Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 11:30 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 109 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: THIS IS ENGLAND 2010,INGILTEREDEKİ GERCEK YASAM KESİTLERİ
İletiTarih: Cmt Ekm 02, 2010 1:02 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

sitede uzun suredir uyeyim,sitede ozellikle yerlesim vizesinde bir yogunluk var ve genelde yapılan basvurular yanlıs basvuru ve redle sonuclanmıs,arkadaslarımızın bazı konularda bilgisiz veya yanlıs bilgili oldugunu goruyorum,herkezin amacı bir sekilde buraya yerlesmek ama burdaki durumlar nasıl sosyal hayat nasıl kimsenin fazla bilgisi yok veya kulaktan dolma veya yanlıs bilgiler,ben kendime gor bazı dogruları yazmak istiyorum arkadaslar(amacım kimsenin fikrini etkilemek vb degil sonucta herkez yetiskin sadece bilinmeyen veya soylenmeyenleri dile getirmek)...................oncelikle is konusu arkadaslar sitedeki üye yerlesimci arkadasların hemen hemen yarısı issiz,ingiltere su an tarihinin en buyuk krizinde ben kendi adıma full time is icin 62 tane cv gonderdim sitede 14 ayda is bulan arkadaslarımız var.yani is olayı cok zor is bulurum hemen dusununmeyin cok buyuk sansa ihtiyacınız var,full time is buldugunuzu dusunelim asgari ucret 5.80-5.90 yani ayda elimize gececek vergilerden sonra 800 pound gibi para ,yani kendimizi kandırmayalım oyle fazla paralar kazanılmıyor anca karnın doyuyor,ben bir sekilde zengin olurum dusuncesiyle gelenlerin durumuz zor,diger bir konuda emeklilik su an icin emekli yası bizim icin 66 yas arkadaslar ve basic emekli maası haftalık 85 pound 35-40 yıl prim odedikten sonra uk de. turkiyede 18 yıl prim ode 5900 gunden bu paranın aynısını alıyosun bide coluk cocugunda sigortalı oluyor,ve emeklilik yasını hala artırmayı dusunuylar burda yani tam mezarda emeklilik oda primlerini yaturlırsa veya yatırırsanız ki cogu Türk isletmesi düzgün yatırmıyor,bir sekilde calısıyorsun eger evin yoksa burda ayrı bir dert en kotu 2+1 ev 450-500 pound kirası ve ortalama 100 pound belediye vergisi var yani ev size 600 pounda geliyor bu tabiki kucuk yerlerde londra vb fiyatlar katlıyor bildiginiz gibi,su an muhafazakar hukumet basta arkadaslar bu adamlar 80 lerde ingilizlerin gozyasına bakmadan yıllardır zarar eden komur ve celik fabrikalarını kapattı 100 binler issiz kaldı,simdide adamlar diyor gocmenligi vatandaslıgı zorlastıracagım diye yani bir sekilde 3 yıl disimi sıkarım vatandas olurum diye geliyorsanız iki kere dusunun cunku her an bu sure artabilir zaten 5 yıla cıkma ihtimali buyuk yani 5 yıl kimse kimsenin kahrını cekmez,ayrıca bu hukumet acıkca diyor butum sosyal yardımları kesecegim diye zaten yapmazlarsa oy aldıkları kesimden tepki gelecekler, yani yardım alırım keyfime bakarım veya esim yardım alıyor diye fazla guvenmeyin hepsi degisecek veya zorlasacak arkadaslar,zaten issizlik parası 57-58 pound gibi birsey haftalık yani bu parayla kimse gecinemez.birazda sosyal hayatta deginirsek birkac buyuk sehir merkezi dısında saat 6 da hayat biter yani eger sosyal yasamını benim gibi seven biriyseniz malesef fazla seceneginiz yok,evde oturup dvd seyredip,bet yapıyorsunuz :D ingiltere gercegi budur,ingilizlerin alkol tuketme nedenide budur cunku yapacak birsey yok sınırlı.....son tavsiyemde arkadaslara sitede son okuduklarımdan sonra esinizi iyi tanıyın arkadaslar,ozelikle iyi ogrenin isi,meslegi ne haftada ne kadar calısıyor,cunku hem vizeyi alamassınız digeride zaten gecinemessiniz......bende eskiden dusunurdum tatile gelen arkadasların durumu ingilterede iyi,ama yuzyuze gelince gercekleri gordum,bu arkadaslar 11 ay 20 gun para biriktiriyolar,sadece 10 gun durumlarını iyi gostermek icin ama cogu gercek hayatta yokları oynuyor malesef ben kendi yakınlarımdan bizzat sahit oldum.......sonucta ben 3 kez uk de turist vizesiyle bulundun ve 6 aydırda yerlesim vizesiyle yasıyorum ve sunu anladım ulkemiz sandıgımızdan daha gelismis ve daha sistemli,ingilterede sandıgımızdan daha geri ve sistemsiz.....................bu konuda arkadaslarında katkılarını bekliyorum admin,aussie,zipper,cem ........yanlıslarım varsada duzeltin lutfen

En son pgs79 tarafından, Cmt Ekm 02, 2010 6:14 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 3 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: this is england 2010,ingilterede yasam
İletiTarih: Cmt Ekm 02, 2010 1:16 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Ödenek ve yardımlar kısılıyor

Koalisyon hükümeti yeni "acil bütçe" ile finans kriziyle başlayan ve ekonominin diğer alanlarına dönüşen krize karşı "krizin yaratıcısı" finans dünyasını mali olarak desteklerken halkı kemer sıkmaya zorladı.

Oysa ulusal basındaki köşe yazarları Afganistan ve Irak'tan İngiliz askerlerinin çekilmesi ve savunma bütçesindeki bazı kalemlerde kesintiye gidilmesi durumunda halkın kemer sıkmaktan kurtulabileceğini savunmuştu.

Bütçede açıklanan sağlık dışındaki bütün sosyal yatırımlarda yüzde 25'lik kesintiye gidilmesi, ne yazık ki gelecek kuşakların sosyal refahını da etkileyecek konumda.

Koalisyon hükümeti "acil bütçe" ile İkinci Dünya Savaşı sonrasında işçi sınıfının tırnaklarıyla sökerek kazandığı sosyal devlet projesini de tek kalemde buzdolabına kaldırmış oldu.

Kesintilerin ayrıntıları bütçede yer almasa da 20 Ekim tarihinde Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak. Bütçe'de belirlenen belli başlı kesintiler şöyle:

- Katma Değer Vergisi (VAT) Artıyor: Ocak 2011'den itibaren yüzde 17,5'den yüzde 20'ye çıkarılacak. Katma Değer Vergisi'ndeki artışla hazineye yılda 13 milyar sterlin girmesi bekleniyor. Bu vergi türü düşük gelirlilerle, yüksek gelirlilerin "aynı ürün için aynı miktarda vergi ödemesi" anlamına geleceği için adil sayılmıyor.

- Memur Maaşları Donduruldu: Yılda 21 bin sterlinden fazla kazanan kamu çalışanların ücretleri 2 yıllığına dondurulacak. 2 yıl sonra ise 250 sterlinlik zam verilecek.

- Çocuk Yardımlarında Kısıtlama: Çocuk yardımları ailenin geliri, çocuk bakım harcaması ve çocuk sayısına göre değişiyor. Çocuk yardımında kıssaslar yeniden düzenlenecek. Yeni bütçeyle yılda 40 bin sterlinden fazla kazanan ailelere karşılıksız Vergi Kredisi (Tax Credit) ödenmeyecek. Eskiden bu rakam 58 bin-66 bin arasındaydı.

- Ev Yardımında Kısıtlama: Ev yardımı alan dar gelirli ya da işsizlere haftada en fazla 400 sterlin ödenecek. Böylece bütçede yılda 1.8 milyar sterlin tasarruf saglanabilecek.

- Diğer Yardımlarda Kesinti: Sağlıklı Hamilelik "Sure Start Maternity" Ödeneği ilk çocukla sınırlandırılacak, Yalnız anneler çocuklara okula başlayınca ödenekleri kesilecek.

- Engelli Yardımı'nda (Disability Living Allowance) Kısıtlama: 2013'ten başlayarak engelli yardımı yeniden düzenlenecek. Bu yardımda kesintiye gidilerek yalnızca ağır engellilere yardım yapılacak.

- Belediye Vergileri: 2 yıllığına dondurulacak

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: THIS IS ENGLAND 2010,INGILTEREDEKİ GERCEK YASAM KESİTLERİ
İletiTarih: Pzr Ekm 03, 2010 8:03 am 

Aci ama gercek, dogru soze ne denir.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Ekm 03, 2010 4:48 pm 
Yeni Üye

yucel arkadasim bukadar cabuk surede bukadar is basvurularina yanit alman gercekten sasirtici,belkide sen icimizde en sansli olanisin diyebilirim..cogu arkadas is bulmakta gercekten zorlaniyor.bende uzun sure issiz kaldim suan calisiyorum cok sukur,calistigim yerde biraz cevre edindim ve is bulma sansimin suan daha cok atigina inaniyorum.cunki biraz cevre edinmeye basladim bu cok onemli...ben buraya ilk geldim 7a ay issiz gecirdim ve kimseyi tanimiyordum sadece esim ve ben,tabiri caizse calmadigim kapi kalmadi diyebilirim, ama sansizlik olarak algiliyorum o donemi.suan hersey yolunda ama birseyler vermeden hicbirseyler alinmiyo,sadece biraz belki zaman ihtiyacimiz varama arkadaslariminda yazdigi gibi buyuk bir kriz var ve issizlik gercekten buyuk bir sorun halinde bencee... okuyan diger arkadaslarinda yorumlarini bekliyoruz
pgs arkadasimiz guzel bir konuya deginmis saolsun....

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Ekm 03, 2010 6:57 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

SLM arkadaslar gorunuyorki herkes ayni durumda ben iki gun once giris yaptim ulkeye gecen senede burdaydim ama yerlesim degildi calissamiyorum fakat suan anladim yandikki ne yandik
kriz almis basini gitmis yarin in ve ehliyet e basvurucam ondan sonrada is bakmaya baslicam allah yardimcimiz olsun ne diyeyim ben otelde calisyordum turkiyede iken resepsiyon insallah bulabilirim burasida kucuk bir bolge ne yapicam sasirdim
unutmadan ben turkiyedeyken disaridan lise okuyordum kaydim hala duruyo burda okula baslamak icin kaydimi sildirmek zorundamiyim burada baslamak icin yoksa direk baslayabiliyormuyum
ingilteredeyken okullarimi bitireyim diyorum ne olur ne olmaz yorumlarini bekliyorum

saygilar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Ekm 04, 2010 12:22 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

arkadaslar goruslerininizi paylasmanız cok guzel dedigim gibi amacım karamsarlık degildi zaten hepiniz durumu biliyorsunuz,konuyu acarken amacım buraya gelecek ve bilgisiz veya hic arastırmayan kulaktan dolma bilgileri olan arkadasların nelerle karsılasacagını yazmaktı,ozellikle emeklilik konusu cok onemli ve cogumuzun fazla bilgisi yoktu 66 yas icin,herkez bir sekilde isbulmada sorun yasıyor veya yasadı ve aldıgımız maas ucucunu yetiyor,dedigim gibi is olayında en onemli olan sans,yucel3626 dostum gercekten sen cok sanslıymıssın,sans cok onemli birde yasadıgın bolge, guneyde her zaman daha kolay is bulunur kuzeye gore birde cogumuz kucuk kasaba ve sehirlerde yasıyoruz ve sanayi vb fazla yok buda cok etkiliyor dogal olarak sanırım buyuk bir sehirde veya sanayi bolgesinde yasıyorsun malesef bizim gibi evlenip gelenler yasayacagı yeri secemiyorlar :D kucuk bir yere dustunmu sansında azalıyor .aynı sorun britishlerdede var benim ev sahibimin kızı,ev sahibim postane muduru yani cevresi genis,bu kız universiteyi bitirdikten 9 ay sonra is buldu saglam aradıgı halde buldugu iste debenhams da satıs gorevlisi 24 saat haftada,yani burdaki herkez icin zor, bu konuda dedigim gibi herkez farklı konuda sansı var kimi is kimi es kimi saglık vb,umarım herkez icin hersey olumlu olur, soyle bir yeni bir bilgi var arkadaslar http://uk.news.yahoo.com/4/20100922/tuk-great-britain-is-worst-place-to-live-dba1618.html
(to make matters worse, the UK no longer enjoys the highest net household income in the continent. Last year it was £10,000 above the European average, whereas now it is just £2,314 ahead, slipping below Ireland, the Netherlands and Denmark). ps:su an haberler acık televizyonda arkadaslar ve cameron konusmasında kesin yardımlar kesilcek diyor,daha once baska konularda konustugumuz gibi uk bi geliyim yardım alırım yasar giderim veya esim yardım alıyor diyenler iyi dusunsun......bu konuya guncel tutalım arkadaslar herkez gorusunu paylassın

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Ekm 04, 2010 10:17 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

hic sorma ya aynen yazdiklarina katiliyorum ben emekliligi burda zor goruyorum turkiyede 600 gun sigortam vardi onun ustene odemeye devam etmeyi dusunuyorum bende kucuk bir yere dustum iisim geregi buyuk sehilerde is aramak durumundayim otel bilirsiniz ama esimden den dolayi sanirim meslek degistiricem :D allah sonumuzu hayir etsin

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Ekm 04, 2010 6:26 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

ottoman bazı avrupa ulkelerinin turkiyeyle is anlasması var,birlesik krallık almanya gibi,burdaki calısmanı ilerde askerlik gibi borclanıyorsun hatta issizsen 1 yılı is arama diye borclanıyorsun,3 yıl onceye kadar herkez bunu yapıp cift emekli oluyordu gunluk 3,5 dollar gibi birseydi millet 5 bin gunu toptan yatırıp emekli oluyordu ama devlet farkına vardı ve 3,5 dollar 3,4 kat artı ama genede cazip benimde 1600-1700 gunum var ustu borclanabilirsin omur boyu burda kalırsan,sadece geri donus yaptım diye Turkiyede bir adres veriyosun :D,bu arada bizim isyerinde sigortamı durdurdum buraya gelirken,tavsiyem uk deyken prim odetme cunku bilgisayar sistemi cakısırsa ilerde basın agrır,ilerde bu gunleri gorursek hallederiz ihtiyacın kadar borcanırsın,bu arada gbp kuruna baktım turkiyede 2.270 lerde gene fakirlesmisiz kurdan bir aralar 2.70 lerdeydi

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Ekm 04, 2010 8:29 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

o konuyla ilgili fazla bilgim yok arastimak lazim sigortami bir isyerine odetmek degil kendimiz odeyebiliyoruz diye biliyorum bir kac kisi taniyorum ole emekli olan calismiyo ama primlerini yatiriyo bakalim deryi gormekden paca sivamamak lazim ondan once gelen isler var bugun ehliye basvurdum kismetse ama burdaki sacmaligi anlamadim yaninizda ehliyetli biri olacak arac kullanmak icin sanki birsey yapabilcek yanimdayken :D turkiyeye gore kat kat iyi orasi ayri
is bulmam lazimmmmmmmmmmm isssssssssssssssss cornwall tarafinda olan varmi

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Ekm 04, 2010 11:30 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

ottoman yazdı:
o konuyla ilgili fazla bilgim yok arastimak lazim sigortami bir isyerine odetmek degil kendimiz odeyebiliyoruz diye biliyorum bir kac kisi taniyorum ole emekli olan calismiyo ama primlerini yatiriyo bakalim deryi gormekden paca sivamamak lazim ondan once gelen isler var bugun ehliye basvurdum kismetse ama burdaki sacmaligi anlamadim yaninizda ehliyetli biri olacak arac kullanmak icin sanki birsey yapabilcek yanimdayken :D turkiyeye gore kat kat iyi orasi ayri
is bulmam lazimmmmmmmmmmm isssssssssssssssss cornwall tarafinda olan varmi

tabiki kendinde yatırabiliyorsun eskiden bagkurdu buda ssk baglandı demek istedigim uk deyken herhangi bir prim odemedi yapma sistemde yurtdısında oldugun gorulebilir(cakısma acısından)ilerde duruma gore borclanma yaparsın,is is erkesin buyuk sorunu daha dur sen yeni geldin :D,bu konuyu acarken amacım buraya gelecek arkadasları bilgilendirmekti,cunku memurlugu bırakıpta gelmeyi dusunen var ama BIRKİSİ BILE BURAYA GELME NİYETİ OLAN,NEDIR HOCA BEN GELIYORUM MESLEGIM SU NE YAPABİLIRIM,GENE YAZAN BİZİM DEVRE.....millet avrupayı eski avrupa sanıyor hep yazıyorum full time is bulmak zor buldun eskaza alacagın maas 800 tas catlasa 850 pound vergi cıkınca yeni kurdan sonra 1.800 tl,harca harca bitmez 1250 tl si kira :D,bu parayı (turkiyede orta halli bir turizimci kazanıyor zaten) eger cok unvanlı isin yoksa zaten burdaki cogumuzun yok ,zaten unvanlı isinde varsa belge vb alıcaya kadar gene bu maaslara talim cunku burda belgen yoksa mesela elektirik muhendisisin uk de belgesiz ampul bile degistiremessin

En son pgs79 tarafından, Sal Ekm 05, 2010 12:10 am tarihinde değiştirildi, toplamda 2 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 109 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: