Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 1:10 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 7 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: tanım :londra...ne var bu şehirde ?
İletiTarih: Cum Şub 13, 2009 12:43 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

ne var bu şehirde: düzen, kurallar, tersten akan trafik, daracık caddeler, o dar caddelerde hayvan gibi otobüsü hiç bir yere çarpmadan sürebilen göçmen otobüs şoförleri. cuma'dan başlayıp, cumartesi sabahlarına kadar içen, barlarda dağıtan ingilizler. sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ellerinde biralarıyla amele pazarında iş bekleyen polonyalılar.

fish (chicken) and chips'lerini otobüste büyük bir iştahla yiyen yemekleri bittiğinde parmaklarını bi güzel yalayıp kutuyu da olduğu yere bırakan zenciler . otobüste sesi dışarı vererek kulak tırmalayan bir şekilde gubidik gubidik müzikler dinleyen polonyalı ve karaipliler. telefonda bağıra bağıra konuşan şapşal ingiliz kızlar.

şehrin kenar mahallelerinde birbirinden dandik fish and chips dükkanlarına sahip somalililer, etyopyalılar. hackney, dalston, haringey gibi semtlerde kimi güzel kimi de xxxx kebap shop'lar. görüldüğü kadarıyla yüzde 80'ini türklerin işlettiği off-licence'lar.

sokaklarda (özellikle büyük metro girişlerinde ve belli başlı yerlerde) bedava dağıtılan london lite, the london paper,ve metro gazeteleri.

çift katlı kırmızı otobüsleri, minicab, comfortcab ve rickshaw'ları. eski ama şehrin neredeyse her tarafına uzanan bir kaç katlı metrosu.

zengin semtlerinde yalnız süt beyazı ve sarı saçlı insanları şehrin dışına gidildikçe zenci, japon, arap, koreli, bulgar, polonyalı, türk, paki, sudanlı şeklinde uzayıp giden göçmen skalasıyla, bir acaip şehir bu londra.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: tanım :londra...ne var bu şehirde ?
İletiTarih: Cum Şub 13, 2009 12:50 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

melez şehirmiş londra, melezler şehri olmasının dışında. ne coğrafi olarak ingiltere'ye ve birleşik krallığa, ne de demografik olarak o toprakların vatandaşlarına aitmiş, artık ait olamayanmış. londra'yı londra yapan da o herkesten, her yerden, herşeyden ufak tefek aldığı veyahut çaldığıyla bezenmişliğin verdiği o şahsına münhasırlığıymış.

önyargılı şehirmiş londra, önyargılıları içinde barındırmasının dışında. topraklarına adım atanı bir güzel test eder yaşattıklarıyla, canına okur insanın, ağlatır, sızlatır; beğenmezmiş kimseyi. bir bildiği varmış, her daim; hakkında bilmeden atıp tutanlara dersini vermeyi çok iyi bilirmiş, verirmiş. gözünün yaşına bakmazmış kimsenin, eğer tutunacak bir dal bulamazsa insan yok olmaya mahkummuş veyahut geldiği gibi geri dönmeye.

özlem dolu şehirmiş londra, özlem dolu insanları içinde barındırmasının dışında. geçmişe özlem duyuyormuş gibi hissettirirmiş insana ama o bilmediği ama kavuşmak için heyecan duyduğu geleceğinin özlemi içindeymiş.

yaratıcı şehirmiş londra, yaratıcı bir dizi beyne kucak açması dışında. kendi kendini dönüştürmeyi, her değişime ayak uydurmayı çoktan öğrenmiş.

yorgun şehirmiş londra, yorgun insanlara ev sahipliği yapması dışında. her gün milyonlarca insanın hüznünü, sevincini, aşkını, nefretini, kahrını çekmek yorarmış onu.

velhasıl londra herkesin kendinden bir parça bulduğu(bulabildiği), kendiyle bir parça özdeşleştirdiği(özdeşleştirebildiği) bir şehirmiş, ne eksik ne fazla...

kimine cenneti, kimine cehennemi yaşatırmış. benim içinse arafmış, bazen cennetten cehenneme, bazen de cehennemden cennete yol aldığım..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Şub 13, 2009 10:24 am 
Üye
Kullanıcı avatarı

valla ilk yazın ile ikinci yazın arasında ben tezatlık gördüm. sende sonradan farkettin mi bilmiyorum şef. ama ortada bir zıt ilişki var.

M.K.A

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Şub 13, 2009 7:49 pm 
Üye

sapsal ingiliz kizlari diyemezsin askim var benim :lol: :mrgreen:

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Şub 13, 2009 10:38 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

niyeyse bana hep Londrada en çok hüzün var gibi gelmiştir.Halbuki hareketli ve gece hayatı da baya baya olan bir şehirdir.Ama bana gene de hüzünlü gelir.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Şub 13, 2009 11:40 pm 
Üye
Kullanıcı avatarı

OnuRDaTa yazdı:
sapsal ingiliz kizlari diyemezsin askim var benim :lol: :mrgreen:

puhahah :D

valla zor bir durum bir yandan yukarıda yazılanları okuyorum diğer yandan onur arkadaşımızın kız arkadaşı ingiliz :mrgreen:

biz genelleme yapmadık zaten onur sen öyle algılama :D ( Ancak bukadar toplayabildim yazıyı yazan arkadaş adına :))

M.K.A

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Şub 15, 2009 6:39 pm 
Üye

that's ok mate. ;)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 7 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız