exicise_06 yazdı:
evrak tercume konusunda bence hic bosuna para harcama sonucda adamlar gunde ayni evraklardan kac tane inceliyorlar,daha hic evraklarin ingilizce degil diye de red alan olmadi, gecen seneki basvurumda bende tercume yaptirmadim hic bir evragimi ve aldim vizemi...evraklarininin resmi nitelik tasiyan banka acconts,is kontrati esinin ve benzeri evraklarin yeni tarihli olmasina dikkat et yanlizca, bir ayi asmis tarihli evrak sunma bence..birde nufusdan formul b yi alip fahri konsolusluktan uk ye postaliyorsun ve esinin evine ayni belgenin ingilizce hali ve onaylanmisi geliyor onuda eklemeyi unutma...mektup tada sadece uk ye gidip esimle yasamak istiyorum gibi kisa konular gecme derim...iliskinizin basladigi tarihten bu gune kadar olan herseyi yazin mumkun oldugunca net tarihler kullanin,mektubun iceriginde de beraber yasamak icin ne kadar zorluklar,sikintilar cektiginizi birbirinizi gormek icin harcadiginiz paralari falan yazin tarihler kullanarak,mektupta tarih konusuna dikkat diyorum cunku banka dokumanlarini verdigin zaman incelerler o tarihte ne harcamar yaptiginizi,,esinin e mail adresinde turkiyeye gelis gidis ucak biletlerinin kayitlari vardir,onlarida print yapip eklemeyi unutmayin,,,dedigim gibi nisan yasasina yakalanmamak icin porfek hazirlik yapmaliyiz,,xxx
bilgilerin için teşekkürler ..yalnız şeyi anlamadım nufustan ne almam gerekiyor?ben 2 ay önce vukuatlı ve apostilli nufus kayıt örneği aldım ve savcılıktan sabıka kaydı yine apostilli ama 2 ay oldu bu evrakları yeniden mi alayım yoksa geçerlimi aldıklarım zira ocak ayında başvuru yapıcam yani 3 yada 4 ay öncesi olacak bu evrakların alınma tarihi