Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 11:32 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 8 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Tier 4 vize başvurusunda yaşadığım sıkıntı
İletiTarih: Sal Nis 19, 2011 4:37 pm 

Merhabalar, forumu internette araştırırken buldum ve sanırım saatlerdir okuyorum. çok iyi yapılanmış ve yardımsever bir ekip kurmuş olduğunuzu gözlemlediğiniz için üye oldum ve size yaşadığım sıkıntıları anlatarak, tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istiyorum. çok uzun olacak umarım sabırla okur bana yardım edersiniz günlerdir uyku uyuyamıyorum...

Ben temmuz ayında oxford'a dil kursuna gitmek üzere aralık ayında bir kursa kaydımı yaptırdım. 6 aylık bir eğitim alacağım. Tier 4 için ingilizce seviyem yeterli çıktı. Ve genel öğrenci vizesine başvuru için evraklarımı hazırladım. Sıkıntılı kısım başvuru günü başladı.

Biz kurs miktarı + 6*600 formulü ile gereken miktardan biraz daha fazlasını şubat ayında bankaya yatırdık. Çünkü paranın bankada 28 gün durması gerektiğini biliyorduk. Ve 25 şubat 2011'de hesabı vadeli hesaba çevirdik. Banka hesap cüzdanımda Vade Başı: 25.02.2011 Vade Sonu: 30.05.2011 yazıyordu. Daha sonra 05.04.2011'de bankadan çift imzalı ve antetli bir kağıtta, o gün tarihi ile bankada bulunan paramın yazılı olduğu kağıdı aldık. Ve 14.04.2011 günü WorldBridge e başvuruya gittim. Evrak kontrolden sora gişelerde bir bayan görevli evraklarıma bakarken mevcut hesap defterimle başvuramam durumunda olumsuz sonuç alma ihtimalim olduğunu söyledi. Nedenini açıklarken hesapta hareket gözükmediğini belirtti. Ancak zaten vadeli hesapta paranın şubattan mayısa kadar orada olacağı açık ve net bir şekilde bellidir. bunu anlatmaya çalıştım. içeri gidip bir kaç kişiye sordu ve yine aynı cevabı verdi. Ardından bende vazgeçtim o gün başvurmadım. hemen ertesi gün hesabı vadeliden düz hesaba çevirdim. ve bankadan 15.04.2011 tarihli üzerinde IBAN numaram olan bir kağıtla paranın şubat ayında yattığını ve hala bankada olduğunu gösteren bir kağıt aldım(yeni hesap cüzdanına ek olark). ve dün(18.04.2011) tekrar başvurmaya gittim. Bu seferde yeni aldığım hesap cüzdanımda vadeli hesap açılışı, vadeli hesap kapanışı yazmasının, ve bazı yerlerde bakiye 000 tl olarak gözükmesinin vize memuru tarafından anlaşılamayacağını ve olumsuz sonuçlanabileceğini söylediler. Şaka gibi! Çünkü kendi memurları sorunsuz olan vadeli hesabımın sorun olabileceğini söyledi. Ama dün başvurumda tekrar kendi memurları keşke vadeli hesabı bozmasaydın orda sorun çıkmazdı dedi. Bende sinirlendim ve eski vadeli hesap defterimi + 5 nisan tarihli kağıdı + vadenin sonlandığını gösteren hesap defterimi + 15 nisan tarihli kağıdı da koyup başvurumu yaptım...

Şimdi tecrübeli arkadaşlar yalvarırım bana bir yol gösterin yardım edin. Sizce sonuç ne olur?
Not: Vadeli hesap kapatılıp düz hesaba geçerken parayı kesinlikle hesaptan çekmedik. banka hesapları içinde 4 kol vardır. 2. kol vadeli hesap örneğin. Kendi hesabım içinde bir daldan diğerine gtti para. ve şubat ayından beri de bankada.

Canımı çok sıktılar, günlerdir rüyalarıma giriyor. En acil yardımlarınız bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Tier 4 vize başvurusunda yaşadığım sıkıntı
İletiTarih: Sal Nis 19, 2011 5:06 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Öğrenci vizeLeri ile ilgili fazla bilgiye sahip değilim ama , onların sana söylediği resmen saçmalık , sonuçta kanıtlamişsin , ortada bir fake yok birşey yok neden sana öle demişler , bence rahat oL Sıkıntı stress yapma , OLumLu bakmanı öneririm, Bilgisi Olan arkadaslar varsa sana yardım edeceklerdir.... :roll:

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Nis 19, 2011 8:02 pm 

Olumlu bakmaya çalışıyorum elimden geldiğince çok teşekkür ederim. Tecrübeli arkadaşlar yardım ederse çok çok memnun olacağım

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Nis 20, 2011 2:29 pm 

Aranızda gerçekten çok tecrübeli arkadaşlar var, ilgilerini ve yardımlarını bekliyorum

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Nis 20, 2011 2:30 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Adminler Konuya el koyarlar merak etme bilgisi Olan forumda var ....

ben şimdi başka birşey sölesem seni yanlış yonlendirmis olurum o yuzden sende bekle ve cvp alirsin....

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Nis 22, 2011 12:31 am 
Site Müdavimi

arkadasim basvuru yerindeki kisiler sana bunu diyemez haklari yok vadeli olsun ve ya olmasin buna yorum bile yapamazlar yonlendiremezler istedigin gibi basvuru yapabilirsin istedigin evragida verebilirsin ayrica konsolosluga sikayet et buna ancak vize memuru karar verir onlar sadece evrak teslim alir.eski evraklarini vadeli olarak ver derim sorun cikmaz bolsanslar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Nis 22, 2011 1:03 pm 

teşekkür ederim. evet onların yönlendirme yetkisi yok ama orda cümle aralarında söyledikleriyle çok güzel kafa karıştırıyorlar. ben zaten eski yeni evraklarımla başvurdum bakalım ne olcak...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Nis 22, 2011 1:42 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

fthgms yazdı:
teşekkür ederim. evet onların yönlendirme yetkisi yok ama orda cümle aralarında söyledikleriyle çok güzel kafa karıştırıyorlar. ben zaten eski yeni evraklarımla başvurdum bakalım ne olcak...

HayirLisi oLur inşallah , Sadece BekLe Ve sonucu Gör , Stress Yapma ...... :roll:

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 8 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz