Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 3:21 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 17 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: Turist Vizesi
İletiTarih: Çar Oca 25, 2012 11:03 am 

genel visa basvuru tarihi 24 ocak.
selam arkadaslar acaba visa servisi tarafindan sponsoru aranan var mi varsa ne tur sorular soruluyor paylasirsaniz cok sevinirim...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Oca 29, 2012 10:12 pm 

selcukce yazdı:
ben yoğun dönemde başvuru yaptım benimki 9 işgününde elimde oldu muhtemelen en geç 1 haftada alırsın hadi bol şans sana umarım onaylanır.haftaya bu zaman yada cumaya kadar alırsın sonucu gene görüşürüz:))

başvuru tarihim 18 ocak. 30 ocak oldu hala ses yok benim başvurudan.

Takip ediyorum hal vize merkezinde gözüküyor, kargoyla gitti hala orda bekliyo anlaşılan !!!!

bu sürenin uzaması iyi bişey mi kötü bişey mi ?

Yani gecikmesi iyi midir ? Veya ortalama ne kadar sürede gelir bu vize başvuru sonuçları ?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: YEŞİL psp., davetiye, sponsor, işsiz veMULTI VİSA alındı!!!!
İletiTarih: Sal Oca 31, 2012 9:36 am 

merhaba arkadaşlar,

18 ocakta yapmış olduğum başvurum sonuçlandı ve tam 15 dakika önce kargom elime ulaştı.
UPS'e sabah sabah Deli Dumrul misali 40tl ödemek adama koysa da pasaportun içindeki o mühürlü vize pulunu görmeye değiyor !!!!!!!!!!! :D

Hiçbirini inglizceye çevirtmediğim ve sadece niyet mektupları ve davet mektubunun ingilizce olduğu başvuru evraklarım şunlar;

1.Kendi adıma niyet mektubu.Şu-şu tarihler arasında ingiltere'ye gidip beni davet eden falan falanın yanında kalıp güzel şehirleri ve manzaraları görmek istiyorum.Davet eden kişi falancadır ve aile dostumuzdur...gibi.
Uçak bileti rezervasyonu.(almaya hiç mi hiç gerek yok)
2.9 ay ay geçerliliği ve kulanılabilir vize sayfaları olan pasaportum.
3.Eğer varsa eski pasaportlarınız.(ben 2 tane verdim)
4.İki adet yakın zamanda çekilmiş biyometrik fotoğraf (forma yapıştırın)
5.Geçerli pasaportumun 1-4e kadar olan sayfalarının fotokopileri
6.Vize harcı.(izmirden başvuru yaptığım için internet üzerinden ödeniyor zaten)
7.Maddi Durumu Gösterir Belgeler
a.Maaş bordroları veya gelirinizi gösterir belgeler [asılları +fotokopileri]Abim-babam-ve davet eden kişinin hesap dökümleri)ben çalışmıyorum öğrenciyim ve gelirim 300er liradan 600 lira dedim abim ve babamdan gelen para aylık.
b.Bankadan yalnızca hesap dökümü aldım ne ingilizce ne bişey.Gittiğimde sordum tabiki ingilizce hesap dökümü vize başvurusu için diye.65tl masrafı var dediler.Lanet olsun dedim sizin yapacağınız işe ve türkçesini aldım.Yalnız bana sponsor olan abim ve babam vardı.Onlarınki de aynı şekilde oldu.Hesaplarında 300-500 lira falan vardı ama hesapları aktifti yani sürekli kullanılıyordu ve en önemlisi her ay maaş yatıyordu.O yüzden hesapta para olmamasına bakmamışlar anlaşılan :D abimde 0.41 kuruş vardı hatta şimdi geldi aklıma :D:D:D:D:D:D
Ama ben onların adına da bir mektup patlattım ve dedim ki 'frenchzy' bizim için çok önemli okuldaki başarısının devamı için onu şimdi de 10 günlüğüne ingiltereye göndermek istiyoruz, 2011 yılında fransa, çek cumhuriyeti ve Rusyaya gönderdiğimiz gibi.
Hatta babamın hesap dökümünde bankanın mührü ve imzası yoktu kızmıştım babama çok.O yüzden fotokopi diye girmişti kayıtlara WorldBridge deki kız hatta...

e.Malvarlığınız varsa bunu kanıtlayıcı belge olarak babamdan 9 tane tapu ve 1 tane de ruhsat fotokopisi.
8.(Eğer öğrenci iseniz) öğrenci kayıt mektubum ve öğrenci belgesi aslı ve fotokopisi.
9.Sponsorumdan( davet eden kişi) heps fotokopi !!!!
Sponsorunuz tarafından imzalanmış davet yazısı( [fotokopi] ve Birleşik Kralık'taki maddi durumunu gösteren kanıtlar [fotokopisi] ingilizce olması zaten zorunlu çünkü belgeler ingiltereden geliyo sonuçta. :) Birleşik Kralık'taki yasal kalma iznini gösterir belge olarak pasaportunun fotokopisi. ,maddi imkanları adına sadece eylül ayı banka hesap dökümü. ve uygun konaklama imkanlarını gösterir belge olarak evin su faturası, evlilik cüzdanı, ve tax belgeleri)
10.Erkek müracaatçılar askerlik durumlarını açıklayıcı belge getirmeli diyorlar.[aslı+fotokopi] ama ingilizce olması zorunlu değildir. ben bunu da türkçe verdim.
11.Seyahat sigortası

Şimdi arkadaşlarım kardeşlerim,
ben bunların hepsinin türkçe verdim dediğim gibi, hiçbirşeyi gidip ingilizceye çevirtmedim ama bilmem bu benim 2011 yılında ocakta Çek cumhuriyeti, martta Rusya ve ağustosta 1 ay fransa'da kalmam la alakalı mıdır değil midir... Ama illaki olumlu bir etkisi olacağını düşünyorum.

Bunun haricinde belgelerin asılları elimde ise hepsinin fotokopisini çekip ataçla orjinaline tutturdum ve en üste de not kağıtları varya hani kare olur ufak, onlara ingilizce başlıklarını yazıp tutuşturdum belgelerin üstüne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Başvuruda çok rahattım verirlerse verirler vermezlerse çok da umrumda havasındaydım ama tabi rahatlık bakımından diyorum yoksa gidip adamlara artislik yapmadım orda :D

18 ocakta saat 14:30 da girdim 14:55 te çıktım Worldbridge'den ve 31 ocak saat 11:00 sularında aldım vizemi elime :)

Kolay, çekinecek bişey yok. ne kadar orjinal belge o kadar iyi. bana güvenmişler anlaşılan ki ne bi sponsorumu aramışlar ne bişey ve de 10 gün kalacağım dememe rağmen multi entrance yani çok giriş çıkışlı vizeyi yapıştırmışlar pasaportcuğuma :)
Ama tabiki ben sözümü tutup önce 10 gün kalacağım, sonra da Allah ne verdiyse artık :D:D:D:D

herkese bol şans, eksik belge götürmeyin, pasaportun üstündeki fotoğrafı sakın götürmeyin anlıyorlar eski oldugunu sahit oldum worldbridge de.pasaport 5 yıllık aynı fotografı çoğaltıp gelmiş vize başvurusu için..

heyecandan olsa gerek aklıma her geleni yazmaya başladım :D:D:D:D
sorusu olan sorsun ben yine buralarda olurum, pek kimseden yardım aldım diyemeyecem ama ben elimden geldiğince yardım edeceğim herkese !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

good luck everybody !!!

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 31, 2012 1:26 pm 

arkadasim cok sevindim senin tam 9 is gunu olmus, abimde 24 ocak ankaradan basvuru yapti, insallah onunkide obur hafta basi sonuclanir.

hayirli olsun...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Şub 02, 2012 2:58 pm 

arkadaslar abimin statusu degisti yarin almaya gidecek, durumlardan hepinizi bilgilendirecegim.

insallah hayirlisi olur.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Şub 03, 2012 10:24 am 

arkadaslar abim red aldi sorun maddiyat biraz ucurum varmis ukba in dedigine gore ucurumu tamamlayip tekrar yapacagiz basvuru.

insallah bu gordugumuz son red olur.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Şub 23, 2012 1:32 pm 

selamlar arkadaşlar,durumumu kısaca anlatmak ıstıyorum.2008 yılında ıngıltereye ogrencı vızesıyle gıttım.8 aylık vıze aldım.7.ayda gerı dondum.daha sonra yaklasık 1bucuk yıl once almanyadan red aldım.teyzemı zıyarete gıdıcektım dogum yapmıstı ,yalnız oldugu ıcın yardım amacıyla ama eksık belgeden ve ınandırıcı olmadıgını dusunduklerınden red aldım! sımdı tekrar ıngıltereye aıle zıyaretı basvurusunda bulunucaz.dayımın oglu ,yanı kuzenım cok hasta ıkı agır amelıyat gecırdı.3.bır amelıyat daha gecırıcek hem yanında bulunmak ,onu gormek ve moral olmak ıcın gıtmeyı ıstıyoruz ama bazı sorularım var
1-işe gırelı 3 ay oldu,işyerınden ızın belgesı alamayabılırım bu bır poblem teskıl eder mı?
2-almanyadan aldıgım red sorun olur mu?

yardımcı olursanız ve varsa verecegınız bı kac ıpucu varsa cok sevınırım.sımdıden tesekkurler

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 17 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz