limited24 yazdı:
arkadaslar,
ben esimin evraklari daha onemli diye onun payslipleri ev tapusu kira gelirlerini gosteren hesaplar ve kredi karti ekstereleri verdim
kendime aitte ozel salik sigortam ielts belgem kredi karti dokumanlari,is teklifim ve tabi evlilik resimleri ,msn kayitlari skype telefon gorusmeleri filan sundum
ama hesap cuzdanlarimi vermemistim ...cunku homeoffice websiteda sadece esinin evraklari isteniyor yaziyordu..gerek duymadim..ama gerek varmis...oysa ki 14$ verip worlbridge a telefonla sordugumdada soylemediler..sizin degil esinizin mali durumu onemli dediler..
yani eb ufak bir acikta hemen red veriyorlar...
simdi hesap cuzdanlarimi araba ruhsatimi vs ekleyerek tekrar basvuru yapacagim
mahkeme uzun surec ve zaten tahammulum kalmadi...1600 lirayida gozden cikardim..neticede bir an once evime gitmek icin artik 16000 bile verecek durumdayim..o kadar bunaldim..
evlilik nedeniyle isimdende ayrilmistim..keske ayrilmasaydim..bu kadar uzayacagini ve red alacagimi hic tahmin etmedim...ogrenci vizem is vizem vardi..kac kere giris cikis yaptim orada yaz okullarina gittim..devlet yardimi yok..mali durum iyi ama iste yinede red...
bu bir piyango gibi...
insallah artik yuzumuz guler...
vize sonucunu burda yaz bakalım ne olacak ikinci başvurun..
gerçekten böyle bir nedene dayanaraktan red verilmesi çok anlamsız, ingiliz göçmenlik kanunlarının kesinlikle reforma ihtiyacı var, verilen kararlar çok tutarsız..
Göçmenlik kanunları ve uygulamalar birbiriyle örtüşmüyor çoğu zaman,
bazı redler var , tamam hak verirsiniz home office'ye ama bazı redler'de varki akıl alır gibi değil,
sadece red etmek için red ediyorlar başka bir açıklaması yok..