Son ziyaretiniz: Sistem saati: Per May 24, 2012 4:19 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 20 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: türkiyeden çıkış yaparken
İletiTarih: Cum Eyl 10, 2010 3:12 pm 
Yeni Üye

arkadaşlar ben 31 ağustos ta vizemi aldım 22 eylül de ingilterey giriş yapmayı düşünüyorum
şimdi türkiyeden ççıkarken benden ne isteyecekelr sadece pasaport umumu gösterecem
ingiltereye vardığımda hava alanında sorular soruyorlar mı acaba sadece merak ettim ve bilen arkadaşlara sormak istiyorum heyecanlıyım ondan olacak sanırım:)
ayrıca bu arada ben newport-gwent te eşimşle beraber yaşayacam
eğer buraya yakın arkadaşlar varsa tanışmak isterler
psg arkadaş oraya yakınmış
neyse arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum
kendinize iiy bakın sitemize gelince süper bir site burası

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: türkiyeden çıkış yaparken
İletiTarih: Cum Eyl 10, 2010 5:55 pm 

oncelikle vizen hayirlisi olsunn...heyecanin normal pasaportunu gosteriyorsun tr de ucaktada sana kagit verecekler onu dolduracan adin soyadin kalacagin yer falan filann cok zor bi sey degill ingiltereye indigindede o kagitla beraber pasaportu immigration gorevlisine verecen( bana sadece esin nerde diye sormuslardi)ondan sonra welcome to the uk:)))) vizeni almissin rahat oll...kal saglicakla

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Eyl 10, 2010 7:13 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

suat yapacakların sunlar basitce once gitmeden 3-4 gun once harhangi bir bankaya gidip ben yurtdısı cıkıs harcı yatıracagım de pasaportun yanında olsun 15tl(bunu sitede konustuk bana polis memuruna ilK yerlesim cıkısımda cıkısta sormustum oda ilk cıkısta yatır sonra yatırmassın demisti bende oyle yapıyorum.cıkıs harcını hava alanındada yatırabilirsin ama burda pasaporta pul yapıstırıyolar oda 5-6 seferden sonra pasaportu bakkal defteri gibi gosteriyor o yuzden bankadan yatır dekontu sakla polis memuruna gostermek icin cıkısta) yanına manevi onemi olan seylerin dısında fazla kiyafet vb alma,burda cok daha ucuz bosyere agırlık yapma,yanında diploman sertifikan vb varsa getir,cıkısta memur bir kac soru sorar dogal olarak ilk cıkısın cevapla gec(unutma guleryuz islerini cabuklastırır(boarding ve polis cıkısı yaparken gorevlilere iyi calısmalar!diyerek yaklas bu pek cok kapıyı acar son ucusumda rica ettim dalamanda exit koltuk verdiler yani normalden daha genis,hersey saygı ve gulumseme unutma bu uk de de gecerli),ucusa gelirsek istanbuldan ucuyorsan ucakta Turkler olacagından kart dagıtacaklar bunu dolduruyorsun bu kartın adı landing card,eger cardiff sahil hava alanlarından ucarsan muhtelemen ucaktaki tek turk olacagından gorevliden landing card iste doldur.indikten sonra esinle devam ediyosun cıkısa sonra ordan ikiye ayrılır uk ve eu vatandasları gibi orda ayrılıyorsunuz sen non eu devam ediyosun zaten onlarca kisi olur takip et sıraya gec landing card ını vizenin oldugu sayfaya koy sırayla next plz diye cagırırlar sıra sana gelince git bankoya sana bir kac soru sorarlar,esinle nasıl tanıstın vb olabilir once yazdıgım gibi nazik ol ne kadar nazik olursan o kadar cabuk gecersin undan sonra cıkıs bavul alma son dikkat edecegin,bavulu alıp cıkarken gumruk bolumunde esinle sohbet ederek gec etrafa fazla bakma inceleme(gumruk memurları boyle ilgili kisileri bavul incelemesi icin durdurur amac fazla sıgara icki vb varmı yani meraklı supheli gorunme LONDRA İCİN :D ).kısaca bunlar ama dedigim gibi bunlar en kolay kısım gercek hayat zorlukları bundan sonra uyum saglama,is vb ,kendine iyi bak

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Eyl 11, 2010 3:46 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Yerlesim vizelilerin yurt disi cikis harci yatirmasina gerek yok , vizenizi gorduklerinde anlarla , basta bir problem olmustu ama suan sanirim memurlarda biliyor tam olarak neyin ne oldugunu.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Eyl 11, 2010 7:16 pm 
Yeni Üye

arkadaşlar biletim antalya hava alanından direk cardif e uçacağım
eşim şuan speed test e gitmesi gerektiği için ingitereye gitti benimde burada işleri yoluna koymam için zamana ihtiyacım olduğu için ben ondan sorna gideceğim
kendisi buradan giderken ona tembihledim cardiff e indiğinde sor bakalım etrafına dedim
kendisi sorduğunda cardiff havaalanında direk pasaport kontrolüne gideceğimi söylemişler
yani uçakta hep ingiliz varmış yani türk yokmuş
bu landing card ı sorarım kendisine
bu harç için direk bankaya para yatırıldığını ilk defa duyuyorum ama yarın bankaya gidip soracam klardeşim
neyse of ya gelsin şu 22 side ne olacak görelim:)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Eyl 12, 2010 6:01 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

dedigim hersey gecerli ama ben londraya inecegini dusunmustum,cardiff de fark su kucuk bir hava alanı oldugundan gece 12 ucuslarından sonra non eu bankosu acık olmayabiliyor.yani british lerle aynı sıraya giriyorsun bu kadar zaten cok kucuk sırada gorursun non eu bankosunda memur yoksa sıradan devam zaten yazlık ucusu oldugu icin islemler cok cabuk olur,digeride birdaha hatırlatıyorum aman ozellikle sosyal hayatta ingiliz ve ingiltere kullanma cunku yasayacagın ulke wales ve halk welsh ve dedigim gibi british de gec(benim icin onemi yok ama bu onemli burada aynı sey iskocya ve kuzey irlanda da gecerli,ters birine denk gelirsin basın agrır )

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Eyl 13, 2010 12:12 pm 

Arkadaşlar merhaba. Bu ayın sonunda İngiltere'ye uzun dönem öğrenci vizesiyle gidiyorum.İstanbul'dan Birmingham' a uçacağım.Yurt dışına ilk çıkışım olacak.Uzun dönem için giden öğrencilerin Havaalanındaki kontroller için hangi belgelere ihtiyacı var? Sağlık raporu ve X-ray gereklimi?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: sağlık raporu
İletiTarih: Sal Eyl 14, 2010 11:22 am 

İngiltere'ye ilk girişimizi yapmadan önce Türkiye'de sağlık raporu almak ve röntgen çektirmek gerekiyor mu? Havaalanında prosedür nasıl işliyor?Herkese sağlık taraması yapılıyor mu?Cevaplar için şimdiden çok teşekkürler.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Eyl 14, 2010 2:54 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

coventry yazdı:
Arkadaşlar merhaba. Bu ayın sonunda İngiltere'ye uzun dönem öğrenci vizesiyle gidiyorum.İstanbul'dan Birmingham' a uçacağım.Yurt dışına ilk çıkışım olacak.Uzun dönem için giden öğrencilerin Havaalanındaki kontroller için hangi belgelere ihtiyacı var? Sağlık raporu ve X-ray gereklimi?
coventry yazdı:
İngiltere'ye ilk girişimizi yapmadan önce Türkiye'de sağlık raporu almak ve röntgen çektirmek gerekiyor mu? Havaalanında prosedür nasıl işliyor?Herkese sağlık taraması yapılıyor mu?Cevaplar için şimdiden çok teşekkürler.

X-ray dedigin nedir anlamadim, xray cihazin adi diye biliyorum. heryerde geciyorsun normal olarak.
saglik raporu gibi birsey sorulmayacak.

ucakta iken size bir form verilecek , vermezler ise indigindede gorebilirsin zaten o formu doldurucaksin. ismin adresin nereden geldigin vs. pasaport kontrolu yapan memurda sana bir takim sorular sorabilir. okul kayit belgeni yaninda bulundursan yeterli.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Eyl 14, 2010 4:06 pm 

X-ray derken röntgen filmi gerekiyor mu verem mikrobu taşımadığımıza dair?Teşekkürler

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 20 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz