merhaba arkadaşlar,
18 ocakta yapmış olduğum başvurum sonuçlandı ve tam 15 dakika önce kargom elime ulaştı.
UPS'e sabah sabah Deli Dumrul misali 40tl ödemek adama koysa da pasaportun içindeki o mühürlü vize pulunu görmeye değiyor !!!!!!!!!!!
Hiçbirini inglizceye çevirtmediğim ve sadece niyet mektupları ve davet mektubunun ingilizce olduğu başvuru evraklarım şunlar;
1.Kendi adıma niyet mektubu.Şu-şu tarihler arasında ingiltere'ye gidip beni davet eden falan falanın yanında kalıp güzel şehirleri ve manzaraları görmek istiyorum.Davet eden kişi falancadır ve aile dostumuzdur...gibi.
Uçak bileti rezervasyonu.(almaya hiç mi hiç gerek yok)
2.9 ay ay geçerliliği ve kulanılabilir vize sayfaları olan pasaportum.
3.Eğer varsa eski pasaportlarınız.(ben 2 tane verdim)
4.İki adet yakın zamanda çekilmiş biyometrik fotoğraf (forma yapıştırın)
5.Geçerli pasaportumun 1-4e kadar olan sayfalarının fotokopileri
6.Vize harcı.(izmirden başvuru yaptığım için internet üzerinden ödeniyor zaten)
7.Maddi Durumu Gösterir Belgeler
a.Maaş bordroları veya gelirinizi gösterir belgeler [asılları +fotokopileri]Abim-babam-ve davet eden kişinin hesap dökümleri)ben çalışmıyorum öğrenciyim ve gelirim 300er liradan 600 lira dedim abim ve babamdan gelen para aylık.
b.Bankadan yalnızca hesap dökümü aldım ne ingilizce ne bişey.Gittiğimde sordum tabiki ingilizce hesap dökümü vize başvurusu için diye.65tl masrafı var dediler.Lanet olsun dedim sizin yapacağınız işe ve türkçesini aldım.Yalnız bana sponsor olan abim ve babam vardı.Onlarınki de aynı şekilde oldu.Hesaplarında 300-500 lira falan vardı ama hesapları aktifti yani sürekli kullanılıyordu ve en önemlisi her ay maaş yatıyordu.O yüzden hesapta para olmamasına bakmamışlar anlaşılan

abimde 0.41 kuruş vardı hatta şimdi geldi aklıma

:D:D:D:D:D
Ama ben onların adına da bir mektup patlattım ve dedim ki 'frenchzy' bizim için çok önemli okuldaki başarısının devamı için onu şimdi de 10 günlüğüne ingiltereye göndermek istiyoruz, 2011 yılında fransa, çek cumhuriyeti ve Rusyaya gönderdiğimiz gibi.
Hatta babamın hesap dökümünde bankanın mührü ve imzası yoktu kızmıştım babama çok.O yüzden fotokopi diye girmişti kayıtlara WorldBridge deki kız hatta...
e.Malvarlığınız varsa bunu kanıtlayıcı belge olarak babamdan 9 tane tapu ve 1 tane de ruhsat fotokopisi.
8.(Eğer öğrenci iseniz) öğrenci kayıt mektubum ve öğrenci belgesi aslı ve fotokopisi.
9.
Sponsorumdan( davet eden kişi)
heps fotokopi !!!!Sponsorunuz tarafından imzalanmış davet yazısı( [fotokopi] ve Birleşik Kralık'taki maddi durumunu gösteren kanıtlar [fotokopisi] ingilizce olması zaten zorunlu çünkü belgeler ingiltereden geliyo sonuçta.

Birleşik Kralık'taki yasal kalma iznini gösterir belge olarak pasaportunun fotokopisi. ,maddi imkanları adına sadece eylül ayı banka hesap dökümü. ve uygun konaklama imkanlarını gösterir belge olarak evin su faturası, evlilik cüzdanı, ve tax belgeleri)
10.Erkek müracaatçılar askerlik durumlarını açıklayıcı belge getirmeli diyorlar.[aslı+fotokopi] ama ingilizce olması zorunlu değildir. ben bunu da türkçe verdim.
11.Seyahat sigortası
Şimdi arkadaşlarım kardeşlerim,
ben bunların hepsinin türkçe verdim dediğim gibi, hiçbirşeyi gidip ingilizceye çevirtmedim ama bilmem bu benim 2011 yılında ocakta Çek cumhuriyeti, martta Rusya ve ağustosta 1 ay fransa'da kalmam la alakalı mıdır değil midir... Ama illaki olumlu bir etkisi olacağını düşünyorum.
Bunun haricinde belgelerin asılları elimde ise hepsinin fotokopisini çekip ataçla orjinaline tutturdum ve en üste de not kağıtları varya hani kare olur ufak, onlara ingilizce başlıklarını yazıp tutuşturdum belgelerin üstüne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Başvuruda çok rahattım verirlerse verirler vermezlerse çok da umrumda havasındaydım ama tabi rahatlık bakımından diyorum yoksa gidip adamlara artislik yapmadım orda

18 ocakta saat 14:30 da girdim 14:55 te çıktım Worldbridge'den ve 31 ocak saat 11:00 sularında aldım vizemi elime

Kolay, çekinecek bişey yok. ne kadar orjinal belge o kadar iyi. bana güvenmişler anlaşılan ki ne bi sponsorumu aramışlar ne bişey ve de 10 gün kalacağım dememe rağmen multi entrance yani çok giriş çıkışlı vizeyi yapıştırmışlar pasaportcuğuma

Ama tabiki ben sözümü tutup önce 10 gün kalacağım, sonra da Allah ne verdiyse artık

:D:D:D
herkese bol şans, eksik belge götürmeyin, pasaportun üstündeki fotoğrafı sakın götürmeyin anlıyorlar eski oldugunu sahit oldum worldbridge de.pasaport 5 yıllık aynı fotografı çoğaltıp gelmiş vize başvurusu için..
heyecandan olsa gerek aklıma her geleni yazmaya başladım

:D:D:D
sorusu olan sorsun ben yine buralarda olurum, pek kimseden yardım aldım diyemeyecem ama ben elimden geldiğince yardım edeceğim herkese !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
good luck everybody !!!