MCMLXXI yazdı:
Anlasilan elinde saglam belgeler var;
1- Sponsor bu onemli bir belge scan olmasi yada orijinal olmasi adamlar icin onemli degil ama orijinal olmasi faydalidir, adamlar altina imza atan adamin adresini incelerler ve bu o kadar basittirki anlatilamaz.
2- Turist vizesi almanda fayda var ve burada 3-4 haftalik rezervasyon gostermelisin. gidis donus bileti falan filan.
3- Banka hesabi adina olursa cok iyi olur ama yoksa da sana Turkiyede sponsor olan kisinin sana yazacagi yazi ve onun banka belgeleri yeterli olur.
4- Baska ulkelerin vizeleri tabiki yardimci olacaktir ama hangi yuzde ile olacak orasini kimse soyleyemez. Cek cumh, Rusya, Japonya (japponyaya bende gittim ama bende vize falan yok sende nasil var anlamadim), Romanya vizeleri bunlar adamlari kasmaz onlarin daha onceki UK vizeleri ilgilendirir. Oteki vizeler sadece adamlara senin o ulkelere gidip geldigini ne kadar sure oralarda kaldigini gosterir. Vize konusunda yardimci olup olmayacagi goreceli kavramdir.
Bunlarin disinda evraklarini verip beklemen gerek. Sonrasini bekle ve gor.
Sen adim atmadan ne oldugunu goremezsin. Herkes bir seyler soyler alirsin alamazsin ama bu tamemen sana kalmis. Sitede bir cok arkadasr o kadar guzel evrak listeleri yazmislarki anlatamam. Onlarin yazmis oldukalrini iyice oku. Senin durumun extrem bir durum degil sadece guven meselesi.
Cevabın için çok teşekkür ederim MCMLXXI, galiba artık bu forumda kimse yok derken sen çıkageldin

Otel rezervasyonu demişsin, ama benim sponsor zaten kalacak yeri de sağlayacak bana.Marriage certificate'inden faturalarına herşeyi var elimde.Ev adresi,5 aylık da banka hesap dökümü.Mektupta da herşeyini ben karşılayacam burda diyor zaten.
Onun haricinde abim ve babam da ayrıo ayrı sponsor oluyorlar bana.Aynı şekilde mektup ve hesap dökümleri (her türlü masrafını karşılamaktan mutluluk duyacağım vs.), 5 tapu, 1 binek araba ruhsatı. Ama dediğim gibi benim hesap tam takır öğrenci hesabı

Evden gelenle varız

Bir tek olayım ingiltereden gelen belgeler orjinal değil, dediğim gibi,(davet mektubu hariç) ama o açığı da burdaki sponsorlar sayesinde kappattığımı düşünüyorum?
Kendi hesap dökümümü de her ihtimale karşın verecem yine en azından neyin nerden geldiği belli olsun diye, para gelen yerler hep sponsorlar nasılsa diye.
Bir derdim de uçak bileti rezervasyonu şimdi işte.Rezerve edip o belgeleri versem sorun olmaz diye çok yazanı gördüm forumda.Ki galiba öyle yapıcam..
Bir de son bir soru;
-İngiltere'den gelen tüm belgelerin falan en son kullanım zamanı nedir? Bunlar benim elime geçeli nerdeyse 2 hafta oldu... Eski belge deyip kenara koymasınlar benim başvuruyu ????
Şimdiden çok teşekkürler cevaplar için !
ps: Japonya'ya gitmek isterdim ama gitmedim hiç !

Nerden gördün oraya gittiğimi, ama Japonya'da yolda gördüm dersen ona da inanacam