Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar Şub 22, 2012 6:45 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Askerlik ve Tecil işlemleri
İletiTarih: Sal Arl 06, 2011 3:46 pm 

Selamlar herkese,

Başlıktan da anlaşılacağı üzere başım dertte : )

Şu an Londra'dayım, master öğrencisiyim.. Bugün bi telefon aldım, askerlikten bakaya kaldığıma dair bir mektup gelmiş.

Sürem 1 Aralık'ta bitiyordu. Önce konsolosluktan randevu almaya çalıştım, ancak site çalışmıyordu. Sonra araştırırken konsoloslukla değil de, Eğitim Müşavirliği'ne gidip özel öğrenci dosyası açtırarak yapacağımı öğrendim. Geçen hafta (28 Kasım'da) Pazartesi gittim ve belgeleri teslim ettim.
Bu sabah aldığım telefon üzerine, buradaki eğitim müşavirliğini aradım durumu anlattım. Öğrenci sorumlusu orada bulunmadığı için dosyamla ilgili bir bilgi alamadım, perşembe tekrar sorucam.
Ancak telefondaki kişi, bakaya kalmam durumunda öğrenci dosyası açamayacaklarını ve işlemleri online yapmadıkları için çok daha önce başvurmam gerektiğini belirtti. Yani şu durumda, tam kesin olmamakla birlikte büyük ihtimal bakaya kalmış ve öğrenci dosyam açılmamış gibi gözüküyor.

Xmas dolayısıyla Türkiye'ye gitmeyi düşünüyor(d)um. Yapmam gereken nedir iki haftada halledebilir miyim? Ülkeye giriş-çıkışta problem olur mu?

Lütfen yardım..

Teşekkürler.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Askerlik Bakaya Giriş Çıkış çok çok acil
İletiTarih: Sal Arl 06, 2011 5:18 pm 
Site Müdavimi

ulkeye giriste problem olmaz ama cikis yapamazsin bence hic gitme burdan halletmeye calis derim tecil ettir ustunde dur derim zorla biraz ve arti cikis konulari biraz burokratik islemlerle ilgili bazen askeriye bildirmiyor emniyete ve cikis yapiyorlar bu cok buyuk bir risktir bu yuzden gitme derim trye iyi sanslar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Askerlik Bakaya Giriş Çıkış çok çok acil
İletiTarih: Per Oca 05, 2012 10:44 pm 

@CubeBrave
Aynı sorunu şu anda bende yaşıyorum, Oxford Brookes'da master yapıyorum, benim askerlik tecilide 30 Kasım 2011 de bitti ve eğitim müşavirliğine dosya göndermem gerektiğini henüz 2 gün önce öğrendim, herneyse başvurumu 2 gün önce yaptım fakat benim birkaç günlüğüne Türkiyeye gitmem gerekiyor, Sen gittin mi Christmas için, eğer gittiysen bir sıkıntı yaşadın mı? Veya bu konuda başka bir yerden herhangi bir bilgi edinme şansın oldu mu? Teşekkürler

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Tier 1 Vizesi ile Askerlik Tecili
İletiTarih: Pts Oca 09, 2012 11:31 am 

sorumun anlasilabilir olmasi icin Oncelikle kendi durumumu aktarayim
ben 2011 aralik ayinda Glasgow Universitesinden Master Degre aldim yani burda yuksek lisans okudum 1 sene, fakat benim askerlik tecilim subat ayinda son buluyor
kisa bir arastirmadan sonra yuksek lisans yapan sahislar askerligini 1 sene daha erteliyebilir seklinde bir kanun oldugunu gordum, fakat benim bundan yararlanmam icin turkiyeye gidip diplomamin denkligi icin basvuruda bulunmam lazim bu basvuruyu yaparkende diplomami ve pasportumu vermem gerekiyor , bu benim icin en azindan 4-6 hafta arasinda bir kayip demek

diger bir yolda (bu sadece benim buldugum bir belge uzerindeki madden yola cikarak cikardigim bir sonuc, bu konuda emin olmadim o yuzden burda sormak istedim)
benim tier 1 vizem var henuz aldim (ocak 2012-ocak 2014) ben bu vize sayesinde is bulmamis olsamda askerligimi tecil ettirebiliyormuyum ???

yukarda bahsettigim madde ve belge

madde:

Oturma ve çalıĢma izni sahibiyim tecil için hangi belgeleri gerekmektedir?
1. Dilekçe (arka sayfada mevcuttur)
2. T.C. pasaportu aslı ve işlemli tüm sayfalarının fotokopileri (İki adet )
3. İngiltere'ye ilk giriş yapılan pasaport farklı ise bu pasaportun da aslı ve işlemli sayfalarının
fotokopileri. (İki adet )
4. Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi (İki adet )
5. 4 adet fotoğraf (Son üç ay içinde çekilmiş olmalıdır-İLK TECİL başvurusunda istenmektedir )
6. Çalışma belgesi
7. İngiltere’deki oturma ve çalışma izninin veriliş nedenini gösteren belge.
8. İngiliz vatandaşlığı da bulunanlar ile T.C. Pasaportlarında oturma ve çalışma izni damgası
bulunmayan vatandaşlarımızın yabancı ülke pasaportu ile vatandaşlık belgesinin aslını ve ikişer
adet fotokopisi ibraz etmeleri gerekmektedir. Başka bir ülke vatandaşlığı da bulunan
vatandaşlarımızın başvuruları Çifte Vatandaşlık Tescil başvurularının sonuçlanması
sonrası yapılabilmektedir.
9. Posta ücreti - 6 Sterlin
10. Posta ile yapılan ikinci ve üçüncü teciller için Ek-J belgesi (Web sayfamızdan indirebilirsiniz.)

belge: http://www.turkishconsulate.org.uk/tr/t ... kform1.pdf

yazim yanlislari yuzunden ozur dilerim klavyem kotu durumda iyi bir sekilde yazamiyorum

ayrica konuyu tam olarak nereye acacagimi bilemedim umarim dogru bolumdur

simdiden teskurler

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz