Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar Şub 22, 2012 6:42 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 38 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Türkiye'deki GSS Uygulaması - ne yapmalıyız?
İletiTarih: Sal Oca 24, 2012 11:11 am 

Merhaba,

Bu ayın sonuna kadar sürekli ikameti Türkiye'de görünenlerin, Türkiye'ye gidip gelir tespiti yaptırmak istemiyorlarsa, Türkiye'deki adreslerini geçici ikamet olarak değiştirmeleri ve İngiltere'deki adreslerini sürekli ikamet olarak kaydettirmeleri gerekiyormuş.
Bunun için B formu doldurulup konsolosluğa veriliyormuş.

Aksi durumda hem tespit yaptırmadığı için ceza alıyormuş, hem de en üst düzeyden sağlık sigortası primi ödemesi gerekiyormuş.

Ancak daha fazla bilgi edinemedim. Türkiye'de SSKlı olarak çalışıyordum ama elbette şu anda çalışmıyorum. Dolayısıyla sanırım bu işlemi yaptırmam gerekecek, şu anda oraya dönüp tespit yaptıramayacağım için. Ama bundan da emin olamadım. Büyükelçiliğin sayfasında da bu konuda bir açıklama yok.

Bilgisi olan var mı acaba?
Teşekkürler.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Türkiye'deki GSS Uygulaması - ne yapmalıyız?
İletiTarih: Sal Oca 24, 2012 3:50 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

senin sorunun cevabi sgk.gov.tr adresinde bulunmakta.

aşağıda sgk dan alınan bilgi vardır

YURTDIŞINDA YAŞAYAN TÜRK VATANDAŞLARI

İkamet adresi Türkiye’de olmakla birlikte yurtdışında bulunan Türk vatandaşlarının gelir testi için başvurması gerekmekte midir?

Söz konusu kişilerin, kendileri ya da Türkiye„deki yakınları tarafından, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS)‟nden ikametgâh adresini yurtdışındaki adresi olarak güncellemeleri halinde, genel sağlık sigortası kapsamında sayılmayacaklardır. Ancak, bu kişilerin Türkiye‟de yaşayan bakmakla yükümlü bulunduğu kişiler (eş, çocuk, ana, baba), Kanunun
60/g bendi kapsamında tescil edilecek olup, gelir testi için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına müracaat etmeleri sonucu yapılacak gelir testi sonucuna göre işlem yapılacaktır.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 24, 2012 4:39 pm 

Çok teşekkür ederim. Evet, ben de gördüm onu. Ancak buradan bu değişikliği ancak konsolosluk kanalıyla yapabiliyoruz. Büyükelçilik bu konuda henüz bir açıklama yapmamış sitesinde. Ben de büyükelçiliğe yazdım. Bakalım, bir cevap gelirse buradan paylaşacağım. Aksi halde elden gelen, B formunu doldurup elçiliğe elden götürüp, alındı belgesini damgalatmak sanırım.
Gelişmeleri paylaşacağım.
Yeniden teşekkür ederim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Oca 25, 2012 12:28 am 
Kullanıcı avatarı

selamlar

ayni konuyla ozdesen bir sorum olacakti bu yuzden yeni bir konu acma geregi duymadim. ben 7 aydir ingilterede ingiliz vatandasi nisanlimla birlikte yasiyordum. o zamanlar sahip oldugum vize turu turistik vize oldugu icin evliligimizi orada gerceklestiremedik ve dolayisiyla ingiltere beni turkiyeye nisanli vizesi almam icin geri gonderdi. vize basvurumda destekler nitelikte bir belge olur diye istanbuldaki bagli bulundugum bolgenin nufus burosuna gittim ve ikametgah denilen belgeyi aldim. ikametgahim ingilterede gorunuyor belgede ama ben henuz ingilterede yasama hakki almis biri degilim. herneyse ingiltere benim ilk adresim gorunuyordu ben sonradan ikinci adres eklettim ve onu da istanbuldaki adresimi verdim. ayrica su an 2 hafta once basvurmus ve belgelerimi sunmus oldugum vize sonucumu beklemekteyim.

gerek turkiyede gerekse ingilterede adima kayitli hicbir mal yada sosyal guvencem yok. herhangibir sigorta baslangicim da yok dolayisiyla.

bu durumda yeni sigorta yasasina gore burada herhangi bir bildirimde bulunmam gerekiyormu.

simdiden tesekkur ederim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Oca 25, 2012 4:52 am 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Eger ki SGK sayfalarini incelersen Turkiyede herhangi bir gelirin yok ise Ikametgahini da degistirdi isen sonuc olarak baska bir bildirimde bulunmayacaksin.

Zaten ingiltereye gittiginde NI yani SSK kaydi yaptirdigin anda senin saglik sigortan baslamis olacak. O yuzden sikinti yapma kendine. Eger ki SGK sana bir yazi gonderirse sende buna karsilik Ingilterede isen NI kaydini vereceksin eger ki TR de isen vize bekledigini gosteren yaziyi vereceksin.

SGK once size mektup gonderecek cunku onlarin kaydinda odememis oldugun gorundugu icin neden odemediginiz sorulacak ve sende cevabini vereceksin.

Kisacasi para toparlamak icin yeni bir taktik gelistirilmis Turkiyede.

Eger isteyen var ise elimde kanun metni var mail adreslerinizi verebilirseniz gonderirir.

Kolay gelsin.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Oca 25, 2012 7:38 pm 
Üye

nufusa kayitli oldugum yerin nufus muduru benim yakin akrabam,az once onu aradim adres degisikligi icin ama konsolosluktan degistirmemiz gerektigini soyledi,kendileri degistiremiyor cunku sistem musade etmiyormus.bu konuyu biraz daha arastiracak,eger net bir bilgi edinirsem paylasacam.
sizde net bir bilgi alirsaniz paylasin lutfen,eger konsolosluga bildireceksek,nasil bildirecez,sahsen mi mektup yoluyla mi?
taahhutlu postayla yapabiliyoruz bildigim kadariyla ama detayini bilmiyorum.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Oca 26, 2012 5:42 pm 

biped yazdı:

Bu ayın sonuna kadar sürekli ikameti Türkiye'de görünenlerin, Türkiye'ye gidip gelir tespiti yaptırmak istemiyorlarsa, Türkiye'deki adreslerini geçici ikamet olarak değiştirmeleri ve İngiltere'deki adreslerini sürekli ikamet olarak kaydettirmeleri gerekiyormuş.
Bunun için B formu doldurulup konsolosluğa veriliyormuş.

Bilgi icin tesekkurler. Yalniz B formu nedir? Nerede bulabiliriz? Tesekkurler.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Oca 27, 2012 6:13 pm 
Site Müdavimi

selam arkadaslar gss ugulamasi icin adres degisikligini E DEVLET UZERINDEN YAPABILIRMIYIZ VEYA KABUL OLURMU?Tesekkurler.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Oca 27, 2012 8:06 pm 

Arkadaşlar Londra Büyükelçiliği dün bu yazıyı koymuş sitesine:
http://www.turkishconsulate.org.uk/tr/r ... newsID=225

Anlaşılan Adrese Dayalı Nüfus
Sistemi üzerinden ikametgahımızı yaşadığımız yere aldırırsak, GSS'den yararlanamayacağız (prim ödemek zorunda değiliz :))

Adres değişikliğini ya büyükelçiliğe giderek, ya da http://www.nvi.gov.tr/NVI.html sitesinden yapabiliyormuşuz.
Bilginize.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Oca 27, 2012 11:16 pm 
Üye

biped yazdı:
Arkadaşlar Londra Büyükelçiliği dün bu yazıyı koymuş sitesine:
http://www.turkishconsulate.org.uk/tr/r ... newsID=225

Anlaşılan Adrese Dayalı Nüfus
Sistemi üzerinden ikametgahımızı yaşadığımız yere aldırırsak, GSS'den yararlanamayacağız (prim ödemek zorunda değiliz :))

Adres değişikliğini ya büyükelçiliğe giderek, ya da http://www.nvi.gov.tr/NVI.html sitesinden yapabiliyormuşuz.
Bilginize.

bu adrese baktip ama degisikligi yapabilecegimiz ile ilgili birsey goremedim,daha once soyledim nufus muduruyle gorustugumu,boyle bisey olsaydi o bilecekti,ama konsolosluktan degistirmemiz gerektigini soyledi,
neyse yukarida verdigin linkte bulamadim,sen yaptin mi.yaptiysan nasil yaptin,yazarsan sevinirim

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 38 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: