Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 11:51 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 56 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: Türkiye'deki GSS Uygulaması - ne yapmalıyız?
İletiTarih: Cmt Şub 18, 2012 12:55 am 
Site Müdavimi

emin degilim ama cok onemli olmamasi lazim,ama bazi onemli postalari ingilteredeki adresine gonderebilirler,tebligat vs,en sagliklisi konsoloslugu arayip sorman,bunlari yazarken en onemli ayrinti aklima geldi,onceki sayfalarda yazip yazmadigindan emin degilim,adres degisikligi 20 gun icinde yapilmalidir.bildirim yaparken umarim 20 gunu baz aliyorsunuzdur.320 TL cezasi var. en son ottaman gonderdi sanirim,umarim bu sekilde gondermistir,daha once yazilmamissa eger bunun icin cok ozur dilerim.
ama vatandaslarin magdur olmamasi icin bu kanunu biraz esnek tutuyorlar,bunuda biliyorum,yine de usulune gore olsun,ne olur ne olmaz

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Şub 18, 2012 10:52 pm 
Üye

Merhaba,

Gelir bildirimi ile ilgili geçen hafta İzmir Karşıyaka ve Bayraklı Kaymakamlıklarının Sosyal Yardımlaşma vakıflarına gittim ve durumumu anlattım. Çalışmadığımı, eşimin ingiliz olduğunu ve ingiltereye yerleşmek için vizemi beklediğimi bildirdim. Verilen cevap tüm TC vatandaşlarının eğer bir sosyal güvencesi yok ise 1 Mart'a kadar gelir bildirimini yapması gerektiği bilgisi verildi ve doldurmam için form verildi. Formun iki kısmı bağlı olduğumuz muhtarlıktan ve vergi dairesinden kaşelenmesi gerekiyor. Türkiye'de şuanda kayıtlı olduğumuz adreste kaç kişi yaşıyor ise kendimizle birlikte TC No, İsim-soyisimlerin yazılması ve imzalanması gerekiyor. Ben annemle yaşadığım için ikimiz adına formu doldurdum ve Çarşamba günü teslim edeceğim.

Gelir bildirimini yapmamam durumunda prim borcunu ödemem gerektiği bilgisi de verildi.

Şuanda Türkiye'de olup 1 Mart'a kadar İngiltere'ye yerleşmeyecek arkadaşlar gitmeden bu işlemi yapabilirler.

Herkese kolaylıklar dilerim..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Şub 19, 2012 12:40 pm 

Arkadaslar, bu Form B nin en alt kisminin beyanda bulunan kiside kalacagi yazili. Ancak imzasiz ya da muhursuz biz de kalmasinin ne anlami var, bunu bize geri mi yolluyorlar? Bir de bu formu hangi adrese gonderiyoruz. Tesekkurler.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Şub 19, 2012 1:10 pm 
Site Müdavimi

currahee yazdı:
Arkadaslar, bu Form B nin en alt kisminin beyanda bulunan kiside kalacagi yazili. Ancak imzasiz ya da muhursuz biz de kalmasinin ne anlami var, bunu bize geri mi yolluyorlar? Bir de bu formu hangi adrese gonderiyoruz. Tesekkurler.

o formuun alt kismini onlar doldurup sana geri gonderiyorlar teslim aldiklarina ve islem yaptiklarina dair . ayrica posta adresi

TURKISH CONSULATE LONDON

Postal address:
Rutland Lodge Rutland Gardens,
Knightsbridge
London SW7 1BW,
United Kingdom

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Şub 20, 2012 1:29 pm 

elixir yazdı:
currahee yazdı:

o formuun alt kismini onlar doldurup sana geri gonderiyorlar teslim aldiklarina ve islem yaptiklarina dair . ayrica posta adresi

TURKISH CONSULATE LONDON

Postal address:
Rutland Lodge Rutland Gardens,
Knightsbridge
London SW7 1BW,
United Kingdom

Cok tesekkur ederim cevabin icin, iyi gunler.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Şub 22, 2012 8:42 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Dostum'da başkonsolosluğun son bilgilendirme yazısını koymuş 17 şubatta eklenen internet sayfalarına,formu doldurup gönderen ve altaki belgeyide sorunsuz geri alan arkadaşlar Royal Mail ile hangi posta türüyle gönderdiler ? mantıken Recorded (Signed For) First Class stamps
sanırım,ama ilginç bir durum iadeli tahaütlü postanın tercümesinine baktım tercuman ve çevirmenler bile kendi forum sitelerinde farklı şekilde çevirmiş belli bir fikir birlikteligine varamamışlar!

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Şub 23, 2012 5:02 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

slm arkadaslar bende recorded signed olarak gonderdim ama fakat icine kucuk bir zarf koymadim :D yani onlar gonderirken kendileri yapistircaklar stamp yada kabul edilmicek bir fikri olan varmi ustatlar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Şub 23, 2012 7:13 pm 
Site Müdavimi

Bende bu konuyu arastiriyordum. Turkiye`de ki adresinizi de gecici adres olarak bildirdiniz mi ?
Tsk

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Şub 23, 2012 7:30 pm 
Site Müdavimi

Bende gecenlerde adres degisikligi icin form gonderdim konsolsoluga post register olarak ve ardindan 2 gun sonra e devlet sifremle giris yaptigimda adresimin degismis oldugunu gordum.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Şub 23, 2012 8:27 pm 
Site Müdavimi

Tesekkur ederim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 56 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: