Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 11:50 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 10 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Türkiye'de evlendikten sonra ne yapmalı?
İletiTarih: Per Eyl 22, 2011 11:06 pm 
Üye

Merhaba forum ailesi, İngiliz nişanlım ve ailesi geçen hafta Istanbula geldiler. Hem aileler tanıştı, kaynaştı, hem de aramızda ufak bir nişan töreni düzenledik.
Aylar önce sizden aldığım yardımla geçen hafta İstanbul'da evraklarımızda bir sorun olmadan nikah tarihimizi 26 Kasım 2011 olarak aldık. Şimdi yerleşim vizesi başvurularını okuyunca nikah işlemlerinin aslında ne kadar ufak kaldığını fark ettim.
Forumu okuduğum kadarıyla cevap bulamadığım birkaç şey var:

-26 kasımda nikahlandıktan sonra alacağım yeni nüfus cüzdanım (yeni medeni halim ve eşimin soyadını alarak düzenlenmiş) ile
- aynı şekilde yeni kimlik bilgilerimle çıkarttıracağım 10 yıllık yeni pasaportumla vizeye başvuruyorum değil mi?

Ayrıca aranızda avukat yoluyla başvuranlar olmuş, tercih ettiğiniz, memnun kaldığınız ya da kalmadığınız varsa, bana özel mesajda bildirirlerse çok müteşekkir kalırım.
Daha önce yazılanlardan evrak listeleri notları çıkarıyorum ama hangi evrak orjinal olmalı bilmiyorum, evrak hazırlama konusunda oldukça karamsarım, umarım başarıyla yaparım.
Kısaca, yardıma ihtiyacım var :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Türkiye'de evlendikten sonra ne yapmalı?
İletiTarih: Cum Eyl 23, 2011 8:37 am 
Üye

anubiss hosgeldin foruma,

oncelikle hayirli olsun. Yerlesim vizesi uzun ve stresli bir yol ancak herseyi tam ve dogrun yaparsan hersey cok kolay olur. Yeni nufus cuzdanin ve yeni pasaportunla basvurunu yapman gerek. Pasaportun 10 yil olmasi sart degil en az 2 yil olsa da olur ama ileride ugrasmayayim uzatmak icin dersen 10 yillik al.
Avukat isine gelince, yerlesim vizesi basvurusu icin danisman veya avukat sart degil, ben kendimde evraklari hazirlarim dersen, kendin de yapabilirsin. Mesela ben bu forumda cok arastirip okuyarak tum evraklarimi kendim hazirladim eksiksiz ve basvurdum ve aldim vizemi. Ama yok ben risk almak istemem, zamanim yok ya da yapamam dersen bu forumdaki arkadaslar belki sana birini onerebilirler.
Evrak hazirlama konusunda hic korkulacak bir durum yok, senin durumuna en uygun sekilde evraklarini hazirlayabilirsin. Oncelikle soyleyebilirimki tum evraklarin orjinalini ve fotokopisini istiyorlar. Ancak bazi evraklar haric olabilir. Orjinal olarak benim vermedigim birkac evragi sana soyleyeyim, Esimin pasaportu, turkiyedeki evimizin tapusu, arabamizin ruhsati. Diger tum evraklar orginaldi. Banka hesap cuzdanlari, diplamalar, email ve telefon gorusme dokumanlari, ingilizce sertifikalari, kira kontrati, is yerinden alinan referanslarimiz vb. Orjinal evraklari endise etme geri gonderiyorlar. Ayrica evraklarinda turkce olanlarinda kesinlikle yeminli tercumandan tercumesini de istiyorlar. Yani ornegin, universite diploman var diyelim turkce yaziyor, bu diplomanin aslini, yeminli tercumanca turkceye cevrilmis tercumesini ve birde fotokopisini vereceksin.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Eyl 23, 2011 8:41 am 
Üye

anubiss,
cumlemde bir duzeltme yapiyorum. Pardon hizlica yazayim derken yanlis yazmisim bir kelimeyi. Sorry.

Ayrica evraklarinda turkce olanlarinda kesinlikle yeminli tercumandan tercumesini de istiyorlar. Yani ornegin, universite diploman var diyelim turkce yaziyor, bu diplomanin aslini, yeminli tercumanca INGILIZCEYE cevrilmis tercumesini ve birde fotokopisini vereceksin.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Eyl 23, 2011 11:09 am 
Üye

Hızlı cevabın için teşekkürler dakotam,

Fotokopisi derken diplomamın orjinal halinin fotokopisi mi, anlayamadım tam. Bir de yeminli tercüme yapıldıktan sonra onu noterden onaylatıyor muyuz ya da genel olarak noterden onaylatmam gereken senin özellikle belirtebileceğin bir evrak var mı?
Teşekkürler :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Eyl 24, 2011 3:07 pm 
Üye

yardim edebildiysem ne mutlu.
Diploma derken evet diplomanin orjinalini de, fotokopisinide gonderiyorsun beraber. Gonderecegin tum evraklarin birer fotokopisini de gondereceksin yani orjinalleriyle birlikte.
Ayrica yeminli tercume isine gelince, ornegin diplomanin orjinalini yeminli tercumana goturup ingilizceye tercumesini isteyeceksin, o da sana tercume edip verecek. Onemli bir konuda su ki, yeminli tercuman tercume ettigi tum evraklarin sag alt kosesine kasesini ve imzasini ve tarihi yazmali. Genelde onlar bilir bunu da sen mutlaka kontrollerini yap, cunku konsolosluk eger bu kaseyi gormezse bu evragi gecersiz kabul ediyor.
Gelelim noter isine, Yeminli tercumandan tercume ettirdigin dokumani notere goturup tasdikletmene gerek yok. Benim gonderdigim hicbir evrakta notere tasdik ettirdigim bir evrak olmadi.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Eyl 24, 2011 3:18 pm 
Üye

anubiss arkadasim, herkesin yerlesim vizesi icin hazirladigi evraklar genelde ayni, yalniz farkli farkli evraklarida ekstradan koymak durumunda da kalabiliyorsun, cunku burada onemli olan evliliginin gercek oldugunu ve ingiltereye yerlesince devlete yuk olmayacagini ispatlaman gerek olay bu aslinda. Bu yuzden eger biraz kendinden bahsedersen yani isin nedir, ingilizce seviyen nedir, ne mezunusun gibi belki buradaki arkadaslarda bende seni daha cok bilgilendirmeye calisabiliriz. Mesela eger ingilzce seviyeni ispatlayacak bir sertifika yada sinav evraginin olmasi gerekiyor basvurmadan once ornegin IELTS sinav sonuc belgesi gibi.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Ekm 01, 2011 12:04 am 
Üye

ingilizcen çok iyi değilse sana ket sınavını tavsiywe ederim

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Ekm 16, 2011 9:26 pm 
Üye

Merhaba, çok geç gördüm cevabınızı, teşekkürler :)

2010 Mayıs- 2011 Ocak dönemi boyunca orada öğrenciydim, Ielts 6 puanım var, ayrıca burada finans y.lisansı ve iktisat lisans mezunuyum, bankada yaklaşık 3yıl çalıştıktan sonra işi bırakıp gitmiştim.
Nişanlımla orada tanıştık ve işler böyle oldu, nereden nereye hey gidi günler :)

Neyse diyeceğim o ki bizimki aşk evliliği, eşim de 11 yıldır aynı şirkette iyi bir pozisyonda düzenli olarak çalışıyor, kirada, maaşı ortalamanın biraz üstü.

Beni endişelendiren şey, şartlar olumluyken bizim için, aptalca birkaç evrak yüzünden red almak.

Bu arada evlendikten sonra kendi soyadımı da kullanmak istiyorum eşimin soyadıyla beraber ancak benim soyadım türkçe karakter olan Ü harfini içeriyor. Şimdi düşünüyorum da acaba ileride bana zorluk çıkar mı oradaki hayatımda? Siz ne dersiniz?

Sevgiler.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Ekm 22, 2011 4:09 pm 

karamamba arkadaşım merhaba,
benim ingiltere'den 10 yıllık ban'ım var. eşim ingiltere'de aama resmi nikahımız henüz yok.
Şimdi burda evlendikten sonra illa 10 yıllık ban'ı kaldırmak için dava mı açmak gerekiyor?
bir avukata sordum sadece evlilik vizesine başvururken durumu açıklayan bir dilekçe ile halledilebilir demişti.

sorumu cevaplayabilrsen çok sevinirim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Ekm 23, 2011 4:04 pm 

merhaba,

Öncelikle çok teşekkür ederim sana cevapların için.
siteyi izlemeye aldım :) takip ediyorum bilgi edinmek için.
Bu konuda kesin bilgiler edinip öyle hareket etmek istiyorum. Allah yardımcımız olsun.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 10 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz