Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 11:29 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 109 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: THIS IS ENGLAND 2010,INGILTEREDEKİ GERCEK YASAM KESİTLERİ
İletiTarih: Pts Oca 02, 2012 9:58 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Yeni yıl güzel süprizle başladı arkadaşlar,çogumuzun kullandığı tren bilet ücretlerine ortalama %10 zam geldi benim kullandığım 14 millik hat £6 oldu %10 zamla,en büyük zam LONDRA hatlarında woking/surrey -londra hattı 22 mil yıllık bilet ücreti £3.268 yani asgari ücretin 4 katı nerdeyse olmuş.DAİLY MAIL haberine göre avrupa başkentlerinde fiyatları karşılaştırınca aynı mesafedeki paris 3 kez,berlin 4 kez,madrid 6 kez roma ise 10 kez daha ucuz.haberi ve yorumları burdan okuyabilirsiniz merak eden arkadaşlar için http://www.dailymail.co.uk/news/article ... urope.html

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Oca 02, 2012 10:47 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

senin dedigin ingilizlere olan tesvik yasasi ciksa bile ingilteredeki bir cok gocmeni etkileyecegini sanmiyorum cunku ingiliz gencleri kadar tembelini gormedim ve gocmenlerin yaptigi is farkli onlarin calisacaklari isler farkli, hic bir ingiliz genci gocmenlerin calistigi kadar uzun saatlerde ve de uygun fiyatlara calisamazlar. ne buraya gelen gocmenler icin alt kademedeki isler biter nede ingiliz hukumeti ne yasa cikarirsa cikarsin hic bir ingiliz genci gocmenlerin elinden is alacak kadar caliskanlar, evlilik vizesi yada baska yasal vizeyle buraya gelenler zaten ingilizin calistigi islerde calisamiyor, calisabilmesi icin rahat 2 yili doldurmasi gerek ki buda o insanin kapasitesine bagli olaki bir ingiliz isine girdin yapacagin is belli potansiyelin belli, istisnalar hic birzaman es gecilmesin soylemim genellemedir, evlilik vizesiyle yada herhangi bir vizeyle bu ulkeye girip ne is yapmayi umut ediyorsunuz arkadaslar memurmu yada ust duzey yoneticimi ancak ve ancak uzun bir egitimden gecmesi gerek bir insanin yada yeterli sermaye ile kendi isini yapabilirsin ulkenin neredeyse %70 calisani gocmen gerek turk indian polen litvan farki varmi siz benden daha iyi bilmelisiniz ben bu ulkede daha cok yeniyim hangi ingiliz, gocmenin yaptigi isini elinden alacakmis sasarim ancak ingiliz hukumeti ozellik aramaksizin yurt disi etmeli herkesi buda biraz zor gibi...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 03, 2012 1:26 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Dostum bir göçmenin londra'da birmingham'da yaşaması farklı çünkü buralar daha çok kültürlü. birde bizim gibi eş durumundan gelenlerin yaşamak zorunda kaldığı yorkshire'de,somerset,sunderland'da,galler kasabalarında durum daha değişik,buralarda iş olanağı olmadıgından ingilizde iş seçemez,herkez her işi yapar,yani londrada mc donald'da çalışan yerli göremezken,küçük şehir ve kasabalarda çalışan göçmen çok az görürsün veya hiç göremezsin mc donald'da bile çalışmak için sıra olur günlerce interview yapılır.bu yasa çıkarsa ben bundan göçmenlerin etkilenecegini düşünüyorum büyük ihtimalle 2012'de çıkartırlar.çünkü sonuç belli ekonomi kötüye gidiyor ve işsizlik artıyor,her hafta bir büyük marka iflasını açıklıyor sonuçta genç ingilizin biri çalışmak istemezse digeri çalışmak isteyecek.Birleşik krallıkta en büyük işvereni tesco'dan örnek,verdigi ücrette asgari ücret bende 3 kez başvurmuştum yakında açılan extra ve express lere.Tesco ceo'su diyorki her piyasaya sunduğumuz iş icin 21 kişi başvuruyor oda minumum wage yani kimsenin iş seçme lüksü yok artık.http://www.dailyecho.co.uk/news/9336728 ... _at_store/ http://www.lancashiretelegraph.co.uk/bu ... bs/?ref=eb ,tamam göçmenler yerli halktan daha çok özveride bulunmak zorunda,tutunmak için ama iş sayısı artıyormu çalışacak piyasada burda 2010 rakamları var açılan ve kapanan işyeri sayısı arasında 70 bin fark var,açılan işyeri sayısından 70 bin fazla kapanmış,açılan rakamlara doğu avrupa ve göçmenlerin,bizimkilerin oturum almak için kurdukları kurgu şirketler dahil olduğu halde.rakamlar bu,istatistikler ortada burdan bakabilirsiniz http://www.dailymail.co.uk/news/article ... -down.html .istatisligede gerek yok benim evim commercial street'de .6.000 nüfüslu yere 5. kebap take away açıldı 3 ay önce,hergün önünden geçiyorum sahipleri oturuyor akşam servisinde bile,çünkü açılacak take away'inde bir sınırı var bu aşılmış artık.Caddede 10 üstünde boş dükkan var 1 yıldır boş veya kapanan işyeri,yani yeni işyeri,fabrika açılacakki göçmen iş bulsun artması yerine olanlarda kapanıyor......sonuçta artık bir gerçek var dünyanın her yerinde,ülkesinde ekmek aslanın midesinde avrupa 1960'lardaki avrupa,ingiltere Türk göçü aldığı 1980'lerdeki ingiltere değil hayat kendi vatandaşına zor ama göçmenlere daha zor bunu kabül etmek ve bilincinde olmak lazım

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Oca 13, 2012 9:47 pm 
Site Müdavimi

suana kadar ingiltere de karsilastigim 3 acayip sey:
1.esinin,arkadasinin sigortali arabasini bile kullanamiyorsun,cunku kullanacaksan ayrica seninde sigorta yapman gerekiyor
2.evinde tv varsa her yil 148 pound para vermek zorundasin,cunku tv izlemek de ucretli
3.ingiltere de yasayanlarin cok buyuk bir bolumu F tipi hucrede yasiyor,demek istedigim cok yalnizlar,kimse kimseyi tanimiyor,kimsenin 3-4 den fazla arkadasi yok,(3-4 arkadasi olanlarda sansli veya sosyal)benim turkiye de surekli iletisim halinde oldugum en az 100 arkadasim var(normal de 300 den fazla arkadasim var) bircogumuz icin ayni bu turkiye de.
fazla olmadi geleli,bakalim daha neler gorecez,

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: BİRLEŞİK KRALLIK-TÜRKİYE KARŞILAŞTIRMASI
İletiTarih: Pzr Oca 15, 2012 3:13 pm 
Üye

Birleşik krallıkta yaşayan arkadaşlar ve eşimden aldığım bilgiler sonucunda genel bir yaşam karşılaştırması çıkarmış durumdayım.Nerde yaşamak daha avantajlı? Bence gitmeden önce bir düşünmek lazım.Yazdığım konuya katkı yapacak arkadaşların yorumlarını bekiliyorum.Belki unuttuğum birşey vardır veya eksik yazmışımdır.Saygılarımla

HARCAMA KALEMİ * TÜRKİYE (BÜYÜK ŞEHİRLER) * BİRLEŞİK KRALLIK
Ev Kirası * 200 £ (Ortalama bir daire) * 270 £ (Belediye evi)
Council Tax (Belediye,çöp ve su) * 20-25 £ (Ortalama) * 85 £ (Ortalama)
Elektirik * 25-30 £ (Ortalama) * 50 £ (Ortalama)
Gaz * 25-30 £ (Ortalama) * 30-40 £ (Ortalama)
TV Licence * Bizde böyle birşey yok * 13 £ AYLIK (Senelik 145,50 £)
Telefon ve İnternet * 25-30 £ (Ortalama) * 40-50 £ (Ortalama)
Ev Sigortası * 20 £ (Ortalama) * 27 £ (Ortalama)
Alışveriş * 100 £ (Ortalama) * 100 £ (Ortalama)
ARABA VARSA
Yakıt Gideri * 50 £ (Ortalama) * 50 £ (Ortalama)
Araba Sigortası * 20-30 £ (Ortalama) * 25 £ (Ortalama)
TOPLAM * 485-515 £ (Ortalama) * 690-710 £ (Ortalama)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: BİRLEŞİK KRALLIK-TÜRKİYE KARŞILAŞTIRMASI
İletiTarih: Pzr Oca 15, 2012 9:04 pm 
Yeni Üye

Verdiğin ev kirası fiyatı UK'in neresinde ?
Biraz çok çok uygun gibi geldi bana .......

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: BİRLEŞİK KRALLIK-TÜRKİYE KARŞILAŞTIRMASI
İletiTarih: Pts Oca 16, 2012 12:24 am 
Site Müdavimi

Seko yazdı:
Birleşik krallıkta yaşayan arkadaşlar ve eşimden aldığım bilgiler sonucunda genel bir yaşam karşılaştırması çıkarmış durumdayım.Nerde yaşamak daha avantajlı? Bence gitmeden önce bir düşünmek lazım.Yazdığım konuya katkı yapacak arkadaşların yorumlarını bekiliyorum.Belki unuttuğum birşey vardır veya eksik yazmışımdır.Saygılarımla

HARCAMA KALEMİ * TÜRKİYE (BÜYÜK ŞEHİRLER) * BİRLEŞİK KRALLIK
Ev Kirası * 200 £ (Ortalama bir daire) * 270 £ (Belediye evi)
Council Tax (Belediye,çöp ve su) * 20-25 £ (Ortalama) * 85 £ (Ortalama)
Elektirik * 25-30 £ (Ortalama) * 50 £ (Ortalama)
Gaz * 25-30 £ (Ortalama) * 30-40 £ (Ortalama)
TV Licence * Bizde böyle birşey yok * 13 £ AYLIK (Senelik 145,50 £)
Telefon ve İnternet * 25-30 £ (Ortalama) * 40-50 £ (Ortalama)
Ev Sigortası * 20 £ (Ortalama) * 27 £ (Ortalama)
Alışveriş * 100 £ (Ortalama) * 100 £ (Ortalama)
ARABA VARSA
Yakıt Gideri * 50 £ (Ortalama) * 50 £ (Ortalama)
Araba Sigortası * 20-30 £ (Ortalama) * 25 £ (Ortalama)
TOPLAM * 485-515 £ (Ortalama) * 690-710 £ (Ortalama)

bu yazindan anlasilan,eger turkiye de asgari ucret suan 1500 lira olursa,her iki ulkede ki yasam kosullari ayni olmus olacak,eger bunu anlatmaya calismadiysan o zaman bir mantik veya matematik hatasi yapmissin demektir,

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Oca 16, 2012 8:21 pm 
Üye

arkadaşlar ben sadece karşılaştırmak için yazdım amacım kimseye "sakın gitmeyin" ve "mutlaka gidin" değil.sonuçta herkesin kararı.Maksat şunu demek istedim.Oraya gidipte szengin olup gelecem diye bişey yok.O kadar
Ayrıca benzin 1 litre en ucuz 128.7p buda türk lirası ile 3.60 Tl ediyor yanlış mıyım?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Oca 16, 2012 9:05 pm 
Site Müdavimi

buraya zengin olmak icin gelecekler varsa onlara tek tavsiyem yillardir burada yasayanlara baksinlar.durust olmak gerekirse ben zengini ne duydum ne de gordum. bunu butun ictenligimle soyluyorum,birkac aydir ingilteredeyim ve turkiye ye donmek istiyorum ama eksilerini artilarini cok iyi yapmam lazim,netice de iki yillik vizeyle bulunuyorum,temelli donsem bir daha donemeyebilirim,onun icin suresiz oturum aldiktan sonra temelli donus yapacam,en azindan orada isler kotuye giderse tekrar ingiltere ye gelebilirim

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Oca 16, 2012 9:17 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Dostum,kiraları karşılaştırırken Türkiyede istanbul-londra karşılaştırılmalı veya Türkiyedeki kasaba ile ingilteredeki kasaba,verdigin kira çok özel durumlarda belediye evlerinde olur(çok eski kiracı olmak,özel durum indirimleri çocuk olması,özürlü olması ailede durumlarından biri) zaten şu an belediye evleri bekleme listesinde 4,5 milyon kişi var 8 yıl ortalama bekleme süresi,özel durum olmadıkça sıra gelmesi çok zor,anca sorunlu komşuların olduğu(madde kullanıcısı,criminal problem,kavga,gürültü),evlerde yer açılıyor,onlardada düşük kira yok artık. Onun dışında en ucuz kiralar ev sahibinden köy,kasaba,küçük kasabalarda bile en kötü 1 oda flat £350 minumumdan evlerde £450-500 başlar en düşük rakamlar bunlar,tabi londrada bu fiyatlar en az 2.5-3 katı merak edenler burdan bakabilir http://www.londonpropertywatch.co.uk/av ... rices.html.
Diğer yazdıklarında zaten 2 ülkedede durum farklı birinde pahalı olan digerinde ucuz,birinde pahalı olan hizmet digerinde ucuz,birinin artısı digerinin eksisi,,mesela İngiltereye gelince birisi sigaraya £7.20 verince aldığı pantolonun paçasını Türkiyede mağaza ücretsiz yaparken burda £6 verince veya 6km otobüs biletine £4 verince,evde ustalık bir iş olunca Türkiye'yi anıyoruz,veya makinan bozulunca tamirci bunu yapamayız at bunu yenisini al degince,kreş parası verince.Türkiyeye tatile gittigindede bu sefer ben et alırken daha ucuz ödüydum ingilterede diyebiliyorsun veya cep telefonu fiyatları daha ucuz,sonuçta hesap hep aynı farkeden birşey yok belirli gelirin varsa hiçbir farkın olmuyor,yük omuzlarda hep aynı,gelirin doğrultusunda giderin aynı

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 109 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: