Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 11:44 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 17 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Turist Vizesi
İletiTarih: Pts Ekm 11, 2010 2:43 pm 

Merhabalar;

Foruma yeni üye oldum. Ancak inceleyebildiğim kadarıyla İngiltere vize başvuruları için hep eski sistemlerden bahsedilmiş. Ben ve arkadaşım yüksek lisans öğrencisiyiz. Geçen hafta visa4uk sitesinden online olarak form doldurduk ve çarşamba gününe randevu aldık. (istanbul)

Turist vizesi için bizden istenen belgeler (öğrenci belgesi, askerlik belgesi, vs.. ) neler gereklidir yeni sistemde? ve bunlardan hangileri ingilizce tercümeli olmalıdır onu merak ediyorum. bir de bu tercümelerin hepsi noterden onaylı olması gerekiyor mu ? bu konularda bizi ÇOK ACİL aydınlatabilirseniz çok memnun olurum.

İyi günler dilerim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Turist Vizesi
İletiTarih: Per Arl 09, 2010 8:57 am 

gknbgm yazdı:
Merhabalar;

Foruma yeni üye oldum. Ancak inceleyebildiğim kadarıyla İngiltere vize başvuruları için hep eski sistemlerden bahsedilmiş. Ben ve arkadaşım yüksek lisans öğrencisiyiz. Geçen hafta visa4uk sitesinden online olarak form doldurduk ve çarşamba gününe randevu aldık. (istanbul)

Turist vizesi için bizden istenen belgeler (öğrenci belgesi, askerlik belgesi, vs.. ) neler gereklidir yeni sistemde? ve bunlardan hangileri ingilizce tercümeli olmalıdır onu merak ediyorum. bir de bu tercümelerin hepsi noterden onaylı olması gerekiyor mu ? bu konularda bizi ÇOK ACİL aydınlatabilirseniz çok memnun olurum.

İyi günler dilerim.

Selamlar gknbgm arkadaşım turist vizesi ile gereken bütün evrakları
http://ingiltere.forumingiltere.com/ingiltere-turist-vizesi-icin-gerekli-evraklar-t33-20.html
adresindeki konu altında bulabilirsin,ben ve br kaç arkadaş daha orda yazmıştı gerekenleri detaylı.
Umarım geç bir cevap olmamıştır.
Saygılar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: VİZE ALMANIN DETAYLARI
İletiTarih: Per Oca 12, 2012 12:40 pm 

ARKADAŞLAR HERKESE SELAM;

BEN 09.01.2012 TARİHİ İTİBARİ İLE 6 AYLIK TURİST VİZEMİ ALMIŞ BULUNMAKTAYIM DARISI VİZE ALMAK İSTEYEN ARKADAŞLARA İNŞALLAH..

BENİM VİZE ALMAK İSTEYEN ARKADAŞLARA TAVSİYELERİM BİRİNCİSİ KESİNLİKLE ARACI KURUM KULLANMAYIN BOŞUNA.İKİNCİSİ İLLA EVRAKLAR İNGİLİZCE TERCÜME OLACAK DİYE BİR MECBURİYET YOK ASLA.
ÇÜNKÜ BEN SADECE BANKADAN İNGİLİZE ALDIM YAZIYI ZATEN BANKAYA SÖYLERSENİZ ONLAR İNGİLİZCE OLARAK YAZIP VERİYOR SİZE.BİRDE YAPABİLİRSENİZ ŞİRKET İZİN VE ŞİRKETTEKİ GÖREVİNİZ İNGİLİZCE YAZDIRABİLİYORSANIZ ONU YAZIN BAŞKA EVRAK ÇEVİRMWENİZE GEREK YOK.
VİZE ALMAK İÇİN BENCE İKİ ŞEY ÖNEMLİ ARKADAŞLAR BİRİNCİSİ ŞİRKETTEN ALACAGINIZ YAZI İŞTE ŞİRKETTEKİ GÖREVİNİZ,FALAN FALAN TARİHLERİ ARASINDA İZİNLİ OLUP İZİN DOLDUĞUNDA GERİ DÖÜP İŞİNİZİN BAŞINDA OLACAĞINIZ.İKİNCİSİ BANKADA GERİYE DÖNÜK EN AZINDAN 2 AYLIK PARANIZIN OLMASI ONUN DIŞINDA FAZLA SIKINTI YOK ARKADAŞLAR..
HATTA VESİKALIK FOTOĞRAF ÇEKTİRİP EVRAKLARINIZIN İÇİNE KOYMAYIN BİLE ÇÜNKÜ VİZE BAŞVURU MERKEZİNDE FOTONUZU ÇEKİYORLAR ZATEN.SİZİN GÖTÜRDÜĞÜNÜZ FOTOYU ALMIYORLAR.SİZ SADECE BAŞVURU FORMUNA YAPIŞTIRIN BİRTANE FOTO YETWERLİ O.ÇALIŞAN ARKADAŞLAR HAZIRLIYCANIZ EVRAKLARIDA YAZAYIM SİZE FAZLA SİTRESE GİRMEYİN BOŞUNA..BEN AYNEN ŞU EVRAKLARI HAZIRLADIM..

ASKERLİK TERHİS BELGEM(F.KOPİ)
İKAMET BELGEM(F.KOPİ)

MAAŞ BODROM SON 3 AYLIK(F.K)
SSK İŞE GİRİŞ BİLDİRGEM(F.K)
ŞİRKET İMZA SÜRKÜLERİ(F.K)
ŞİRKET SİCİL TASTİKNAMESİ(FK)
ŞİRKET ODA KAYIT BELGESİ(F.K)
ŞİRKET VERGİ LEVHASI(F.K)
SİCİL GAZATESİ(F.K)
ŞİRKET İZİN YAZISI..ŞİRKETTEKİ GÖREVİM..VE İZİN TARİHİM VE İNGİLTEREYE NE AMAÇLI GİTTİĞİME DAİR YAZI..
BANKA YAZISI
BANKA CÜZDANIM
DAVET EDEN KİŞİNİN SU FATURASI
DAVET EDEN KİŞİNİN KONSOLOSLUĞA HİTABEN YAZDIĞI MEKTUP VE DAVET EDEN KİŞİYLE YAKINLIĞIM
VE DAVET EDEN KİŞİNİN PASPORT F.KOPİSİ
BİRDE GELEN DAVETİYE EĞER KARGOYLA GELMİŞSE GELEN ZARFIDA ORJİNAL OLARAK EVRAKLARIN İÇİNE KOYUN ARKADAŞLARIM
HEPSİ BU STRES YAPMAYIN DİYCEM AMA İNSDANIN ELİNDE DEĞİL İŞTE BENDE Ç.OK SİTRES YAPTIM HEPSİ BU ARKADAŞLAR KAFANIZA TAKILAN BİRŞEY OLURSA YAZIN BANA LÜTFEN CEVAPLAYACAM

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Oca 13, 2012 11:55 am 

Çok güzel bilgiler sağol.. Vizen de hayırlı olsun kardeş.

Benim tek merak ettiğim şey şu;

Abim bana sponsor oluyor, doktor kendisi ve onun tüm belgeleri var elimde.Tapu, ruhsat, bordro,hesap dökümü vs.

Ama benim hesabım, öğrenci olduğum için pek hareketli değil. Şimdi nası olsa abim sponsorum?
Ben ondan benim hesaba diyelim 2000tl havale yaptırdım bu 2-3 gun durdu benm hesapta sonra ben hesap dökümü aldım.Orda zaten çıkacak abimden geldiği.Adam zaten benim sponsorum olacağını mektupta da yazmış.....

Bu olay beni sıkıntıya sokar mı sence ??? Hani kendi hesabında para yok veya var ama uzun bi hareketlilik yok falan diye ?

Zaten 10 günlüğüne gidecem 1 aydır uğraşa uğraşa bitiremedim ya, sinir bozucu...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 14, 2012 9:06 pm 

slm frenchzy kardeşim.
sana abin zaten sponsor pluyormuş,senin bankada paran olması bence pek birşey ifade etmez çünkü sen zaten öğrencisin o yüzden hiç banka işiyle falan uğraşma bence o senin için zaman kaybı olur çünkü en az geriye dönük 2 aylık hesap ekstresi vermen gerekli inandırıcı olması için bence hiç uğraşma bankayla..abinin evraklarını götür sen öğrenci belgeni götür,abinde okkalı bir mektup yazssın abininnde banka hesap hareketlerini götür bankadanda abinle ilgili bir yazı al ingiltere konsolosluğuna yazılmış zaten banka o yazıyı ingilizce olarak veriyor..bence burada önemli olan abinin sponsorluğu..birde ingilterede tanıdık varmı davetiye gönderecek oda önemli bence egerki varsa çok rahat alırsın sana söyliyim.teleş yapacak bir durum yok yani.sen yazılan çizilenlere fasla bakma onlar kafa karıştırmaktan başka birşey değil yani

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 17, 2012 9:17 am 

sağolasın selçukce kardeşim, bi nebze olsun rahatlattın beni. :)

Ama anlamadığım yer bankadan abimle ilgili yazı, biraz daha açabilir misin lütfen ??

Ve evet İngiltere'den de davet eden var ! Tüm belgeler mevcut şuan elimde ! Zaten <vize randevum bu çarşamba saat 14:30 da !!!!!!! Yani yarın !!!!!

O yüzden ne kadar erken cevap o kadar iyi benim için !!!

şimdiden teşekkürler !! :roll:

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 17, 2012 4:22 pm 

bankaya gitsin abin ingiltere konsolosluguna yazı alsın banka veriyor zaten.yada hesap ekstreleri varsa onları götür güncel bakiye hesapları görünüyorsa o yazıyada gerek yok ama son üç ayın ekstreleri olursa daha iyi olur..vbv.merkezine tam randevü saatinde orda ol erken gidersen almıyorlar.içeri girdiğinde gayet rahat ol.sanırım başvuru merkezlerinin ön görüsüde çok önemli oluyor.vesikalık götürme onlar çekiyor artık vesikalık istemiyorlar hadi bol şanslar.sonucunu bana bildir :)))

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Oca 18, 2012 9:00 am 

Çok sağol artık son saatler başvuru öncesi,

aylardır seni arıyormuşum meğer, son 1 haftada buldum :)

Heyecan var biraz ama oraya girince bişey kalmaz, ama işin açığı, sanki öss'ye falan hazırlanmış da birazdan sınava gidecek gibi hissediyorum kendimi !!!!!!

Güzelcene giyinip çıkcam birazdan evden, forma foto yapıştırmıştım gerçi ama artık ne derlerse ou yaparız orda...

Kaç günde sonuç alrım acaba ??

Ve inşallah alınca da belgeleri tekeeeer tekeeer yazacam buraya, biz faydalandık, bizden sonrakiler de faydalansın;)

Haberi alır almaz bildiricem kardeşim sağolasın !!!!

8-)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Oca 18, 2012 11:25 am 

ben yoğun dönemde başvuru yaptım benimki 9 işgününde elimde oldu muhtemelen en geç 1 haftada alırsın hadi bol şans sana umarım onaylanır.haftaya bu zaman yada cumaya kadar alırsın sonucu gene görüşürüz:))

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Oca 19, 2012 7:54 am 

keşke onaylansa da o kadar uğraşmamıza deyse.

Ben de bişeyi merak ediyorum,

şimdi biz bu vizeye başvurduğumuzda single double multi olayı var, ama bunu neye göre veriyorlar bir bilgin var mı ?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 17 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz