Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 9:56 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 9 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: newport tayim:)
İletiTarih: Çar Eyl 22, 2010 11:33 am 
Yeni Üye

arkadaslar emegi gecen herkese cok tesekkur ederim
18 eylul gece 3 te bristol e indim
dediginiz gibi landing kart istedim hostesten onlarda getirdiler bende doldurdum
bristol de pasaport kontrolunde immigrant non eu bolumune girdim zaten tek ucaktaki turk bendim:)
bana sordular esininz neden yaninizda degil dedim disarda beni beklior suan
arkadaslarin dedigi gibi guleryuzlu oldum. gorevli bana hosgeliniz iyi geceler deyip damgayi vurdu. sansimdan bavulumda ilk sirada geldi ve kapidan ilk cikan ben oldum:)
pazartesi bankaya gidip esimin hesabina join hesap actirdim
bugun debit kartim geldi
job centre gidip oradan insurance number almak icin bana numara verdiler orayi aradim bana kagit gonderceklerini soylediler onu doldurup geri kendilerine gonderecek misim
sormak istedigim arkadaslar job center a kaydimi insurance numarami aldiktan sonra mi basvuracam;
ve bu life in uk testine basvuruyu internette n mi yapiyoruz

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: newport tayim:)
İletiTarih: Çar Eyl 22, 2010 7:41 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

hosgeldin oncelikle,bu arada umarım kendine bir semsiye almıssındır :D,ilk haftalar ve aylar burdaki en guzel gunlerin olacak bolca gez,cevreyi ogren(haftalık otobus bileti alıp cevreyi ogrenebilirsin ben oyle yapmıstım mumkun oldugu kadar toplumun icine gir esin calısıyorsa bos vaktin olacak gunduz bolca cevreyi ogren publarda otur mesela) sigorta nosunu almak icin 0800 no var onu arıyorsun tum bilgilerini veriyorsun onlarda sana form gonderiyolar,onu doldurup geri gonderiyorsun 2-3 haftaya ni numaran geliyor ordan sonra direct.gov.uk(job center) veya internetten is arayama baslıyorsun ve asıl gercekler burda devreye giriyor,bu arada adına bir kac fatura olsun ileris icin mesela internet veya yeni yıldan itibaren belediye vergisi,sky vb......bu arada gp yani doktor kaydını unutma,eger hat almadıysan 02 tavsiye ederim galler icin ben konturlu(pay as you go) kullanıyorum.favorite place diye bir tarife her 10 pound yukledigimde sectigim post kodunda(ben evi sectim)500 dk sabit ve 02 arayabiliyorsun 10 pound kredinde duruyor simdilik bunlar iyi sanslar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Eyl 23, 2010 8:40 am 
Yeni Üye

arkdaslar hersey icin tesekkur ederim,
adima esimle ortak hesap actirdim adamlar 2 gunde kartimi yolladi
simdi ise insurance number icin form bekliyorum
esimin arabasi var kendisi calismadigi icin cevreyi geziyoruz beraber
newport a blackwood a felan gidip gezdik
en hosuma giden 1 poundluk magazalar hersey ucuz gorunuyor disardan
ama bir turlu pepper paste bulamadim keske memleketten getirseydim:)bilen biri varsa yardim:)
hersey iyi gibi gozukuyor arabayida kullandim bu arada arkadaslar ogrendim sayuilir sol seritten gitmeyi.
yeniden tesekkur ederim hersey icin eger newport a yakin oturan arkadaslar varsa tanisalim

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Eyl 23, 2010 8:40 am 
Yeni Üye

suatmargaret@hotmail.com

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Eyl 23, 2010 8:43 am 
Yeni Üye

ya bide sormak istedigim bu ILR tam olarak ne oluyor arkadaslar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Eyl 23, 2010 11:06 am 
Üye

ılr tam olarak göçmen demektir.yani ingiltereye yerlesşim amaçlı geldikten sonra pasaport olana kadar gecen suredekı ınsanların genel ismidr.suan ıcın senın 3 yıla ıhtıyacın var kurallar degısmesse..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Eyl 24, 2010 9:56 am 
Yeni Üye

cvp icin sagolun arkadaslar ILR yi sorma amacim eger bu bir sinav ise sinava hazirlanmaya simdiden baslamak istiyordum ondan dolayi yani daha erken ama isimizi garanntiye alalim:)
neyse sitede biraz daha gezinmem gerekiyor sanirim:) cunku gercekten degerli bilgiler var. belgi benimde yardimim dokunacak birileri olur.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Eyl 24, 2010 7:39 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

suat yakın bolgede yasadıgımız icin bir kez daha detaylı yazıyorum!.İLR surekli oturuma vizen bitmeden 28 gun once basvuracaksın,yani daha cok var tekrar belge hazırlayacaksın tekrar 1000 pound vereceksin tekrar bekleyeceksin vb,yapman gereken bu basvurudan once life in uk gecmen ve esinle birlikte yasasıgını faturalarla ispatlaman(su an icin 6 degisik fatura 2 yıla yayılmıs).... aussie ile dedigimiz her an kanunlar degisebilecegi icin fazla kafa yorma,su an icin tek tavsiyem hazır bosken yarın git bir kitap al wh smith den 2010 home office life in uk second edition sonrada pazartesi cardiff veya bristolu ara 15 gun sonraya randevu al(cardiff tavsiye ederim ben bristolde girdim sınavın oldugu mahalle uk deki en tehlikeli 3 semt gercekten cok kotu) ve sinavı aradan cıkar,detaylı konu actık ordan takip et nasıl calısacagına ornek sorular olan siteler var hiren gibi,simdilik bu dedigimiz gibi sınavın zorlasma ihtimali var hazır bosken sınavı gec rahat et ben geldikten 40 gun sonra sınava girmistim 4 ay once.kendine iyi bak

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Eyl 25, 2010 10:06 am 
Yeni Üye

evet bugun itibariyle calismaya basliyorum en kisa surede sinav tarihi alacam sinava hazir olmadan sinav tarihi almak istemiyorum
sitede tum konulara baktim turkce life in uk kitabini linkleri silinmis
elinde olan arkadas varsa bana suatmargaret@hotmail.com a atarsa sevinirim arkadaslar
ingilizcesini anliyorum ama turkceyle beraber tam kavramak isityorum esimde sagolsun bana yardimci oluyor bu konuda

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 9 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz