Tsd yazdı:
Öncelikle herkese merhaba. 11 aylık vizeye başvuracağım. Ve dil okuluna kayıt oldum. Okuldan davet mektubu gelmesi için vizeye başvurmadan önce mi okulun tüm ücretini ödemem gerekiyor. Yoksa vizeyi aldıktan sonra mı ücretini ödemeliyim. Bir de okulun davet mektubu direk bana mı yoksa konsolosluğa mı gönderiliyor ve kaç gün içinde davet mektubu gelir? Şimdiden teşekkürler
Sanirim okula kendin kayit olmussun. Aksi takdirde bir yurtdisi egitim danismanligi firmasi kullanmis olsaydin sadece 100-200 TL gibi bir kayit ucretini okula gonderir, sana davet yazisini alirlardi. Vizen red olursa bu tutar yanardi. Ama kabul edilirse toplam egitim bedelinden dusururlerdi. Dogrudan kendin kayit oldugunda tamamini istemeleri normal tabi; her 100 pound odeyene davet mektubu gonderirlerse isleri var. Aman dikkat kurs tarihi vize basvuru tarihine yakin ise eger gonderecegin kurs bedelinin bir bolumunun veya tamamina yakininin yanma ihtimali var. Mesela diyelim ki 3 Ocak kurs baslangic tarihin olarak gorunuyor. Okul sana davet yazisi gonderdi, Aralik 1. hafta basvuru yaptin. Aralik 3. hafta red geldi. Kursun baslangicina 2-3 hafta gibi bir sure kaldigi icin, her okulda degismekle beraber yatirmis oldugun kurs bedelinin %70-80 ine kadari yanabilir. Bu okullarin sayfalarinda Terms&Conditions bolumunde kucucuk harflerle yazar. Zaten bu risk sebebi ile millet bu tarz sirketleri kullanarak kayit oluyor.