daybreak yazdı:
Ben esimle Mayis 2010 da tanistim. Ingiltere'ye 1 yillik dil egitimi icin gitmistim. Tanistiktan kisa bir sure sonra beraber yasamaya basladik. Bununla ilgili bank statement ve orada bir doktora gitme belgem var. Mart 2011'de ulkeme dondum. Aralik 2011'de de evlendik. Yazin 1 bucuk ay burda kaldi. Bu surede cesitli sehirlere seyahat ettik ve tatil yaptik. Ama her yerdeki seyahet veya otel belgelerini saklamadik. Cunku vizede bu kadar onemli oldugunu bilmiyorduk. Ama bi miktari var. Bunun disinda 3 kez daha Turkiye'ye geldi . Hazirladigimiz belgeleri paylasmak istiyorum. Eksik gordugunuz olursa lutfen yazar misiniz? Cunku esim 1 hafta sonra gelecek.
Benim belgelerim :
1. Pasaportlar (3 adet-fotokopileriyle), 2 schengen, 1 ingiltere vizem var. 2 ingiltere vize reddim var. Bunlarin fotokopieri
2.Evlilik cuzdani (fotokopi)
3.Nufus kagidi (fotokopi)
4.Aile nufus kayit ornegi (ing ceviri +fotokopi) (kendim cevirmeyi dusunuyorum)
5.Ikametgah (ing ceviri +fotokopi) (kendim cevirmeyi dusunuyorum)
6.Adli sicil kaydi (ing ceviri +fotokopi) (kendim cevirmeyi dusunuyorum)
7.cv (ingilizce)
8.Universite diplomam (kimya muhendisligi) (ing ceviri +fotokopi) (kendim cevirmeyi dusunuyorum)
9.Transkript (fotokopi)
10. Oradaki okuldan aldigim dil sertifikam (fotokopi)
11.KET sertifikam (fotokopi)
12.Bank stament (ingilterede esimle beraberken - onunla yasadigimi belgelemek icinn)
13. doktora gittigimde aldigimiz bir belge (yine onunla yasadigimi belgelemek icin)
14.SSK kaydi (3 aydir calisiyorum. ama Subat'ta isten ayrilmayi dusunuyorum)
15. 3 aylik banka dokumum (Cunku oncesinde calismiyordum ve gelirim yoktu. Suanda hic birikimimde yok)
16.Maas bordrolarim
17. Ingilterede calistigim suredeki National Insuarance kartim
18. Bir niyet mektubu
Esimin getirecegi belgeler
1.Birth certificate (fotokopi)
2. Pasaport fotokopisi ve Turkiye girislerini gosteren fotokopiler
3.Evinin tapusunun fotokopisi (Orijinali vermesek diyoruz. Cunku ya gerekirse vs... Bu konuda bilgi verebilir misiniz?)
4.Arabasinin belgeleri ve fotokopileri
5.Ehliyet fotokopisi
6. toplam 3 aylik olmak uzere calistigi 2 firmadan payslipleri (firmalardan yazi, sadece bir firmadan sozlesmesi, calisma suresini gosteren belge -4 aydir bu firma ile calisiyor-)
7. 3 aylik bank statements (2 firmaninda odemeleri hesabina firma adi ile yatiyor) (yaklasik 3500 pound hesabinda para var)
8.Kredi kart ekstresi
9. P.I.R belgesi
10. Evinde 1 adet kiracisi var onunla yaptigi sozlesme
11.Emlakci ofisinden evle ilgili belge (satin aldigi doneme ait )
12.Yoneticilerinden birinden referans yazisi
13.Council tax bill
14. Telefon faturalari
15. elektrik, su , dogalgaz fatularini kagitsiz oduyormus. Gecen hafta kagit olaral istedi. Bu hafta elinde olur sanirim
16.2009 ve 2010 yillarinin mortgage kagitlari var ama 2011 yilinin mortgage belgelerini yazdirmaya baslamamislar. Dun telefonla bu bilgiyi aldi. Ama ucret odeyerek 1 hafta icinde gelmesini istedi. Eger gelmezse bunu niyet mektubunda belirtecegiz.
17. 9000 pound civarinda premium bonds (tahvil bonusu) belgeleri
18. Annesinden ve bir kac arkadasinda bizim hakkimizda mektup
19.Bir arkadasindan eger olabilirse benim icin job offer
20.Iliskimizi anlatan niyet mektubu
Iliskimizle ilgili belgeler:
1.Ben yurt disi mesaj atma kampayasina uyeyim. Ona attigim mesajlarin adope reader formatinda belgeleri (sadece onun numarasina kac adet ve ne zamn mesaj attigim gorunuyor)
2.Hazirandan bu yana olan Skype yazismalarimiz (Tarihin gorundugu sayfalari print screen yaparak duzenleyip, renkli cikti aldim. yaklasik 120 konusma)
3.Skype goruntulu konusmalarimizda print screen yapip renkli cikti (tarih ve sure gorunuyor)
(10-15 sayfa)
4.Facebook uzerinde bazi maillesmelerimiz (print screen)
5.Facebook resimlerimiz (tarih, yorum, mekan ayrintilari var) (print screen ile)
6.Dugun yorumlarimiz arkadaslardan
7.Maillerimiz (40 sayfa falan)
8.Turkiyeye geldigindeki ucak biletleri
9. Ben Ingilteredeyken Barceleno ve Paris'e gittigimizdeki ucak biletleri ve Paris otel rezervasyonu
10. Turkiye'de beraber yaptigimiz yolculuklardan bir kac bilet, bi kac otel rezervasyonu
11.Bana oradayken aldigi kartlar
12.Benim hediye gonderme konsimentom
13. Dugun hazirligindan bi kac belge, dugun davetiyesi
14. Butun seyahatlerimiz ve dugunden 160 kadar fotograf
Belgelerim bu sekilde arkadaslar. Geriye formu doldurup, odeme yapmak kaliyor sanirim. Yorumlarinizi bekliyorum. saygilar
Merhaba arkadaslar... Esim Sali gunu gelecek ve bizde evraklarimizi 1 haftaya verecegiz isallah. Evraklarimda dikkatinizi ceken eksiklik var mi? Ya da beni uyurmak istediginiz bir nokta... Lutfen varsa soyler misiniz? Herkese bol sans. Henuz Subattan basvuran yok buarada sanrim en azindan forumu takip edenlerden...