comandante yazdı:
Merhaba arkadaşlar planımızda bir değişiklik oldu ve nişanlımla ingiltere de evlenmeye karar verdik... bilgisi olan arkadaşlara ihtiyacım var şimdi sorun şu ki nişanlımın maddi durumunun aksine benim maddi durumum iyi değil üzerime kayıtlı bir şey yok aileme ait olan evde yasıyorum düzenli bir işim ve param da yok... nişanlımın kendine ait evi, işi iki adet araba ve bankada 10.000 £ üzerinde parası var bu vize türü için ne yapmamız gerekiyor evlilik vizesinden daha zor sanırım... teşekkürler... ayrıca "İngilterede 6 ay içerisinde evlenmeyi planladığınıza dair belge" nedir nasıl alınır Simiyra ?
Oncelikle merhabalar herkese... Benim esim uk. vatandasi yani burali... Size basvuru surecimi ve kullandigimiz evraklari yazmak istiyorum umarim yardimci olabilirim... abaen basvurmadan once cook zorluk cektim.. Cunku her kafadan bir ses cikti...
Soyle anlatayim; size gereken en onemli sey KANIT.. cunku iliskinize inanmalari gerekiyorki bundan sonra isiniz cook kolay olacak.. Benim ve esimin yaptigi seylarden ornek verecek olursam; msn yazismalarimizin hepsinin kopyasini cikardik, esim ayrintili telefon faturasi aldi; bu gorusme sikligini gosteriyor, butun mektuplari sakladik, burda ayrica aldiginiz tarihlerde var, beraber, aile vearkadaslarla cektirdiginiz fotolar... eger nisanliysaniz nisan fotolariniz(bizim yoktu).... Esim burdan evlilik tarihi aldi (belediyeden o tarihte evlenmek zorunda degilsiniz isterseniz degistirebilirsiniz sonradan) bu cok yararli ve inandirici bi kanit olacak sizin icin.. Bir digeri is teklifi mektubu; esimin amcasi bana bu mektubu yazdi gelince onun yaninda calisacagim diye(yine... orda calismak zorunda degilsiniz sadece sizin icin iyi bir evrak)...
Esimin kendiyle alakali hazirladigi evraklar:
Elektirik, su,gaz faturalari... Evinin kendisine ait oldugunu gosreren belge ve morgate odemeleri( sizinki kira ise kira odemeleri)... Banka hesaplarini gosteren belge.. ve banka harektleri gosteren belge... bunun mutlaka asli olmasi gerekiyor fotokopi kesinlikle kabul etmiyorlar.. Esimin belgesi.. AAA bunu atlamayayim esimin son 6 ay calisma bodrosu (pay slip)... Belediiye vargisi makbuzu...
En onemli belgeler bunlar... Arkadaslar inanmayacaksiniz ama benim tam 8 kilo evrakti tabi fotokopilerle beraber cunku butun evraklarin fotokopilerini istiyorlar..( esim belgelerle beraber butun fotokopileride gondermisti.. acayip duzenlidir kendisi:))
Tabi bu evraklarin yaninda ikimizin pasaportu, nufus cuzdanim, fotograf vs... vs.. zaten bunlari biliyorsunuz..
Ben butun bu evraklari, kargoyla Istanbul Setur a gonderdim... 2 hafta sonra beni aradilar ve bana 1 ay sonrasina gun verdiler.. tabi sizin icin uygun degilse baska en yakin tarihi veriyorlar.. Bir ay sonra istanbula gittim beni acentadan bir calisan karsiladi kapinin onunde ve inanin 3 sira benimdi yani hic beklemedim..... Iste iceride beni bekleyan porosur hepimiz biliyoruz....
Herkes okadar olumsuzduki ama benn TAM 12 GUN SONRA nisanlilik vizemi aldim:))
Arkadaslar bu surec coook stresli biliyorum helede tam olarak ne yapacaginizi bilmiyorsaniz... Umarim yardimci olmusumdur.. Baska sorulariniz olursa severek cevaplamaya calisirim..