Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 11:29 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 109 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: THIS IS ENGLAND 2010,INGILTEREDEKİ GERCEK YASAM KESİTLERİ
İletiTarih: Pts Oca 16, 2012 10:17 pm 
Site Müdavimi

suan odedigim kira 425 pound,1+1.belediye vergisi faturalar vs lerle 600 e yakin bir para yapiyor,buda 1+1 bir ev icin.sadece evin maliyeti neredeyse asgari ucrete yakin.turkiyede de durum cok parlak degil ama en azindan bir dunya dost akraba var,burada o kadar yalniz hissediyorum ki,zaten ileride donus yapmazsam masraflarima psikolog ucreti de eklenecek :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 17, 2012 7:49 am 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Daha onceki yazilarimdada yzadim cok fazla gezen bir kisi oldugum icin hep derim yasadiginiz yeri baska bir ulke ile karsilastrmayin.

Elinizdeki ile nasil idare edebilirim kismina bakin Ingiltere gunluk guneslik derken herkese gore degisir. Fransada yasayan biride ayni seyi soylemeye basladi Almanyadaki kiside. Rusyada kide.

Ben Turk olupta cok ama cok zengin olan kisilerlede tanistim Ingilterede. Kebapta calisip iltica etmis elinde pasaportu olmayan kacak calisan arkadaslarlada tanistim.

Turkiyede ne var sadece es dost akraba arkadas. Avrupada herkes kendi hayatini yasar kimse kimsenin hayatina etki etmez. Kiskanclik hasisilik insanlarda yoktur. Cunku ogretilmemistir. Sen cocuguna Turkieyde hemen emminin oglu okuyor sen adam olamazsin denmeye baslar (bu bir ornek). Bu konuyu uzatmayalim.

Ingilterede is elbisesi ile markete gidip alisveris yapabilirsin o senin gururundur ama Rusyada senin suratina bakmazlar. Turkiyede tiksinirler. Ye kurkum ye vardir. Iki sene once Izmirde bir is icin bulunurken mutahit abimiz beni 500SEL mercedesle aldi isverenin yanina gidelim dedi. Isverene gittigimizde kapisinda 760CLI gibi uzatmali bir BMW vardi.

Toplanti bitti muteahhit abimzin ofisine donerken arabada konustuk kendisi eger bu araba ile gitmezsem is alamam buarada herkes senin kurkune bakar o yuzden bu arabayi toplantilara giderken kullaniyorum dedi. Isi aldi ve yapti. Ama burada senin arabana kimse bakmaz kurkune de senin backgrounduna bakar ne is yapabilirsin ne yapamazsin.

Hayati karsilastirken ne istediginize bir bakin. Baskalarina degil.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 21, 2012 6:01 pm 
Yeni Üye

Verdiğiniz örneklere katılmamak elde değil.
Güzel tespitler ve örneklemeler yakalamissiniz.İnsanlardaki hayata dair korkular,
yaşam kaygıları , çevre ne der? çevre nasıl düşünür endişe ve kaygıları giderilemediği sürece
bazı saplantılarla yaşamaya mecbur bırakılıyoruz zannımca.... :|

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: INCOME TAX
İletiTarih: Sal Şub 28, 2012 7:38 pm 
Üye
Kullanıcı avatarı

Arkadaslar herkese selam oncelikle. Bi sorum olucakti yakinda calismaya baslicam nasipse ve dun arkadasimla telefonda konusurken dedi ki ilk kez calismaya basladiginda toplam gelirin £5000 ulasana kadar income tax odemiyorsun forumda karistirdim bisey bulamadim. Bu konuda bilgisi olanlar paylasirsa sevinirim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: INCOME TAX
İletiTarih: Sal Şub 28, 2012 9:39 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

utkutig48 yazdı:
Arkadaslar herkese selam oncelikle. Bi sorum olucakti yakinda calismaya baslicam nasipse ve dun arkadasimla telefonda konusurken dedi ki ilk kez calismaya basladiginda toplam gelirin £5000 ulasana kadar income tax odemiyorsun forumda karistirdim bisey bulamadim. Bu konuda bilgisi olanlar paylasirsa sevinirim.

benim bildime gore 7 bin pound

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 08, 2012 2:27 pm 
Site Müdavimi

Herkeze Selam,

Bu konuyu İngiltereye gelmeden önce okumuştum, kuzenim ve Türk eşi yıllardır Londrada yaşam mücadelesi veriyolar..Onlarla yapmış olduğum konuşmalarda aklımdan hiç çıkmaz...

Velhasıl benim eşim İngiliz gerçek bir aşkla evlilik yaptığımız için ailemi ,İstanbul gibi bir şehri ve işimi gücümü bırakıp buralara geldim. 2 aydır iş arıyorum sayısız işyerlerine müracaat ettim internet üzerinden,posta yoluyla vs...halihazırda bişey yok ortada .Eşim Hafta içi çalışıyor , Geliri iyi sayılır,ev anne ve babasının klasik 2 katlı ingiliz evi...Harcımız borcumuz yok ama ancak şuan işsizlik çok canımı sıkıyo...valla yerleşim vizelerinde okuyorumda aylık 1100-1400 sterline 2 kişi burda nasıl geçinir aklım almıyo herhalde hiç bir extraları olmıycak ve sosyalleri tabiiki...
Bence İngiltere pahalı..standart giderlerin dışında elinize doğru dürüst bişey kalmıyosa burda yaşamanın hiç bir anlamı yok bence....

Herşey gönlünüzce olsun ancak burası Alice harikalar diyarı değil :mrgreen:

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Mar 10, 2012 1:59 pm 
Site Müdavimi

Bircok arkadasimiz burada forumda yazmistir gelmeden once iyi dusunmeli ve ona gore karar vermeli diye,durumuna elbette bir vatandasin olarak uzuldum ama yilmadan is bakmaya devam et bulasikcilikda olsa yapmaya gayret gostermelisin,calismak guzeldir herkes calisani sever,Turkiye degil burasi meslek ne olursa olsun yapilmali,her zaman derim eger memleketde daha guzel bir isiniz ve geliriniz var ise gelip yerlesmenizi tavsiye etmem

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Mar 10, 2012 2:17 pm 

Ben de bu yazıyı Londra'ya gelmeden önce okumuştum ama tabi ki oradan davulun sesi bir hoş geliyordu. Şimdi Londra'ya geleli tam 1 ay oldu. Ama bana sanki 1 seneymiş gibi geliyor.

Gelmeden önce yaptığım araştırmalarda Londra'da kısa sürede iş bulabileceğimi düşünüyordum. Sonuçta eşim ingiliz vatandaşıydı bende üniversite mezunu, iş tecrübesi olan hatta ulusal ve uluslararası ödüllü projeleri yönetmiş bir proje yöneticisiydim. Londra'daki bazı bağlantılarıma da güvenmiyor değildim. Ama gel gör ki hepsi fos çıktı.

Şimdi harıl harıl neler yapabilirim diye kovalıyorum ve dün akşam vardığım sonuç erken saatlerde temizliğe gitmek ondan sonra da local olarak broşür ve dergi dağıtmak. Evet yıllarca okuduk, gece gündüz çalıştık ödüller aldık ama burda oda temizleyip broşür dağıtacağız heralde.

Buradaki Türk communitysinden de pek birşey beklemesin gelecekler (tabi ki herkes böyle değildir). örneğin turkish-british chamber of commerce industry cv mi barındırmak ve paylaşmak için yıllık 60 pound istedi. Sana 60 pound vereceğime o parayla Londra'da gezebildiğim kadar dönerci/kebapçı gezer bi döner yer cv mi onlara bırakırım daha iyi :x Kişi bazında ise ne yazık ki restorant işinden başka birşey yapan bir Türk girişimci ile tanışamadım. Umarım biri ile tanıştığımda düşüncelerim değişir ama çok da ümitli değilim açıkcası.

Demem o ki gelecek olan arkadaşlar benden daha akıllı olsun yapabiliyorlarsa mutlaka iş bulup gelsinler. Benim hanım master yapacak diye paldır küldür geldik ama aman diyim planlı hareket edin yoksa benim gibi ortada kalırsınız.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Mar 14, 2012 4:46 pm 
Site Müdavimi

burada deneyimlerini paylasan arkadaslar cok haklilar.gelecek arkadaslar gercekten cok iyi dusunun gelmeden.gerci bu seye benziyor(sigara icen bir babanin cocuguna sakin ha sigara icme demesi gibi bir sey) o zaman siz niye geldiniz ingiltereye?
issizligin bu kadar cok oldugunu tahmin etmiyordum.gerci daha 3 hafta olmadi geleli ama gorebiliyorum is bulmamin zorlugunu.turkiyede duzgun bir isiniz varsa sahip cikin yada geri donebileceginizi dusunerek acik kapi birakin derim.benim tavsiyem buyuk beklentileri olan arkadaslara hayal kirikligina ugrayabilirsiniz.herkes icin hayirlisi olsun.kalin saglikla

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 109 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: