Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 9:47 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Müfreadat geliştirme projeleri ( Cirriculum Development –CD)
İletiTarih: Çar Oca 28, 2009 7:29 pm 
Üye

Erasmus programı kapsamında, herhangi bir alanda verilecek yükseköğretime ilişkin ders programlarının geliştirilmesini ve uygulanıp yaygınlaştırılmasını da desteklemektedir. Bu bağlamda Müfredat Geliştirme Etkinliklerinin temel amaçları şunlardır:

• Yüksek öğretimin Avrupa boyutunu ve kalitesini arttırmak,

• Bölgesel, ulusal ve Avrupa düzeyinde profesyonel çevrelerle kurulacak işbirliği projelerine özellikle önem vermek,

• Avrupa Birliği'nin projelere yaptığı yatırımların etkisini katlayacak, sonuçları diğer üniversitelerde de yaygınlaştırılabilecek potansiyele sahip olmalıdır.

Erasmus'tan bu alanda mali destek alabilmek için en az üç farklı ülkeden katılımcının varlığı şarttır. Bu çerçevede;

• Ortak projelerle hem lisans, hem de lisansüstü düzeylerde eğitim programlarının oluşturulması,

• Avrupa Bütünleşmesinin çeşitli yönlerini temel alacak şekilde Avrupa Modüllerinin oluşturulması,

• Daha önce geliştirilmiş müfredatların uygulanması ve yaygınlaştırılması,

• Mezunlarının istihdam edilebilirliğini arttırmaya yönelik müfredat geliştirme projeleri,

• Bölgesel otoriteler, yerel girişimler ve mesleki eğitim enstitüleri gibi diğer yüksek öğretim kurumları ile işbirliğini içeren özellikle Avrupa modüllerine yönelik projeler,

• Yeni öğretim metotları (sanal üniversiteler, açık ve uzaktan eğitim verenler) ile eğitim veren üniversitelerle geleneksel üniversiteler arasında yapılacak işbirliği projeleri yani bilgi ve tecrübe aktarımını sağlayan projeler ,

• Yeni araçların (CD-Rom'a dayalı öğretim materyalleri, internete dayalı interaktif eğitim ve öğrenim) verimli kullanımına yönelik projelerin desteklenmesi öngörülmektedir.

Müfredat projelerin teklifi, katılımcı üniversitelerden birinin koordinatörlüğünü gerektirir. Müfredat geliştirme projesinin çıktıları arasında öğrenciler ile ilgili uygulamaların geliştirilmesi, öğrencilere bilgi sağlayacak web sitelerinin kurulması, rehberlik, ortak ağını genişletmek, organizasyonlar,seminerler ve konferanslar yolu ile yayılımın sağlanması bulunmalıdır.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz