Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 10:04 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 27 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: Nişanlı Vizesi
İletiTarih: Cmt Haz 20, 2009 7:33 pm 

litera yazdı:
ya arkadaslar nisanli vizesine basvuran sagdece benmiyim?dun basvurumu yaptim 12 hafta bekleme suresi var dediler daha kisa surede alan varsa benimle paslassin lutfen 12 hafta cok uzun beee

selam litera:

sonucu merak ettim gelişmeler hakkında bilgi veririmisin.seninle aynı durumdayız.:)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Haz 21, 2009 8:36 am 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar bakın şimdi ben bunu bu sitede çok kereler yazdım tekrar yazayım.

Nişanlı vizesi ve evlilik amaçlı ziyaret vizesi farklı şeyler.

Evlilik amaçlı ziyaret vizesi bir nevi turist vizesidir.Size neredeyse turistlerle aynı hakları verir.Başvurunun sonuçlanma süresi bu yüzen kısadır.Bunu https://www.visainfoservices.com/Pages/Welcome.aspx sitesinden veya http://www.ukvisas.gov.uk/en/howtoapply ... rs#9248746 sitesinden okuyp öğrenebilirsiniz.

Nişanlı vizesi ise bambaşka bir vize türüdür.Yerleşim vizeisyle aynıdır.Size ingilterede kalma yerleşim vizesine oradan başvurma hakkı verir.Dolayısıyla çıkması uzun sürer. evrakları diğerinden farklıdır ve aynı yerleşim vizesindeki evrakları getirmenizi isterler.Sonuçta 12 haftaya kadar sürme ihtimali vardır.

Yerleşim vizesi için gerekli evrakları bu siteden de worldbridgenin sayfasından da ufacık bir araştırmayla ve okumayla bulabilirsiniz arkadaşlar.Hiç zor değildir.Hepimiz bu yollardan geçtik.

kolaylık diliyorum herkese.

En son simiyra tarafından, Pzr Haz 21, 2009 8:47 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Haz 21, 2009 8:45 am 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

evlilik-amacli-ziyaret-vizesi-t56.html

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Oca 20, 2011 5:01 pm 

Merhaba arkadaşlar planımızda bir değişiklik oldu ve nişanlımla ingiltere de evlenmeye karar verdik... bilgisi olan arkadaşlara ihtiyacım var şimdi sorun şu ki nişanlımın maddi durumunun aksine benim maddi durumum iyi değil üzerime kayıtlı bir şey yok aileme ait olan evde yasıyorum düzenli bir işim ve param da yok... nişanlımın kendine ait evi, işi iki adet araba ve bankada 10.000 £ üzerinde parası var bu vize türü için ne yapmamız gerekiyor evlilik vizesinden daha zor sanırım... teşekkürler... ayrıca "İngilterede 6 ay içerisinde evlenmeyi planladığınıza dair belge" nedir nasıl alınır Simiyra ?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Oca 21, 2011 6:19 pm 
Üye

Merhaba fiance visa yani nişanlılık vizesi için hangi evraklar lazım iki taraftandaistenilen bunları yazarmısınız lütfen teşekkürler.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Oca 21, 2011 11:24 pm 

comandante yazdı:
Merhaba arkadaşlar planımızda bir değişiklik oldu ve nişanlımla ingiltere de evlenmeye karar verdik... bilgisi olan arkadaşlara ihtiyacım var şimdi sorun şu ki nişanlımın maddi durumunun aksine benim maddi durumum iyi değil üzerime kayıtlı bir şey yok aileme ait olan evde yasıyorum düzenli bir işim ve param da yok... nişanlımın kendine ait evi, işi iki adet araba ve bankada 10.000 £ üzerinde parası var bu vize türü için ne yapmamız gerekiyor evlilik vizesinden daha zor sanırım... teşekkürler... ayrıca "İngilterede 6 ay içerisinde evlenmeyi planladığınıza dair belge" nedir nasıl alınır Simiyra ?

Oncelikle merhabalar herkese... Benim esim uk. vatandasi yani burali... Size basvuru surecimi ve kullandigimiz evraklari yazmak istiyorum umarim yardimci olabilirim... abaen basvurmadan once cook zorluk cektim.. Cunku her kafadan bir ses cikti...
Soyle anlatayim; size gereken en onemli sey KANIT.. cunku iliskinize inanmalari gerekiyorki bundan sonra isiniz cook kolay olacak.. Benim ve esimin yaptigi seylarden ornek verecek olursam; msn yazismalarimizin hepsinin kopyasini cikardik, esim ayrintili telefon faturasi aldi; bu gorusme sikligini gosteriyor, butun mektuplari sakladik, burda ayrica aldiginiz tarihlerde var, beraber, aile vearkadaslarla cektirdiginiz fotolar... eger nisanliysaniz nisan fotolariniz(bizim yoktu).... Esim burdan evlilik tarihi aldi (belediyeden o tarihte evlenmek zorunda degilsiniz isterseniz degistirebilirsiniz sonradan) bu cok yararli ve inandirici bi kanit olacak sizin icin.. Bir digeri is teklifi mektubu; esimin amcasi bana bu mektubu yazdi gelince onun yaninda calisacagim diye(yine... orda calismak zorunda degilsiniz sadece sizin icin iyi bir evrak)...
Esimin kendiyle alakali hazirladigi evraklar:
Elektirik, su,gaz faturalari... Evinin kendisine ait oldugunu gosreren belge ve morgate odemeleri( sizinki kira ise kira odemeleri)... Banka hesaplarini gosteren belge.. ve banka harektleri gosteren belge... bunun mutlaka asli olmasi gerekiyor fotokopi kesinlikle kabul etmiyorlar.. Esimin belgesi.. AAA bunu atlamayayim esimin son 6 ay calisma bodrosu (pay slip)... Belediiye vargisi makbuzu...
En onemli belgeler bunlar... Arkadaslar inanmayacaksiniz ama benim tam 8 kilo evrakti tabi fotokopilerle beraber cunku butun evraklarin fotokopilerini istiyorlar..( esim belgelerle beraber butun fotokopileride gondermisti.. acayip duzenlidir kendisi:))
Tabi bu evraklarin yaninda ikimizin pasaportu, nufus cuzdanim, fotograf vs... vs.. zaten bunlari biliyorsunuz..
Ben butun bu evraklari, kargoyla Istanbul Setur a gonderdim... 2 hafta sonra beni aradilar ve bana 1 ay sonrasina gun verdiler.. tabi sizin icin uygun degilse baska en yakin tarihi veriyorlar.. Bir ay sonra istanbula gittim beni acentadan bir calisan karsiladi kapinin onunde ve inanin 3 sira benimdi yani hic beklemedim..... Iste iceride beni bekleyan porosur hepimiz biliyoruz....
Herkes okadar olumsuzduki ama benn TAM 12 GUN SONRA nisanlilik vizemi aldim:))

Arkadaslar bu surec coook stresli biliyorum helede tam olarak ne yapacaginizi bilmiyorsaniz... Umarim yardimci olmusumdur.. Baska sorulariniz olursa severek cevaplamaya calisirim..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Mar 20, 2012 2:37 pm 
Yeni Üye

Arkadaşlar öncelikle herkese Merhaba; 6 Mart 2012 tarihinde Nişanlılık vizesine başvurdum, sonucun 4-5 hafta içinde açıklanacağının bilgisi verildi bana. Yalnız benim kafamda soru işaretleri var. Nişanlılık vizesine başvurarak hata mı yaptım diye düşünüyorum. Çünkü nişanlılık vizesi 6 aylık geçerli. 6 ay bitmeden benim tekrar evlilik vizesine başvuru yapmam gerekiyor. Bunun için tekrar bir ücret mi ödemem gerekiyor ? Ayrıca evlilik vizesine başvuru yaparken tekrar bütün evrakları en baştan vermem mi gerekiyor? Çünkü nişanlılık vizesi başvurumda yerleşim vizesi gibi bütün evrakları vermiştim. Kafam çok karıştı, yardımcı olabilecek arkadaşımız var mıdır? Teşekkür ederim. İyi günler ...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Mar 20, 2012 4:03 pm 
Site Müdavimi

ucret konusunu bilmiyorum ama 6 aylik nisanlilik vizesiyle gelirsen cok kolay evlilik vizesine cevirmen icin rahat olsun o kadar ayrintili belgeye gerek kalmiyor

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Mar 21, 2012 7:56 am 
Yeni Üye

handsome80 - teşekkür ederim bilgi için..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: nişanlı vizesi
İletiTarih: Çar May 02, 2012 9:06 pm 

slm arkadaşlar bende herkes gibi vize heycanı olan ve her ağızdan farlı ses duyanlardanım kafam çok karışık biz nişanlımla nişanlı vizesi başvurmaya karar vardik a1 düzeyi sınavı gectim esol belgesini aldım da şimdi evraklarda tam olarak bilmiyorum sizden yardım istemeye yazıyorum. şirkeylere gittim hepsi para tuzagı altından kalkılacak gibi değil arkadşlar lütfen bir bilgi bir bilgi benim için teşekür ederim şimdiden. isterseniz benim mail addersim bu barmen.baris@hotmail.com burdanda istersenşz ulaşabiliesiniz :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 27 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: mata ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: