Son ziyaretiniz: Sistem saati: Per May 24, 2012 4:26 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 28 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: UK de Turk Ehliyetiyle Arac Kullanimi
İletiTarih: Per Arl 08, 2011 2:57 pm 
Site Müdavimi

ayrica buradan su sonucta cikiyor.kullanacagimiz araba icin sigorta yaptiriyoruz,yani o araba haricinde herhangi bir araba kullanamiyoruz,dogrumu bu arkadaslar? diger baslikta da sormustum,herhangi bir kursa kayit yaptirmak zorundamiyiz,ayrica ingilizcem cok iyi degil,suan ertelemem dahami dogru olur.tesekkurler

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Arl 08, 2011 8:03 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Kursa kayit yaptirip yaptirmamak senin elinde soyleki eger ben Ingilteredeki tum trafik kurallarini biliyorum benim icin sorun degil dersen gitme. Ama ben birsey bilmiyorum kurallari nasildir diyorsan gitmen gerek 5 yada 10 saatlik egitim alirsin. Bu dediklerim ikinci asamadaki direksiyon sinavi icindir.

Ilk asamadaki sinavda TR secenegi bulunmakta sorulari Turkce dinlersin cevaplarsin, bunun icin kurs yok kitap alacaksin calisacaksin sinava gireceksin.

Ingilizce seviyen konusunda birsey diyemem her sinav merkezi farkli kisilerden olusmakta belki sansina Turkce bilen biri bile dusebilir.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Arl 08, 2011 8:06 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

serhat34 yazdı:
ayrica buradan su sonucta cikiyor.kullanacagimiz araba icin sigorta yaptiriyoruz,yani o araba haricinde herhangi bir araba kullanamiyoruz,dogrumu bu arkadaslar? diger baslikta da sormustum,herhangi bir kursa kayit yaptirmak zorundamiyiz,ayrica ingilizcem cok iyi degil,suan ertelemem dahami dogru olur.tesekkurler

Araba konusunda ise aracin 3 tane kagidi cok onemli
1- Sigorta belgesi
2- MOT dedikleri Turkcesi fenni muayenesi
3- Road Tax vergisinin odendigini gosteren kagit.

Sigorta olmadan araci kesinlikle kullanmayin cunku basiniza bir sey gelirse cok ugrasirsiniz.
Baska bir kisini aracini kullaniyor iseniz o kisinin sizin adinizi sigorta sirketine bildirmesi gerekmektedir. Aile fertleri de dahil olmak uzere sigorta sirketine o kisilerin adlari teker teker verilmelidir.
Kiralik araclarda ise sigortasini gunluk bazda kac gun kullaniyor iseniz odersiniz.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Arl 09, 2011 3:50 pm 
Site Müdavimi

cok tsk ederim verdigin cevaplar icin.yani ilk sinavda ingilizce bilip bilmemek pek onemli degil.ikinci sinavda yani direksiyon sinavinda ingilizce duzeyimizin orta olmasi gerekiyor,oylemi ?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Arl 09, 2011 8:54 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Brn hicbir zaman kisilerin dil seviyesini olcmem sadece kendini ifade edebilecek dilin olsun yeter derim. Benim icin orta seviye alt seviye yok. Kendini ifade edebilen, okudugunu anlayabilen, yazabilen diye siniflandirmalarim var. Oyle intermadiate beginner diye kimseye soylemem.

Sen kendini ifade et ve karsindakini anla yeterlidir. Bu konuda kendine guven olmasi gerekmekte.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Arl 10, 2011 9:49 pm 
Site Müdavimi

Slm,

Dun itibariyle UK ye giris yaptim. Su anda en cozumu en zor problemim ehliyet. Yaptigim plana gore kurs ( var mi bilmiyorum) + ozel ders almayi planliyorum. Bu sekilde ilerlersem hemen ehliyete ulasabilirmiyim. Yoksa 12 aylik L ( Learner ) yi doldurmam gerekir mi ? Bu isin kisa yolu nedir arkadaslar, bilgilerinizi paylasirsaniz sevinirim.

Tesekkurler..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Mar 30, 2012 8:37 pm 
Üye

evet 185 gunluk bir aureyi doldurduktan sonra basvuru yapiyorsun ve pasaportunu dval e gondermen gerekiyor ben gonderdim ve 1 hafta sonra hem pasaport hemde provisional licence aldim simdi sira testte

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Mar 31, 2012 12:14 am 
Site Müdavimi

yerlesim vizesiyle uk ye geldiyse ne 185 gunu beklicenki gerek yok ben 3 ay bosbosuna zaman harcadim yerlesim vizesiyle gelenler icin gecerli bir durum degil 185 gun hemen basvur al

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 28 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz