sorumun anlasilabilir olmasi icin Oncelikle kendi durumumu aktarayim
ben 2011 aralik ayinda Glasgow Universitesinden Master Degre aldim yani burda yuksek lisans okudum 1 sene, fakat benim askerlik tecilim subat ayinda son buluyor
kisa bir arastirmadan sonra yuksek lisans yapan sahislar askerligini 1 sene daha erteliyebilir seklinde bir kanun oldugunu gordum, fakat benim bundan yararlanmam icin turkiyeye gidip diplomamin denkligi icin basvuruda bulunmam lazim bu basvuruyu yaparkende diplomami ve pasportumu vermem gerekiyor , bu benim icin en azindan 4-6 hafta arasinda bir kayip demek
diger bir yolda (bu sadece benim buldugum bir belge uzerindeki madden yola cikarak cikardigim bir sonuc, bu konuda emin olmadim o yuzden burda sormak istedim)
benim tier 1 vizem var henuz aldim (ocak 2012-ocak 2014) ben bu vize sayesinde is bulmamis olsamda askerligimi tecil ettirebiliyormuyum ???
yukarda bahsettigim madde ve belge
madde:
Oturma ve çalıĢma izni sahibiyim tecil için hangi belgeleri gerekmektedir?
1. Dilekçe (arka sayfada mevcuttur)
2. T.C. pasaportu aslı ve işlemli tüm sayfalarının fotokopileri (İki adet )
3. İngiltere'ye ilk giriş yapılan pasaport farklı ise bu pasaportun da aslı ve işlemli sayfalarının
fotokopileri. (İki adet )
4. Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi (İki adet )
5. 4 adet fotoğraf (Son üç ay içinde çekilmiş olmalıdır-İLK TECİL başvurusunda istenmektedir )
6. Çalışma belgesi
7. İngiltere’deki oturma ve çalışma izninin veriliş nedenini gösteren belge.
8. İngiliz vatandaşlığı da bulunanlar ile T.C. Pasaportlarında oturma ve çalışma izni damgası
bulunmayan vatandaşlarımızın yabancı ülke pasaportu ile vatandaşlık belgesinin aslını ve ikişer
adet fotokopisi ibraz etmeleri gerekmektedir. Başka bir ülke vatandaşlığı da bulunan
vatandaşlarımızın başvuruları Çifte Vatandaşlık Tescil başvurularının sonuçlanması
sonrası yapılabilmektedir.
9. Posta ücreti - 6 Sterlin
10. Posta ile yapılan ikinci ve üçüncü teciller için Ek-J belgesi (Web sayfamızdan indirebilirsiniz.)
belge:
http://www.turkishconsulate.org.uk/tr/t ... kform1.pdfyazim yanlislari yuzunden ozur dilerim klavyem kotu durumda iyi bir sekilde yazamiyorum
ayrica konuyu tam olarak nereye acacagimi bilemedim umarim dogru bolumdur
simdiden teskurler