Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 11:38 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 9 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Turist olarak 1 ay kalmak
İletiTarih: Cmt Ekm 15, 2011 1:26 pm 

Merhaba arkadaşlar,

Durumumu özetleyeyim kız arkadaşımı 1 aylığına ziyarete gidiyorum, askerden yeni geldim ve şu an için işim yok, yalnız bir şirketten dönüşte burada çalışacaktır diye yazı alabilirim. Gezi masraflarını babam karşılayacak. Pasaportumda abd, japonya ve romanya vizeleri mevcut.

Şimdi kız arkadaşım kendisi üniversite okuyor gözüküyor yalnız üniversiteyi beğenmediğinden dolayı okulu bırakıp seneye başka bir tanesine geçiş yapacak (kendisi romanyalı). Ben de onu ziyarete gideceğim yalnız, davetiye mektubu göndermesi problem gibi gözüküyor çünkü hem okulu resmen bırakmasa da gitmiyor ve kaldığı yer ile kontratı yok, sizce bu problem olur mu?

Başka bir alternatifte Booking.com dan 1 aylık hostel ayarlayabilirim göstermelik olarak zaten pek bir şey de tutmuyor bin lira gibi bir şey, tabi rezervasyonu vizeyi aldıktan sonra iptal edeceğim.

Başvuru yaparken turistik amaçla gideceğim diyeceğim yanına da seneye yüksek lisans yapmayı düşünüyorum londra'daki üniversiteleri incelemek istiyorum diye de yazabilirim. Sizce böyle başvurmak doğru mudur? Ayrıca 1 ay hostelde kalıcak göstermenin bir dezavantajı var mıdır?

Teşekkür ederim..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Turist olarak 1 ay kalmak
İletiTarih: Cmt Ekm 15, 2011 3:14 pm 
Site Müdavimi

Bu sekilde bir vize basvurusunun eksileri cok fazla bana gore

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Ekm 15, 2011 11:04 pm 
Site Müdavimi

turistik amacla git otel rezerfasyonu yap bence bu dedigin sekilde vize vermezler adamlar cin zaten aninda cakarlar hemen anlarlar yani maddi durumun iyiyse turistik vize kolay zaten

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Kas 14, 2011 3:35 pm 

bana göre de bu şartlarla vize alamazsın ama 4 ay bekle derim ve bu 4 ay içinde sigortalı bir işe gir turist vizesi için gerekli evraklar site içinde yazıyor o zaman vize alırsın diye düşünüyorum hem ne bu acele biraz ailenle vakit geçir derim

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Arl 28, 2011 11:04 am 

ben de 3 haftalığına gideceğim, karşıdan sponsorum var,davet eden; ayrıca türkiyeden de 2 tane sponsor göstereceğim.Tüm dokümanlar hazır.Babam ve abimin banka dökümleri maaş bordroları tapular araba ruhsatı hepsi elimde.

1-) 3 haftalık bir kalış için ziyaretçi vize mi alınır turist vizesi mi?

2-) Sponsorlarım toplam 3 tane. kendi hesabımı da göstermem gerekir mi ? (ki hesapta bişey yok)

3-) İngiltereden gelen belgeler orjinal değil, sorun yaratır mı ? Scan ve fotokopileri var elimde.

2011 yılı içerisinde Çek cumh., Rusya, ve en son da yazın 1 ay fransa da kaldım.Bunların faydası olur mu?

Demek istediğim bu kadar mı zor bu adamların vizesini almak ?????
Sanki dünyalı değil bunlar arkadaş...Ne okuduysam zorluk, negatiflik...

Lütfen yardım edin....

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Arl 28, 2011 3:12 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Anlasilan elinde saglam belgeler var;
1- Sponsor bu onemli bir belge scan olmasi yada orijinal olmasi adamlar icin onemli degil ama orijinal olmasi faydalidir, adamlar altina imza atan adamin adresini incelerler ve bu o kadar basittirki anlatilamaz.
2- Turist vizesi almanda fayda var ve burada 3-4 haftalik rezervasyon gostermelisin. gidis donus bileti falan filan.
3- Banka hesabi adina olursa cok iyi olur ama yoksa da sana Turkiyede sponsor olan kisinin sana yazacagi yazi ve onun banka belgeleri yeterli olur.
4- Baska ulkelerin vizeleri tabiki yardimci olacaktir ama hangi yuzde ile olacak orasini kimse soyleyemez. Cek cumh, Rusya, Japonya (japponyaya bende gittim ama bende vize falan yok sende nasil var anlamadim), Romanya vizeleri bunlar adamlari kasmaz onlarin daha onceki UK vizeleri ilgilendirir. Oteki vizeler sadece adamlara senin o ulkelere gidip geldigini ne kadar sure oralarda kaldigini gosterir. Vize konusunda yardimci olup olmayacagi goreceli kavramdir.

Bunlarin disinda evraklarini verip beklemen gerek. Sonrasini bekle ve gor.
Sen adim atmadan ne oldugunu goremezsin. Herkes bir seyler soyler alirsin alamazsin ama bu tamemen sana kalmis. Sitede bir cok arkadasr o kadar guzel evrak listeleri yazmislarki anlatamam. Onlarin yazmis oldukalrini iyice oku. Senin durumun extrem bir durum degil sadece guven meselesi.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Arl 28, 2011 8:43 pm 

MCMLXXI yazdı:
Anlasilan elinde saglam belgeler var;
1- Sponsor bu onemli bir belge scan olmasi yada orijinal olmasi adamlar icin onemli degil ama orijinal olmasi faydalidir, adamlar altina imza atan adamin adresini incelerler ve bu o kadar basittirki anlatilamaz.
2- Turist vizesi almanda fayda var ve burada 3-4 haftalik rezervasyon gostermelisin. gidis donus bileti falan filan.
3- Banka hesabi adina olursa cok iyi olur ama yoksa da sana Turkiyede sponsor olan kisinin sana yazacagi yazi ve onun banka belgeleri yeterli olur.
4- Baska ulkelerin vizeleri tabiki yardimci olacaktir ama hangi yuzde ile olacak orasini kimse soyleyemez. Cek cumh, Rusya, Japonya (japponyaya bende gittim ama bende vize falan yok sende nasil var anlamadim), Romanya vizeleri bunlar adamlari kasmaz onlarin daha onceki UK vizeleri ilgilendirir. Oteki vizeler sadece adamlara senin o ulkelere gidip geldigini ne kadar sure oralarda kaldigini gosterir. Vize konusunda yardimci olup olmayacagi goreceli kavramdir.

Bunlarin disinda evraklarini verip beklemen gerek. Sonrasini bekle ve gor.
Sen adim atmadan ne oldugunu goremezsin. Herkes bir seyler soyler alirsin alamazsin ama bu tamemen sana kalmis. Sitede bir cok arkadasr o kadar guzel evrak listeleri yazmislarki anlatamam. Onlarin yazmis oldukalrini iyice oku. Senin durumun extrem bir durum degil sadece guven meselesi.

Cevabın için çok teşekkür ederim MCMLXXI, galiba artık bu forumda kimse yok derken sen çıkageldin :)

Otel rezervasyonu demişsin, ama benim sponsor zaten kalacak yeri de sağlayacak bana.Marriage certificate'inden faturalarına herşeyi var elimde.Ev adresi,5 aylık da banka hesap dökümü.Mektupta da herşeyini ben karşılayacam burda diyor zaten.

Onun haricinde abim ve babam da ayrıo ayrı sponsor oluyorlar bana.Aynı şekilde mektup ve hesap dökümleri (her türlü masrafını karşılamaktan mutluluk duyacağım vs.), 5 tapu, 1 binek araba ruhsatı. Ama dediğim gibi benim hesap tam takır öğrenci hesabı :) Evden gelenle varız :)

Bir tek olayım ingiltereden gelen belgeler orjinal değil, dediğim gibi,(davet mektubu hariç) ama o açığı da burdaki sponsorlar sayesinde kappattığımı düşünüyorum?

Kendi hesap dökümümü de her ihtimale karşın verecem yine en azından neyin nerden geldiği belli olsun diye, para gelen yerler hep sponsorlar nasılsa diye.

Bir derdim de uçak bileti rezervasyonu şimdi işte.Rezerve edip o belgeleri versem sorun olmaz diye çok yazanı gördüm forumda.Ki galiba öyle yapıcam..

Bir de son bir soru;
-İngiltere'den gelen tüm belgelerin falan en son kullanım zamanı nedir? Bunlar benim elime geçeli nerdeyse 2 hafta oldu... Eski belge deyip kenara koymasınlar benim başvuruyu ????

Şimdiden çok teşekkürler cevaplar için !

ps: Japonya'ya gitmek isterdim ama gitmedim hiç ! :) Nerden gördün oraya gittiğimi, ama Japonya'da yolda gördüm dersen ona da inanacam :D

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Arl 28, 2011 9:05 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Uzun zamandir kopuktum Ailece tatile gittik 10 gun kadar Internet ve Telefonun olmadigi bir yerde idik. :) Huzur bulduk biraz.

Simdi ben Turist vizesi konusunda tecrubeli degilim arti ben Avukat da degilim. Isim geregi cok fazla gezen bir insanim. Gittigim ulke sayisi 60 dan fazladir su anda ve 4 uncu pasaportumu bitirdim 5 yilda.

Evraklarin gecerlilik suresi normal sartlarda (RESMI OLMADIGI ICIN TARIH VERILMEZ) 3 aydir. Eger resmi verilen bir evrak ise altinda not atilir. O konuda kafani yorma.

Japonya vizesi konusunda baska bir yazidan sana ithaf olundu kusura bakma. :) 2008 yilida orada idim. 10 gun kaldim.

Bence sen basvurunu yap derim elindeki evraklar sana yeter diye dusunuyorum ama yinede Sitedeki tecrubeli arkadaslarin da cevabini bekle derim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Arl 29, 2011 9:10 am 

Sağol :)

Ben yine de biraz daha sağlam olması ve içimin de bi nebze daha rahat etmesi için okuldan bölüm başkanımdan da bir imzalı yazı alacam.Tez aşamasındayım ve doktoraya da devam etmek istiyorum.
Yazıya da şu şu tarihler arası derslere girmeyecektir ancak şu tarihte burada oalcaktır.Kindly request you to grant him a visa'falan filan...

Askerlik tecil belgemi de alıyım ki ne olur ne olmaz...Bu hazirana kadar tecilliyim ama dediğim gibi tez yetişirse uzatacam 6 ay, biterse de doktoraya devam !!!

Peki savcılık temiz kağıdı gerekli midir ? ve benim de kendi adıma niyet mektubu yazmam gerekir mi ?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 9 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz