simiyra yazdı:
Bu vize türüyle evlilik amaçlı ziyaret vizesi birbirne çok sık karıştırıkıyor arkadaşlar.Ben evlilik amaçlı ziyaret vizesi alarak evliliğimi londrada yaptım.Bunu yaparken de ikisini iyice araştırdım,hemen öğrendiklerimi paylaşayım sizinle ;şimdi şöyle
evlilik amaçlı ziyaret vizesi;Bu vzeye başvururken siz ziyaretçi vizesi katagorisinde başvuru yapıyorsunuz.Yani nedir;sizin İngilterede 6 aydan fazla kalma,ordan yerleşime başvurma veya İngilterede çalışma gibi bir hakkınız yok.bildiğiniz turistsiniz siz yani.Bir tek orda evlenme hakkınız var.Belediyeye pasaportunuzda bu vize ile gidiyorsunuz ve evlenebiliyorsunuz orda.sonra Türkiyeye geri geliyorsunuz.
gelelim diğer vize türüne;
Nişanlılık vizesi dediğimiz vize türü bu.Bu vizeyi almak yerleşim kadar zor,meşakatli ve uzun sürüyor.Bildiğiniz yerleşim kadar bekliyorsunuz.Aynı evrakları veriyorsunzu yerleşimle belki daha fazlasını hatta.Ne farkı var diğerinden derseniz;bu vizeyle gittiğinizde geri dönmek zorunda değilsiniz,oradan yeleşime başvuruyorsunuz.Ancak bu vize de 6 aylık ve 6 aylık süre bitmeden yerleşime başvurmanız gerekli.Yanlız dikkat bu vize türünde de çalışma hakkınız yok yerleşim vizeniz gelene kadar beklemek durumundasınız.
Umarım açıklayıcı olmuştur.enede bilmek istediğiniz bir şey olursa hazırlanan evraklarla ilgili bana sorabilirsiniz.
Merhaba ;
önce teşekkürler.sitenizi yeni keşfettim.
benim sorunumda aynı.Nişanlıyım ve nişanlım ingiliz vatandaşı 25 yıldır orda yaşıyor.orda evlenmek ve oraya yerleşmek istiyorum.mali durumu iyi evi kendine ait arabası var.
şimdi görüştüğüm bir kaç yer oldu ve bana evlenmek için önce evlilik vizesi almam gerektiğini sonra dönüp yerleşim vizesi için başvuruda bulunacağımı söylediler.kaç yerle konuştuysam böyle dedi.ama ben genede hata yapmak istemiyorum.bana bi acente evlilik vizesi ve yerleşim vizesi ile ilgili 2 ay evrak bildirme listesi yolladı.ben kime inanacağımı şaşırdım artık.birde dedilerki ordan evlenmek için tarih alsın ve o tarihi bildiri kağıtla nişanlın davetiye yollasın.şimdi öyle bekliyoruz.kimse yardımcı olmuyor.bilginiz varsa bu konuda bilgilendiriseniz sevinirim.