Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 9:53 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 22 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: National Insurance Number Hakkinda Soru
İletiTarih: Cmt Eyl 17, 2011 1:21 pm 

Herkese selamlar,

National Insurance Number almak icin gecen hafta Jobcenter`a yaptigim basvuruya red cevabi geldi. Cevap yazisinda Ingiltere`de calisma hakkim olduguna dair yeterli belde sunmadigim belirtilmis.

Forumu birkac aydir takip ediyorum ve Ankara Anlasmasina basvuran tum diger arkadaslar arasinda National Insurance Number basvurusu reddedilen kimseye rastlamadim. Jobcenter`dan gelen formu doldurdum, turist vizesi ve pasaport fotokopisini ekledim, formun arka sayfasinda yer alan aciklamalar kismina Londra`da bir sole trader sirket kurmak istedigimi, bunun icin National Insurance Number almam gerektigini ve daha sonra Ankara Anlasmasi hukumleri uyarinca oturma iznine basvurmayi amacladigimi yazdim. Gelen red yazisinda `ek belgeleriniz varsa gonderin` seklinde bir yazi var. Acikcasi bu ek belgelerin ne olabilecegine dair hicbir fikrim yok.

Ankara Anlasmasi basvuruma ilk etapta red alma ihtimaline karsi kendimi hazirlamistim ancak National Insurance Number ile ilgili bir sorun cikabilecegini tahmin etmiyordum. Daha ilk asamada tokezlemek epey de moralimi bozdu acikcasi.

Benzer bir tecrube yasayan veya bu noktada ne yapmam gerektigi hakkinda bir fikri olan arkadaslar dusuncelerini paylasabilirlerse sevinirim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: National Insurance Number Hakkinda Soru
İletiTarih: Pts Eyl 19, 2011 1:57 pm 

Bugun enteresan bir gelisme daha oldu.

Yukarida yazdigim sorunla ilgili olarak JobCenter`i aradim ve National Insurance Number basvurumun nicin reddedildigini sordum. Telefondaki vatandas bana turist vizemin uzerinde `no recourse to public funds` yazdigini ve bu nedenle Ingiltere`de is kurma ve calisma hakkimin olmadigini soyledi. Ben de cevaben kendisine bu soylediklerinin Home Office websitesinde Turk vatandaslarina Ingiltere`de is kurma hakki veren Ankara Anlasmasina dair yer alan bilgilerle tamamen celistigini acikladim. Tabi bu telefon gorusmesinden bir sonuc cikmadi. Son olarak bana Home Office ile dogrudan irtibata gecmem gerektigi soylendi. Acikcasi bu cok sacma bir bahane cunku tum turist vizelerinin uzerinde ayni sey yaziyor. Telefonda her ne kadar public fund`lari kullanmak gibi bir niyetim olmadigini, tek derdimin sirket kurmak oldugu soylesem de fayda etmedi.

Forumda National Insurance Number konusunda sorun yasayan baska kimseyi gormedigime ya bu durum bir tek benim basima geldi ya da tamamen yeni bir uygulamayla karsi karsiyayiz. Gecen ayki Londra isyanindan sonra Cameron gocmenlik prosedurlerini iyice zorlastiracaklarini soylemisti. Zaten baslica secim vaatlerinden biri de buydu ve tahminim son olaylar bahanesi oldu.

Anladigim kadariyla National Insurance Number basvurusu reddedilerek yapilmak istenen isi mumkun oldugu kadar yokusa surmek. Turist vizelerinin suresi genelde 6 ay ve numarayi alabilmek icin birkac ay zaman kaybettiginizde birakin Ankara Anlasmasi dolayisiyla oturuma basvurmayi daha kendi isinizi bile kuramamis oluyorsunuz cunku bu esnada vizeniz dolmus oluyor.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Eyl 20, 2011 5:50 pm 

Merhaba,

Bildigim kadariyla, turist vizesiyle ingiltere'de bulunuyorken National Insurance number veremezler cunku calisma hakkiniz olmuyor zaten. Ankara antlasmasi vizesi icin neden bu numaraya ihtiyaciniz oldugunu pek anlayamadim? Bu numarayi almaniz gerektigini size kim soyledi?
Ben de yakin zamanda ankara antlasmasi vizesine basvuracagim. National insurance numarasi alinmasi gerektigini bilmiyordum. Bu konuyu belki ankara antlasmasi konusunda danismanlik veren avukat yada firmalara danisabiliriz.

Iyi sanslar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Eyl 20, 2011 9:51 pm 
Yeni Üye

benimde anlamadigim ben 2 yillik yerlesim vizesi ile gelmistim 3-4 ay sonra bir fabrikada ise basladim van n.i. numarami aldim benimde vizemin uzerinde no recourse to public funds yaziyor

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Ekm 06, 2011 9:23 pm 

ilk arkadasa cevap siz once ankara anlasmasina basvuracaksiniz ve vizenizi alirsaniz ondan sonra NI numarasina basvurucaksiniz,turist vizesinle burda calisma hakkiniz yok o yuzdende NI nosuna ihtiyaciniz yok.

ikinci arkadasa,o yazan no public funds olayi yani burda devletten yardim almaya hakkiniz yok demektir.calisma ile alakali birsey degil taki 4 senenizi doldurup oturum alana kadar devletten hicbir yardim alamazsiniz,issizlik parasi vesayire gibi.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Ekm 30, 2011 4:22 pm 

Epey zamandir forumu ve dolayisiyla bu topici takip edemedim. Basliktaki sorumun cevabini bir sure once Londra`da tanistigim bir Turk muhasebeciden ogrendim. Bu arada yukarida Derya arkadasimizin benim soruma cevaben yazdiklari birebir dogru.

Kisacasi turist vizesiyle Ingiltere`de bulunan Turk vatandaslarinin Ankara Anlasmasi basvurulari onaylanmadan once kesinlikle sirket kurma hakki yok. Daha dogrusu companies house`un internet sayfasinda `national insurance number`iniz olmadigi surece sistem sirket kurmaniza izin vermiyor.

3 aydir Londra`dayim bu ve hafta Ankara Anlasmasi basvurumu yapiyordum. Peki bunca yildir gerek Turkiye gerek baska Avrupa ulkelerinde sirket kurmus, is yapmis, anadilinme yakin derecede Ingilizce bilen ben (ayrica 15 yillik yeminli tercumanim) bu kadar arastirma yapmis olmama ragmen neden turist vizesiyle Ingiltere`de bulundugunuz sirada sirket kurabileceginiz gibi bir yanlis dusunceye kapilmistim. Tamamen asagida okuyacaginiz paragraf yuzunden. Ingiltere`de turist vizesiyle bulunup Ankara Anlasmasina basvuracak olanlar asagidaki uzun paragrafi dikkatlice okuyun. Bu yaziyi nereden buldum tam hatirlamiyorum, ya bu forumdan ya da bu isle ugrasan sirketlerden birinin web sitesinden.

INGILTERE SIRKET KURULUMU
`Ankara anlasmasina ilk adim olarak yapmaniz gereken internetten bir sirket kurmak, Ankara antlasmasi için kuracaginiz sirketin size maliyeti £50 civarinda olacaktir. Internetten nasil sirket kuracagim diyenler için formationshouse.com sitesi veya benzeri sitelerden faydalana bilir.
Formations House sitesi için siteye girdikten sonra ilk ana ekranda çikan search kutusuna Ankara Antlasmasi için düsündügünüz sirketinizin adini yazip enter tusuna bastiginiz da daha önce bu isimde herhangi bir sirket olup olmadigi kontrol edilir eger var ise sirket adini degistirmeniz istenir. Kullanila bilir bir ismi seçtikten sonra gelen ikinci ekranda sirketinizin hangi türden açmak istediginiz seçenegi karsiniza gelir gelen seçeneklerden seçeneklerin açiklamalari ve fiyatlari yazmakta, Ilk asamada VAT numarasi almaya gerek yok, eger cironuz £ 55.000 poundu geçerse VAT numarasi almak zorunludur.
Daha sonra sizden kisisel bilgileriniz adresiniz… Vs alindiktan sonra kredi kartinizdan registration ücreti çekilir isleminizi bitirmenizin ardindan Ankara Anlasmasi için sirketiniz kurulmus olur… Artik Ankara Anlasmasina basvuruda bulunmak için kullanacaginiz bir sirketiniz bulunmakta.
Ankara Antlasmasi için Sirketinizi kurduktan sonra size bir hafta içerisinde sirketiniz ile ilgili resmi belgeler posta, mail yoluyla tarafiniza ulastirilacaktir.
Bir sonraki adim Ankara Anlasmasi için kurdugunuz sirket adina banka hesabi açtirmak.
Ankara anlasmasi icin Business Banka Hesabi actirmak icin ben Natwest ‘i ilk 12 ay için hesap ücreti almiyor eger daha önce den Natwest’ de hesabiniz var ise bu sure 18 aya çikabiliyor. Bu islemlerinizin ardindan posta ile kayit sertifikasi ile beraber kayit numaraniz size iletilmekte. ”Inland Revenue” size bir form yolluyor bu form ile Ankara Anlasmasi sirketinizi maliye ile baglantinizi saglaniyor. Bu adimdan sonra fatura ve benzeri degerli evraklari edinebiliyorsunuz. Elinize ulasan tüm evraklari çok iyi muhafaza etmelisiniz, Ankara anlasmasi Sirketiniz için atacaginiz her adimda “Register of Corparation” soruluyor veya isteniyor.
Bu adimi da yaptiktan sonra artik kendinize Ankara Anlasmasi icin actiginiz Sirkete muhasebeci ve Busnies plan hazirlamaniz gerekli. Bu adimlarda Ankara Anlasmasi avukat seçiminiz çok önemli Ankara Anlasmasi basvurusu için kendinize seçtiginiz Avukat avukatlik ücretini aldiktan sonra bu adimlar la sizi bas basa biraka bilir… Ankara anlasmasi için Avukat tercihinizde mutlaka Avukatinizla bunlari en bastan planlayin sorun…`

Simdi bu yukarida okudugunuz yaziyi tamamen unutun. Sirket kurulumuyla ilgili verdigi bilgi tamamen yanlis!!! INGILTERE`DE TURIST VIZESIYLE BULUNAN TURK VATANDASLARI `NATIONAL INSURANCE NUMBER` ALMADAN SIRKET KURAMIYORLAR. BU NUMARAYI VEREN JOB CENTER ISE, ANKARA ANLASMASI BASVURUSU ONAYLANMADAN, TURIST VIZESIYLE YAPILAN BASVURULARDA KESINLIKLE NATIONAL INSURANCE NUMBER VERMIYOR`

Bu basit gibi gorunen hata cok seye malolabilir, o yuzden dikkat. Benim en az 1 ayima maloldu.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Ekm 30, 2011 11:59 pm 
Site Müdavimi

anlattiklarindan bir fikir edindim.ben yrlesim vizesiyle geldim ve sirket kurmak istiyorum.bu konuda bilgin varsa ve biraz detayli anlatirsan cok sevinirim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Ekm 31, 2011 11:01 am 
Site Müdavimi

serhat her turlu hakkin var ve cok ucuz sirket acman evde bos bir odan varsa home office olarak gosterirsin ucuz maliyetle aciliyor diye biliyor bir muhasebeciyle gosrus derim ...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Ekm 31, 2011 2:19 pm 
Site Müdavimi

handsome80 yazdı:
serhat her turlu hakkin var ve cok ucuz sirket acman evde bos bir odan varsa home office olarak gosterirsin ucuz maliyetle aciliyor diye biliyor bir muhasebeciyle gosrus derim ...

verdigin bilgi icin sagol kardes.bugunlerde biraz arastirdim ama pek anlayamadim.isyeri acmak icin internetten mi muracaat ediyoruz.bazi sitelere baktim.onlar araci kurum mu onuda anlayamadim.internetten basvur diyorlar.ingilizcem de pek iyi olmadigi icin biraz zorlaniyorum.yapacagim isler arasinda biri icin sadece home office yeterli olabilir ama diger isim icin buyuk bir dukkan gerekiyor.yani biri siparis alip isleri yurutecem ama digerinde turkiyeden cok yuklu miktarda malzeme getirtecem.ithalat ile ilgili bilgiyi nereden alabilirim ?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Ekm 31, 2011 9:04 pm 

NIN (sigorta numarasi) aldiktan sonra (buda ancak oturma ve calisma izni basvurusu onaylandiktan sonra oluyor) Ingiltere`de sirket kurmak dunyanin en basit isi, tabi sole trader`dan (bizdeki sahis sirketi) bahsediyorum. oyle Turkiye`deki gibi noterde defter onaylat, yok imza sirkuleri yok vergi dairesinde sira bekle gibi islemler yok.

Bildigim kadariyla sirket kurmak icin ilk etapta muhasebeci sart degil ama sonraki asamada defterler icin bir muhasebeciyle calismak gerekiyor.

Ingilizce`yi sorun etmeyin, google translate bayagi ise yariyor. ben mesela kendi isimle ilgili arastirma yaparken Ingilizce degil ama baska dillerin websitelerinde cok yararlaniyorum. Ayrica googld translate icin illa websitesi olmasina da gerek yok, herhangi bir metni de Ingilizce`den Turkce`ye cevirtebilirsiniz. Tabi bu dedigim sadece is hayati, kurallar, vb hakkinda genel fikir edinmek icin, yoksa resmi evrak cevirilerinde falan pek kullanmayin.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 22 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz