Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 10:13 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 3 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Okuldan davet mektubu hakkında ve bir kaç sorum daha var?
İletiTarih: Per Kas 24, 2011 9:27 pm 

Öncelikle herkese merhaba. 11 aylık vizeye başvuracağım. Ve dil okuluna kayıt oldum. Okuldan davet mektubu gelmesi için vizeye başvurmadan önce mi okulun tüm ücretini ödemem gerekiyor. Yoksa vizeyi aldıktan sonra mı ücretini ödemeliyim. Bir de okulun davet mektubu direk bana mı yoksa konsolosluğa mı gönderiliyor ve kaç gün içinde davet mektubu gelir? Şimdiden teşekkürler

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Okuldan davet mektubu hakkında ve bir kaç sorum daha var?
İletiTarih: Cum Kas 25, 2011 2:32 pm 

Öncelikle Kayıt ücretinin tamamını ödemen gerekiyor. Ödedikten sonra da fatura ile davet mektubunun tarayıcıda onlar tarattırıp sana mail ile atabilirler ben geçen sen öyle kullandım sorun olmadı ;)

Ayrıca kursa 11 aylık gideceğin için kurs yeri sana sınav yaptı mı ? Tier 4 vizesinde belli bir puan gerekiyor diye biliyorum ve yetkili olan kurslar bu sınavı online olarakta yapıp puan verirler ve sana ona göre davet mektubu yollarlar.

6 ay dan az gidersen böyle bir sorunun olmaz çünkü ziyaretçi öğrenci olarak gidersin. 6 ay dan sonrası Tier 4 vizesidir. Orada istersen vize süreni uzattırabilirsinde...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Okuldan davet mektubu hakkında ve bir kaç sorum daha var?
İletiTarih: Pts Kas 28, 2011 5:07 pm 
Yeni Üye

Tsd yazdı:
Öncelikle herkese merhaba. 11 aylık vizeye başvuracağım. Ve dil okuluna kayıt oldum. Okuldan davet mektubu gelmesi için vizeye başvurmadan önce mi okulun tüm ücretini ödemem gerekiyor. Yoksa vizeyi aldıktan sonra mı ücretini ödemeliyim. Bir de okulun davet mektubu direk bana mı yoksa konsolosluğa mı gönderiliyor ve kaç gün içinde davet mektubu gelir? Şimdiden teşekkürler

Sanirim okula kendin kayit olmussun. Aksi takdirde bir yurtdisi egitim danismanligi firmasi kullanmis olsaydin sadece 100-200 TL gibi bir kayit ucretini okula gonderir, sana davet yazisini alirlardi. Vizen red olursa bu tutar yanardi. Ama kabul edilirse toplam egitim bedelinden dusururlerdi. Dogrudan kendin kayit oldugunda tamamini istemeleri normal tabi; her 100 pound odeyene davet mektubu gonderirlerse isleri var. Aman dikkat kurs tarihi vize basvuru tarihine yakin ise eger gonderecegin kurs bedelinin bir bolumunun veya tamamina yakininin yanma ihtimali var. Mesela diyelim ki 3 Ocak kurs baslangic tarihin olarak gorunuyor. Okul sana davet yazisi gonderdi, Aralik 1. hafta basvuru yaptin. Aralik 3. hafta red geldi. Kursun baslangicina 2-3 hafta gibi bir sure kaldigi icin, her okulda degismekle beraber yatirmis oldugun kurs bedelinin %70-80 ine kadari yanabilir. Bu okullarin sayfalarinda Terms&Conditions bolumunde kucucuk harflerle yazar. Zaten bu risk sebebi ile millet bu tarz sirketleri kullanarak kayit oluyor.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 3 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz