Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 3:14 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 22 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: National Insurance Number Hakkinda Soru
İletiTarih: Pts Ekm 31, 2011 10:01 pm 

Yukarida Ankara Anlasmasi sureci hakkinda internetteki yanlis veya eski birtakim bilgilere ornek vernek icin ekledigim bir yazi vardi ancak nereden buldugumu hatirlayamamistim, neyse simdi hatirladim :)

http://www.............................
Bu sitenin kime ait oldugunu bilmiyorum. Her ne kadar profesyonelce hazirlanmis gibi gorunse de verdikleri yanlis bilgi ciddi sikintilara yol acabilir. Yukarida verdigim linkteki yazinin ilk paragrafinda gecen `Ankara Anlasmasindan faydalanmak icin ilk yapmaniz gereken sirket kurmak` ifadesi yanlis, en azindan Ingiltere`de daha once calismamis ve National Insurance Number almamis kisiler icin (eminim forum uyelerinin cogu bu durumda). Dogrusu su, ancak Ankara basvurunuz onaylandiktan sonra sirket kurabiliyorsunuz.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Ekm 31, 2011 10:08 pm 
Site Müdavimi

ankara anlasmasina basvurunun amaci bu zaten arkadasim sirket acmak icin sana izin veriyor yada izin istiyorsun durum bundan ibaret...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Ekm 31, 2011 11:02 pm 
Site Müdavimi

nightrain yazdı:
NIN (sigorta numarasi) aldiktan sonra (buda ancak oturma ve calisma izni basvurusu onaylandiktan sonra oluyor) Ingiltere`de sirket kurmak dunyanin en basit isi, tabi sole trader`dan (bizdeki sahis sirketi) bahsediyorum. oyle Turkiye`deki gibi noterde defter onaylat, yok imza sirkuleri yok vergi dairesinde sira bekle gibi islemler yok.

Bildigim kadariyla sirket kurmak icin ilk etapta muhasebeci sart degil ama sonraki asamada defterler icin bir muhasebeciyle calismak gerekiyor.

Ingilizce`yi sorun etmeyin, google translate bayagi ise yariyor. ben mesela kendi isimle ilgili arastirma yaparken Ingilizce degil ama baska dillerin websitelerinde cok yararlaniyorum. Ayrica googld translate icin illa websitesi olmasina da gerek yok, herhangi bir metni de Ingilizce`den Turkce`ye cevirtebilirsiniz. Tabi bu dedigim sadece is hayati, kurallar, vb hakkinda genel fikir edinmek icin, yoksa resmi evrak cevirilerinde falan pek kullanmayin.

trader cok basit oluyor dedin.peki LTD STI

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Kas 02, 2011 4:36 pm 

nedense site yukarida verdigim linki kabul etmedi.

bana muhasebeci tarafindan soylenen sole trader kurulumunun basit oldugu yonunde, limited sirketin evrak isi varmis epey.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Arl 12, 2011 12:24 am 

Son sorunun üzerinden bir ay geçmiş ama ben yine de cevap vereyim. Kaynak olarak bulunsun.

LTD şirket açmak da oldukça kolay. Jobcenter'dan National Insurance numarası aldıktan sonra internet üzerinden şirket başvurusu yapılabiliyor. Web sitesindeki formları doldurarak başvuru yapılıyor. Başvurudan sonra birkaç gün içinde email ile şirket kurulumu onayı ve şirket numarası geliyor ve şirket resmen kurulmuş oluyor. Bu epostadan birkaç gün sonra da online işlemler için kullanacağın parola posta ile adrese teslim ediliyor.

Şirket kurulumu için hiçbir kağıt/posta vs. işi söz konusu olmuyor. Tüm işler internet üzerinden hallediliyor.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Arl 12, 2011 12:52 am 
Site Müdavimi

dirigeant yazdı:
Son sorunun üzerinden bir ay geçmiş ama ben yine de cevap vereyim. Kaynak olarak bulunsun.

LTD şirket açmak da oldukça kolay. Jobcenter'dan National Insurance numarası aldıktan sonra internet üzerinden şirket başvurusu yapılabiliyor. Web sitesindeki formları doldurarak başvuru yapılıyor. Başvurudan sonra birkaç gün içinde email ile şirket kurulumu onayı ve şirket numarası geliyor ve şirket resmen kurulmuş oluyor. Bu epostadan birkaç gün sonra da online işlemler için kullanacağın parola posta ile adrese teslim ediliyor.

Şirket kurulumu için hiçbir kağıt/posta vs. işi söz konusu olmuyor. Tüm işler internet üzerinden hallediliyor.

tesekkurler dirigeant.sole trader acacam yilbasindan sonra(anladigim kadariyla ingilterede de ltd sirketi acmak icin en az iki ortak olmali oylemi),peki fatura olayi nasil oluyor,bunlarin haricinde vergileride tam olarak hesaplayamadim.ne kadar gelir vergisi oduyoruz ayda veya yilda mi.ekstra vergiler var mi,cunku fiyat listesi olusturacam ve giderleri bilmeden boyle biseyde yapamiyorum,aslinda bit muhasebeci bulup evraklarimin takibini ona verecem ve bu sorularimida ona soracam ama henuz bulamadim

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Oca 13, 2012 4:39 pm 
Yeni Üye

Arkadaşlar,

Ben Ankara anlaşması ile vizemi yeni almış bulunmaktayım.
Daha evvel UK' de kaldığım sürede part time çalışmak için NI number almıştım.Şimdi
öncelikle sole trading company 'mi kurmam lazım internet üzerinden.Ve sonra ne yapmam
gerekir.HMRC 'ye kendimiz kayıt yapabiliyormuşuz galiba.... öyle midir?

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: National insurance number
İletiTarih: Pzr Şub 12, 2012 11:58 am 

Merhaba!

Ben 3 oldu interview gidiyorum, verdikleri cevap " Kendilerini memnun edemiyorum, inanmiyolar ki self employment - inanmiyolar calisdigima"

Interview de gosterilen belgeler:
Invoice kitabi, yapdigim isler hakinda bilgiler, tarihler par mikdarlari vs.

nerde yanlislik oluyor, herseyi sunuyorum ama 3 oldu ayni cevapla karsilasiyorum.

Ankara anlasmasindan 1 sene vizem var, ve 4 ay kaldi ki 3 yillik vizeye basvuru yapayim.

Elimde National insurance yok vermiyolar. Acaba bu bir sorun cikartabilirmi 3 yilik basvuruma .

Ben nasil alicam bu national insurance i , Bilgi arkadaslar lutfen yardim edin.

tesekurler
Burcu

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Mar 04, 2012 11:28 pm 
Site Müdavimi

yaklasik 4 ay once national insurance number im geldi ama kart hala gonderilmedi,bu konuda bilgisi olan arkadaslar varmi

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Mar 13, 2012 6:42 pm 
Site Müdavimi

sole trader icin evde bos bir oda olmasi yeterli denmis,ayni sey limited sirketi icin de gecerli mi ?(bos odadan kastiniz ev demek mi yoksa gercekten bir odanin tamamiyle o ise ayrilmasi mi,bu kontrol ediliyor mu) ayrica sole trader ile limited sti arasinda ki fark turkiyedeki gibi mi ?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 22 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: