Son ziyaretiniz: Sistem saati: Per May 24, 2012 4:26 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 72 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Uk.resident ` e daha once sorulan sorular ve cevaplari
İletiTarih: Cmt Oca 17, 2009 1:16 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

• Qu: Who filled out the application form?11232

Relationship

* Qu: When did you meet?

* Qu: How did you meet?

* Qu: What prompted you about your sponsor to correspond with him/her?

* Qu: Why do you like him?

* Qu: What is it you feel for your husband/wife?

* Qu: Do you feel love towards your husband/wife?

* Qu: Why do you think you fit together?

* Qu: What are his interests?

* Qu: What sort of food does your husband/wife enjoy?

* Qu: What is your husband's/wife`s favourite color?

* Qu: What is your husband's/wife`s favourite book?

* Qu: What is your husband's/wife`s favourite Films?

* Qu: What kind of things have you done together?

* Qu: Has your husband ever invited anyone else to the UK?

* Qu: Have you or your husband/wife ever been engaged before?

* Qu: Do you think you really know your husband?

* Qu: Do you think you've really spent enough time together before deciding to marry?

* Qu: Is your husband/wife conservative or liberal?

* Qu: Why do you want to marry a wealthy Englishman/woman?

* Qu: Did you marry a British man/woman to go to the UK?

* Qu: How old is your husband/wife?

Qu: When and where was your husband/wife born?

Contact

* Qu: How many letters did you send to your husband/wife?

Qu: When did you send them?

Qu: What did you talk about in them?

* Qu: What do you talk about on the telephone?

* Qu: What was the first thing he said to you?

* Qu: What don't you like about him?

* Do you have any problems with each other, argue, etc?

Meetings

* Qu: When did he/she first visit you in person?

Qu: How long did you spend together?

Qu: What did you get up to during your first time together?

* Qu: When was his second visit to you?

Qu: How long did you spend together?

Qu: What did you do during this visit?

* Qu: What have you been doing since the wedding?

Family

* Qu: What are the names, date of births / ages of your husband's/wife`s parents & sister?

* Qu: What do your husband's/wife`s parents do for a living?

* Qu: Have you ever spoken to your husband's/wife`s parents?

* Qu: Do you know who Auntie x & Uncle y are? (these were relatives on my side which had sent me a card which I am including in our settlement application)

* Qu: What relatives will you leave behind if you settle in the UK?

* Qu: Has your husband/wife`s met your family? Where, When?

* Qu: Are your siblings / parents dependent upon yourself financially?

Engagement / Wedding / Honeymoon

* Qu: When did you and your fiancé become engaged?

Qu: Who proposed?

Qu: How was it done?

Qu: What happened?

* Qu: Did you have a hen do?

Qu: Did your fiancé have a stag do?

* Qu: Why did you not have a traditional wedding?

* Qu: What date was your wedding?

* Qu: Where did you get married?

* Qu: How many people attended the wedding?

* Qu: Was it a memorable wedding?

* Qu: Where was your honeymoon?

Qu: What did you enjoy most about your honeymoon?

Qu: What did you get up to on your honeymoon?

Qu: How was your honeymoon?

Qu: Did you row whilst you were on your honeymoon?

* Qu: Was your marriage dependent upon being able to settle down in the UK?

Previous Visa Applications

* Qu: Have you ever applied for a visa before for any country?

Qu: What was the outcome?

* Qu: Why have you gone from a visitor visa to a settlement visa in such a short time?

bu sadece standart ve sorulmasi kesin olan sorulardi, ama vize memuru sizlere daha cok ve yaniltici sorularda sorabilir... bay/bayan esiniz hakkinda herseyi bilmeniz gerekir...
Do you have your original Nikah Nama?

Can you speak, read or write English?

What previous work experience do you have?

Do you have any qualifications?

Any evidence to corroborate your work/ qualifications?

The circumstances surrounding how you met your spx and how your relationship developed are unusual in this culture?

Who attended your wedding ceremony?

bunlarda sorulacaktir...
uk`deki esinizin adresini ezberinizde olsun onuda soracaklardir...

yukarda ve bir onceki mesajdaki sorulari kendinize soru cevap olarak yoneltin ve kendinizi interview`a cok iyi hazirlayin.. yani kendinizi bi test edin . sanki vize memurunun karsisindaymis gibi...

bu arada ingilizce ogrenin simdiden, size verilen 3 aylik randevu suresini oturup bos bos beklemek yerine ingilizce gramer veya pratik yapin.

bildigim bir kanun var sanirim ingilizce bilmeniz gerekecek vizeye basvurdugunuzda, ozellikle eger esiniz ingilizse (orda yasayan turk degil) size kesinlikle ingilizce bilip bilmediginizi ve eger cevabiniz evetse sizinle ingilizce konusmaya baslayacaktir...

kusura bakmayin uzun yaziyorum... ana konulari gectikten sonra sanirim metinlerde kisalacaktir..

Alıntı:
Alıntı:
redlion´isimli üyeden Alıntı
merhaba kardesim saol yazın için.
ben 12 martta evlendim bir ingiliz bayanla.yakında basvuru yapmayı düşünüyorum ama kafamda cok bilgi eksik var.eşim bir eve sahip fakat belli bir yıl çalıştıktan sonra geçirdiği bazı hastalıklardan dolayı emekliye benzer bişi olmuş yani çalışmıyor.fakat ingiliz hükümeti demiş sen çalıştın ve hastalık gecırdın senı bız maasa baglıycaz.yani şuan calısmıyor.bu durumda vize almam cokmu zor.birde esimin konsolosluga benle gelmesi söz konusu olabilirmi?neler yapmalıyız sence.acaba ordan bir avukattan yazır doctordan rapor alsa işim biraz daha kolaylarmı?teşekkurler

------------------

merhaba rakadasim..
lutfen ilk once sorulara cevap ver..
1 esiniz ve siz kac yasindasiniz?
2 esiniz calistigi sure icindemi hastalandi yoksa daha onceden mi hastalanip sonra calisamaz duruma gelmisti?
3 esiniz sadece calismama yardimimi aliyor yoksa diger yardimlaridami aliyor? ornegin belediye evi ve digerleri..
4 esinin hastaligi ne?

bu sorulara hemen cevap ver sanirim yardimci olabilirim...

----------------------------

1. ben 32 eşim 35
2. evet çalıştıgı surede hastalandı
3.bizim emekli maası gibi bişey alıyor birde özürlüler derneğinden alıyor ama özürlü değil
4.darpa uğramış ve kemikleri kırılmış.ama bunlar iyileşmiş

teşekkurler.

---------------------------

simdi oncelikle yapman gerekenleri yazacagim
1 esin ingilteredeki hastahaneden saglik nedenlerinden dolayi calisamiyor diye bir nhs raporu alsin yani gp`sinden (doctoru) yazili bir mektup alsin ahstaligi ile ilgili onuda basvuru mektubuna koy.
2 yasina gore sanirim senin bir meslekten tecruben vardir, tecruben oldugu meslekten ingilterede esine soyle sana orda calisabilecegin herhangi bi is ayarlasin, yani oraya geldiginde sana yapilan bir job offer olsun. eger bunu esin yapabilirse sana cok avantaji olacaktir,
3 sana kesinlikle sorun cikartacaktir vize memuru esinin calismadigindan dolayi, ama sen esinden doktor hastalik yuzunden calisamadigina dair mektup ve sana yapilmis olan bir job offer olursa bu senin basvurunda cok faydasi olacaktir. diyebilirsinki "bakin benim esim orada calisamaz durumda bu keyfi bi durum degil ama ben oraya gider gitmez calismaya baslayacagim esimi ve kendimi support yapabilecegim. esimin calismama nedeni hastaligindandir tabii ki eger ilerde iyilesirse kesinlikle calismaya baslayacaktir.. benim esimin bu zor durumunda ona gerek maddi gerekse manevi ve duygusal yardimima ihtiyaci vardir.. bakin simdiden bana yapilan job offer`lar vardir. "
bunlari uzatip uzatip soyleyebilirsin. esine soyle p60`lerini sana gondersin, sayet eger esin eskiden calismissa bu belgede gosterir ve sende vize memuruna diyebilirsin " bakiniz esim eskiden yani bu hastaliga kapilmadan once calisan biriydi"
simdi sen esine soyle sana orada sana uygun olan bir is ayarlasin.
bu arada kac senedir birliktesiniz? esin hic turkiyeye geldimi?
bir onceki mesajinda esinin konsolosluga gelmesi gereklimi demissin? hayir gerekli degil zaten gorusmeye alirlarsa bir tek seni alirlar esini getiremezsin gorusme salonuna,

bildigin gibi esinin calismasi cok onemlidir vize basvurun icin ama senin gerekcelerin var. dedigim belgeleri bulur bide job offer alirsan, vize memuruna karsi gerekcelerin olur... yani onun inisiyatifine kalmis olur artik. elinden geldigi kadar durust ol...
tum belgelerini tamamlamadan once basvurma!!!
turkcemin kusuruna bakma umarim anlamissindir..
takindigin baska konular olursa yaz...

Alıntı:
Alıntı:
redlion´isimli üyeden Alıntı
çok saol dostum yararlı bilgilerin için eşim bi kere geldi ve evlendik burda şimdi yeniden gelecek belgeleri getirmk için biz 1 yıldır birlkteyiz ama nette tanışmıstık sevdik ve evlendik.inglizcede de p60 diyemi geçiyor bu belge acaba.
teşekkurler

------------------

merhaba arkadasim p60 maas bodrosu demek. yani esinin simdiye kadar nekar calismis nekadar tax vermis orada yazilidir. inlend revenue`dan alinabilir.. bide netten tanistigin birini iliskini vize memuruna kanitlaman icin senden buna dair cok belge isteyebilir, mesela email`ler, mektuplar, birbirlerinize gondermis oldugunuz kartlar, telefon gorusme statement`lari gibi seyler ve msn loglarida bi kanit olarak sunulabilir, internet uzerinden tanistigin biriyle tabiki evlenebilirsin gunumuzde bunun bi cok ornegi vardir yani diyebilirimki uluslararasi evliliklerin %4o simdi internet uzerinden tanisip evlenen ciftlerdir.

baska ogrenmek istedigin bisey varsa yaz...

Alıntı:
burciano´isimli üyeden Alıntı
Merhaba uk resident
Öncelikle hiç bir mecburiyetin olmamasına rağmen bildiklerini yardıma ihtiyacı olan arkadaşlarla paylaştığın için seni takdir ettiğimi bilmeni isterim. Tabi benim de bir kaç sorum olucak sana yardımcı olabilirsen çok mutlu olacağım.

Benim nişanlım İngiliz ve biz bu ağusosda evlenicez. Durum şu kendisi royal navy de sailor olarak görev yapmakta. Ben de burda 8 senedir İngilizce öğretmeni olarak bir devlet kolejinde görev yapıyorum. Kesinlikle anlaşmalı değil aşk evliliği yapıyoruz. Ben aslında İngiltereye gitmek hiç istemiyorum ama onun yaşam şartları ve mesleğinden dolayı benim gitmem gerekiyor. Kendisinin evi arabası vs gibi mal varlıkları mevcut fakat parasal olarak fala bir birikimi yok. Bu durumda bizim vize alma şansımız nedir ve eğer bir bilgin varsa ki ben çok araştırmama rağman bir bilgiye ulaşamadım. Bizim üniversitelerin oralarda bir denkliği var mı? Ben bunca yıl saygın bir mesleğe sahip olduktan sonra oraya gidip de garsonluk yapmak istemiyorum açıkçası. Benim orada iş bulma şansım nedir? Yardımcı olursan çok sevinirim. Ben daha önce turist vizesiyle (nişalımla kesinlikle ilgisi yok o zaman onu tanımıyordum) İngiltereye gitmiştim ve 3 ay kalıp geri dönmüştüm bir arkadaşım davet etmişti. Bunun bir artısı olur mu? Başvuruyu yaparken bilinenlerin haricinde ne gibi belgeler sunmam gerek?

Şimdiden cevabın için çok teşekkür ederim.

-----------------------

merhaba burciano

kusura bakma cevabim uzadi...

simdi kaba taslak bir sekilde iliskinizi ve finans durumuzu aciklamissiniz fakat benim tam bilgilere ihtiyacim var.. lutfen dikkatle oku,,

ornegin esinizin aylik geliri 1200 pound aylik olmasi gerekiyor, its not mandatory yani sart degil ama sponsorunuzun size bakabilecek durumda olmasi lazim.. tabii bu miktar gelir ve giderlerinizle kiyaslanacaktir.

esinize soyleyin veya orda olan arkadaslariniza size orda uygun olabilecek bir job offer ayarlasinlar. biliyorum turkiyede egitimli oldugunuzu ama size uygun bir is idarelik olarak simdiden offer yapilsa cok faydasi olacaktir..

iliskiniz ile ilgili olarak size bir sorum var burda; esinizin army`de calistigini soylemissiniz peki esiniz hergun eve geliyormu yoksa gorevi geregi evden uzak oluyormu cunku yanilmiyorsam onlar evden uzak yasiyorlar...

ingiltereye daha onceden geldiginizi soylemissiniz, tabiki bunun bir avantaji olacaktir basvurunuzda.. ama eger size verilen sureyi asmamis iseniz yani size verilen sureyi asip overstayer olmamissaniz aldiginiz vizenin sizin simdiki basvurunuza katkisi olacaktir..

bu arada umarim esinizden su an ayrisiniz size tavsiyelerim,

1 esinize soyleyin size gerekirse gunluk mektuplar gondersin, fotograflar gondersin,
2 esinizin oradaki onunla ilgili tum belgeleri gondersin
3 esiniz ve siz iliskinizi anlatan entry clearence officer baslikli bir mektuba nasil, ne zaman, nerde tanistiginizi, ve evlilik kararini ne zaman ve nasil aldiginizi, iliskinizin kronolojik sekilde aciklayan bir mektup yazin, ikinizde ayri ayri.
4 esiniz bir mektup yazsin gelir ve giderlerini gosteren

formda bunlarla ilgili sorular size zaten sorulmus ama siz eger izahatli bir sekilde bunu mektuba dokerseniz ve imzalarsaniz basvurunuza bir arti daha katmis olursunuz...

simdi size bazi sorularim var..

1 esinizin aylik geliri ne kadar

2 esinizle ne zamandan beri tanisiyorsunuz (ilk gun)

3 esinizin sizden haric bakmakla yukumlu oldugunu kisiler varmi..

4 esinizin uk`deki evinde sizden baska kalacak olan varmi

5 esinizle sizin tanisma tarihindeki fotograflari varmi...

kusura bakmayin bazi imla kurallari olabilir umarim anlamissinizdir...

detayli bilgileri verdikten sonra size daha saglikli bir sekilde yardimci olabilirim..

duanizi esirgemeyin..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Uk.resident ` e daha once sorulan sorular ve cevaplari
İletiTarih: Cmt Oca 17, 2009 1:20 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Alıntı:
SEVGİM´isimli üyeden Alıntı
Merhaba uk resident
ben fikir almak istiyorum vede evraklarımla ilgili bilgi almak istiyorum yorumları okudumda sanırım bana yardımcı olabilirsiniz ...
Eşimle tanısalı 1 yıl oldu. şubat ayında evlendim nikahımızıda belediye baskanımız kıydı.Belediyede tasoron firmada calısıyorum. vize basvurumu yaptıgımda vizeyi alırsam işimi bırakacagım yani ben 10 yıldırda sigortalı olarak calısıyorum..
eşimin ingilteredeki çalıstıgı yer kendisine ait ev kira vede benim banka hesabımda belli bir miktar para yok sadece aldıgım maaşım hesabıma yatıyor ve dogal olarak bitiyor neyse yani hesabım hep aktif üzerimede tapu falan yani mal varlıgım yok vede ailemin mal varlıgını bildirsem olmazmı yani sonucta ailem ile beraber yasıyorum ... bana bunların ne gibi bir artısı olur vede esimle ilk tanıstıgımız zamanlardaki bazı msj ları telimde tarihi ile beraber duruyor vede görüsmeye basladıgımızdan bir kac ay sonraki gmail konusmalarımız kayıtlı ve eşime ait olan telin fatura dökümleri var.. yani görüşmeye basladıgımız zaman ki ispatlarımız yazılı ve resimli olarak var bana bu konu ile ilgili yardımcı olurmusunuz simdiden cok tesekkur ederim

--------------------

merhaba sevgim

simdi nikahinizin belediye baskanin kiymasinin bir artisi olacagini sanmiyorum. ama evliliginize sadece renk katmistir yani vizede bir artisi olmaz... ama sen yinede gorusmede evliligini anlattiginda vize memuruna soyleyebilirsin..

simdi gelelim ana konulara

oncelikle icin ferah olsun cunku esinin orda bir is yerinin olmasi mukemmel bisey ( yani nikahinin ingiltere queen`in kiymasiyla esdegerdir)

sponsor olan tarafin maddi durumu iyiyse korkma alirsin ama bunun bir anlasmali evlilik olmadigini kanitlayacaksin. anliyorum onceki mail ve mesajlari kayitlamissin ama sana soracak esin uk`ye gittiginden sonra mektup, e`mail, telefon gorusmelrinizi kanitlaman lazim,

esine soyle sana ordan isyeri ve ona ait olan tum belgeleri sana gondersin..

bu arada lutfen sorulara cevap verin.
1 esiniz uk`de sizden bakmakla yukumlu oldugu kisi varmi

2 esinizin evinde sizden baska yasayacak kisiler varmi.

3 esinizin isyeri var demissiniz fakat bunun aylik ortalama geliri ne kadardir.

4 esinizle bir akrabaliginiz varmi???

simdilik bukadar tedayli bilgiler icin lutfen cevap yazin daha saglikli bir sekilde yardimci olabilirim..

duanizi esirgemeyin, kal saglicakla

Alıntı:
trapper´isimli üyeden Alıntı
merhaba
bu vize memurlari görüşmeye çağırdıklarında görüşme ingilizcemi oluyor? Ben İzmir vize başvuru merkezindeki Zeynep hanım a sordum türkçe de olabiliyor dedi hangisi doğru sizce şaşırdım bu arada benim eşim iskoçyalı ama londrada yaşıyor.

merhaba trapper

basvuru formunda hangi dilde demissen o dilde interwiev yaparlar, ama sen iskoc yani yabanci bir uyruklu biriyle evli oldugun icin evliligin gercek bir evlilik oldugunu ve tanismanizin gercek oldugunu ispatlamak icin interwiev `da memur size ingilizce bilip bilmediginizi soracak ve siz evet diyeceksiniz( esiniz yabanci cunku; yoksa nasil tanisirdiniz) o zaman size bazi sorulari ingilizce soracaktir....eminimki ingilizceniz vardir ( anlasa bilecek kadar)...

baska ogrenmek istediginiz bisey varsa lutfen cekinmeyin...

kal selametle

Alıntı:
tanerkoçak´isimli üyeden Alıntı
3aylık ögrenci vizesinde red yedim.red nedenleri:
1.okul b. concil onaylı olmasına ragmen.okulun ücretinin cok uygun olması
2.vize sürsinin 3aylık olması.
bu nedenlerden dolayı gelip geri dönmiycemi düşünmüşler.bu yüzden ted aldım.şimdi tekraadan başvurcam.
1aynı okula 1yılık mı başvursam?
2.başka bir okulamı 1yıllık başvursam.?
3.para yatırdıma dair belgetiy koymayı düşünmüyorum bu sefer nasıl lur koymasam acebaa?
4. kıprısdan başvurcam ne dersiniz?
sorularıma ayrıntılı cvplar bekliyorum lütfen cvplayınız.tşkrlerl..

merhaba tanerkocak

red almana uzuldum..

eger okadar gitmek ve egitim almaya isteklisen yapman gerekenler.

1 oncelikle sana red nedenlerinde odaklan ve onlari tatmin edecek belgeler bul.

2 okulunu 1 yillik yap ( part time olan ogrenci basvurulari ogrenci basvurusu olarak degerlendirrilmez, haftada en az 15 saat ve en az bir donem olmasi lazim ogrenci olarak basvurmak icin)

3 uk`de geldikten sonra geri donup kalmayacagina dair onlari cok iyi bir sekilde tatmin etmen lazim

4 kibristan basvurmana gerek yok, cunku pasaportunda turkiyeden bir red var burayla kesinlikle baglanti kururlar..

5 ingilterede ailen veya akraban varsa ve bunlar buraya yasa disi veya geldikten sonra donmemislerse bunun sana bir dejavantaji vardir...

6 basvurdugun okulun ismi ve verdigi egitimin nekadar kaliteli oldugunu bilmiyorum ama sen yinede baska okullarada bakabilirsin.

7 kayit yaptirdigin okulun tum belgelerini ver...

baska sorularin olursa lutfen cekinme..

allah cumlemizin yardimcisi olsun...

Alıntı:
queen´isimli üyeden Alıntı
slm arkadaslar,
esim cifte vatandas, 3 ay once evlendik ama iliskimiz baslayali 3 seneyi gecti, bu surede de TR de beraber yasadik,2006 yazinda 1 ay tatile gittik UKye( bize sponsor olan esimin dayisnda kalmaya), 2007 de 7 ay kaldik, ben dil okuluna gidip part time calistim, esim calisti. ocakta donduk evlendik, simdi vizeye basvurucam. iliskimizin gercek oldunu ve beraber yasadimizi kanitlicak belgeler var( banka extresi, foto vs..) ailelerimizin durumuda iyi( yani TR standartlarinda) esimin orada profesor olan dayisi sponsor oldu bize. !!sponsorumla esim ayri nisanlar oldugu icin biraz karisiklik cikiyor aslinda, ornegin sponsorumun( esimin dayisinin) Tr ziyaretleriniin kaniti koymak yerine sanirim onemli olan esimin benle vakit gecirdigini kanitlamamdir!!
. ingilzcem oldukca iyi(dil okulnda belge aldim, birde Cambridge sinavini gectimin belgesi var), sizce bir problem cikar mi? ailelerimizin mal vs.. disinda benim bir evim var turkiyede, tek dez avantaj esimle burda yasamis olmamiz yani onun orada mal varligi yok. Mulakatda sorulacak hic bi sorudan cekinmiyorum cunku saklicak ya da yalan soylicek hicbirseyim yok ama yine cok gerdi bu yerlesim vizesi olayi beni!!
hayatda en sevdigim insani ne kadar sevdigimi bir ingiliz memura kanitlamak zorunda olmak geriyor insani!!
vizeye basvuran herkese kolay gelsin

merhaba queen

oncelikle birbirinize olan ask ve sevginizi veya birbirinizi nasil sevdigini memura anlatmayacaksiniz, iliskinizin daha onceden baslayip yani tanisma gununden itibaren evlilige giden yolda bu karar ve gecen sureye belgelere dayanarak izah edeceksiniz okadar.

ornegin birbirinize gondermis oldugunuz mektuplar, emailler, telefon gorusmeleri, fotograflar, bir geziye veya ulkeye gittiyseniz bunlarin biletleri, sinema biletleri dahil bunlara sizlerde ekleme yapabilirsiniz.

ingilizceyi akici ve iyi bir sekilde konusmanizin vede ingiltereye daha onceden almis oldugunuz vizelerin (overstayer olmamak sarti ile) tabiki size bir avantaji olacaktir...

simdi... ailenizin durumunun iyi oldugunu soylemissin butur de vize turune basvurdugunuzda onemli olan sizin yani size sponsor olanin durumudur. ingilterede cikan son kanunlar 3. sahis kisilerin sponsorlugunu kabul etmiyorlar. yani sizin esinizin bizzat calisiyor olmasi lazim. ve basvuruyu yaparken 6 aylik pay slip`in gosterilmesi lazim veya p60`yi...( lutfen bu linki basindan tekrar okuyun orda anlatmisim), esinizin ailesinin yaninda kaliyorsaniz(esiniz dahil) evin sahibinden ve council`dan evde yeteri kadar yer olduguna dair belge almalisiniz...

simdi.. gelelim sorulara (eger cevap verirseniz daha saglikli bir sekilde yardimci olabilirim)

1 esiniz sizin aranizda evliliginiz haricinde bir akrabaliginiz varmi?

2 esiniz calisiyormu, calissiyorsa nekadar aliyor(£)

3 esiniz eger calismiyorsa ona ve size bakmakla yukumlu olacak kisi var mi? ( lutfen soruyu size anlattigim gibi 3 sahis kisilerin ev haric(not mandatory) diger konularda finansal yardimi oluyorsa kabul edilmiyor. ( ha olur olurda vize memuru insafli cikarsa sizde durumunuzu iyi anlatirsaniz bide baktiniz bunu es gecebilir... neden olmasin? (insallah)

4 siz orada onceden calistiginizi belirtmissiniz, onceki is yerinizden veya baska isyerlerinden size yapilmis bir job offer varmi? ( siddetle oneririm, yani bunu yap)

5 bu bir tavsiyedir mulakatta kesinlikle cekinmene gerek yok heleki birlikteliginiz gercekse...

vereceginiz cevaplar karsiliginda daha saglikli bir sekilde yardimci olabilirim...

esiniz cifte vatandas demissiniz ingiliz vatandasligi disinda hangi pasaportu var? esiniz ve sizin yasi kac?

senin basvurun bana gore watertight... yani saglam bir basvuru olacagindan eminin.. icini ferah tut...

kal saglicakla ( duani eksik etme)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 17, 2009 1:22 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Alıntı:
queen´isimli üyeden Alıntı
Cvp yazdigin icin cok tesekkurler.
Ben UKdeyken bir dukkanda part time satis elemani olarak calistim, pek kayda deger bir is degil yani. esim orada 5 ay boyunca ingilizce ogretmenligi yapti ozel bir dil okulunda, calistigi donemin paysliplerini koyucaz tabii, bi de okuldan mektup aldik, esimi gelince tekrar ise almak istediklerini gosteren. ama biz birbirimizden ayri kalmak istemedigimiz icin butun planlarimizi beraber olmak uzere yaptik, yani esimin orada bensiz 6 ay falan kalmasini istemiyoruz.
kalacak yer olarak sponsor yapmayi dusundugumuz dayisinin evi var, ev dayisinin esinin uzerine, ondan mektup ve tapu fotokopsi vs.. aldik.
1) esimle evlilik disinda bir akrabalik iliskim yok
2) calistigi 5 ay boyunca ayda ortalama £1000
3) esimin dayisindan, annesindan ve benim annemden her turlu maddi yardimda bulunacakalri konusunda mektup koyuyoruz
4) calistigim yerdeki manager geri geldigimde istedigim kadar is verebilcegini soyledi ancak ben uzun vaadeli orada calismak istemiyorum. managera mail atmistim ancak cvp alamadim

Esim ayni zamanda Turk vatandasi, esim 27 yasinda bende 28
tum cvplar icin tekrar cok tessekurler

----------------------

merhaba queen

vermis oldugun cevaplar tatmin edici, fakat bunlarin kendininde belirttigi gibi cok saglam belgelere dayandirman lazim. ama sana kanunu onceden soyledigim gibi ingiltere 3. sahis support`lari spouse application`larda kabul etmiyor.. ( kanun degisti yani)

The tribunal have ruled, in their infinite wisdom, that third party support is no longer permitted in entry clearance cases being made under paragraphs 2317 (dependent children) and 281 (spouses).

They have also ruled that the benefits being awarded to a UK national cannot be assessed as enough to support a non-UK national spouse, as the assumption is that the benefits are the exact amounted needed to support one individual and not enough to be given in support of a spouse.

They have also ruled that family life (Article can be excercised even if the partied of the family are in different countries.

And that a delay in making a decision is unlikely to carry more than minimal weight, even if it is a relevant factor.

And finally, poor living conditions abroad will have no real bearing on whether Article 8 rights are breached.

turkcesini istersen tam olarak gondereyim.. lutfen bunu ailene ve esine okut..

bu kanuna gore hareket etsinler, durumunuzu izahat edecek saglam belgeler bulmalisin..

illaki daysinin sponsor olmasini istiyorsan, dayisinin gelir durumuyla ilgili tum belgeleri al ve imzali bir mektupta yazssin. sende vize memuruna gorusmende diyeceksin " bakiniz ben ve esime yapilan job offer`lar simdiden mevcut, gider gitmez ise baslayacagiz, dayimin bize yapmis veya yapacagi yardimlar kendisininde teyyit ettigi gibi duzenimizi saglayana kadardir ve kesinlikle boyle olacaktir"... dilegim vize memuru sizi outside the immigration rules`lardan inisiyatifini kullanarak vizenize bu yonden evet demesidir.

tabii basvurunuzda daha eksikliklerde varsa onu bilmem, mesela dayinizin evinde kalacaginizi soylemissiniz, bakiniz eger ev dayiniza aitse dayiniz ve council (belediye) tarafindan sizin icin o evede kalabileceginiz kadar yer var, kanunlar geregi..

eger daynizin evi degilse, landlord ve council`dan bu mektup ve belge alinmasi gereklidir..

simdi siz settlement vizeye yani yerlesim vizesine basvuracaginiz icin oradaki is ve kalma yeri ile ilgili belge ve bilgilerin saglam olmasi gereklidir...

baska ogrenmek istedigin konu varsa lutfen cekinme..

bu arada bazi kotu haberler icinde uzgunum, bilindigi gibi ingilterenin standart bir anayasasi yoktur ve bu yuzden kanunlar gunluk degisip, gunluk cikabiliyor. bunun en buyuk zararinida gocmenler cekiyor. cunku encok degisiklige ugrattiklari kanunlar immigration rules`lardir..

yani anlayacagin yabanciya kizan eline kagit kalem alip yasa yaziyor parlementoyada evet demek dusuyor birkac iyi minister disinda... dogasiylada bende bunlari bogmak istiyorum...

turkum yaa...

neyse kizdim yine yeri degil, simdilik bukadar daha cok bilgiye ihtiyacin varsa lutfen kendin ve sorunlarin veya anlayamadigin noktalarda sorular yazabilirsin..

kal selametle

Alıntı:
trapper´isimli üyeden Alıntı
sağolasın kardeşim inşaallah dualarda beraberiz. Fakat sıkıntı şurada ki eşim iskoç olmasına rağmen türkçesi benim ingilizcem den iyi elbetteki o vize memuruyla nalaşabilecek kadar biliyorum ama butun gorüşmede ingilizce olursa o zaman tökezledim demektir. Onlara değişik zamanlarada çekilmiş 200 eyakın foto sadece ilk 3 aylık sms dökümlerinin içeriği (nokia pc suite ile onun bana gönderdiği mesajları biriktirip çıktılarını aldım yaklaşık 500 sayfa) evleneli 16 ay oldu olacak daha ne ispat edeceğim ki ben bu memurlara verirse verir vermesede zaten ona orada red dedirtecek olan ALLAH tır. Demekki buradaki hayatım benim için daha hayırlıdır ki Allahu Teala o memura red verdirmiştir. Sence yanılıyormuyum?
sende dualarında bizleri eksik etme Allahu Tealaya emanet ol selamun aleykum

------------------------

merhaba trapper

simdi seni mulakata aldiklarinda gorusmeni basvuru formunda belirttigin gibi turkce demissen seni turkce interwiev yaparlar, fakat esinin ilgiliz oldugundan dolayi interwiev`nun ilerleyen aninda sonralara dogru vize memuru size ingilizce bilip bilmediginizi soracak ve size esiniz ve basvurunuz dahilinde bazi sorular soracak...

yani cekinecek veya korkulacak bir durum yok. gonlun ferah olsun kardesim...

bu arada isini olur olmazlara birakma yani sana belgelerin ve evliligin gercekse elinde sonunda vizeni vereceklerdir...

tanismaniz ile ilgili seninde belirttigin gibi sanirim yeterince belgelere sahipsin...

gorusmede kendinden emin cumlelerini kanitlar sekilde ve esinide eger iyi taniyorsan (eminimki oyledir) hic korkma ve cekinme vizeni alirsin, okey kardes.

bu arada vizeyi verirse verir vermesse vermez diye bisey yok, onlarin ordaki amaci size vizeyi vermekten ziyade, umudunuzu yildirmaktir...

onlarin kazanmasini engelleyin...

onlarin nekadar acimasiz ve insanin yuzune bakip pismis kelle gibi siratan tipleriyle, geleceginizle oynamasina engel olun. bu sizin elinizde.

icin ferah sansin bol olsun arkadasim.

takindigin baska konular varsa lutfen cekinmeden sorabilirsin.

kal selametle... (aleykum selam)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 17, 2009 1:25 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Alıntı:
by_ozzy´isimli üyeden Alıntı
ii gunler...ekim 2007 den mart2008 e kadar ingilteredeydim 2 senedir 4 kere gidip geliyorum....ilk kiz arkadasımla ekim ayı sonuna dogru ayrıldık ama ailesi beni bırakmadı ve onlarla kalmaya devam ettim....kendi cocuklari gibi ilgi gosterdiler....evlerinin yedek anahtarlarini bile verdiler bana...bu sirada cok gecmeden nottinghama gezmeye gittik ve orda bi arkadasi ile karsilastik...tanistik sohbet falan derken ingilzceyi ogrenemeye gayret ettigimi ve kızlari ile ayrildigimizi bu aralar durgun oldugumu solediler..msnlerimiz verdik nette ingilizce ogretir falan die...ilerleyen gunlerde misafir olarak beni cagırdi ve sabah gidip aksam geri geldim...3 cocugu var ve bekledigimden cok daha ii karsilandim..2-3 kere daha gittim ve geri donerken aglayarak ugurladi beni cocuklari madem seviyosun neden evlenmiosunuz die bi sohbet oldu...son 3-4 ay beraber kaldik ayni evde....kari koca gibi....ve esim gecenlerde geldi ve 20 nisanda evlendik....yakinda vize basvurumu yapicam eksiklerim varmi yokmu emin deilim...dusunmekten uyuyamiyorum.....en kisa zamanda basvurmak istiyorum.....eger vize alamazsam esim buraya gelcek ve 2 sene kalcak...buda diger bi cozum yolu die okudum netten....bu konuda ne yapmam gerek eksiklerim neler ve nashiatı olan varsa dikkatli bi sekkilde dinlerim...yardimci olan arkadslarlada vizem kabul edilirse mutlulugumu paylasmak isterim....

----------------
merhaba by-ozzy arkadasim

kusura bakma yazdiklarina cevap verremedim lutfen detayli bilgilerini ve hangi evraklarinin hazir oldugunu, esinin gelir, gider ev durumunu ve basvurunla ilgili tum dekumantlari maddeler halinde yazarsan, basvurunun nasil degerlendirilecegini ve outcome`nin nasil olacagini vede daha ne tur belgelere ihtiyacin oldugunu saglikli bir sekilde gosterebilirim..

yukarda sadece tanisma ile ilgili bolumu anlatmissin ama bana diger konular lazim yani beni inandirmaya calismissin birlikteliginin gercekci ve nasil basladigina dair, fakat ben vize memuru degilim... lutfen yanlis anlama..

bu arada onceden almis oldugun vizelerin kesinlikle senin icin avantaj saglayacaktir. bir sartla verilen sureleri eger asmamissan yani overstayer eger olmamissan...

kal selametle

enkisa zamanda cevap verecegim.. suan mesgulum kusura bakma.... yani aile isleri yaniii...

detaylari bekliyorum

Alıntı:
sude29´isimli üyeden Alıntı
Ben EEA family permit (esim belcika vatandasi ) ile ingiltereye geldim ama vizemi irlandadan aldim..cunku irlanda da yine join spouse dan ben 1 ay kadar esim de 5 ay kadar kaldi..Esimle beraber ingiltereye geldigimizden dolayi oturum icin gerekli evraklari yeni hazirlayabildim..yani ben 1 subatt vize alim 1 agustos kadar..evraklarimi yeni toparladim.bu ay gondericem..sana sorum

1- Oturma izni ilk basvurda ne kadar aliniyor ,ne kadar zaman icinde cevap geliyor ,red edilme ihtimalim var mi,ayrica evraklari gondermeden once basvuru yapip referans numarasi almam gerekiyor yoksa direk evraklarimi mi gondermem gerekir?
2- EEA family permit vize ile calisabilir miyim? Calisabilirsem bu islemleri nasil yapmaliyim yerlesim vizem gelmeden once?
3-Vize tarihim gectigi halde bir yanit gelmesse basvurum ile ilgili ingilterde bir problem yasar miyim?

Biraz bunaltici oldu ama simdiden tesekkur ederim......

------------------------

merhaba sude

yazilanlari tam olarak anlamadim lutfen detayli bir sekilde anlatirsan saglikli bir sekilde yardimci olabilirim..

turkiyedenmi basvuracaksin yoksa uk`denmi,

belge ve durumuzu lutfen iyi izahat edip anlatirmisiniz..

kal selametle...

Alıntı:
Tskler uk resident…
Hazır olan evraklarım.
- evlilik cüzdanımız
- esimin pasaport fotokopisi
- esimin ev bilgileri mortgagele alınmıs ve odemeleri devam edio.atının ve arabasının kagıtları
- banka hesapları
- 3cocugu var ve bunların hayat sertifikaları….cocuklar 18-17-8 yaslarında)
- Eski kocalarından cocuklar için odenen haftalık ucretler
- İş yerinden patronundan aldıgı yanımda calısıyıor kagıdı (bu yeterlimidir bilmiyorum)
- Telefon dokumanları…
- Ordan iş teklifi yaptırıorum..onun teklifi
- Esimden baksa eski kız arkadasımın babası sponsorum olcak…
- Benim burada calıstıgıma dair imzalı kagıt
- Mal varlıkları

----------------------

merhaba arkadasim

oncelikle sana olan ilk tafsiyem kesinlikle eski kiz arkadasini bu ise bulastirma.. daha onceden ingiltereye geldiginden dolayi esini buraya geldiginde tanismis gibi goster, eski kiz arkadastan bahsetme ve onun arkadasi oldugunu soyleme, gerek yok, guzel bir tanisma hikayen zaten var.

sana once gerekli olan diger belgeleri soyliyecegim..

1 esinin orda gelir giderlerini gosteren, esin tarafindan yazilmis imzalanmis bir mektup al.

2 gidecegin yani kalacagin evde sana yeteri kadar yer olduguna dair council`dan bir mektup ve evin sana bile kalacak kadar yeterde oldugunu anlatan bir mektup esinden yazilmis ve imzalanmis olarak al...

3 yasayacagin evle ilgili evin su, gaz, elektrik, council tax, telefon,internet yani esinin evinde odenen tum faturalarin asillari... (cok onemli)

4 esin ve senin, birbirinizle nasil, nerde, nezaman, ve nasil evlilige karar verdiginizi anlatan tarihleriyle birlikte iyi aciklanmis ve imzalanmis birer mektup...

5 eger yapabiliyorsan senin adina orada sana yapilan bir job offer... is teklifi...

6 esinin calisiyorsa eminimki calisiyordur
, isyerinden ve inland revenue`dan p60 ve 6 aylik payslips`leri...

7 esinle cekilmis eski ve yeni bol bol fotograflar...

8 esinin yani senin uvey cocuklarindan ve oradaki sizin taniyan arkadaslarinizdan evlilik ve birlikteliginizi destekleyen mektuplar al. (cok faydasi olur)

simdilik lazim olanlar bunlar

gelelim onemli konuya;

arkadasim kesinlikle eski kiz arkadasinin babasini sponsor olarak gosterme, sen esin dolayisiyla ingiltereye vize basvurusunda bulunuyorsun, yani senden sorumlu olmasi gereken ve bakmakla yukumlu olmasi gereken kisi esindir.sponsorda onun olmasi lazim fakat sen eski kiz arkadasinin babasini kendi arkadasin olarak gosterip sizin birlikteliginizi destekleyen ve sana arkadasin oldugu icin maddi ve manevi destek yapacagini aciklayan bir mektup yazdirtabilirsin. eski kiz arkadasini bu olaydan uzak tut. zaten sen ingiltereye onceden gelmissin ve burda oldugun sure icerisinde esinle tanismissin.

lutfen takindigin veya anlamadigin baska konular ve bilmek istedigin baska seyler olursa lutfen cekinmeden yaz. en kisa zamanda cevaplayacagim.

sorun yapmanada gerek yok cunku daha onceden ingiltere vizelerin var ve yerlesim basvurunuda tum belgeleriyle hazirlarsan sana sorun cikartacaklarini hic sanmam. yani allahin izniyle alirsin insallah...

kal selametle

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 17, 2009 1:47 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Alıntı:
Arkadaslar lutfen sizden acil cevap bekliyorum....

merhaba sude

kusura bakma cevabim uzadi...

simdi anladigim kadariyla suan halen gecerli bir non eea family permit vizen var 6 aylik ve gecerlilik suresi agustosa kadar. simdi oncelikle endise etme yapilacaklari soyliyeyim...

tabii oncelikle esinin orda yasal ve yerlesik vede calisiyor olmasi lazim.. eger boyleyse yapacaklarin boyle...

1 oncelikle tasalanma zaten oncelikle vede duruma gore genellikle eea applicationlarda once 6 aylik vize verilir..

2 tum belgelerini hazirladiktan sonra eea 2 application form var onu doldurup vizenin bitimini 28 gun gecmeden home office gondereceksin, gonderecegin adres forma yaziyor basvuru durham`a gonderilecek..

3 basvurunu 28 gun kalana kadarda beklemene gerek yok, hemen de basvurabilirsin 4 veya 14 hafta icerisinde basvurunu sonuclandiracaklar. gorusmeye falan cagirma yoktur. tum belgelerin tamamsa garanti edebilirim 2 aydan fazla surmez vizeni alman.

4 sana verilecek yeni vizen 5 seneliktir, eea application`larda 5 sene verilir ve halen birlikte yasiyorsaniz es olarak 5.ci senenin sonunda sana suresiz izin verecekler. eea ve ingiliz vatandaslarinin evlilikleri ve statu almalari tumuyle degisiktir...

5. http://www.bia.homeoffice.gov.uk/pol...onrules/part7/
lutfen basvurunu yapmadan once bu linki oku. eea national and their families member...

6. ind yaz google ve home office sitesine search`e eea yazarsan tum bilgileri alabilirsin...

7 yapacagin basvuru parasizdir hicbir ucret odemiyeceksin.

8 basvuru formunu yani eea 2 formu bu numaradan istete bilirsin tamamen ucretsizdir, home officin numarasidir 0870 606 77 66 genelde mesguldur ama sen surekli ara kesin cevap vereceklerdir...

9 sen yinede durumunu anlat onlar sana yardimci olacaktir, zaten yardimci olabilecekleri en iyi konu basvuru formlarini gondermek baska bir ise yaramazlar.....

10 basvurunda bi sorun olacagini sanmam eger esin orada kalma hakkina sahipse, orada kaliyorsaniz, esin orda calisiyorsa kesin veriyorlar vizeni.... onlarin kanunlarina gore eea vatandaslari ve onlarin esleri ingiliz kanunlari karsisinda kendi vatandaslarindan daha cok avantajlidir.... bu arada seninde orda oldugunu biliyorum eger bi iste calisiyorsan kendi belgelrinide gonderebilirsin...

simdi kesin sonuclar icin lutfen sorulara cevap verirmisin..

1 esinin ingiliz pasaportu veya ingilterede suresiz oturumu varmi, eger bir avrupa vatandasi pasaportu varsa bu okadarda onemli degil. cunku serbestir...

2 ingilterede senin insurance number varmi

3 dedigim gibi esin ingilterede calisiyormu, eviniz varmi (kira), devletten yardim aliyormusunuz.

4 hic stress yapma yukarida yazdigim sorulara olumlu yanitlar olursa vizende kesinlikle bir sorun olmaz...

5 senelik vizen simdiden hayirli olsun...

kal selametle...

sormak istedigin baska sorular veya formla ilgili anlamayadigin bir sorun olursa lutfen yaz, ben formdada yardimci olurum doldurmanda...

duani eksik etme lutfen...

Alıntı:
ukresidenttobe´isimli üyeden Alıntı
Merhaba Ukresident Benim Sorum Su Olacak Ben Evliyim Ve Bir Cocugum Var Basvurumu Yaptim Ve Bana 3 Ay Sonrasina 15 Temmuza Gun Verdiler . Asagida Sana Durumumu Detayli Olarak Anlatacagim Bana Nelerle Karsilasacagim Konusunda Bir Fikir Verebilirsen Sevinirim. Yazilarini Okudum Oldukca Guzel Noktalara Deginmissin Benim Basvurum Icinde Yorumlarini Bekliyorum.
Simdi En Bastan Baslayarak Durumumu Anlatmaya Basliyorum.
2003 Yili Eylul Ayinda Universiteyi Bitirdim Ve Ingiltereye Dil Egitimi Icin Vize Basvurusunda Bulundum 1 Aylik Ogrenci Vizesi Ile Ingiltereye Gittim Ve Okuluma Basladim Ekim 27 De Vizemin Bitmesine 1 Hafta Kala Kaydimi Uzatarak Home Office E Basvurdum Ve 1 Yillik Daha Ogrenci Vizesi Aldim Bu Arada 2004 Yili Ekim Ayinda Esim Ile Bir Arkadasimin Evinde Iftar Yemeginde Tanistim. Esim Arkadasimin Esi Ile Ayni Okulda Ogretmenlik Yapiyordu. Daha Sonra Arkadasim Vasitasi Ile Bir Sure Gorustuk Ve Ailesi Ile Tanistim Bu Surecte Tekrardan Vizemi Bir Yil Uzattim Ve O Zamanlar Herkesin Yaptigi Ankara Anlasmasina Basvurdum Ve Pasaportumu Home Office E Yolladim 2004 Ekim Sonunda Esim Ile 2005 Aralikta Nisanlandik Bir Yili Asan Bir Tanisma Surecinden Sonra Ve 2006 8 Haziranda Dini Nikah Ile Evlendik Ve Birlikte Yasamaya Basladik. Ben Hala Home Officeden Pasaportumu Bekledigim Icin Ve Pasaportumda Gecerli Vize Surem Kalmadigi Icin Belediye Nikahi Icin Izin Alamamistim Bundan Dolayida Dini Nikah Ile Evlendik 8 Haziran 2006 Ve 23 Temmuz 2006 Da Dugunumuzu Yaptik. Dugunden Sonra Esim Bana Ankara Anlasmasindan Basvurunu Cek Bosa Bekleme Ogrenci Vizeni Uzat Gerekli Izni Al Belediyede Evlenelim Boylece Ogrenci Vizeni Settlement Vizeye Cevirirsin Dedi Ve Onu Dinleyerek Vize Basvurumu Iki Yila Yakin Bir Sure Bekledikten Sonra Geri Cektim Ve Ogrenci Vizesine Basvurdum Ama Kayit Yaptirdigim Okula Gitme Sansim Olmadi Cunku Esim Hamile Idi Ve Hamileligi Cok Agir Geciyordu Ve Yasadigimiz Sehirde Birbirimizden Baska Kimsemiz Olamdigi Icin Esimle Olmam Gerekiyordu Surekli. Bu Arada Part Time Olarak Da Calisiyordum. 13 Nisan 2007 De Oglumuz Dunyaya Geldi. Subat 2008 De Home Officeden Bir Mektup Geldi Ve Bana Kayit Yaptirdigim Okula Gitmedigim Icin Vize Basvurumun Ret Edildigini Bildirdiler Ve Ulkeyi Terk Etmemi Soylediler Bende Bunun Uzerin E Mart 2008 De Turkiyeye Geldim Ve 20 Martta Setur Ankara Ile Vize Evraklarimi Worldbridge E Verdim Ve Bana 2 Hafta Sonra Cevap Geldi Temmuz 15de Beni Bekliyorlar Gorusmeye.

Tum Bu Anlattiklarimdan Sonra Sunu Soyleyeyim Tum Evraklarim Tamam Yani Ingilteredeki Evlendigimiz Gunden Bu Yana Ait Olan Tum Faturalarimiz Council Tax Billeri, Bt Billeri, Eon Gas Billeri, Tv Licence Billeri, Aldigimiz 2007 Model Arabanin Kagitlari, Insurance Kagitlari, Ingiliz Ehliyetimin Paper Parti, Aldigim Trafik Cezasini Gosteren Belge, Full Time Job Offer Aldigima Dair Isverenin Muhasebecisinden Antetli ( Letterhead Li ) Mektup, Oradaki Isyeri Ve Bir Kac Arkadasimdan Referans Mektuplari Olmak Uzere Belgelerimi Koydum.

Sence Benim Basvurumun Sonucu Ne Olacak Ve Beni Ne Gibi Sorular Bekliyor

Tesekkurler

----------------------

merhaba ukresidenttobe arkadasim..

oncelikle mektubun gercekten beni cok duygulandirdi. kendime bir borc bildim sana yardimci olmayi. bunlarda bilirsin acima ve insanlik duygusu yoktur (entry clearence officer and home offce caseworkers)... kanunlar uzerinden hareket ederler...

simdi senin durumun yeni cikan ingiltere yasalarina gore cok onemli, lutfen en kisa surede verilen sorulara cevap ver...

1. turkiyede resmi evlilik yaptinizmi? (eger nisanli veya evlilik vizesine (ingilterede evlenmek icin 6 ayliktir) basvurmussan bu soruyu gecebilirsin)

2. sana home office`ten mektup geldigini ve bul ulkeyi terk etmeni soylemisler, lutfen sana verilen belgeyi aciklarmisin;

a. is151(a)
b.is151(b)
c.is96
bunlardan hangisi veya sadece bir mektup ve icerisinde 14 gun icerisinde ulkeyi terk et, diye yazan bir mektupmuydu. ustte verdigim siklar sana verilen belgenin ust sag ust tarafinda yazar,

3. cok onemlidir, lutfen ulkeyi hangi tarihte terk ettigini yazarmisin mart 2008 ama martin kacinda,? cok onemlidir...!!!

4. havaalanindan ciktiginda immigration officerler seni durdurdumu? herhangi bir belge/kagit verdimi. cok onemli lutfen belirt, siklardan biride olabilir...

5. bu ulkede hic overstayer oldun mu?

6. bu ulkeden kendin mi gittin, yoksa gonderildin mi? ucak biletini kendin mi aldin?? cok onemli...!!!

lutfen acil cevap yaz, yardimci olacagim.

bu arada lutfen verilen linkleri oku cok onemlidir... yeni cikan kanunlar en cok senin durumunda olanlari etkiledi... eger anlamasan turkcesini cevirisini isteyebilirsin, ceviririm hemen.

http://www.ukvisas.gov.uk/en/ecg/cha...nt%20seventeen

bu link cok onemlidir..

simdilik bu kadar allah (c.c) yardimcin olsun. evliligin ve birlikteligin kendim kadar eminimki gercektir.

lutfen acil cevap yaz, interwiev`a gitmeden durumuna careler bulabilirim.

dua`ni esirgeme lutfen, tek istedigim bu...

kal selametle...

Alıntı:
ilk sorundan baslayayim turkiyeye gelince nufus mudurlugunde evlilik yaptim ve basvurumda evlilik defterimi ekledim.

o mektupta ne yaziyor hic dikkat etmedim mektupta benle degil ingilteredeki evimizde o yuzden hic bir fikrim yok

13 mart 2008 de ucaga bindim ve turkiyeye geldim

ancak ben o red mektubunu alinca home office i arayip onlara dedim ben gidiyorum biletimi satin aldim dedim onlar biletin fotokopisini istedi onlara bileti faxladim. o yuzden beni havaalaninda kimse durdurmadi direk esim ben ve cocugumuz ucaga bindik ve geldik.

bu overstayer demissin ya o eger vizesiz bu ulkede durdunmu demekse ki sanirim bunu kastediyorsun evet durdum ama su sekilde durdum ben home office e basvurup pasaportumu yolladigimda yil 2004 ekim sonu pasaportumda 1yillik vizem vardi ben bu sartlarda ankara anlasmasina basvurmustum o tarihten subat 2008 e kadar ben pasaportumu hic gormedim yani dedigim gibi ankara anlasmasi basvurumu geri cektigimde bile evraklarimi bana yollamadilar ben formu yollayip basvurumu yapmistim. home office ile yaptigim telefon gorusmesi ve aldigim mektuplarda home office bana sonuc bildirene kadar yani pasaportum onlarda oldugu surece ogrenci statusunde ve legal oldugumu soylediler.

bana red mektubu geldikten 1 ay icindede ulkeyi terk ettim .

umarim yeterli aciklayabilmisimdir.

saolasin

---------------------

merhaba ukresidenttobe arkadasim...

oncelikle ozur dilerim cevabim baya bi uzadi kusura bakma...

simdi oncelikle sana gondermis oldugum link`tede yazdigi gibi kanunun 320 7(b) kisminda overstayers ve uk`deyken kacak olarak kalan kisiler icin kanun yaptilar ve sonra bu kanun update oldu linki okursan anlarsin, yani spouse`lari ilgilendirmiyor ama 8. ci sikkinda bu ulkeden kendi imkanlariyla 17 mart`tan 1 ekime kadar cikanlari kapsiyor bu af. sen bu ulkeden kendi imkanlarinla 7 marta cikis yapmissin voluntarily cikmissin ve biletini kendin almissin buraya kadar iyi. ama 8. sik biraz tehlike arz ediyor senin icin...

simdi tafsiyelerime iyi kulak ver lutfen,

1. 7 mart`ta ulkeden gonullu olarak ciktigini kanitlamalisin, ornegin ucak biletini interview`da yaninda gotur cok onemli. sana home officten mektup geldigini soylemissin, bu mektuplarida yaninda gotur,

2. ingiltereden birsuru kisi bu kanuna aldanip ulkeyi onceden terk etmisti ama fiaskoyla sonuclandi ve icisleri bakani aciklama yapip bu kanunun sadece 17 mart`ta ulkede olan ve 1 ekime kadar cikis yapanlara sadece affedilmesini yani 320 7(b) kanununun onlari etkilemiyecegini belirtti. (kisacasi alcaklik yapti). sen simdi bunu kendi uzerine alinip durumunu yani immigration history`ni aciklayan imzali bir mektup yazip interview`da onuda vize memuruna ibraz et.

3. home office yaptigin basvurulari, hepsini iyi anlat bu mektupta. ve sana basvurunu yaptiktan sonra home officeten sana gelen mektuplarida bu mektupla ibraz et. biliyorum bu mektuplar suan uk`de ama bi akraban veya arkadasina soyle sana onlari gondersin.

4. korkmana gerek yok, cunku basvurun bu nedenler yuzunden (320 7b) red olursa article 8`e yani family life`dan basvurursun appeal`dan alirsin vizeni... bunun icin esinin uk`de olmasi lazim ve kurulu bir aile duzeninin olmasi gerek. yani seni ve esini uk`ye baglayan birseylerin olmasi lazim. umarim esin halen turkiyede degildir ve uk`de calisir durumdadir.

verecegim tavsiyeler durumunu tam olarak izahat edecegine kadar simdilik bu kadardir.

tahmini vede kesin olarak soyleyebilirimki home officten sana verilen o mektup is96 ve is151a`dir. removal order yani ama bu senin o ulkeden removed oldugun anlamina gelmez yani notice`dir... gitmesen gondeririz diye...!!!

simdi gelelim senin sormus oldugun sorulara;

1. overstayer demek sana verilen vizenin suresini asip halen o ulkede kalmandir, ve sen theroiksel olarak overstayer olmussun, ama sen bunu ortbas edebilirsin diyebilirsin " benim uk`de kurulu bir aile duzenim vardi bu yuzden kendimi hazir hissetmemistim hemen ulkeyi terk etmekte" bunun farkli ve daha guclu yonlerini deneyebilirsin. dusun cocugun vardi!!! (allah bagislasin)

2. home office`i aradigini soylemissin ve ogrenciyken yani vizen daha dewam ediyorken ankara antlasmasina basvurmussun ve telefondaki hr officer`in sana senin halen legal oldugunu soyledigini demissin... bak arkadasim o telefona cevap veren kisiler hic bir sey bilmiyorlar ve yanlis yonlendiriyorlar. onlar senin referans numarani alir ve ekrana baktiklarinda sana basvuru ve durumunu gosteren hicbir seyi soyleme hakkina sahip degildirler, ve sana senin halen legal olarak gorundugunu soylemesi onlarin bir politikasidir. eger basvurun halen icerde olsaydi sana basvurunun halen caseworker`da yani halen "still under consideration" derdi bundan fazlasini soyleyemezdi, senin remove olacagini veya yasadisi oldugunuda kesinlikle soylemezdi, politikalari yani.... avukatlara bile muvekkilleri hakkinda konustuklarinda aynisini soylerler. kendin hakkinda en iyi bilgiyi ho enforcement unit`ten alirsin... zaten bilgilerin oraya gitmisse bu belli basina bir tehlikedir...

3. lutfen sana onceden vermis oldugum linki iyice oku eger ingilizcen yeterli degilse sana cevirisini veya anlamadigin yerin anlamini hemen gonderirim..

umarim biraz yardimci olmusumdur ve umarim canini sikmamisimdir arkadasim, ama hic cekinmene gerek yok cunku sen evlisin elinde sonunda vizeni alacaksin..

sana en buyuk tavsiyem 320 7(b) simdilik unut ve tum gucunu belgelerle kanunun 281 ve 292. bolumlerine harca (spouse`lar icin). vize memurunun seni bu maddelerden red etmesi senin appeal`da daha cok ugrasman anlamina gelir... ornegin sponsorun gelir, is ve ev durumu.... 281 ve 292 butun spouse application`lar icin gecerlidir ve yerine getirilmesi mandatory yani sarttir....

allah (c.c) yardimcin olsun arkadasim, lutfen sorularin olursa yine yaz...

kal selametle... icini ferah tut...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 17, 2009 1:50 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Alıntı:
bütün yardımların için tsk ederim uk.resident ....eşimin yazdıgı mektuplar yoldaa tek sorun paylips yok....bu bi sorun olurmu...ama eşimin çalıştıgına dair çalıştıgı kişiden imzalı bi kagıt almış....part time çalışıyor bir çiftlikte...hersey hazır olduktan sora ilk yapmam gereken nedir....? eşimin ingilterede syadını degistirmesi icin konsolosluktan bir kagitmi almam gerekiyor....?eger oyle ise bu kagidi konsolosluga gorusmeye gittigim gun alsam olurmu.?bu arada 2 is teklifi yolluyor bana....son olarakta hangi formu doldurmam gerekecek?vaf2 mi yoksa vaf4 mu?

-----------------------

merhaba arkadasim by-ozzy (osman)

1.esinin payslip`leri yoksa esine soyle p60`yi gondersin... kesin sorup iste esinden...

2.esinin soyadini degistirmesi cok kolaydir, post office gidecek orda passport application form var evlilik belgesini ve simdiki pasaportunu bu basvuru formuyla birlikte, ordaki post officer`a verecek ve ordaki officer formu kontrol ettikten sonra 80 ile 90 pound ( maxsimum 90 poundtur) bedelini alip gonderecektir. iki haftadada yeni soyadiyla yazilmis pasaportunu alacaktir. bunu turkiyede esin ingiliz konsoloslugundada yapabilir...

3. vaf 4 formunu dolduracaksin.

4. aldigin is teklifleri cok onemli ve basvurunda yardimci olacaktir... mukemmel yani...

5. hersey hazir olduktan sonra yapmam ne gerekir diye sormussun tam anlamadim ama eger ingiltereye geldikten sonrayi ogrenmek icinse;
a. once insurence numarani alacaksin yoksa yasal olarak calisamazsin, job center`a gideceksin pasaportunla ve calisacagin isyerinin kagidiyla birlikte onlar sana yardimci olurlar.

b. soyadini degistirmek mecburi degil ama eger istersen degistirebilirsin, yukarda yazilidir nasil yapilacagi.

c. ehliyetin yoksa hemen ehliyet sinavini gecmeni tavsiye ederim. eger varsa tc ehliyetin 1 sene tek gecerlidir uk`de..

d. en onemlisi sana verilen 2 senelik vizeden sonra suresiz yani indefinate vizeye basvuracaksin ya, bu basvuruyu yapman icin senin "life in uk test" sinavini gecmen lazim, bu sinava hazirlanman icin uk`de kitapcilardan hemen bu teste hazirlik kitabini al ve simdiden calis, sinava istedigin kadar girebilirsin ve bedeli 36 pound`tur. gecersen bidaha girmene gerek yoktur ve suresizdir gecerliligi vardir, gectikten sonra onlar sana bir sertifika veriyor ve o sertifikani basvurunla birlikte set(m) formuyla ve gerekli tum belgelerle birlikte vizenin bitimine 28 gun kala home office gondereceksin. gerekli belgeler formda yaziyor.

e. elinden geldigi kadar ingilizceni perfect yapmaya bak, hemen turk bolgelerine ve arkadasliklara baslama, ingilizce cok onemli, sayet turk arkadasin bile varsa cevrende onlarla ingilizce konus...

f. aklima simdilik gelen bukadar, ama sen sen ol benliginden ve kulturunden asla taviz verme arkadasim..

allah yardimcin olsun. yolunuz hep acik olsun...

sormak istedigin baska seyler varsa lutfen cekinme... kal selametle, duani eksik etme..

Alıntı:
sessizkiz´isimli üyeden Alıntı
Merhaba Arkadaslar,
Bu sitede cok yeniyim oncelikle hepinize hayirli gunler dilerim.Bu ulkeye geleli 22 ay oldu evlenerek geldim. Esim British ve bu benim 2. evliligim. Ilk evliligimden olan kizimla geldik. Surekli yerlesim icin evraklarimizi homeoffice ye yolladik simdi cevabi bekliyoruz ama 2,5 ay oldu hala homeofficeden pasaportlarimiz gelmedi.
Arkadaslar, ben Turkiye de devlet memuruydum ama buraya gelmek icin istifa ettim. Lise mezunuyum ve ESOL Entry3 sinifina gidiyorum ancak cok bunaliyorum. Okumak istiyorum meslek edinip alismak istiyorum. Esim bunlara karsi geliyor. Turkiye de kendi maddi ozgurlugu olan bir insandim. Esim az calisiyor ve devletten yardim aliyor ama ben daha iyi sartlarda yasamak istiyorum. Ne yapmaliyim? Hangi okula gitmeliyim? Esim bana yol gostermiyor hatta sokaga cikmami bile istemiyor. ESOL a bile kendi cabalarimla kayit oldum.
Allah hepinizden razi olsun.

--------------------

merhaba sensizkiz arkadasim...

oncelikle azminden dolayi seni tebrik ederim..

yapmis oldugun basvuru 4 hafta ve 14 hafta icerisinde sonuclanir. bu teoriksel bir suredir, caseworker`lar bu sureyi asabilirler, kimi zaman bu sure 1 yili bile bulabilir ama senin durumu halen legal olarak devam etmektedir. endisenlenmenede hic gerek yok sadece 2.5 ay olmus basvurun.

onceden bilseydim durumunu sana tavsiyem su olurdu; randevunu alip oraya gidip (tum belge ve basvuru formuyla) 950 pound odeyip bir gunde vizeni almandi... sen basvurunu posta yoluyla yapmissin...

simdi gelelim diger konuya, yani biraz icini dokmussun;

bak arkadasim onceden zaten memurdun ve kendi ayaklari uzerinde durabilen ve herseyini karsilayabilen bir bayandin turkiyede olmana ragmen. ama sen simdi aslinda daha guclu ve daha mukemmel sekilde yapabilirsin ve eminimkide oyle yapiyorsundur,

esiniz kiskanc olabilir sizin bu durumunuzdan ama siz esinize bunu guzel aciklarsaniz eminimki sizi anlayisla karsilayacaktir. esinize deyin " benim burda esol sertificami almam ve kendimi bu ulkede yasadigimdan dolayi egitmen bilmelisinki ikimiz icindir ve egitimli biri olmam sana gurur vermesi gerekir, yani tatli dille esinize anlatmalisiniz tartismadan uzak bir sekilde.."

siz egitiminizi kesinlikle aksatmayin ve bildiginiz gibi iyi bir meslekte calismaniz icin iyi derecede ingilizce bilmeniz sart, bu aileniz ve cocugunuz icinde cok onemlidir. esol certificanizi aldiktan sonra hemen mesleki veya daha onceden tecrubenizin oldugu bir ise veya bir koleje mesleki egitim amacli kayit yaptirin 2 senelik (sectiginiz meslege goredir sureler) ve bu iki senenin sonunda eminimki iyi bir iste calisabilir ve hayat kalitenizi dahada yukseltebilirsiniz.

allah yardimciniz olsun. icinizi surekli ferah tutun. aile icerisindede bazen olur butur seyler, caninizi sikmayin.

benim kanimca esiniz sizin kendisinden ustun bir seviyeye gelmenizi istemiyor veya cekemiyor, kiskanclikmi veya baska bir problemimi var bilemiyorum.

allaha emanet ol...
baska sorunlarin varsa lutfen cekinmeden sor...

Alıntı:
eşin umarım ingilterede dir demişsin değil eşim burda benimle birlikte çünkü ingilterede iken ben part time çalışıyordum ve çoçuga bakıyordum eşim full time çalışıyordu ama ben burda kaldıgım ıcın orda cocugu bakacak kımsemızde olmadıgından ve bakıcılarada acıkcası guvenmedıgımden ( 1 yasında cocugu bırakmak bakıcıya bana mantıksız gelıyor ) eşim işyerintelfon etti ve durumumuzu anlattı onlarda tamam dedıler ve eşimin pozisyonunun 20 temmuza kadar açık oldugunu dönmesi halinde işine devam edebileceğini söylediler.

ayrıca sen spouse un maddi imkanları ev yerleşik duzen demişsin hocam bunların hepsı belgeli zaten artı benımde part time çalıştıgım yerden vizemi alıp geri gelmem durumunda ( onlara demiştim eger eş vizemi alırsam full tıme çalışma iznimide almış oluyorum diye ) işyerinden bana işyeri muhasebecisi imzalı ful tıme job offering letter verdiler buda aylık 1250 pound before tax gelirim ingiltereye gittiğimde hazır demek artı ingilterede finans ile almış oldugum arabamız var kı bununda odemelerını oraya gıtmeden yapamam değilmi .

tum bu acıklamalardan sonra eşimin burda olması hala sorun mu sence?

saolasın

---------------------

merhaba residenttobe arkadasim...

simdi oncelikle durumunu ayni bana anlattigin sekilde, daha kibar ve anlayis icerisinde belgelere dayanarak vize memuruna anlatacaksin. yanlis bir karar verecegini sanmam eger durumunu iyi izahat edersen onlara..

aslinda gerekceli ve mecburi olarak durumunuz boyle. esinizin temmuzda ise baslayacagina dair mektubuda ver onlara kendininki dahil. esinizin p60 ve eski paysliplerinide basvurunla ibraz et. kendinki dahil...

ingilterede kurulu bir duzeninizin halen dewam ettigini belirtmissin bu cok iyi.

arabanizin finans odemelerini yapabilirsiniz turkiyeden. eger insurence veya road tax`sa bunlari odemenize gerek yoktur cunku arabanizi kullanmiyorsunuz, odemeniz gerekir ama araba kullanilmiyorsa ve garajdaysa bosuna para vermeyin geri geldiginizde odemeleri baslatirsiniz tekrardan.

eger arabayi vadeli olarak almissaniz ve bu odemeyi yapmak istiyorsaniz, direct debit veya visa bank cartlarinizla ilgili odemeyi telefonla odeme yapmak istediginiz yeri arayip sort account ve account numaralarinizi verdkten sonra odemenizi yapabilirsiniz...

baska sorularin olursa lutfen cekinme sor.

allah yardimciniz olsun, insallah en kisa surede alirsin vizeni. cocugunu benim icin op.

kal selametle...

bu arada nerden ve nezaman basvurdun, interview nezaman?

Alıntı:
mehmet234´isimli üyeden Alıntı
Merhaba arkadaslar benim yerlesim vizesiyle ilgili acil ogrenmem gereken cevaplar var ilgilenirseniz sevinirim. Ben bir ay icinde nikahlanacagim esim Turkiyede ben UK'de yasiyorum. Yerlesim vizesi icin basvuracagiz.

1)Kira icin sadece rent slip gostermek yeterlimi?

2)Ev benim ustume olmadigindan gaz, elektrik gibi faturalarin ev sahibi ustune gelmesi sorun olurmu? Yoksa mutlaka benim adimami olmali?

3)Yeni mezun oldum uni'den vizeye basvurdugumda buyuk olasilikla iste 1 yada 2 aylik calisiyor olurum, 1 yada 2 aylik payslip gostersem olurmu?ve p60 ve p45 mutlaka gereklimi?

4)Evlenecegim bayanin ablasi ingilterede amcamla evli, dolayisiyla iki kardesin soyadlari ayni olcak formda, Ukde tanidiginiz varmi diyor, bunu soylemelimiyiz?
Ayrica, evlenecegim kisi biz beraberken au-pair olarak 2senelik vize almisti. UK'demi tanistik diyelim yoksa gercegi soyleyip Turkiyeye ziyaretim sirasinda tanisitk desek daha mi dogru olur?

5)Ve bu gonderilen mektuplarda zarfin disindaki gonderilen tarihe, adresemi bakiliyor?

Simdiden tessekurler

---------------------
merhaba mehmet arkadasim

sorularina cevap veriyorum once;

1. evin contrati olmasi lazim, eger yoksa landlord kimse ondan senin adina kiralandigina dair imzali bir mektup lazim. bu mektupla birlikte councel tax`sin faturasida olmasi lazim. evin ikiniz icinde yeteri kadar buyuk olmasi lazim...

2. evin utility bill`leri kesinlikle eger sen tek o evde yasiyorsan senin ustune olmasi lazim. sayet eger yapamiyorsan yine landlord`an tum su, gaz, elektric etc. faturalarini alip mektup yazdirip landlordun imzalamasi lazim bunuda guzel bir sekilde interviewda vize memuruna izah edilmesi lazim.

3. uni`den yeni mezun olacaksin veya olmussun hayirli olsun, ama senin 6 aylik bir payslip gostermen lazim, tavsiyem nikahtan hemen sonra basvurma 6 ay sonra basvur, bu surede o diger sorunlarida belki tam dogru bir sekilde halledersin... bu arada p60`ler her senenin nisan ayinda verilir. ama sen eger onceden calismissan eski p60`lerini ibraz edebilirsin, ama vize memurlari icin onemli olan senin simdiki durumundur???

4. kesinlikle ne dogru ise onu soyle, size interview`da zaten sorulacak ingilterede akraba veya baska tanidiklariniz varmi??? ama sen kesinlikle basvuru formunda "is this an arranged marriage?" bu soruya no yani hayir yaz... cunku bu bir tuzak soru... sen turkiyede esini tanidigini soyle... daha dogrusu hangisinde daha iyi olursa.

yalan soyleyebilirsin ama kesinlikle ortaya cikabilecek yalan soyleme... yani anlayacagin once kendini o yalana inandir sonra yalan soyleyebilirsin...

5. evet gonderilen mektuplarin tarihleri zarflari icerigi her yonden incelenip okunuyor...

allah yardimcin olsun arkadasim. acele etme canini sikma hersey olur...

kal saglicakla baska sorularin varsa cekinmeden sorabilirsin... selam ve dua ile...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 17, 2009 1:54 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Alıntı:
sonunda butun evrakalrim hazir ve yarin yani pazartesi basvurumu yapiyorum.....nisanda evlenmistim kafama takilan esimin p60 i yok.calisiyor ama neden bu kagidi yok anlamadim calsitgi yerden kanit olsun die mektupta aldik umarim bi sroun cikarmaz part time calistigi icinmi yoktur acaba?neyse...her ne olursa olsun bu sefer temmeli giderim insallah....5nci gidisim temelli olur.....stress dolu gunler gecti...umarim bunlara deger....benim gibi olan tum herkese bolsans allah sabirlar versin......dualarinizin arasina beni sikistirirsaniz sevinirim....

---------------
by ozzy arkadasim merhaba..

p60 sart degildir ama olsa daha iyi olurdu. sen onun banka statemant`larini alirsan isyerinden mektubu olursa ne kadar sure ve kac para aldigini iceren imzali bir mektup olsa, senin interviewdaki anlatimlarinla bu konuda bir sorun cikabilecegini hic sanmiyorum.

insallah 5.de olur eminim olacagindan zaten aldigin o 4 vizenin basvurunda mukemmel bir avantaji var.. cainini sikma yeterki sen istenen tum belgeleri ver gerisini dusunme..

bol sanslar insallah en kisa surede alirsin, eger eksik belgen varsa basvurundan sonra bu belgeleri onlara fax olarak gonderebilirsin, esinden ingiltereden fax ceksin konsolosluga, kibar bir sekilde,!!!

kal selametle

Alıntı:
megy´isimli üyeden Alıntı
Merhaba benim sorum Uk residenta,

öncelikle herkesin sorularına içten cevapların için çok teşekkürler

Eşim Fransız bende Türk vatandaşıyım. 2002de Almanyada masterda tanıştık eşimle. 2005'de benim için Türkiyeye geldi, benim evimde yaşıyoruz o tarihten beri ve 2006'da evlendik. Ancak Türkiyede iş imkanı kısıtlı olduğu için çok parada kazanamadı ve şimdi ortak dilimiz ingilizce olduğu için İngiltereye yerleşmek istiyoruz.

Planımız şöyle öncelikle eşim Temmuzda İngiletereye gidip bir iş bulacak. bende müracaatı tek başıma İstanbuldan yapacağım.

Eşim orda iş bulunca bana çalıştığına dair belgeleri (pay slip ve diğerleri )ve kiralayacağı evin kira bilgilerini gönderecek, birinci sorum eşimle çok uzun ayrı kalmak istemiyoruz o üç ay çalışsa üçüncü ayın sonunda EEA family permite başvursak olurmu?

Eşimin banka hesabında hemen hemen hiç para yok ama ben türkiyede avukat olarak çalıştığımdan param ve üzerime kayıtlı gayrimenkulüm var acaba onun İngilterede açacağı hesabına bir kısım para yatırsak bir faydası olur mu yoksa buda yanlış mı anlaşılır, bu anlaşmalı evlilik bak para karşılıgı bu adamla evlenmiş denir mi ? sadece eşimimn bulacağı işin belgelerini ve son 3 ayın maaş bordrosunu koysak yetermi?

Bide ben avukatım mali durumum yerinde, İngizce ve Almancam var, yeterince vasıflı olduguma inanıyorum ama İngilterede bi kaç iş başvurusu yaptım ama genelde work permiti olmayana teklif falan vermiyorlar bu iş teklifi mutlak gerekir mi? Oraya gelince birşeyler ayarlarım diye düşünüyorum.

Biz 6 yıldır beraberiz eşimle binlerce resim ve eşimin son 2 yılda türkiyede yaşadığını gösteren ikamet belgesi var ama beraber yaşadığımız için mektup mail falan yok, acaba birlikte olduğumuzu gösteren başka ne gibi belgeler koyabiliriz. Eşim şu anda benim evimde olduğu için kira falan ödemiyor ve tüm vergisini de Fransaya ödediğinden Türkiyeyle başka bir bağlantısı görünmüyor. Bizim beraberliğimiz çok uzun süredir sürüyor ama bide evliliğiniz gerçek değil gibi saçma sapan bir iddayla karşılaşmamak için ne önerirsiniz. Telefon kayıtları gerekir mi zaten birbirimizi hergün gördüğümüzden günde bir kez cepten cebe konuşuruz örneğin benim yada eşimin cep kayıtlarını alalım mı?

Benim burda bir evim var gitmeden onu da kiralayım diyorum ayrıca ek gelirim olacağını göstermesi açısından faydası olur mu?

Biz birbirimizi çok seviyoruz İngilterede yeni bir hayat kurmak istiyoruz ama tek kaygım eşinizin mali durumu yetersiz diye aile izninin verilmemesi.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Dualarım sizinle ..

----------------------
merhaba megy arkadasim

planladiginiz gibi yaparsaniz en uygunu ve zaten oyle olmasi lazim. esiniz once ingiltereye gelecek kalacak ev calisacak is bulduktan sonra burdaki tum belgeleri size gonderecek yani sizin sponsorunuz olduktan sonra siz eea basvurusunda bulunacaksiniz,

zaten esiniz avrupa vatandasi oldugundan dolayi sizin basvurunuz daha kolay olacaktir outcome daha iyi olur bir ingiliz spouse application`a gore.

zaten size biraz zaman ve esinizin orda islerinin iyi gitmesine bagli...

diger procudurleri anlatmama gerek yok zaten gorunuse gore biliyorsunuz onlari.

kisacasi sizin sadece 6 ay bekleyip, esinizin ingilterede kalacak yer ve is bulup calisip bu 6 aylik sureyi belgeleyen tum dokumantlari size gondermesi... gerisi ise size konsoloslugun 5 yillik eea family permit vizeyi pasaportunuza issue etmesidir...

cok kolay isiniz, caninizi sikmanizada gerek yok...

kal selametle, ogrenmek veya sormak istedigin baska konular varsa lutfen cekinmeden sor...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 17, 2009 1:58 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Alıntı:
EEA Family Permit (6 aylik ) ile ingiltereyde geldim...Evraklarim hazir oturum izni icin home office gondericem .ama oturumu almak 6 ay kadar suruyormus formada okudum home office belli bir para oduyup randevu alip ,gorusmeye gidip oturumu BIR gunde almak mumkun mu (bunu da formda okudum )?

1) eger bu mumkunse nereye basvuracagim,ucret 950 pound mudur ve eea aile bireyleri icinde gecerlimidir?

2-BU ARADA ege mumkun degilse evraklarimi posta ile gondericem esimin pasaport fotokobisi ve resident kartinin fotokobisini gondersem sorun olur mu?

SIMDIDEN COK AMA COOOKKKK TSK EDERIM...

-------------------------------

merhaba sude arkadasim

kusura bakma cevabim baya bi uzadi. tatildeydim...

sorularina cevap veriyorum;

1. eea application`larda kesinlikle hicbir ucret talep edilmiyor.. ister peo ister posta, hicbir ucret odemiyeceksiniz.

2. kesinlikle basvurunda esinin orjinal pasaport ve resident cartini gondermelisin...!!! herseyin orjinal olmasi lazim!!!!!

simdi sana en buyuk tavsiyem oncelikle hic canini sikma vizeni zaten alicaksin, posta yoluyla basvur tum belgelerini icine koy gonder hicbir ucret odemiyorsun. biraz bekliyeceksin basvurunun sonuclanmasi icin o kadar...

kal saglicakla simdiden hayirli olsun arkadasim...

Alıntı:
mehmet234´isimli üyeden Alıntı
uk.resident cok tessekur ederim cevaplarin icin. Cok yardimci oldunuz, ama sunlari bilmiyorum ve cevaplarsaniz sevinirim,

1) esim au-pair olarak ingiltereye geldiginde gorusmede ingilterede tanidigin varmis sormuslardi. Esim yok demisti ama ozamanlar gorusuyorduk ve ablasi ingilteredeydi, yani yalan soylemisti.Derlermi niye yok dedin diye? Ortaya cikarirlarmi eski gorusmeyi?

2) Landlord Turk, faturalar, tax onun ustune oldugna dair mektup yazsa bile suphe uyandirirmi. Mutlaka tax benim ustumemi yapmam gerek?

Tessekur ederim

----------------------

merhaba mehmet arkadasim...

1. esinizin bir onceki basvurusu ile simdiki basvurusu arasinda farklar vardir, onceki au-pairmis, ama simdiki tumuyle farkli yerlesim vizesidir, yani ingilterede bir akrabasinin olmasi hic dejavantaj degildir. eger au-pair, tatilci veya ogrenci olarak gelseydi bu durum biraz aleyhine olabilirdi, fakat esiniz zaten yerlesim vizesine basvuruyor..

simdi kesinlikle ve oncelikle onceki basvuruyu bu basvurunuzdan bi defa ayri goreceksiniz. yeterki sahte bi evrak vermeyin. 10 yil vize mahrumiyeti cezasi vardir...

eski interview`lari unut bu interview tumuyle farkli. sen elinden geldigi kadar uk`deki mali durumunu iyilestir, elinden geldigi kadar belge topla, bide tanismaniz icin iyi bir senaryo bul. bu turkiyede de olabilir, ingilterede de...

2. landlord`un turk olmasi hic farketmez. imzali mektubu al. local councel`la git councel tax`i uzerine yap.geriye kalan tum billeride uzerine yap eger yapabilirsen sayet yapamazsan landlord`tan bu bill`leri hepsini alip kendisinin bir mektup yazip imzalayip bunu izahat eden sekilde anlatmasi lazim...

kal saglicakla...

Alıntı:
45MANISA45´isimli üyeden Alıntı
Uk.Resident arkadasim vize sayfasina worker visa basligi altinda sormustum sayet seninde goruslerini almak isterim bilgin varsa.Calistigimiz yerin verecegi herhangi bir teminat yada bir belgenin olumlu etkisi olabilirmi worker visa da ve suan ogrenci vizesiyle haftada 20-26 saat arasinda calismamizin bu vizeyi almamizda veya ogrenci vizesini uzatmamizda olumsuz etkisi olabilirmi?
Sayet boyle bir olumsuzlukta izleyecegimiz bir yol yada tekrar basvurma gibi bir sansimiz oluyormu? Ogrenci olarak vize uzatiminda calistigimizi ve nat.ins. number i vermek gerekiyor paysliplerle beraber sayet bu verilmeyip calisiliyor denilmez ise bunun anlasilmasi home office tarafindan mumkunmu(Tabi bu illegal).Ingilterede bir bankaya yuklu bir miktar para uzun vadeli olarak yatirilmasi bizim vize olayimizda olumsuz veya olumlu etkisi olabilirmi?Alinan her vize reddi(vize uzatmada) icin home office itiraz yada tekrar basvuru hakki veriyomu ukde iken.Sayet verilen redde ulkeyi terk etmemiz gerekirse bunun limiti varmi?(Gun olarak)
Mevcut ogrenci vizesi varken(1 sene) work permit veya isci vizesine basvurmamiz mumkunmu? (Ogrenci vizesi haric)

Bu ulkede herhangi bir vize ile yasal olarak 10 seneyi doldurana bazi haklar veriliyo.Sayet buhaklardan daha evvel bu ulkede turist olarak yaklasik 2 sene kalmis(hersene 4,5-5 ay tr de olmak kaydiyla) ondan sonra ogrenci olarak devam etmis biri olarak,bu iki sene yi kaybetmis oluyomuyuz on sene doldugunda?
Azcik uzun oldu ama bu sorular ingilterede olupta herkesin kafasini kurcalayan seylerin sadece bazilari.Her kafadan bir ses cikmakta ve herkesinde bildigi gibi vize aliminda yada uzatiminda belli bir kistas yok bu adamlara gore bu sebeb le isimizi saglam yapip arastirmaci kisiligimizi kullanmaliyiz diye dusunuyorum.Herseye hazirlikli olalim buda yardimsever arkadaslar sayesinde olucak.Bilgin var veya yok Uk.Resident kardesim onemli degil sayet yazdigin yazilarla yardimlarini kayle almak lazim.Baska sorulara verdigin cevaplarla belki bizim aklimizdaki bazi sorularda cevap buluyo bunlar icin sagolasin.Saglicakla Kal eyvallah
Manisali

------------------------

merhaba manisa 45 nick`li arkadasim..

oncelikle lutfen verilen sorulara cevap verirmisin.

1. vizenin en son bitim suresi nezaman?

2. egitimin ne uzerine?

3. calismak istedigin iste sana hazir ve isvereninden work permit application icin destek alabilirmisin?

4. ne tur bi is?

simdi biraz genel bilgi vereyim;

oncelikle senin 10 yillik kalipta sonradan indefinite vizeye basvurman biraz zor yani vizende gap var. 10 yillik sureyi tam yerine getirmelisin, bu tur vizeninde ulke icerisinde verilmesi hicte kolay degil...

tavsiyem ogrenci vizen dewam etsin simdilik ama bitimine en az 1 ay kala sana is verecek olan yerden tum belgeleri alip bide isverenden imzali bir supporting letter aldiktan sonra vizenin bitimini 28 gun gecmemek kaydiyla home office`den work permit vizeye basvurabilirsin. bunun ankara anlasmasiyla ilgisi yoktur. ama senin eger mali durumun iyiyse kucuk capta bir isyeri acabilecek durumun varsa ankara anlasmasindan faydalanabilirsin.

simdilik bu kadar sorulara cevap verdikten sonra daha saglikli bir sekilde yardimci olabilirim.

kal saglicakla...

Alıntı:
umarim iyi bir tatil gecirdin ukresident
benim gorusmeme de cok az kaldi 15 temmuzda bekliyorum hala

oncelikle mali kardesin durumunu sormussun kendisi gecen hafta sali girdi gorusmeye ve olumsuz sonuclandi gorusmesi su an itiraz surecinde

umuyorum halledip alir en kisa surede

--------------------------------

merhaba uk.residentobe arkadasim.

gercekten "mali" arkadasimiz icin cok uzuldum, allah yardimcisi olsun. eger appeal yapiyorsa bu biraz zaman alir, red verdikleri tarihten itibaren 6 ile 9 ayi bulur. appeal buradaki bagimsiz mahkemelerce olur.

mali arkadasim
seni red ettikleri sebeblerden mahkemeye gidebilirsin elinden geldigi kadar red sebeblerini curutecek kanitlar bulup mahkemeye ibraz et ve esinle surekli irtibatta ol cunku esin hearing date`te mahkemede seni savunacak...

sayet red sebebleri eger belgeler uzerindeyse sana tavsiyem eksik belgeleri tamamlayip yeniden basvurman, daha kisa ve stressizdir...

gercekten cok uzuldum simdiden gecmis olsun, kafana takma kesinlikle alacaksin arkadasim...

evli ciftlere red veren o alcak entry clearence memurlarini yakalarsam...?????!!!!!

neyse allah yar ve yardimciniz olsun...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 17, 2009 2:14 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Alıntı:
stratejik´isimli üyeden Alıntı
slm uk.resident oncelıkle bılgılerın ıcın tsk edıyorum benım bıraz uzun bı sorum olcak ben 1 yıl 3 ay once ıngılız vatandası bı bayanla tanıstım aılesı kıbrıslı ama suan esım olan kısı ıngılız turkceyı cok ıyı bılıyor ınternette tanıstık daha once evlenmıs ıngılterede ve 8 yıl once bosanmıs ve 2 cocugu var tanıstıktan 4 ay sonra turkıyeye benım yanıma geldı cocuklarıyla ve 45gun kaldı bu arada nısan yaptık tekrar ıngıltereye dondu dondukten sonra telefonda msnde gorusmeye basladık 17 ekım 2007 de tekrar geldı 20 gun kaldı ve tekrar ıngıltereye dondu tabıı bende calısmaya devam ettım aradan 9 ay gectı tabıı bu 9 ay boyunca telefon msn gorusmalarımız devam etmekteydı esım suan yanımda ve dugun yaptık 2 eylul 2008de tekrar donmek zorunda cocukların egıtımınden dolayı ben 05 08 2008de vıze basvurusu yaptım sıze sunları sorcam esım ıngılterede calısmıyo esım kucuk yasta yanlıs bı amelıyat gecırmıs ve devlet esımı mecburı emeklı etmıs ev vermıs cocuk parası ve ıssızlık parası almakta bu vızeye sıkıntı yaratırmı?Ben sıze evraklarımıda yazıyorum ıstersenız bı degerlendırın 1-esımın pasaport fotokopısı 2-esımın bosanma kagıdı 3-esımın dogum belgesı esımın banka kagıdları 5-devletın esıme verdıgı evın tapusu 6-esımın dogalgaz vergı telefon faturaları 7-esımın bana getırdıgı ıs kagıgıdı 8-cocukların benım ıcın yazdıgı mektuplar 9-msn konusmalarımız benım esıme gonderdıgım mektup esımın bana gonderdıgı para dekontları cektırdıgımız fotolar cocukların dogum belgelerı esımın sakatlık raporu ESIMLE BIRLIKTE KONSOLOSLUGA BIRER MEKTUP YAZDIK VS..... IKINCI SORUM ESIMLE BENIM ARAMDAKI YAS VARKI SIKINTI OLURMU BEN 25 ESIM 35 LUTFEN CVB BEKLIYORUZ SAYGILARIMLA

-------------------------------

MERHABA ARKADASIM

oncelikle hic canini sikma kotu haber ama gerekceleriyle lehine donecek sekilde yardim edecegim.

1. esinizin calismayip devletten yardim almasi vizenizin direct reddi demektir. You must possess sufficient funds to pay you and your spouse's living expenses and those of any dependants without claiming public funds. Public funds cover various benefits paid by the Government if you are currently looking for work, if you are on a low income and if you are in various other situations.
buna gerekce olarak esinin uk`de hastane raporlariyla calisamayacagina dair kanitlar getirmen lazim. senin oraya gittiginde calisip kendini ve esini support yapacagina inandirman lazim. esinin keyfi degil zorunlu oldugundan dolayi calismadigini belirteceksin. bunu belgelere dayandiracaksin.. aslinda yazindada belirttigin gibi esin mecburi olarak devlet yardimi aliyor yani keyfi degil. public funds`in red sebebi olacagini sanmam ama vize memurunun insafina kalmis bisey diyebiliriz.sen yinede onlari ikna etmek icin belgeli ve sozlu olarak interview`da elinden geleni yap.

2. esinle senin arandaki yas sorununu ogrenmek istemissin. bu bir sorun degil. oyle insanlar varki erkek 20`li yaslarda bayan tarafta 40, 50 hatta 60`li yaslarda oluyor. traji komik olsada askin yasi yoktur. hele senin gibi 25 ve 35 yas hic bir sorun teskil etmez. sen diger sorunlara kafayi yor..

sana verilen basvuru formunda gerekli belgeler belliydi sen elinden geldigi kadar bu belgeleri temin et. esine soyle konsolosluga durumunu belirten fax`lar ceksin. duygusalda olabilir neticede vize memurlarida insan(!).

yazdiklarindan sadece bukadar yardimci olabildim. ogrenmek istedigin baska seyler varsa lutfen cekinmeden sor.

allah(c.c) yardimcin olsun arkadasim..

bu arada battal 50 nickli arkadas sana profesyonel yardimci olabilir.

Alıntı:
deryajean81´isimli üyeden Alıntı
Merhaba arkadaşlar ;

Bana bir konuda yardımcı olmanızı diliyorum..

Ben İngilterede au pair olduğum süre içerisinde Erkek arkadaşımla tanıştım kendisi macaristan vatandaşı ve İngilterede çalışıyor ve yaşıyor.İngiltereye nişanlılık vizesi için başvuruda bulunmak istiyorum 2009 senesinde .. Yapmam gerekenler neler lütfen bana bu konuda yardımcı olun...

Evlendikden sonra İngilterede çalışma hakkım var mı ? Nerde evliliğimi yapmam gerekiyor..

Tşk ederim

----------------------------

merhaba arkadasim

eger 2009`da basvuru yapiyorsan simdiden bol bol fotograf cektir ama bu fotograflarin tarihlerinin uzerinde olmasina dikkat et..

neden evlilik vizesine degilde nisanliklik vizesine basvuruyorsun???

eger ingilterede legal olarak yasiyorsan, home office`ten coa basvurusu yapip ingilterede bile evlenebilirsin, yeterki 3 ay kadar vizen halen olsun..

evlenipte vizeye basvursan daha iyi..

sorularima cevap verirsen hic bas agrisi cekmeden vizeni alirsin..

1. birliktemi yasiyorsunuz?
2. ne kadar sureden beri birbirinizi taniyorsunuz?
3. erkak arkadasinizin ulkedeki statusu nedir?
4. su an ne kadar vize sureniz bulunuyor. lutfen bitis suresini yaziniz?

bu sorulara cevap verirseniz daha saglikli ve en iyi yontemle yardimci olabilirim....

kal selametle...

Alıntı:
zhn_yig´isimli üyeden Alıntı
Mrb arkadaşım,verdiğin bilgilerden ötürü eminim ramazan mübarek günde çok dua alırsın,benden alacağın kesin Benim soruma gelince, nişanlım türk ve ikimizde 27 yaşındayız,ekim ayı başında nikah yapmayı düşünüyoruz fakat benim askerlik tecil sürem 31 aralık 2008de sona eriyor,askerlik şubesi ile görüştüm ve bana tecil süresi bitene kadar yurt dışına giriş çıkış yapabileceğimi söylediler.Sence vize alırken bu durum sıkıntı yaratır mı? 2)acaba 3 aylık öğrenci vizesine başvurup orada mı erteletsem askerliği diye düşünüyorum sen ne dersin? Şimdiden allah razı olsun..
merhaba zhy_ying arkadasim

---------------------

oncelikle kusura bakma cevabim uzadi ozur dilerim..

sana tek bir onerim var eger tum belgelerin tamamsa kesinlikle hic zaman kaybetmeden hemen basvur. askerligine daha 3 aylik bir sure var bir sorun olacagini sanmam.

her nekadar askerlik durumunu belirtilmesini isteselerde sen yine de askerlik tecil belgeni basvuru formuna koyma, sayet eger sana interview tarihi verirlerse o tarihte gotur tecil belgeni.. ve herhangi bir sorun cikartirlarsa diyebilirsin ki

" bakin ben ingiltereye yerlestikten sonra ve dolaysiyla calistigimdan dolayi askerligimi 38 yasima kadar tecil etme hakkina sahibim"

bu senin kanuni hakkin zaten ama bunu kibar bir sekilde vize memuruna anlatirsin..

3 aylik ogrenci vizesine basvurup askerligi konsolosluk araciligi ile tecili dusunme para zaman ve bas agrisidir.

simdi gelelim isin kurnazligina!!!

eger isini garantiye almak istiyorsan askerlik yuzunden;
sana tafsiyem, (biraz paran gidecek) esine soyle senin adina bir dil okuluna gidip 100 pound on kayit parasi verip seni gunduz veya gece saatine kayit yaptirsin ( is saatini etkilemesin cunku senin buraya gelmen icin bir is davetiyesine sahip olman lazim biliyorsun sanirim). 8 veya 10 haftalik kayit yaptirsin tum parayi vermek zorunda degil ve kesinliklede vermesin.

sadece 100 pound verip on kayit yaptirsin ve bu on kayit belgelerini hemen sana gondersin basvuru formuna eklersin...

okula baslayacagin tarih olarak ta sana tahmini verilecek interview suresinin 2 hafta vaya 1 ay sonrasi olsun.. ( bunun ayarlamasini yaparsin artik) cok kolay...

bu yapacagin sistem seni eger olur olurda askerlik yuzunden red ederse bu onunde bir engel olacaktir. cunku sen theorik olarak baktigimizda bir ogrenci sayilirsin..

ingiltereye de geldiginde (es vizesiyse tabiki ve zaten oyle olacak) okula gitmene hic gerek kalmiyacak.. ama o verdigin 100 pound icin soguk bir su icmeni siddetle tafsiye ederim ))

15 ay hayatinin ve zamaninin en guzel gunlerini bir koca hic ugruna harcanmasini istemezsen tabiki...

bu laftan dolayi sanirim ban olurum, nede olsa anti demikratik bir sistem ve anlayisina sahibiz...

lutfen taraf tutmaksizin beni elestirin.... ama once ozelestiri.....

neyse arkadasim umarim anlamissindir yukardakileri eger zorluk cekersen veya baska sormak istedigin seyler olursa lutfen cekinmeden yaz.

kal selametle

Alıntı:
singleman´isimli üyeden Alıntı
merhaba ukresident.kusura bakma bir sorum olacakti cevaplarsan sevinirim.
ben mehmet ogrenci vizesiyle su anda ingilterede bulunmaktayim(vize baslangici 1 subat 2008-bitis 1 ocak 2009) benim sorum su.burada 48 yasinda ingiliz vatandasi olan musluman bir kadinla tanistim ve 5 aydir imam nikahli olarak birlikte yasiyorum.evin elektrik su ve gaz billari 4 aydir ikimizin adina ve polis kaydindada ayni adreste gorunuyoruz.benim ogrenci vizesiyle burada evlilik yapabilmem icin vizemin bitmesine 3 ay kalaya kadar home offisten izin almam gerekliymis ve benim vizemde 1 ocakta bitecek.biz izin formu ve diger evraklari 22 eylulde ancak gonderebilecegiz home offise cunku karim su an kendi ulkesinde tatilde ve 21 eylulde donecek. eger ben izin formunu 22 eylulde home offise gonderirsem vizemin bitmesine 3 ay bir hafta kala gondermis olacagim....fakat aklima takilan soru su: ben evraklari gonderdikten sonrami 3 ay kalmasi gerek vizemin bitmesine yoksa home ofisin bana evet burada evlenebilirsin demesinden sonrami vizemin bitmesine 3 ay kalmasi gerekli?????

birde aramizdaki yas farki cok onemlimi(ben 29 esim 48 yasinda) bildigim kadariyla pekte onemli degil ama bunuda cevaplarsaniz size zahmet

en kisa zamanda kesin olarak bir cevap verebilirsen sevinirim cunku surem az kaldi. simdiden tesekkurler

kardes cok sagolasin yaw cevabin icin.gerek kalmadi cevabina,bekledim bekledim eninde sonunda yolladim evraklari home offise.sen cevap yazana kadar benim surem dolacakti zaten.

--------------------------------

merhaba singleman mehmet arkadasim...

oncelikle gercekten kusura bakma cevap surem uzadi...

ama zaten bir soru yoktu bana yazdigin linkte neyse...

sana mujdeli bir haberim var ingiliz mahkemeleri home office`in coa application`larini haksiz bulup artik o ulkede yasadisi kalanlarin bile evlilik izinlerinin verilmesine karar verdi ve herkes basvurabilir..

yani senin vizenin 3 ay kalmasina gerek yok. kesinlikle hicbir sorun cikmasa en fazla iki ay sonra certificate for marriage`i alacaksin. hayirli olsun arkadasim. bu sure 1 ayda olabilir.. ama senden affidavit isteyebilirler yani yeminli statement, nerde nasil nezaman tanistiginizi durumunuzun ne oldugunu ayri ayri anlatan sen ve esin tarafindan yazilmis mektup ve bu mektuplarin sizin ve bir avukatin imzalamasi... bu kanunun 302. maddesi (bend olarak). eger supheli bir durum gorduklerinde bunu yapiyorlar... umarim buna gerek kalmaz. keske bunu onceden yapmis olsaydiniz kesinlikle 1 ayda certificate for marriage`i alirdiniz.

zaten bu application`larin (coa) sonuclanma sureleri maxsimum 2 aydir. eskiden 1 veya 2 sene bile suruyordu bu sure yasadisi oturanlar icindi... ama artik onlar bile en fazla 2 ay bekleyecekler ve kesinlikle iyi sonuc alacaklar...

simdi gelelim onemli konuya sen kesinlikle yukarda anlattigin gibi o belgeleri simdiden toplamaya dewam et bu vize icin cok onemli cunku bu buyuk kanittir sizin evlenmeden once ve evlilikten sonra bile birlikte yasayip kaldiginiza kanittir. vizenide buyuk bir ihtimalle alirsin arkadasim. amin

bu arada aranizdaki yas sorununu yasmissin..
arkadasim kesinlikle bu bir sorun degildir. askin yasi ve zamani yoktur..

evlilik herseyden once bir ortakliktir ve hayati paylasmaktir. bu ortakliklardada yasin hic onemi yoktur. yeterki gorusler bir olsun yeterki kalpler bir olsun..

omur boyu mutluluklar dilerim arkadasim...

Allah omur boyu yardimciniz olsun...

Alıntı:
Elamet´isimli üyeden Alıntı
Merhaba, daha öncede başka 2 yerde açtım bu konuyu ancak 1 cevap alabildim, o nedenle uk.resident arkadaşa sormak istiyorum, inşallah tez ve net bir cevap alabilirim.

-İngiltereye 1 yıllık kursa yazılarak dil öğrenme; yetersiz ingilizcemi düzeltme amaçlı gitmek istiyorum, tabi bu genel bir bahane ama amacım cidden bu
-hiç yurtdışı çıkışım yok
-31 yaşındayım
-askerlik problemim yok, suçum yok
-ilk olarak önemli bir bilgi vereyim; 2002 yılının başlarında avustralya ya yine dil eğitimi için bikaç ay arayla 3 defa başvurdum ve red aldım yada onaylanmadı buda reddir galiba (kırmızı bi reddedildi yazısı göremedim ) kendimi yıllardır 11 eylül olayları etkiledi demekle avutuyorum.
-4 yıllık üniversite mezunuyum (bilgisayar üzerine)
-özel bir üniversitenin bilgi işleminde net 1600 lira civarı maaşlı olarak 5 seneye yakındır kadrolu olarak çalışmaktayım
-13000 lira civarında bankada param bulunmakta (bu rakam ruhsatı bana ait olan aracımın değeri ile ortak olarak paramın toplamıdır, yakında satmayı düşünüyorum sonuçta kışa başvuru yapmayı düşünüyorum bu rakam dahada artacak)
-bekarım, ailemin yanında yaşıyorum, aileme ait bir ev, araba ve ortak hisseli arsa var, ayrıca babam emekli ve halen kendi açtığı bir dükkanda çalışmakta, bankada bana yurt dışında destek olmaktan fazlası kadarda maddi birikimleri var ama uçuk bir rakam değil
-bir abim var ancak bazı sorunlardan dolayı çalışamıyor, malülen emekliliğini beklemekteyiz.
-İşyerim bana büyük ihtimalle ücretsiz izin vermeyecek bu nedenle istifa etmem gerekiyor, yani ingilizcemi geliştirip onlara daha faydalı olacağım türünde bir yazı getirmemde çok zor, keşke bu şekilde olabilse
-Annem ve babamın ek kartları ile birlikte limiti yüksek ve sürekli hareketli olan düzenli ve eksiksiz ödenmekte olan 10 senedir kullanılan kredi kartım ve yine giriş çıkışlar olan bir başka banka hesabım bulunmakta

Elimden geldiğince net bilgilerimi vermek istedim
-vize alabilme durumum ne olabilir?
-sonuçta zamanında red aldım ve 6 sene oldu ve bana mutlaka red alıp almadığımı soracaklar, avustralyadan olan 3 red hayatım boyunca başıma dert olur mu?
-Durumum uygunsa pasaportumu yenileyip mi başvurayım yoksa bu şekilde problem olmaz mı?
-3 arkadaşım ingilterede onların tavsiyesi ve istenen belgelerle kendim mi başvurayım yoksa güvenilirliğine emin olacağım ajanslar aracılığı ile başvurmam en uygunudur? (bunu sonuçta en başta cevaplamışsınız aracılara gerek yok diye ama belki red durumlarından dolayı bir faydası olabilir mi diye tekrar soruyorum)

bu uzun yazımdan dolayı kusuruma bakmayın sonuçta eski anılar baya kafamı karıştırdı emin olmak istiyorum

-----------------------

merhaba elamet arkadasim...

tire halinde yazdiklariniza uygun cevap ve oneri halinde yazacagim....

1- 1 yillik yapmaniz cok iyi sure olarak ve emin olun full time oldugundan yani haftalik sure olarak 15 saat olsun...

2-yurtdisi cikisinizin olmamasi sorun degil ama olsaydi iyi olurdu..

3- yasinizin hicbir onemi yok cunku bu ulkede egitimin yasi yok...

4 askerlik ve sicil probleminizin olmamasi iyi...

5- onemli degil o red, yeterki sizi red ettigi konularda bu defa daha fazla tatmin edici belge ve kanitlar bulursaniz yine o tur bir redle karsilasmiyacaginizi garantilemis olursunuz hernekadar budefaki ingiltere konsoloslugu olsada... ama bilmenizde yarar var avustralya ingiliz kolonilerinden bir ulkedir...

6- uni mezunu olmaniz cok iyi ozellikle computer uzerine... bu ulkede cok avantajli oursunuz geldikten sonra ozellikle kalmayi dusunurseniz...

7- calisiyor olmaniz iyi bir referanstir ozellikle turkiye sartlarinda 1600 ytl iyi bir miktardir...

8- bir yillik bir egitim icin 13000 ytl az bir miktar elinizden geldigi kadar yukseltmeye bakin tabii abartmadan.. duzenli bir sekilde para aktarin yani...

9- sponsor olarak aileni gostermen iyi tabii bunlari belgeli olarak sunman lazim bu belgelerde mali yonden destekleyebilitelerini gostermesi lazim...

10- abine oncelikle gecmis olsun diliyorum ve abinin yapacagin basvuruyla hicbir ilgisi yok cunku abin turkiyede ingilterede degil....

11. cok onemli bir madde isyerinden kesinlikle istifa etme, gerekirse yalvar yakar sana ise tekrardan geri almasalar bile(!) yinede bir mektup yazip turkiyeye geri geldiginde tekrar onlarla calisacagini belirten bir mektup versinler ve senden memnun olduklarini belirtsinler... cunku bu senin ulkeye geri donmenin en buyuk kanitidir...

12- oyle bir banka hesabini olmasi cok iyi bu hesabin banka extrelerini biriktirmeyi unutma...

ozel konulara gelince

1. arkadasim ben expert degilim ama umarim alirsin vizeni eger belgelerin tamamsa neden olmasin...

2. hernekadar kanun disi olsada evet yeni pasaport cikartip basvurunda diger redlerden bahsetmeyebilirsin ama yeni kanunu soyliyeyim sana ingiltere eger olur olurda senin daha onceden baska ulkerin vizelerine basvurdugunu belirler ve senin bunlari basvurunda belirtmedigini anlarsa 1 nisandan itibaren yururluge giren kanun geregi yeni 10 yil boyunca vizeden mahrum birakabilir.. ukvisa sitesinden bu bilgiye ulasabilirsin...

3. arkadasim yemin ederimki bilemiyorum bir danisman veya arkadaslarini tavsiyesiyle ama benim tavsiyem sana ikisinide ihmal etme...

umarim biraz yardimci olmusumdur

anlayamadigin veya sormak istedigin baska sorular olursa lutfen cekinmeden yaz..

insallah alirsin vizeni arkadasim

Allah yardimciniz olsun....

Alıntı:
destrot´isimli üyeden Alıntı
merhaba uk resident ben yaklasik 5 gun once fiance vize aldim... ve 6 aylik vize surecim basladi...2 hafta sonra gitcem manchester'a insallah. ama aklima takilan sorular war. biz subat gibi evlenmeyi planliyoruz benim vize mart 18 de bitcek yani subattan sonra kalan zamanda marriage vize icin gerekli olan belgeleri hazirlamak ve konsoloslugun arastirma sureci icin yeterli olurmu ? tekrardan turkiye donmem gerekirmi ? ayrica evlendikten sonra yapmam gerekenler hazirlamamiz gerekenler nelerdir...yardimci olabilirsen sevinirim...tskler.
merhaba destrot arkadasim

-------------------------

oncelikle kusura bakma cevap surem uzadi..

vizen hayirli olsun en zor isi halletmissin gerisini ingilterede halledeceksin...

tavsiyem hic zaman kaybetmeden evliligini yapip ve yaptiktan hemem sonra flr (m) formuyla spouse application`u yapman. cunku sana verilen 6 aylik vizenin bitmesine gerek yoktur ve yeni basvurunla sonuclanir sonuclanmaz calisma hakkina sahip olacaksin...

turkiyeye donmenize gerek yoktur cunku siz nisanlilik vizesi almissiniz bu vize turune sahip olanlar evlendikten hemem sonra geriye kalan vizelerinin suresi dolmadan direct 2 yillik extension leave to remain in uk` basvurabilirler (flr (m) )

diger ve en onemli tavsiyem kesinlikle evliligini subata kadar birakmamam, cunku kanun geregi senin ulke icerisindeyken yeni bir vizeye basvurabilmem icin gecerli durumunda olan 28 gunluk bir vizenin halen olmasi lazim.... sana vercegim gerekli belge ve basvuru formunda bunlari goreceksin, ingilterede eger sen nisanlilik vizesine sahipsen ulke icerisinden alacagin 2 yillik vize daha kolay olacaktir.... home office`den yanii...

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/si...s/flr/formflrm

bu basvuru formu dikkatlice doldur. 395 pound`da bu basvuru icin vereceksin )

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/si.../flr/guideflrm

buda basvuru detaylari ve basvurunun nereye nasil ve sizin bilgilendiren eki...

endiselenmene hic gerek yok, dediklerim gibi yapar basvuru formundaki gibide gerekli belgeleri ekler, doldurursan hersey tamam olur...

sen isin en zor safhasini halletmissin elindeki vizenin devami eger kosullarin halen ayniysa cok kolay olacaktir...

simdiden hayirli olsun allah bir omur boyu mutlu ve mesut etsin....

yukarida anlamadigin veya sormak istedigin baska konular olursa lutfen cekinmeden sor...

Allah bu mubarek gecede insallah hepimizin yardimcisi olur insallah.. amin....

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 17, 2009 2:22 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Alıntı:
kocburc´isimli üyeden Alıntı
merhaba uk.resident. teşekkür ederim. allah razı olsun. inşallah herkes vizesini alır ve kimse hayal kırıklığına uğramaz.
sana bi kaç sorum daha olacak cevaplarsan cok sevinirim:

Sorum, 2 yıllık vize vermişler ve bu 2 yıl sonunda tam oturum alabilmek için nereye başvurulur ne yapılır ?
Ve gittiyimde çalışabilmek için national insurance numarası nereden alınır nereye gidilir? cevaplarınız için çok teşekkür ederim...

hazırladığım belgelere gelince:
vaf4 formunde istenilen belgelerin yanında şu belgeleri hazırladım.
1. bizim 6 yıllık bi beraberliyimiz vardı ve bu 6 yıl içerisinde tatillerde çektiyimiz yaklaşık 200 adet fotoğraf( bunların arasında digital tarih göstergeli fotoğrafları bi not kağıdı iliştirerek tarihlerini belirttim.
2. hem ingilizce hem türkçe bastırdığımız düyün davetiyeleri
3. yaklaşık 50 tane mektub ve cartpostal.
4. ingilterye gittiyimde ailesinin evinde kalmayı düşünüyorduk eşimle ev bulana kadar, ve kalacak yer gösterebilmem için kayınvalide ve babadan onlarda kalabileceyime dair imzalı mektub.
5. eşimin ve annesini ve babasının TRye giriş çıkış passport copyleri
6. balayın da otelde yaptığımız harcamaların adımıza kesilmiş faturaları.
7. kayınvalidenin üzerine ev contratı ve su elctrk. v.s. faturalar.
8. düğün resimleri 100 den fazla.
birlikteliyimizi kanıtlayacak her şeyi koydum

----------------------

merhaba kocburc arkadasim...

kisa kisa yazacagim cunku sen isin zor kismini gecmissin...

1. job center`a gidip kendine uygun isler bakacaksin buldugunda hemen basvuracaksin, birden fazla ise basvur cunku seni bu isler interwiev`ya cagiracagindan sen ne kadar cok ise basvursan sansin o kadar coktur. sayet skill sahibiysen o farkli hemen is bulursun job center`dan.

neyse isi buldugundan onlar sana gecici bir insurance numarasi verecekler bu no genellikle basina tm sonrasi dogum tarihi ve m ile biten bir no`dur.. ornegin tm180183m gibi..

ise basladiktan sonra sana bir interview kagidi gelecek job center`dan sende bu interview`ya gidip orjinal numarani alacaksin... herseyi sana job center`da anlatacaklar...

2. gelelim surekli oturumu nasil alacagina; buda cok basit yeterki esinle kendin bu iki yilda size gelen tum belgeleri biriktir, biller, mektuplar yani iki yili birliklte gecirdiginizi belgelerle kanitlamalisiniz. detayli bilgileri verecegim linkten bulacaksin basvuru formunuda gondercegim simdiden print yapip ogrennirsin nasil olacagini...

ama en onemli konu ;

senin vizenin bitimine 28 gunu gecmemek ve az kalmamak sartiyla bu basvuruyu yapmak zorundasin. yani vizenin bitimine 28 gun kala.. okey...

vediger onemli konu kol testi yani life in the uk test`i cegmek zorundasin basvurunu yapmadan once...detaylari gonderdigimde kolay oldugunu anlayacaksin. canini sikacak veya stress yapacak bir konu degil yani kolay seyler bunlar...

gelelim linklere...

bu job center`in offical web sitesi simdiden kendine is bakarsin...
http://www.jobcentreplus.gov.uk/JCP/index.html

basvuracagin formun rehber ve gerekli olan bilgiler
http://www.bia.homeoffice.gov.uk/sit...ment/guidesetm

ve son olarak basvuracagim for set (m) formu...
http://www.bia.homeoffice.gov.uk/sit...ement/formsetm

umarim yazilanlarai anlamissindir arkadasim...
zorluk cekecegin bir durum olursa tekrar sorabilirsin okey...

kendine iyi bak...

Alıntı:
perlanegra´isimli üyeden Alıntı
Arkadaşlar, Ağustos ayında Türkiye'de evlendim. Eşim İngiliz ve şu anda İngiltere'de.

Ben 2005-2007 arası 2 sene au pair olarak kaldım orada. Döndükten kısa bir süre sonra şu anki eşimin kuzeninin düğününe davet edildim ve katılabilmek için turist vizesine başvurdum fakat vize reddi aldım. Sebep olarak çok kısa süre önce dönmüş olmam gösterildi, bir de buraya tekrar döneceğime dair yeterli kanıt yokmuş.

Şimdi evliyim ve yerleşim vizesine başvuracağım. Bir kaç sorum olacak yardım edebilirseniz sevinirim.
1) Bu almış olduğum reddin ne kadar etkisi olur?
2)Evlilik cüzdanının ingilizce tercümesi gerekli demişler fakat cüzdanda zaten her dilde açıklama mevcut, bunu yine de çeviri bürolarına mı yaptırıyoruz?
3)Birde pasaportumun süresi Nisan 2009'da doluyor. Bu süre yeterli olur mu?

----------------------

merhaba perlanegra arkadasim....

neredeyse sana cevab vermeyi unutuyordum...

neyse
sorularina cevablar soyle arkadasim...

1. teorik olarak hicbir etkisi yok arkadasim cunku yaacaginiz basvuru birbirinden tumuyle farkli... dolayisiyla size verilen o eski reddin sorun olacagini sanmam... vize menuru sorabilir sizden cevaplarsiniz okadar.. tabii dogru olarak...

2.hayir arkadasim evlilik cuzdaninin cevirisini yapmana kesinlikle ihtiyac yoktur. cunku elindeki uluslararasi bir belgedir...

3. 6 aylik gecerlilik suresi olsun yeter. sanirim seninki tamamdir. ama sen yine eger imkanin varsa 1 yillik uzat...

baska sorularin olursa lutfen cekinmeden sor....

allah hepimizin yardimcisi olsun....

Alıntı:
smehmed´isimli üyeden Alıntı
arkadaşlar ben daha önce ziyaret amaçlı 4 defa uk a giriş çıkışım var yani ziyaretçi vizem vardı..şimdi marriage başvuracam elimdeki belgeler..analiz yaparsanız sevinirim..
1.askerlik durum belgesi 31/10/2009 a kadar tecilli
2.ingilterde dini nikah akdi camiden onaylı belge
3.hesap dökümlerim 10 aylık ve banka cüzdanlarım toplam1200 pounds londrada bir hesap 1600 pound..yani 2800-3000 pound
4.kendime ait arabam 94honda ,babamın evi arabası (tapular belgeler noter tastikli)
5.eşimin trye geldiğine dair uçak biletleri
6 benim adıma uk de kayıtlı su elek. faturaları(ayrıca onun adına)
7.londrada arabam(ama 93 model opel)
8.eşimin 2 aylık maaş bodrosu ingiliz devletinde çalışıyo..
9.orda yapılan nikah ayarlamaları
10 düğün için davetiye(ama düğünden çok bir toplantı gibi çünkü akrabası fazla yok)
11babamın abimin maaş bodroları 4000ytl
11 abimden sponsor mektubu ingilizce..
12 eşimden sponsor mektubu ingilizce..
13benim trde nerde barındığıma dair kira sözleşmesi
14 eşimle beni ukde barınacağımız yerin kira sözleşmesi
15..geniş aile sigortası benim
16.bilet rezervasyonu(yapmadım ama kolay iş)
17.üniversitede hala öğrenci olduğuma dair ingilizce yazı ve transkiripler.
18.eşimin arabası 2007 model
19.eşimin visa servisine yazdığı açıklayıcı yazı..

yorum yaparsanız sevinirim..marriage vizesi için..

-------------------

merhaba smehmed arkadasim

oncelikle daha onceden almis oldugun o 4 vize belli basina zaten birer avantaj. yapacagin basvuruda iyi. belgelerin tamam sayilir. ama keske sen esinin pay sliplerini 2 ay degilde 6 ay bekleyip ondan sonra basvursaydin daha iyi olurdu...

bu arada evlilik vizesinde uk`de nikah hazirliklarinin yapildigina dahi belgelerin basvuruyla birlikte belirtip vermen gercekten senin icin cok iyi olmus..

esinizin pasaport fotokopisinide basvurunuzla birlikte vermeyi unutmayin. pasaportun tum islenmis sayfalarinin fotokopilerini ekleyiniz ozellikle turkiye giris cikislarini....

uk`deki evin council tax bill`nide eklemeyi unutmayin..

aklima gelenler simdilik bu kadar

insallah vizeni alirsin arkadasim...

kal selametle

Alıntı:
stick´isimli üyeden Alıntı
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için öncelikle ..

Uzun süreli bir ilişkimiz yok ve sadece birkaç aydır beraberiz ancak maximum olarak beraber zaman geçirdiğimize inanıyoruz .. Halen üniversite öğrencisiyim ve askerliğim doğal olarak tecilli gözükmekte .. Akraba ilişkimiz yok , yaz tatilinde tanıştık , gerekli olacak fotoğraf & telefon faturaları & uçak biletleri gibi dökümanları toparlayabiliriz .. Gerekirse kendisi buraya gelebilir hatta , böyle bir süprizle karşılacağımızı bilmediğimiz için hazırlıksız yakalandık desek yeridir .. En acil biçimde hamilelik döneminde yanında nasıl olabilir , teşekkürler ..

---------------------------

merhaba stick arkadasim

oncelikle esiniz hamilelik kagitlarini midwife onayli alip size gonderecek sizde ogrenci oldugunuzdan dolayi partnerinizin uk`de cocuk sahibi olacagindan dolayi 6 aylik bir ziyaretci vizesine basvurabilirsiniz. bu en kisa yoldur.

yapacaginiz seyler ise;

1. ogrenci durumuzun halen devam ettigine dair belgeler. geri geldiginizde dewam edeceginize dair belgelr.
2. partnerinizin uk`deki yasami ile ilgili tum belgeler. bill`ler. is contrati, pay slipler, sizin dogacak olan cocugun biyolojik babasi oldugunuza dair imzali aciklanmis bir maktup...
3. turkiyedeki durumunuzu ve ikametinizi belirten belge ve tapular.

daha dogrusu en kisa yonuyle anlamam gerekirse , bak arkadasim oncellikle nicin gidecegini belirten aciklayici mektubu yaz esinden ordan bir mektup yazsin.

midwife`tan hamile olduguna dair belgeler ve ne zaman doguracagina dair tarihi al.

ziyaretci olarak gidenler icin yapilan basvurularda hangi belgeler lazimsa onlari ayarla hic suphem yok alirsin vizeni. ama yukarda yazilanlarida ayarlamayi unutma...

vizeyi vermemelerinde hicbir neden bulamiyorum. cunku ogrencisin halen ve uk`de ir cocugun olacak ve dogumunda partnirini yanliz birakmak istemiyorsun. bu senin ve esinin en dogal hakki... hic kimse buna engel olamaz.

simdilik bu kadar basvuruyu hazilamaya basladiginda tekrar yardimci olacagim arkadasim...

allah yardimcimiz olsun....

Alıntı:
esmeray_esma´isimli üyeden Alıntı
merahaba bu yazmis oldugunuz yazinin turkcesini de yaza bilirmisin lutfen. bu arada interview yani o gorusmede turkcemi konusuluyor yoksa ingilizcemi

*---------------

merhaba esmeray_esma arkadasim

cevirilerini 123 4 diye yapacagim okey sen ordan sayar anlarsin umarim yoksa copy and paste yapmak biraz zor olacak simdi bana cunku esim benden pc`yi alip let top`i verdi bugun cezaymis cok oyun oynuyormusum..

neyse yazilanlarin turkcesi.. starla baslayanlarin hepsi bir rakam olarak hesapla okey...

1. ne zaman tanistiniz.
2. nasil tanistiniz.
3. sponsorunuzla ne ilgilinizi cektide siz onunla yazismaya karar verdiniz?
4. neden ondan hoslaniyorsunuz..
5. esiniz icin ne hissediyorsunuz..
6. esinize karsi bir ask duygusu varmi?
7.birbirinize uygun oldugunuzu neden dusunuyorsunuz? veya neden birbirinize uygunsunuz. turkceye cevirdiginizde gercekten kasiyor biraz hehe
8. onun ilgilendigi seyler nelerdir...
9. esinizin sevdigi yemekler nelerdir. (yiyecekler)
10. esinizin favori rengi nedir...
11. esinizin favori kitabi nedir..
12.esinizin favori filmi nedir...
13. birlikteyken neler yaptiniz. ( dogal olarak algilayin bu soruyu)
14. esiniz daha once uk`ye baska birini davet ettimi...
15. esiniz veya siz daha onceden hic nisanlandiniz mi?...
16. esinizi cok iyi tanidiginizdan eminmisiniz....
17. evlenmeye karar vermeden once birlikte yeterince zaman gecirdiginize eminmisiniz.....
18. esiniz conservative yoksa liberal mi?...
19. neden ingiliz biriyle evlenmek istediniz....
20. ingiliz biriyle uk`ye gelmek icin mi evlendiniz?
21. esiniz kac yasinda...
22. esiniz nerde na zaman dogdu...

contact olan kisim yani kontak

1. esinize kac tane mektup gonderdiniz...
2. onlari ne zaman gonderdiniz..
3. icerisinde ne tur seyler hakkinda yazmistiniz.
4. telefonda neler konusuyordunuz...
5. size soyledigi ilk kelime nedir....
6 onda hoslanmadigin sey nedir...
7. aranizda hic problem varmi, tartisma vb..
meetings kismi bulusma ve tanisma yanii

1. sizi ilk ne zaman ziyaret etti kisisel olarak..
2. ne kadar zaman gecirdiniz birlikte...
3. ilk tanistiginizda ne yaptiniz....
4. ikinci ziyareti ne zaman oldu...
5. ne kadar birlikte zaman gecirdiniz..
6. bu ziyarette siz neler yaptiniz..
7. evlendikten sonra neler yaptin...
family kismi yaniii aile

1. esinizin anne baba ve kizkardeslerinin dogum tarihleri ve isimleri nelerdir...
2. esinizin anne ve babasi gecimlerini nasil sagliyor...
3.esinizin anne ve babasiyla hic konustunuzmu.....
4. esinizin hala teyze amca ve dayisini taniyormusunuz. eger basvurunuzda ilgisi varsa sorarlar!!!???
5. eger ingiltereye yerlesirseniz burda hangi akrabalariniz kalacak....
(
6. esiniz sizin ailenizle tanistimi nerde ne zaman....
7. anne baba veya kardeslerine ekonomik olarak sen bakma mecburiyetindemisin...

engagement (nisanlilik) wedding (dugun nikah) honeymoon (balayi) ))) kisminin cevirisi

1.ne zaman nisanlandiniz...
2,kim teklif etti...
3.nasil oldu...
4. neler oldu...
3. hen yaptin mi.. ( hen ingiliz kulturunde evlenecek kisinin evlenmeden once yaptigi bir partidir. bekarliga veda partisi gibi) zaten bekar degildirler neyse
4. esiniz stag yaptimi.... ( stag night ise erkek olan tarafin bekarliga veda partisidir..) ben stag night yapmistim gercekten mukemmel bir geceydi...
5. neden geleneksel bir dugun yapmadiniz...
6. dugununuz ne zaman...
7. nerde evlendiniz...
8. kac kisi dugune geldi....
9. iyi bir dugunmuydu... unutulmaz derler ya ....
10. balayiniz nerdeydi...
11. balayinizda en cok neden eglendiniz zevk aldiniz.
12. balayinizda neler yaptiniz...
13. balayiniz nasildi....
14. balayinizda hic tartistiniz mi?...
15. evliliginiz uk`de yerlesmek icin mi?...

previous visa applications yaniii onceki vize basvurulari..

1. daha once hic herhangi bir ulkenin vizesine basvurdunuz mu...
2. sonucu neydi....
3. bu sik zaten sizi hic ilgilendirmiyor sanirim

cokta uykum geldi

umarim yardimci olusumdur.. eger ne tur vizeye basvuruyorsan turunu soylesen daha iyi hazirlanmi sorular verebilir ve anlatabilirim...

kal selametle...

Alıntı:
asker946´isimli üyeden Alıntı
uk resıdent bılgılerın gercekden cok yararlı saol kardes sana bıse sormak ıstıyorum benım londrada 3 yıllık nısanlım var suan ogrencı .ogrencı yardımı falanda alıyomus sanırım.ben ogrencı olarak gıtmeye calıstım ama yenı bellı oldu red vermısler.bızde bu yakın zamanlarda evlenmeyı planlıyoruz.3 senedır gercek bır beraberlımız var.gerel telefon gerek mail kayıtlarında bunlar ıspatlanabılır.nıkahdan sonra benım ve nısanlımın neler yapması gerekır.ve bu yenı aldım red bana cok buyuk problm cıkarırmı red sebeblerıde agrlıklı olarak maddı sorun.banka hesabını falan yazmıslar

--------------------

merhaba asker946 arkadasim

1.nisanlinizin almis oldugu student loan`dur ve bu yardim alma turu vizede engel olan yardimlardan sayilmaz...

2. almis oldugunuz ogrenci giris reddi yapacaginiz yerlesim vizesinde size bir etki yapmaz. cunku tumuyle farklidir. sadece size soracaklar sizde reddin sebebini soyliyeceksiniz.. basvuru formunda sadece onceden bir vizeye basvurdugunuzu belirtip ve red sebebini yazacaksiniz okadar.. sorun olacaginida hic sanmam... olmazda.. eger tekrardan ogrenci vizesine basvursaydiniz olurdu cunku red sebebinin degisikliginde ne tur extra belgeler getirdiginiz kontrol edilirdi..

3. bu kisim cok onemli; nisanliniz ile 3 yildan beridir irtibatta ve iliskide oldugunuzu kanitlarsaniz cok buyuk avantaj elde etmis olursunuz...

umarim yardimci olmusumdur

allah yardimcimiz olsun...

kal selametle

Alıntı:
chicoizmir´isimli üyeden Alıntı
Arkadaslar merhabalar oncelikle herkese yeni katilan bir uye olarak slm gondermek istiyorum.bu konu hakkinda ve kendim hakkinda yardim almak istiyorum oncelikle ilgilenirseniz sevinirim.
Nisanlim ve ben yaklasik 2 yildir birlikteyiz bu 31 ekimde nikahimiz var izmirde...
herkesi beklerim
|Oncelikle vize icin beklemem gerekli mi?
|Yoksa istedigim zaman basvuru yapabilirmiyim.
:::Benim Gosterecek Belgelerim.:::
|P60 formu esimin (ailesiyle kaliyor 1600 pounds aliyor zurich sigortada calisiyor Wales cardiff de.
|nisanlimin anne ve babasina ait P60ler
|Annemin uzerine olan evin tapusu ya da satilik ilani gazeteden (cunku nakit paraya ihtiyacim olacak)
|ailesi ile cekilmis bu yazdan fotolar
|Benim nisanlim la olan son 1 yila ait fotolar ve ucak biletleri
|Vize de son 3 yila ait turkiyeye giris cikislar
|Son 7 aydir ailemin yaninda kaliyoruz
|Evinde kalabilecegime dair letters (mektuplar)
|Turizm otel isletmeciligi mezuniyet belgem 2 yillik ve aof kayitlarim
|Esim tekrardan hamile 20 yasinda ben 23
|bir onceki erkek cocugumu gorme oksama sevmeden yoksun 6 aylikken menenjitten kaybettik.
|basvuruyu onumuzdeki ay gibi yapacagim.esim ve esimin ailesi sponsor olacak
vize icin daha fazla gerekli belgeleri benim icin buraya yazarsaniz sevinirim insallah bu sefer esimin yaninda olurum.

------------------

merhaba chicoizmir arkadasim

oncelikle yuce allah siz ve esinize sabir diliyorum.. cocuk kaybetmek gercekten zor. allah yardimcimiz olsun..

1. vize icin malesef beklemeniz gerekiyor. sayet sansiniz varsa olur olurda 2 hafta icindede alabilirsiniz.. bir cok kisi var boyle alan. ama kendinizi simdiden 2 ile 3 ay beklemeye hazirlayin...

2. immigration rules`lara bakarsiniz eger ingiltere third support spouse applicationlari malesef red sebebi sayiyor. esinizin bizzat calisiyor olmasi lazim. aile evi yeterince buyukse parentlar ev supportunda bulunabilir fakat finansal olarak bulunmasi vizede bir dejavantajdir... eger bu linki basindan sonuna kadar okursan ne demek istedigimi anlarsin...

lutfen bu linkleri esinin kendi ve ailesi okusun hepsini gerekli tum bilgileri bulacaklardir..

orda gosterildigi gibi basvurunuzu yaparsaniz emin olunuzki vizeyi vermemelerinde hic bir neden yoktur...

bu genel bilgidir..
http://www.iasuk.org/module_images/f...(jan%2006).pdf

bu ise biraz uzun sanirim anlarsin.. gerekli belgelr neyse burdadir..

http://www.ukvisas.gov.uk/en/howtoap...6familymembers

simdilik bukadar anlamadigin yerler olursa lutfen sor...

kal selametle

Alıntı:
chicoizmir´isimli üyeden Alıntı
Dun cardiff e gonderdigim nisanlim gerekli evraklari almasi icin 2 hafta orada olacak ve 27 sinde geliyor sonra 31 ekimde nikah var(nikah islemleri icin degil cunku onlar hazir hepsi kan testine kadar bi kaymakamlik tan alacagimiz izini bekliyoruz bu surec herkesin bildigi gibi 21 gun suruyor)

oradan almasi gereken vize icin belgeleri buraya yazabilirmisiniz inglizce olarak yazabilir misiniz? rica etsem tesekkurler simdiden yardimlariniz icin

bilgisi olanlar yardimci olursa sevinirim

-----------------

merhaba chicoizmir arkadasi..

oncelikle kusura bakma msn yoluyla kimseyle konusmuyorum bu yuzden dolayi kimseye email adresimi vermiyorum... neyse konuya gelirsek eger, burda gerekli tum belgelr yaziyor...

http://www.visaapplicationcenter.net...f/yerlesim.pdf

esinizin uk`den getirecegi belgeler ise

1. p60

2. payslips 6 aylik ve uzeri iyi olur

3. pasaportunun tum islenmis sayfalarinin fotokopileri

4. isyerinden work contract

5. yasadigi evin tum utility bill`leri concil tax, water, electricty, gas etc....

6. evin kira kontrati

7. esine gonderdiginiz mektuplar

8. banka statementlari son 6 ayin

9. esiniz tarafindan evlilik ve tanismanizi kronolijik tarihlere uygun olarak yazilmis ve sizin basvurunuzu destekledigini anlatan iyi bir mektup imzali olmasi sarttir.. ( avantaj saglar)

10. esinizin cv`si, sart degil ama oda arti bir avantaj saglar..

11. esinizi taniyan arkadaslarinin sizin birlikteliginizi ve basvurunuzu destekleyen mektuplar. to be whom concern yerine entry clearence officer yazilarak.... iyi bir artidir.

1`den 8`e kadar olanlar mandatory yani esinizin size getirmesi sart olan belgelerdir. 9, 10 ve 11`ci maddeler ise basvurunuzda bir arti olacaktir... ama siz onlari ekleyin...

linkteki gerekli belgeler ise siz ve yine esiniz ile ilgilidir...

kalin selametle...

Alıntı:
melihHHH´isimli üyeden Alıntı
eşimin 2 kızı var haftanın 4 gunu beraber kalıyolar.maaşı 680 pound ama 580 pound work and chıld tax credit and 130 tax more çünkü 16 yaşından küçükler cocukların babası her ay 150 pound eşimin banka hesbına yatırıyo cocuklar için...kirası 400 and council tx 87 pound... eşim bana ordan jop offer ayarlamayı düşüyo ben gitmeden önce ama bu nasıl bi sözleşme olucak onu bilmiyoruz... bi yardım edersen cok ıyı olur çünkü biraz ümitsisiz bu drumdan dolayı madii olarak bi problem olur diye vizede ....yardımın için şimdiden teşşekkür ederim

------------------

merhaba melih arkadasim

oncelikle sana ilk tafsiyem lutfen bu linki basindan sonuna kadar bir oku.. cunku durumu seninkine benzer iki applicant vardi.. eger linki basindan okursan bulmak istedigin herseyi bulup ve anlarsin..

chicoizmir icin yazilanlar senin icinde gecerlidir.

ama malasef ve malesef kotu haber ise devlet yardimi alan esinizin o yardimladan vazgecmesi gerekiyor sizin oraya gidebilmeniz icin ve full time bir iste calisiyor olmasi gerekiyor... malesef ve malesefki boyle.. kanun ve kurallari cok kati bu konuda ve basvurunuzu red ede(rler)bilirler...

gercekten yardimci olmak isterdim ama lanet olasi sistemleri boyle.. aska duyguya yer yoktur bunlarda.. sizin oraya geldikten sonra devlet yardimi almaksizin kalmanizi istiyorlar. siz zaten alamiyorsunuz... suresiz oturum alana kadar...

simdilik zamanim tukendi uyumam lazim .. allah rahatlik versin hepinize..

allah hepimizin yardimcisi olsun...

Alıntı:
melihHHH´isimli üyeden Alıntı
slem arkadaşım eşim fulltime çalışmadıgı surece almam çok zor diyosun peki benim jop offer larda bi işe yaramazmı?başka izleyebilicegimiz bir yol var mı bide ben evliyim bana bu sefer vermezlerse tekrar başvurmam için belli bi zaman varmı bide tekrar baş vursam gene mi red alırım nereye kadar

-------------------

merhaba melih arkadasim

oncelikle yanlis anlamissin vize alamazsin anlamina gelmez... soyleyeceklerimi yaparsan vizeni alabilirsin...

1. job offer ile birlikte aciklayici bir mektup yazacaksin.. bu iste kesinlikle full time calisacagina dair..

2. esinin neden full degilde part time calistigini aciklayan bir mektup ve esin bu mektubu imzalayacak.. nedenlerini aciklayacak ve senin durumunuda kapsayan bilgileride anlatacak. yani senin oraya geldiginde zaten direct olarak bir ise baslayacagini ve hali hazirda sana yapilmis bir job offer`dan sozedecek.. dolayisiyla geciminizi sen oraya gittiginde devlet yardimci almaksizin belirtilecek...

3. seni istedigi kadar red edsinler elinde sonunda vizeni emin olki alacaksin arkadasim karamsar olma ve olmanada gerek yok.. anliyorum bu bekleyis gercekten zor ama emin olki vizeni alacaksin..

4 . seni red ederlerse hemen tekrardan sure beklemeden sana red verilen red sebeblerini curuten belgelride ekleyip hemen basvurabilirsin.. agirlikli olarak red sebeblerini curuten belgelr bulmam lazim... bunlar sadece belgeler uzerinden konusur.. ama yazdiginiz ve imzaladiginiz mektuplarda emin olunki bu belgelerden sayilir.

pesimist degil optimist ol arkadasim okey...

sormak istedigin baska seyler varsa cekinmeden sor...

kal selametle

Alıntı:
smehmed´isimli üyeden Alıntı
uk.resident kardeş şimdi ben marriage vizesine başvurdum verdiğim dökümanlar
1.askerlik durum belgesi 31/10/2009 a kadar tecilli
2.ingilterde dini nikah akdi camiden onaylı belge
3.hesap dökümlerim 10 aylık ve banka cüzdanlarım toplam1200 pounds londrada bir hesap 1600 pound..yani 2800-3000 pound
4.kendime ait arabam 94honda ,babamın evi arabası (tapular belgeler noter tastikli)
5.eşimin trye geldiğine dair uçak biletleri
6 benim adıma uk de kayıtlı su elek. faturaları(ayrıca onun adına)
7.londrada arabam(ama 93 model opel)
8.eşimin 2 aylık maaş bodrosu ingiliz devletinde çalışıyo..
9.orda yapılan nikah ayarlamaları
10 düğün için davetiye(ama düğünden çok bir toplantı gibi çünkü akrabası fazla yok)
11babamın abimin maaş bodroları 4000ytl
11 abimden sponsor mektubu ingilizce..
12 eşimden sponsor mektubu ingilizce..
13benim trde nerde barındığıma dair kira sözleşmesi
14 eşimle beni ukde barınacağımız yerin kira sözleşmesi
15..geniş aile sigortası benim
16.bilet rezervasyonu(yapmadım ama kolay iş)
17.üniversitede hala öğrenci olduğuma dair ingilizce yazı ve transkiripler.
18.eşimin arabası 2007 model
19.eşimin visa servisine yazdığı açıklayıcı yazı..

Bu belgelerle birlikte marriage evlilik ziyaretçi vizesine başvurdum.perşembe günü yani dün bana telefon geldi..telefon istanbul konsoloslukta çalışan vize işlerinden sorumluydu belgelerime baktığı belliydi..İlk önce evlilik planınız nedir dedi bende belgelerde görüldüğü üzere falan tarihte dedim..oraya yerleşmeyi düşünüyomusunuz dedi ewet dedim sonra telefonu kapattı bi daha aradı..eğer yerleşim düşünüyosanız yerleşim vizesine başvurmanız gerekmektedir dedi.. siz başvurunuzu yapın sonra beni arayın referans numrası verdi.ben işlemlere yerleşim olarak devam edecem diğer parada size iade edilecek dedi..
aradığım numara oparatörden başka birşey değil..
ben şimdi başvurumu yatırıp parayı ödeyip worlbridge bürosuna gidip ordamı durumu izah etmeliyim..
nasıl yapacam bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim teşekkürler..

----------------------

merhaba smehmed arkadasim

tam tahmin ettigim gibi yanlis bir basvuru yapmissin...

senin evlilik vizesine basvurman gerkirdi. yani nisanlilikta sayilir.

hazirlamis oldugunuz belgelr cok iyi ve yeterlidir nisanlilik vizesi basvurunuzda, yapacaklariniz..

1. worlbridge`e gidip size gelen telefon konusmanizi anlatmak ve onceki basvurunuzun parasinin teslim edilecegini oradaki memura anlatip (cunku sizi arayan bunun teyidini verdi), yapilacak yeni basvurunun hemen baslatilmasi icin form alip eger ingilizceniz varsa bu formu orda doldurup direkt baslatmaktir.

2. orada calisan kisiler kesinlikle size yardim etmek icin oradadir ve kendinizi bu yardimdan mahrum birakmayin!!!! eger yardimci olmasalarda nasil yapacaginiz konusunda sizi yonlendirmelidirler..

size verilecek vize 6 ayliktir ve calisma izni vermez, ama siz evliliginizi uk`de yaptiktan hemen sonra 6 aylik vizenin bitmesini beklemeden flr(m) formu ile home office basvuracaksiniz sonra onlar size 2 yillik vize ve calisma izni verecekler...

bunlari daha detayli anlatacagim siz evlilik vizesini aldiktan ve ukye gelip evlendikten

sonra...http://www.ukvisas.gov.uk/resources/...s/1903073/vaf4

bu basvuracaginiz formdur...

bu ise kusursuz bir basvuru belge listesidir... turkcesinide tercume ederim eger gereksinim duyarsan. ingilizce gonderdim cunku bazi basvuru sahipleri ingiliz onlarda faydalansin diye...

* Application form (VAF4), photo, and fee)
* Applicant's passport
* Evidence of sponsor's immigration status in UK (sponsor's passport)
* Sponsor's birth certificate (if passport not available), Applicant's birth certificate, Dependent children's birth certificate(s)
* Evidence that the sponsor and applicant have met
* Letter from the sponsor confirming the application and explaining the grounds of the relationship
* Divorce/death certificates
* Evidence of sponsor's employment in UK
* Sponsor's pay slips (6 months)
* Sponsor's bank statements (6 months)
* Evidence of applicant's or sponsor's savings
* Evidence of sponsor's mortgage or tenancy agreement
* If rented accommodation, evidence that the landlord gives permission for an additional resident
* If dependent children are accompanying the applicant, evidence that the accommodation is large enough
* Evidence of on-going contact
* If available, applicant's old passport
* If available, a provisional registry office booking
* A photocopy of all original documents submitted
* Biometrics

kalin selametle...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 72 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: