Ben de bu yazıyı Londra'ya gelmeden önce okumuştum ama tabi ki oradan davulun sesi bir hoş geliyordu. Şimdi Londra'ya geleli tam 1 ay oldu. Ama bana sanki 1 seneymiş gibi geliyor.
Gelmeden önce yaptığım araştırmalarda Londra'da kısa sürede iş bulabileceğimi düşünüyordum. Sonuçta eşim ingiliz vatandaşıydı bende üniversite mezunu, iş tecrübesi olan hatta ulusal ve uluslararası ödüllü projeleri yönetmiş bir proje yöneticisiydim. Londra'daki bazı bağlantılarıma da güvenmiyor değildim. Ama gel gör ki hepsi fos çıktı.
Şimdi harıl harıl neler yapabilirim diye kovalıyorum ve dün akşam vardığım sonuç erken saatlerde temizliğe gitmek ondan sonra da local olarak broşür ve dergi dağıtmak. Evet yıllarca okuduk, gece gündüz çalıştık ödüller aldık ama burda oda temizleyip broşür dağıtacağız heralde.
Buradaki Türk communitysinden de pek birşey beklemesin gelecekler (tabi ki herkes böyle değildir). örneğin turkish-british chamber of commerce industry cv mi barındırmak ve paylaşmak için yıllık 60 pound istedi. Sana 60 pound vereceğime o parayla Londra'da gezebildiğim kadar dönerci/kebapçı gezer bi döner yer cv mi onlara bırakırım daha iyi

Kişi bazında ise ne yazık ki restorant işinden başka birşey yapan bir Türk girişimci ile tanışamadım. Umarım biri ile tanıştığımda düşüncelerim değişir ama çok da ümitli değilim açıkcası.
Demem o ki gelecek olan arkadaşlar benden daha akıllı olsun yapabiliyorlarsa mutlaka iş bulup gelsinler. Benim hanım master yapacak diye paldır küldür geldik ama aman diyim planlı hareket edin yoksa benim gibi ortada kalırsınız.