Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 10:46 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 3 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: REFUSAL of entry clearance!
İletiTarih: Pzr Eyl 25, 2011 8:31 pm 

Arkadaşlar,

Yıldız Teknik Üni.'de inşaat okuyordum.2 senedir okula gitmiyorum hala kaydım durmasına rağmen. Ticaretle uğraşıyorum. İngiltere Newcastle Uni'de lisans eğitimime sıfırdan başla kararı aldım. Ve kabul aldım okuldan. Bu yıl foundation okuyacağım. Vize başvurusunda bulundum ve vize reddi aldım. Biraz detaylı açmam gerekecek vize reddi sebebimi.Okul ücretimi tamamen ödedim. + yurt parasınıda tamamen ödedim. Okul ücretimi erken ödediğim için 500 pounds indirim yaptı okul. Ben ona rağmen okul ücretini tam olarak 13000 pounds ödedim. + 4370 pounds yurt için ödedim. londra dışında olduğu için okul 5400 pounds 28 gün bloke durması lazım fakat konaklamayı ödedğim için 5400-4370= 1030 pound yeterli oluyor. Bende hesabıma fazla fazla 4000 tL yatırdım ve 28 gün beklettim. CAS mektubum geldi ve account statement geldi okuldan. CAS mektubumda :
okul ücreti 13000 pound
ödenmiş 12500 pound
konaklama 4370 pound
ödeniş 4370 pound
yazıyor.
account statementa okul bana 500 pound borçlu gözüküyor ama CAS'ta sanki 500 pound eksik ödemişim gibi gözküyor die CAS update istedim. ve düzelttiler.
vizeye başvururken yeni CAS:
okul ücreti 12500 pound
ödenmiş 12500 pound
konaklama 4370 pound
ödeniş 4370 pound
olarak gözüküyordu. 1030 pound karşığı neredeyse 3000 tl ben 4000 tl bloke ettim 28 gün.

herşey kusursuz.... fakat vize reddi aldım:(

sebebide ilk CAS'ta gözüktüğü gibi 500 pound eksik olarak değerlendirmiş konsolsluk diyorki:

1030 pound + 500 pound unpaid fee = 1530 pound (4299 TL) 299 tl eksik bloke etmişmişim. Bu yüzden red aldım... CAS 30 üzerinden 30. Maintenance 10 üzerinden 0. Halbuki okuldan 500 pound alacağim var. okul keşke indirim yapmasaydı bile dedim vize reddini görünce.

Böyle bişi nasıl olur? CAS numarasını girince ilk CAS bilgileri gözüküyorsa nasıl bana CAS update'i gönderdiler onun çıktsını nasıl alabildiler ekranda update etmeden? Şimdi okul bana yeni CAS numarsı açarak herşeyi sıfırdan girerek yeni CAS mektubu gönderdi. Ve 2. vize başvurumun ücretinide okul ödemeyi kabul etti. 2. kez vizeye başvurdum. Şimdi endişeyle cevp bekliyorum. Acaba sistemsel bi sorun yokta benim ticaretle uğraşmam ve çok yüksek cirolu bir firmaya sahip olmam buna rağmen okumaya gitmek istemem kafalarında bir soru işaretimi oluşturdu. Çünkü firmamın cirosuyla orantılı olarak yüksek ticari kredileri arabaları mülkü falan var. Kafalarında oluşan soru işareti sonucu vize vermek istememeleri gibi bi durum olabilirmi? ilk cas'taki hatayı bahane ediyor olaibilirler mi? yoksa tier 4 vize için bunların hiçbi önemi yokmu gerçekten sistemsel bi hata mıdır ve yeni cas numarasıyla başvurum kabul edilirmi?? yorumlarınız bekliyorum..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: REFUSAL of entry clearance!
İletiTarih: Pts Eyl 26, 2011 5:45 am 

Konu hakkında fikirlerinizi bekliyoruum!!!!!

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: REFUSAL of entry clearance!
İletiTarih: Sal Eyl 27, 2011 10:35 am 

Kimsenin mi bi fikri yokya....

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 3 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz