Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 10:04 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 27 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Nişanlı Vizesi
İletiTarih: Pts Oca 26, 2009 8:40 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Bu vize türüyle evlilik amaçlı ziyaret vizesi birbirne çok sık karıştırıkıyor arkadaşlar.Ben evlilik amaçlı ziyaret vizesi alarak evliliğimi londrada yaptım.Bunu yaparken de ikisini iyice araştırdım,hemen öğrendiklerimi paylaşayım sizinle ;şimdi şöyle
evlilik amaçlı ziyaret vizesi;Bu vzeye başvururken siz ziyaretçi vizesi katagorisinde başvuru yapıyorsunuz.Yani nedir;sizin İngilterede 6 aydan fazla kalma,ordan yerleşime başvurma veya İngilterede çalışma gibi bir hakkınız yok.bildiğiniz turistsiniz siz yani.Bir tek orda evlenme hakkınız var.Belediyeye pasaportunuzda bu vize ile gidiyorsunuz ve evlenebiliyorsunuz orda.sonra Türkiyeye geri geliyorsunuz.

gelelim diğer vize türüne;
Nişanlılık vizesi dediğimiz vize türü bu.Bu vizeyi almak yerleşim kadar zor,meşakatli ve uzun sürüyor.Bildiğiniz yerleşim kadar bekliyorsunuz.Aynı evrakları veriyorsunzu yerleşimle belki daha fazlasını hatta.Ne farkı var diğerinden derseniz;bu vizeyle gittiğinizde geri dönmek zorunda değilsiniz,oradan yeleşime başvuruyorsunuz.Ancak bu vize de 6 aylık ve 6 aylık süre bitmeden yerleşime başvurmanız gerekli.Yanlız dikkat bu vize türünde de çalışma hakkınız yok yerleşim vizeniz gelene kadar beklemek durumundasınız.

Umarım açıklayıcı olmuştur.enede bilmek istediğiniz bir şey olursa hazırlanan evraklarla ilgili bana sorabilirsiniz.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Nişanlı Vizesi
İletiTarih: Pts Şub 16, 2009 2:49 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

nişanlı vizesine başvururken sizden istenilen evraklar ise şunlar;

dolduracağanız bir vaf 4 formu
yerleşim vizesi için sizden sitenilen belgelerin hepsi (isteyen için ayrıntılı açıklanabilir)
İngilterede 6 ay içerisinde evlenmeyi planladığınıza dair belge (ki ihtiyacı olan için bunun ne olduğunu açıklayacağım,soran olduğu takdirde)

Bunları tamamlayıp başvuru yaptığınız takdirde eğer vizeyi alırsanız size 6 aylık çok girişli çıkışlı,size orada çalışma hakkı tanımayan ama evlendiğinizde İngiltereden yerleşime başvuru hakkı taşıyan bir vize verilecektir.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Nis 15, 2009 10:45 am 

ya arkadaslar nisanli vizesine basvuran sagdece benmiyim?dun basvurumu yaptim 12 hafta bekleme suresi var dediler daha kisa surede alan varsa benimle paslassin lutfen 12 hafta cok uzun beee

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Nis 15, 2009 2:59 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Başvurduğunuz vize türü olan nişanlı vizesinin yerleşimden bir farkı olmadığı için yerleşim vizesi kadar sürecektir.Yani burada yerleşim vizesine başvurup 3 günde de alan var 21 günde de 3 ayda da.sonuçta 12 haftaya kadar bekleyebilir yada daha erken alabilirsiniz bu tamamen sizin evraklarınızla ilgili bir durum.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Nis 15, 2009 5:38 pm 

tesekkur ederım hayırlısı olsun.beklemekten baska birsey kalmadı artık eger vızemı alırsam burdan herkese yardımcı olmak ıstıyorum.herkese bol şans

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 19, 2009 2:40 pm 

simiyra yazdı:
Bu vize türüyle evlilik amaçlı ziyaret vizesi birbirne çok sık karıştırıkıyor arkadaşlar.Ben evlilik amaçlı ziyaret vizesi alarak evliliğimi londrada yaptım.Bunu yaparken de ikisini iyice araştırdım,hemen öğrendiklerimi paylaşayım sizinle ;şimdi şöyle
evlilik amaçlı ziyaret vizesi;Bu vzeye başvururken siz ziyaretçi vizesi katagorisinde başvuru yapıyorsunuz.Yani nedir;sizin İngilterede 6 aydan fazla kalma,ordan yerleşime başvurma veya İngilterede çalışma gibi bir hakkınız yok.bildiğiniz turistsiniz siz yani.Bir tek orda evlenme hakkınız var.Belediyeye pasaportunuzda bu vize ile gidiyorsunuz ve evlenebiliyorsunuz orda.sonra Türkiyeye geri geliyorsunuz.

Nişanlılık vizesi dediğimiz vize türü bu.Bu vizeyi almak yerleşim kadar zor,meşakatli ve uzun sürüyor.Bildiğiniz yerleşim kadar bekliyorsunuz.Aynı evrakları veriyorsunzu yerleşimle belki daha fazlasını hatta.Ne farkı var diğerinden derseniz;bu vizeyle gittiğinizde geri dönmek zorunda değilsiniz,oradan yeleşime başvuruyorsunuz.Ancak bu vize de 6 aylık ve 6 aylık süre bitmeden yerleşime başvurmanız gerekli.Yanlız dikkat bu vize türünde de çalışma hakkınız yok yerleşim vizeniz gelene kadar beklemek durumundasınız.

Umarım açıklayıcı olmuştur.enede bilmek istediğiniz bir şey olursa hazırlanan evraklarla ilgili bana sorabilirsiniz.

Merhaba ;

önce teşekkürler.sitenizi yeni keşfettim.
benim sorunumda aynı.Nişanlıyım ve nişanlım ingiliz vatandaşı 25 yıldır orda yaşıyor.orda evlenmek ve oraya yerleşmek istiyorum.mali durumu iyi evi kendine ait arabası var.
şimdi görüştüğüm bir kaç yer oldu ve bana evlenmek için önce evlilik vizesi almam gerektiğini sonra dönüp yerleşim vizesi için başvuruda bulunacağımı söylediler.kaç yerle konuştuysam böyle dedi.ama ben genede hata yapmak istemiyorum.bana bi acente evlilik vizesi ve yerleşim vizesi ile ilgili 2 ay evrak bildirme listesi yolladı.ben kime inanacağımı şaşırdım artık.birde dedilerki ordan evlenmek için tarih alsın ve o tarihi bildiri kağıtla nişanlın davetiye yollasın.şimdi öyle bekliyoruz.kimse yardımcı olmuyor.bilginiz varsa bu konuda bilgilendiriseniz sevinirim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Haz 20, 2009 5:29 am 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

nesrin yazdı:
simiyra yazdı:

Nişanlılık vizesi dediğimiz vize türü bu.Bu vizeyi almak yerleşim kadar zor,meşakatli ve uzun sürüyor.Bildiğiniz yerleşim kadar bekliyorsunuz.Aynı evrakları veriyorsunzu yerleşimle belki daha fazlasını hatta.Ne farkı var diğerinden derseniz;bu vizeyle gittiğinizde geri dönmek zorunda
değilsiniz,oradan yeleşime başvuruyorsunuz.Ancak bu vize de 6 aylık ve 6 aylık süre bitmeden yerleşime başvurmanız gerekli.Yanlız dikkat bu vize türünde de çalışma hakkınız yok yerleşim vizeniz gelene kadar beklemek durumundasınız.

Merhaba ;

benim sorunumda aynı.Nişanlıyım ve nişanlım ingiliz vatandaşı 25 yıldır orda yaşıyor.orda evlenmek ve oraya yerleşmek istiyorum.mali durumu iyi evi kendine ait arabası var.
şimdi görüştüğüm bir kaç yer oldu ve bana evlenmek için önce evlilik vizesi almam gerektiğini sonra dönüp yerleşim vizesi için başvuruda bulunacağımı söylediler.kaç yerle konuştuysam böyle dedi.ama ben genede hata yapmak istemiyorum.bana bi acente evlilik vizesi ve yerleşim vizesi ile ilgili 2 ay evrak bildirme listesi yolladı.ben kime inanacağımı şaşırdım artık.birde dedilerki ordan evlenmek için tarih alsın ve o tarihi bildiri kağıtla nişanlın davetiye yollasın.şimdi öyle bekliyoruz.kimse yardımcı olmuyor.bilginiz varsa bu konuda bilgilendiriseniz sevinirim.

Sizin orada evlenebilmeniz için Evlilik amaçlı ziyaret vizesi almanız gerekiyor.Bu vize için nişanlınız gidip belediyeden tarih alacak bu belgeyle birlikte size bir davetiye yazısı yazıp imzalayacak.bu mektupda aldğı tarihte işte şu isimli belediyede evlneceğiz,nişanlımın tüm giderlerin karşılayacağım diye yazıp imzalayacak.bunun dışında gerekli belgeler world bridge nin sayfasında ayrıntılı olarak yazıyor.Buradan bakarak hazırlanabilirsiniz.Orada evllik yaptıktan sonra gelip burada yerleşim vizesine başvuracaksınız.kolay gelsin.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Haz 20, 2009 8:28 am 

simiyra yazdı:
nesrin yazdı:
simiyra yazdı:

Nişanlılık vizesi dediğimiz vize türü bu.Bu vizeyi almak yerleşim kadar zor,meşakatli ve uzun sürüyor.Bildiğiniz yerleşim kadar bekliyorsunuz.Aynı evrakları veriyorsunzu yerleşimle belki daha fazlasını hatta.Ne farkı var diğerinden derseniz;bu vizeyle gittiğinizde geri dönmek zorunda
değilsiniz,oradan yeleşime başvuruyorsunuz.Ancak bu vize de 6 aylık ve 6 aylık süre bitmeden yerleşime başvurmanız gerekli.Yanlız dikkat bu vize türünde de çalışma hakkınız yok yerleşim vizeniz gelene kadar beklemek durumundasınız.

Merhaba ;

Sizin orada evlenebilmeniz için Evlilik amaçlı ziyaret vizesi almanız gerekiyor.Bu vize için nişanlınız gidip belediyeden tarih alacak bu belgeyle birlikte size bir davetiye yazısı yazıp imzalayacak.bu mektupda aldğı tarihte işte şu isimli belediyede evlneceğiz,nişanlımın tüm giderlerin karşılayacağım diye yazıp imzalayacak.bunun dışında gerekli belgeler world bridge nin sayfasında ayrıntılı olarak yazıyor.Buradan bakarak hazırlanabilirsiniz.Orada evllik yaptıktan sonra gelip burada yerleşim vizesine başvuracaksınız.kolay gelsin.

çok teşekkür ederim iyki varsınız.herkes bir şey söylüyor hangisine inanacağımızı şaşırdık.bizde şimdi bu şekilde başvuru için mektup hazırlıyoruz.evraklara yinede bakacağım burdan ingilterede bir avukat aracılığı ile gelicek evraklarım umarım bu da kolaylık olur bizim açımızdan.yeşil pasaport hakkım var bu faydalı olurmu benim için evlilik vizesi ne kadar süre sonra çıkar?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Haz 20, 2009 1:10 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Evlilik vizesi diye adlandırılan şey aslında evlilik amaçlı ziyaret viesidir yani aslında bir tür ziyaret vizesi,size orada 6 aydan fazla kalma hakkı vermez bundan dolayı da çıkma süresi normal ziyaret vizeleri kadardır.Yani zannedersem birkaç günle birkaç hafta arası değişiyor ama emin olmak için resmi sitey bakın siz.yeşil pasaport için bir ayrıcalık tanıyacaklarına dair bir ibareye ben hiçbiryerde rastlamadım ama şahsi görüşüm bir artı olabileceği yönünde.Ben kendi başıma başvurmuştum.ama bir avukat işinizin yükünü hafifletir sanırım.Kolay gelsin.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Haz 20, 2009 7:31 pm 

simiyra yazdı:
Evlilik vizesi diye adlandırılan şey aslında evlilik amaçlı ziyaret viesidir yani aslında bir tür ziyaret vizesi,size orada 6 aydan fazla kalma hakkı vermez bundan dolayı da çıkma süresi normal ziyaret vizeleri kadardır.Yani zannedersem birkaç günle birkaç hafta arası değişiyor ama emin olmak için resmi sitey bakın siz.yeşil pasaport için bir ayrıcalık tanıyacaklarına dair bir ibareye ben hiçbiryerde rastlamadım ama şahsi görüşüm bir artı olabileceği yönünde.Ben kendi başıma başvurmuştum.ama bir avukat işinizin yükünü hafifletir sanırım.Kolay gelsin.

Tekrar teşekkürler ama ufak bişey daha:)

evlendikten sonra gelip yerleşim vizesi için ayrıca müracatta bulunucam değilmi? bu bizim için çok önemli.ve ben evlillik vizesi için hangi evraklar gerekli orayı bulamadım.karşılaştırma yapmma gerekiyor.ilk önce evlilik vizesi daha sonra yerleşim vizesi.böyle olucak değil mi?

şimdiden tekrar teşekkürler.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 27 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: mata ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz