Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 11:20 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 187 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: SUBAT 2012 YERLEŞİM BAŞVURUSU,VIZE ALANLAR,ALAMAYANLAR
İletiTarih: Sal Oca 31, 2012 12:11 pm 
Site Müdavimi

Subat ayi gelmis bulunmakda. Bu ayda basvuru yapacak arkadaslarla bilgi alis verisimiz bu sayfadan baslayabilir. Umarim vizelerimizi aliriz.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: SUBAT 2012 YERLEŞİM BAŞVURUSU,VIZE ALANLAR,ALAMAYANLAR
İletiTarih: Sal Oca 31, 2012 1:15 pm 
Site Müdavimi

Ben esimle Mayis 2010 da tanistim. Ingiltere'ye 1 yillik dil egitimi icin gitmistim. Tanistiktan kisa bir sure sonra beraber yasamaya basladik. Bununla ilgili bank statement ve orada bir doktora gitme belgem var. Mart 2011'de ulkeme dondum. Aralik 2011'de de evlendik. Yazin 1 bucuk ay burda kaldi. Bu surede cesitli sehirlere seyahat ettik ve tatil yaptik. Ama her yerdeki seyahet veya otel belgelerini saklamadik. Cunku vizede bu kadar onemli oldugunu bilmiyorduk. Ama bi miktari var. Bunun disinda 3 kez daha Turkiye'ye geldi . Hazirladigimiz belgeleri paylasmak istiyorum. Eksik gordugunuz olursa lutfen yazar misiniz? Cunku esim 1 hafta sonra gelecek.

Benim belgelerim :
1. Pasaportlar (3 adet-fotokopileriyle), 2 schengen, 1 ingiltere vizem var. 2 ingiltere vize reddim var. Bunlarin fotokopieri
2.Evlilik cuzdani (fotokopi)
3.Nufus kagidi (fotokopi)
4.Aile nufus kayit ornegi (ing ceviri +fotokopi) (kendim cevirmeyi dusunuyorum)
5.Ikametgah (ing ceviri +fotokopi) (kendim cevirmeyi dusunuyorum)
6.Adli sicil kaydi (ing ceviri +fotokopi) (kendim cevirmeyi dusunuyorum)
7.cv (ingilizce)
8.Universite diplomam (kimya muhendisligi) (ing ceviri +fotokopi) (kendim cevirmeyi dusunuyorum)
9.Transkript (fotokopi)
10. Oradaki okuldan aldigim dil sertifikam (fotokopi)
11.KET sertifikam (fotokopi)
12.Bank stament (ingilterede esimle beraberken - onunla yasadigimi belgelemek icinn)
13. doktora gittigimde aldigimiz bir belge (yine onunla yasadigimi belgelemek icin)
14.SSK kaydi (3 aydir calisiyorum. ama Subat'ta isten ayrilmayi dusunuyorum)
15. 3 aylik banka dokumum (Cunku oncesinde calismiyordum ve gelirim yoktu. Suanda hic birikimimde yok)
16.Maas bordrolarim
17. Ingilterede calistigim suredeki National Insuarance kartim
18. Bir niyet mektubu

Esimin getirecegi belgeler

1.Birth certificate (fotokopi)
2. Pasaport fotokopisi ve Turkiye girislerini gosteren fotokopiler
3.Evinin tapusunun fotokopisi (Orijinali vermesek diyoruz. Cunku ya gerekirse vs... Bu konuda bilgi verebilir misiniz?)
4.Arabasinin belgeleri ve fotokopileri
5.Ehliyet fotokopisi
6. toplam 3 aylik olmak uzere calistigi 2 firmadan payslipleri (firmalardan yazi, sadece bir firmadan sozlesmesi, calisma suresini gosteren belge -4 aydir bu firma ile calisiyor-)
7. 3 aylik bank statements (2 firmaninda odemeleri hesabina firma adi ile yatiyor) (yaklasik 3500 pound hesabinda para var)
8.Kredi kart ekstresi
9. P.I.R belgesi
10. Evinde 1 adet kiracisi var onunla yaptigi sozlesme
11.Emlakci ofisinden evle ilgili belge (satin aldigi doneme ait )
12.Yoneticilerinden birinden referans yazisi
13.Council tax bill
14. Telefon faturalari
15. elektrik, su , dogalgaz fatularini kagitsiz oduyormus. Gecen hafta kagit olaral istedi. Bu hafta elinde olur sanirim
16.2009 ve 2010 yillarinin mortgage kagitlari var ama 2011 yilinin mortgage belgelerini yazdirmaya baslamamislar. Dun telefonla bu bilgiyi aldi. Ama ucret odeyerek 1 hafta icinde gelmesini istedi. Eger gelmezse bunu niyet mektubunda belirtecegiz.
17. 9000 pound civarinda premium bonds (tahvil bonusu) belgeleri
18. Annesinden ve bir kac arkadasinda bizim hakkimizda mektup
19.Bir arkadasindan eger olabilirse benim icin job offer
20.Iliskimizi anlatan niyet mektubu

Iliskimizle ilgili belgeler:

1.Ben yurt disi mesaj atma kampayasina uyeyim. Ona attigim mesajlarin adope reader formatinda belgeleri (sadece onun numarasina kac adet ve ne zamn mesaj attigim gorunuyor)
2.Hazirandan bu yana olan Skype yazismalarimiz (Tarihin gorundugu sayfalari print screen yaparak duzenleyip, renkli cikti aldim. yaklasik 120 konusma)
3.Skype goruntulu konusmalarimizda print screen yapip renkli cikti (tarih ve sure gorunuyor)
(10-15 sayfa)
4.Facebook uzerinde bazi maillesmelerimiz (print screen)
5.Facebook resimlerimiz (tarih, yorum, mekan ayrintilari var) (print screen ile)
6.Dugun yorumlarimiz arkadaslardan
7.Maillerimiz (40 sayfa falan)
8.Turkiyeye geldigindeki ucak biletleri
9. Ben Ingilteredeyken Barceleno ve Paris'e gittigimizdeki ucak biletleri ve Paris otel rezervasyonu
10. Turkiye'de beraber yaptigimiz yolculuklardan bir kac bilet, bi kac otel rezervasyonu
11.Bana oradayken aldigi kartlar
12.Benim hediye gonderme konsimentom
13. Dugun hazirligindan bi kac belge, dugun davetiyesi
14. Butun seyahatlerimiz ve dugunden 160 kadar fotograf

Belgelerim bu sekilde arkadaslar. Geriye formu doldurup, odeme yapmak kaliyor sanirim. Yorumlarinizi bekliyorum. saygilar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 31, 2012 3:09 pm 
Üye

Merhaba daybreak,

Ben geçen hafta müracaatımı yaptım. Worldbridge artık tapu aslını almıyor, fotokopisi yeterli. Belgelerin yeterli gözüküyor. Umarım herşey yolunda gider. Bol şans.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 31, 2012 5:21 pm 
Site Müdavimi

selma yazdı:
Merhaba daybreak,

Ben geçen hafta müracaatımı yaptım. Worldbridge artık tapu aslını almıyor, fotokopisi yeterli. Belgelerin yeterli gözüküyor. Umarım herşey yolunda gider. Bol şans.

Sevindim tapunun aslini almamalarina. tesekurler iyi dileklerin icin. Sanada bol sans...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Şub 03, 2012 6:59 pm 
Site Müdavimi

daybreak yazdı:
Ben esimle Mayis 2010 da tanistim. Ingiltere'ye 1 yillik dil egitimi icin gitmistim. Tanistiktan kisa bir sure sonra beraber yasamaya basladik. Bununla ilgili bank statement ve orada bir doktora gitme belgem var. Mart 2011'de ulkeme dondum. Aralik 2011'de de evlendik. Yazin 1 bucuk ay burda kaldi. Bu surede cesitli sehirlere seyahat ettik ve tatil yaptik. Ama her yerdeki seyahet veya otel belgelerini saklamadik. Cunku vizede bu kadar onemli oldugunu bilmiyorduk. Ama bi miktari var. Bunun disinda 3 kez daha Turkiye'ye geldi . Hazirladigimiz belgeleri paylasmak istiyorum. Eksik gordugunuz olursa lutfen yazar misiniz? Cunku esim 1 hafta sonra gelecek.

Benim belgelerim :
1. Pasaportlar (3 adet-fotokopileriyle), 2 schengen, 1 ingiltere vizem var. 2 ingiltere vize reddim var. Bunlarin fotokopieri
2.Evlilik cuzdani (fotokopi)
3.Nufus kagidi (fotokopi)
4.Aile nufus kayit ornegi (ing ceviri +fotokopi) (kendim cevirmeyi dusunuyorum)
5.Ikametgah (ing ceviri +fotokopi) (kendim cevirmeyi dusunuyorum)
6.Adli sicil kaydi (ing ceviri +fotokopi) (kendim cevirmeyi dusunuyorum)
7.cv (ingilizce)
8.Universite diplomam (kimya muhendisligi) (ing ceviri +fotokopi) (kendim cevirmeyi dusunuyorum)
9.Transkript (fotokopi)
10. Oradaki okuldan aldigim dil sertifikam (fotokopi)
11.KET sertifikam (fotokopi)
12.Bank stament (ingilterede esimle beraberken - onunla yasadigimi belgelemek icinn)
13. doktora gittigimde aldigimiz bir belge (yine onunla yasadigimi belgelemek icin)
14.SSK kaydi (3 aydir calisiyorum. ama Subat'ta isten ayrilmayi dusunuyorum)
15. 3 aylik banka dokumum (Cunku oncesinde calismiyordum ve gelirim yoktu. Suanda hic birikimimde yok)
16.Maas bordrolarim
17. Ingilterede calistigim suredeki National Insuarance kartim
18. Bir niyet mektubu

Esimin getirecegi belgeler

2. Pasaport fotokopisi ve Turkiye girislerini gosteren fotokopiler
3.Evinin tapusunun fotokopisi (Orijinali vermesek diyoruz. Cunku ya gerekirse vs... Bu konuda bilgi verebilir misiniz?)
4.Arabasinin belgeleri ve fotokopileri
5.Ehliyet fotokopisi
6. toplam 3 aylik olmak uzere calistigi 2 firmadan payslipleri (firmalardan yazi, sadece bir firmadan sozlesmesi, calisma suresini gosteren belge -4 aydir bu firma ile calisiyor-)
7. 3 aylik bank statements (2 firmaninda odemeleri hesabina firma adi ile yatiyor) (yaklasik 3500 pound hesabinda para var)
8.Kredi kart ekstresi
9. P.I.R belgesi
10. Evinde 1 adet kiracisi var onunla yaptigi sozlesme
11.Emlakci ofisinden evle ilgili belge (satin aldigi doneme ait )
12.Yoneticilerinden birinden referans yazisi
13.Council tax bill
14. Telefon faturalari
15. elektrik, su , dogalgaz fatularini kagitsiz oduyormus. Gecen hafta kagit olaral istedi. Bu hafta elinde olur sanirim
16.2009 ve 2010 yillarinin mortgage kagitlari var ama 2011 yilinin mortgage belgelerini yazdirmaya baslamamislar. Dun telefonla bu bilgiyi aldi. Ama ucret odeyerek 1 hafta icinde gelmesini istedi. Eger gelmezse bunu niyet mektubunda belirtecegiz.
17. 9000 pound civarinda premium bonds (tahvil bonusu) belgeleri
18. Annesinden ve bir kac arkadasinda bizim hakkimizda mektup
19.Bir arkadasindan eger olabilirse benim icin job offer
20.Iliskimizi anlatan niyet mektubu

1.Ben yurt disi mesaj atma kampayasina uyeyim. Ona attigim mesajlarin adope reader formatinda belgeleri (sadece onun numarasina kac adet ve ne zamn mesaj attigim gorunuyor)
2.Hazirandan bu yana olan Skype yazismalarimiz (Tarihin gorundugu sayfalari print screen yaparak duzenleyip, renkli cikti aldim. yaklasik 120 konusma)
3.Skype goruntulu konusmalarimizda print screen yapip renkli cikti (tarih ve sure gorunuyor)
(10-15 sayfa)
4.Facebook uzerinde bazi maillesmelerimiz (print screen)
5.Facebook resimlerimiz (tarih, yorum, mekan ayrintilari var) (print screen ile)
6.Dugun yorumlarimiz arkadaslardan
7.Maillerimiz (40 sayfa falan)
8.Turkiyeye geldigindeki ucak biletleri
9. Ben Ingilteredeyken Barceleno ve Paris'e gittigimizdeki ucak biletleri ve Paris otel rezervasyonu
10. Turkiye'de beraber yaptigimiz yolculuklardan bir kac bilet, bi kac otel rezervasyonu
11.Bana oradayken aldigi kartlar
12.Benim hediye gonderme konsimentom
13. Dugun hazirligindan bi kac belge, dugun davetiyesi
14. Butun seyahatlerimiz ve dugunden 160 kadar fotograf

Belgelerim bu sekilde arkadaslar. Geriye formu doldurup, odeme yapmak kaliyor sanirim. Yorumlarinizi bekliyorum. saygilar

Merhaba arkadaslar... Esim Sali gunu gelecek ve bizde evraklarimizi 1 haftaya verecegiz isallah. Evraklarimda dikkatinizi ceken eksiklik var mi? Ya da beni uyurmak istediginiz bir nokta... Lutfen varsa soyler misiniz? Herkese bol sans. Henuz Subattan basvuran yok buarada sanrim en azindan forumu takip edenlerden...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Şub 04, 2012 2:32 pm 
Üye

MRB BENDE BU AY SONUNDA BASVURU YAPMAYI PLANLIYORUM İŞTE BASVURU EVRAKLARIM;

benim evraklarım;
üniverste diplomam fotokopi+ ing çevirisi
sabıka kaydım + ceviri +noter onayı
ikametgah hem ailem ile olan hem eşimle birlikte olan
dil sertifikam ( city &guilds )
maas bodrolarım + kredi kartı eksterelerim+ bankadan yazı düzenli maas aldıgıma dair
işe giriş bilgirgem+ ssk dökümlerim
bir kac ay ben aldım telefon dökümlerim
faCerbook profilim+ mesajlar
eşimden gelen paranın dekontları

eşimin evrakları;
payslip+ p60
evnin resimleri
elektirik+ dogalgaz+telefon faturaları
telefon dökümleri 7 aylık
eşimin iş yerinden patronundan bana sponsor olacagına dair yazı ( iş verecegine dair joboffer )
eşimin pasaport sayfalarının + vizelerinin fotokopileri
ev sahibiyle olan ev sözleşmesi
askerlik erteleme belgeleri
bunlardan ibaret belgelerim cok fazla evraga gerek yok diye düşünüyorum eşim ıkı işte calısıyor 30 saat birinde 30 saait birinde 1400 pound geliri var...

ayrıca söz, nişan, düğün e ait 100e yakın fotograf
düğün davetiyem
arkadaslarımızdan bir kaç tane tebrik kartları

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Şub 10, 2012 2:52 pm 
Üye

Şubat ayında başvuracak arkadaşlar en önemli ne bilyormusunuz? İlişkiniz ve evliliğinizin gerçek ve inanılır olması.Öyle Skype,msn messeger,yahoo messenger,facebook,....vb. çıktılarına gerek yok.Ayrıca "Job Offer"da illaki şart değil.Ben evraklarımı yazaayım benden sonraki başvuracak arkadaşlara fikir versin.

Benim belgelerim :
1.Pasaportum ve fotokopisi (1 tane ingiltere ziyaretçi vizem ve 2 defa giriş-çıkışlarım)
2.Evlilik cuzdani (Aslı ve fotokopi)
3.Aile nufus kayit ornegi
4.Universite diplomam
5.Çalıştığım işyerinden ne zaman işe başladığıma dair yazı (İng. çeviri)
6.İngilizce Dil Sertifikam
7.Son üç aylık banka hesap özetim
8.Son üç aylık maaş bordrosu
9.Son 3 aylık cep telefonu kayıtlarım
Eşimin gönderdiği belgeler:
2.Pasaport fotokopisi ve Turkiye girislerini gösteren sayfaların fotokopileri
3.Ev sözleşmesi ve fotokopisi (Belediye evinde kiracı)
4.Arabasının sigorta ve motor kontrol
5.Ehliyet fotokopisi
6.Son 3 aylık payslipleri
7.Son 3 aylık bank statementsleri
8.Son 3 aylık Council tax faturası
9.Son 3 aylık Telefon faturaları
10.Annesinden,çocuklarından ve en iyi arkadaşından iyi niyet mektupları
11.Eşimin yazdığı ve ilişkimizin başlangıcından itibaren anlatan 15 sayfa mektup
12.Son 3 aylık cep telefonu kayıtları
1.Düğün kartları (akrabaları,arkadaşları ve çocukların yazdığı)
2.Birbirimize gönderdiğimiz maillerimiz (25-30 sayfa)
3.Türkiye'ye geldiğindeki otel rezervasyonları ve uçak biletleri
4.Birbirimze gönderdiğimiz tüm mekyup ve kartlar
5.Birbirimize kargo ile gönderdiğimiz hediyelerin makbuzları
6.Tatilde ve düğünde çekilmiş fotoğraflar (Yaklaşık 100 adet)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Şub 10, 2012 7:10 pm 
Site Müdavimi

tebrikler.. umarim guzel bir yasam surersin. Listeni yazdigin icin de tesekurler. Bugun randevumu aldim ve 13 Subatta bende vize basvurumu yapacagim. Gercekten evrak asamasi ve ozellikle uzakta olmak cok zordu. Forumu takip edenlerden simdilik basvuru yapan yok sanirim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Şub 11, 2012 6:44 am 
Üye

SEKO BASARILI Bİ LİSTE BENDE HENÜZ BEKLEMEDEYİM SANIRIM MART SONU OLACAK 3 AYLIK PAYLİPLER MESELA OCAK AYI 4 ADET GELİYOR YA 1 TANE VERSEK SUBAT VE MART 4 ER ADET OLSA SORUN OLUR MU?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Şub 11, 2012 11:07 am 
Üye

olmaz tabii ki.önemli olan devamlı bir geliri olduğunu göstermek

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 187 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: