sitede uzun suredir uyeyim,sitede ozellikle yerlesim vizesinde bir yogunluk var ve genelde yapılan basvurular yanlıs basvuru ve redle sonuclanmıs,arkadaslarımızın bazı konularda bilgisiz veya yanlıs bilgili oldugunu goruyorum,herkezin amacı bir sekilde buraya yerlesmek ama burdaki durumlar nasıl sosyal hayat nasıl kimsenin fazla bilgisi yok veya kulaktan dolma veya yanlıs bilgiler,ben kendime gor bazı dogruları yazmak istiyorum arkadaslar(amacım kimsenin fikrini etkilemek vb degil sonucta herkez yetiskin sadece bilinmeyen veya soylenmeyenleri dile getirmek)...................oncelikle is konusu arkadaslar sitedeki üye yerlesimci arkadasların hemen hemen yarısı issiz,ingiltere su an tarihinin en buyuk krizinde ben kendi adıma full time is icin 62 tane cv gonderdim sitede 14 ayda is bulan arkadaslarımız var.yani is olayı cok zor is bulurum hemen dusununmeyin cok buyuk sansa ihtiyacınız var,full time is buldugunuzu dusunelim asgari ucret 5.80-5.90 yani ayda elimize gececek vergilerden sonra 800 pound gibi para ,yani kendimizi kandırmayalım oyle fazla paralar kazanılmıyor anca karnın doyuyor,ben bir sekilde zengin olurum dusuncesiyle gelenlerin durumuz zor,diger bir konuda emeklilik su an icin emekli yası bizim icin 66 yas arkadaslar ve basic emekli maası haftalık 85 pound 35-40 yıl prim odedikten sonra uk de. turkiyede 18 yıl prim ode 5900 gunden bu paranın aynısını alıyosun bide coluk cocugunda sigortalı oluyor,ve emeklilik yasını hala artırmayı dusunuylar burda yani tam mezarda emeklilik oda primlerini yaturlırsa veya yatırırsanız ki cogu Türk isletmesi düzgün yatırmıyor,bir sekilde calısıyorsun eger evin yoksa burda ayrı bir dert en kotu 2+1 ev 450-500 pound kirası ve ortalama 100 pound belediye vergisi var yani ev size 600 pounda geliyor bu tabiki kucuk yerlerde londra vb fiyatlar katlıyor bildiginiz gibi,su an muhafazakar hukumet basta arkadaslar bu adamlar 80 lerde ingilizlerin gozyasına bakmadan yıllardır zarar eden komur ve celik fabrikalarını kapattı 100 binler issiz kaldı,simdide adamlar diyor gocmenligi vatandaslıgı zorlastıracagım diye yani bir sekilde 3 yıl disimi sıkarım vatandas olurum diye geliyorsanız iki kere dusunun cunku her an bu sure artabilir zaten 5 yıla cıkma ihtimali buyuk yani 5 yıl kimse kimsenin kahrını cekmez,ayrıca bu hukumet acıkca diyor butum sosyal yardımları kesecegim diye zaten yapmazlarsa oy aldıkları kesimden tepki gelecekler, yani yardım alırım keyfime bakarım veya esim yardım alıyor diye fazla guvenmeyin hepsi degisecek veya zorlasacak arkadaslar,zaten issizlik parası 57-58 pound gibi birsey haftalık yani bu parayla kimse gecinemez.birazda sosyal hayatta deginirsek birkac buyuk sehir merkezi dısında saat 6 da hayat biter yani eger sosyal yasamını benim gibi seven biriyseniz malesef fazla seceneginiz yok,evde oturup dvd seyredip,bet yapıyorsunuz

ingiltere gercegi budur,ingilizlerin alkol tuketme nedenide budur cunku yapacak birsey yok sınırlı.....son tavsiyemde arkadaslara sitede son okuduklarımdan sonra esinizi iyi tanıyın arkadaslar,ozelikle iyi ogrenin isi,meslegi ne haftada ne kadar calısıyor,cunku hem vizeyi alamassınız digeride zaten gecinemessiniz......bende eskiden dusunurdum tatile gelen arkadasların durumu ingilterede iyi,ama yuzyuze gelince gercekleri gordum,bu arkadaslar 11 ay 20 gun para biriktiriyolar,sadece 10 gun durumlarını iyi gostermek icin ama cogu gercek hayatta yokları oynuyor malesef ben kendi yakınlarımdan bizzat sahit oldum.......sonucta ben 3 kez uk de turist vizesiyle bulundun ve 6 aydırda yerlesim vizesiyle yasıyorum ve sunu anladım ulkemiz sandıgımızdan daha gelismis ve daha sistemli,ingilterede sandıgımızdan daha geri ve sistemsiz.....................bu konuda arkadaslarında katkılarını bekliyorum admin,aussie,zipper,cem ........yanlıslarım varsada duzeltin lutfen