcı olursan çok sevinirim. Ben daha önce turist vizesiyle (nişalımla kesinlikle ilgisi yok o zaman onu tanımıyordum) İngiltereye gitmiştim ve 3 ay kalıp geri dönmüştüm bir arkadaşım davet etmişti. Bunun bir artısı olur mu? Başvuruyu yaparken bilinenlerin haricinde ne gibi belgeler sunmam gerek?
Şimdiden cevabın için çok teşekkür ederim.
-----------------------
merhaba burciano
kusura bakma cevabim uzadi...
simdi kaba taslak bir sekilde iliskinizi ve finans durumuzu aciklamissiniz fakat benim tam bilgilere ihtiyacim var.. lutfen dikkatle oku,,
ornegin esinizin aylik geliri 1200 pound aylik olmasi gerekiyor, its not mandatory yani sart degil ama sponsorunuzun size bakabilecek durumda olmasi lazim.. tabii bu miktar gelir ve giderlerinizle kiyaslanacaktir.
esinize soyleyin veya orda olan arkadaslariniza size orda uygun olabilecek bir job offer ayarlasinlar. biliyorum turkiyede egitimli oldugunuzu ama size uygun bir is idarelik olarak simdiden offer yapilsa cok faydasi olacaktir..
iliskiniz ile ilgili olarak size bir sorum var burda; esinizin army`de calistigini soylemissiniz peki esiniz hergun eve geliyormu yoksa gorevi geregi evden uzak oluyormu cunku yanilmiyorsam onlar evden uzak yasiyorlar...
ingiltereye daha onceden geldiginizi soylemissiniz, tabiki bunun bir avantaji olacaktir basvurunuzda.. ama eger size verilen sureyi asmamis iseniz yani size verilen sureyi asip overstayer olmamissaniz aldiginiz vizenin sizin simdiki basvurunuza katkisi olacaktir..
bu arada umarim esinizden su an ayrisiniz size tavsiyelerim,
1 esinize soyleyin size gerekirse gunluk mektuplar gondersin, fotograflar gondersin,
2 esinizin oradaki onunla ilgili tum belgeleri gondersin
3 esiniz ve siz iliskinizi anlatan entry clearence officer baslikli bir mektuba nasil, ne zaman, nerde tanistiginizi, ve evlilik kararini ne zaman ve nasil aldiginizi, iliskinizin kronolojik sekilde aciklayan bir mektup yazin, ikinizde ayri ayri.
4 esiniz bir mektup yazsin gelir ve giderlerini gosteren
formda bunlarla ilgili sorular size zaten sorulmus ama siz eger izahatli bir sekilde bunu mektuba dokerseniz ve imzalarsaniz basvurunuza bir arti daha katmis olursunuz...
simdi size bazi sorularim var..
1 esinizin aylik geliri ne kadar
2 esinizle ne zamandan beri tanisiyorsunuz (ilk gun)
3 esinizin sizden haric bakmakla yukumlu oldugunu kisiler varmi..
4 esinizin uk`deki evinde sizden baska kalacak olan varmi
5 esinizle sizin tanisma tarihindeki fotograflari varmi...
kusura bakmayin bazi imla kurallari olabilir umarim anlamissinizdir...
detayli bilgileri verdikten sonra size daha saglikli bir sekilde yardimci olabilirim..
duanizi esirgemeyin..