Son ziyaretiniz: Sistem saati: Sal May 22, 2012 9:09 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 8 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: MENEMEN YAPIMI ( man to man )
İletiTarih: Per Oca 22, 2009 9:49 am 
Kullanıcı avatarı

MENEMEN ( man to man ) 2 adamlık

Canım menemen çekti ama nasıl yapmalıyım diyenler için
yada annesi yaparken oralı olamamış
yada gurbette memleket hasreti çekerken birden karnı acıkanlar için
bir tarif edeyim 12 yıllık bekar hayatımın tecrübeleri ile...Dikkat ile okuyunuz ve uygulayın...

Menemen bir kaç biber ve yumurta ile yapılıyor gibi gözüksede kendi içerisinde kültürü olan özel bir emek isteyen bir karın doyurgaçımızdır... :lol:

gelelim malzememize :

3 adet sivri biber
2 domates
1 orta boy soğan
4 yumurta
1 parmak sucuk yarısı
1 buçuk çorba kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tereyağ
tuz ve kırmızı pul biber
1 ömrü dolmuş kirloş eski bir tava

gelelim yapımına:

marketten elceğizlerimizle özenerek aldığımız 3 güzel biberi güzelce yıkadıktan sap kısımları kıbleye bakacak şekilde kesme tahtamızın üstüne yatırıyoruz :) Euzü besmele ile yarım santimlik şeritler halinde doğruyoruz... biber içinde çok ca pulları war ise tavaya fazlası kaçmasın yoksa biber acı ise kavurma işlemii esnasıda genziniz yanabilir pis bir şekilde..
çekmecelerin en altında bulduğumuz küflenmiş çürümüş gözüken 1 orta boy soğan sizin gözünü
korkutmasın onun iki katı ayıklayıp attığınız zaman işinizi görecektir.bu soğanımızı da ayıklayıp ortadan ikiye böldükten sonra jülyen tabir edilen biçimde şevkatle kesiniz...gözünüz mü yandı olsun birazdan geçer bu menemen emek ister...nerde bizim kirloş tavamız, altını yakın ve 1 buçuk çorba kaşığı sıvı yağı içine dökün hafif ısındıktan sonra biberler ve sevgili soğanlarımızı
üzerine bırakalım bunlarında üzerlerine 1 tatlı kaşığı tuz atalım ki çabuk olarak ölsünler :twisted: evet kısık ateşte bunları arada çevirerek öldürürken diğer yanda kırmızı domateslerimizi yıkayıp küp küp doğramalıyız..( ek bilgi : domates kabuğunu soymaya gerek yok) domatesler doğrandıktan sonra elimizdeki parmak sucuğun zarını çıkarıp isteğinize göre küçük bir şekilde kesmeliyiz..
bunlar bittikten sonra kısık ateşte ara ara çevirdiğimiz biber ve soğanımızın iyice öldüğünden emin olduktan sonra kestiğimiz domatesleri üzerine boca ediveririz...üzerine 1 buçuk çay kaşığı tuz ekleyip (tuzuna aldanmayın işiniz bittiğinde az bile gelicek) domatesleri öldürmeye başlarız...
domateslerin tamam olmasına yakın kestiğimiz sucukları tava içine boca ederiz ki sucuklar da kendi yağını salsın ve hafif pişsin diye...tüm karışımın yeteri kadar piştiğini anladığınızda içine 4 yumurtayı kırarız ( önemli tavayı göz kararı dörde bölün her bölgeye 1 yumurta kırın ) yumurtaları kırdıktan sonra biraz pişmesini bekleriz 35 - 45 saniye sonra sarılarını çok fazla dağıtmadan çok hafif bir şekilde karıştırız ama çok fazla olmasın o zaman bulamaç gibi gözükür haaa..... Az karıştırdığımız da daha çok göze hitap eder ve bu karıştırma esnasında yarım çay kaşığı tuz ile 1 çay kaşığı pul biberide ekleriz ve son olarak 2 tatlı kaşığı tereyağımızıda ekleyerek yumurtalarımızın piştiğini hissettiğimiz zaman işlemi tamamlarız..

pişirme işlemi bittiğinde orta sehpanın üzerine açılmış gazete üzerine tavamızı koyarız ve eğer temin edebilmiş isek taş fırın ekmeğini kırarak çatal kullanmadan Menemenimizi afiyetle yeriz...

yorumlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum SEvgilermle .... AFİYET OLSUN.. :D

En son wania tarafından, Per Oca 22, 2009 9:59 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: MENEMEN YAPIMI ( man to man )
İletiTarih: Per Oca 22, 2009 9:52 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Wania , menemen deyip gecenler dendim bende , nolucak yapilir falan gibisinden , evet gercekten ufak ama onemli bir ayrinti. Ingiltereye gelip ogrenci hayati yasayacaklara duyurulur. Iceland Cok ucuzzz ya ordan yeriz hesabi sokmuyor arkadaslar , bizzat denendi ve olmadigi anlasildi. Menemen sart.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Oca 22, 2009 2:22 pm 
Üye

içine az bişey sarımsak atın pişman olayacaksınız :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Oca 22, 2009 3:53 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Sarmısak ile harika oluyor katılıyorum.Ben bir de ordaki biberlerle denemiştim hani koca koca sarı kırmızı biberler varya onlarla yapılınca da güzel olmuştu.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Oca 22, 2009 4:12 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Farklı bir menemen tarifi de benden olsun;

Birkaç adet biberi alıyorsunuz iyice temizleyip ince ince kıyıyorsunuz bu biberleri zeytinyağında 1 dakika kadar kavuruyorsunuz,üstüne rendelediğiniz domatesleri koyup karıştırıyorsunuz.Bunlara pişe dursun siz istediğiniz kadar yumurtayı çırpın,içine iyice ezilip parçalanmış beyaz peyniri koyun karıştırın,tavadaki domatesin üstüne döküp karıştırın iyice.ateşten almadan bir iki dakika önce üzerine ,üzerini tam kapatacak kadar rendelenmiş kaşar serpin kapakla kapatın.Biraz bekleyip ateşten alın.Harika bir tadı oluyor arkadaşlar biz öğrenciyken çok yapardık.Şiddetle tavsiye edilir.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Oca 22, 2009 9:14 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

bu menemeni ile karşılaşmamızın hikayesi de şöyle;biz hep birlikte bir grup arkadaş memlekete doğru yola çıktık,yolda acıktık ama gidecek yer yok,en sonunda kamyon şoförlerinin durduğu biyerde durduk.Bi köhne lokanta var bide amca var ama üstündeki önlükte biir ben eksiğim öle kirli.Ama çare yok yiycez açız.Bakmadan yeriz dedik.Amca ne var dedik.Menemen yapcam size dedi ama hani istermisiniz yapayımmı diye bile sorma zahmetine girişmedi amcam.Gitti sora elinde böle kara bir tavayla döndü allah bilir kaç yıldır yıkamadan kullanıyor.Biz menemeni yedik sonra bidaha istedik.Amcadan yalvar yakar tarif aldık eve geldik sardık tabi sonra menemene haftada en az 3 kez yapar olmuştuk.Hakkaten güzeldi ama.Deneyin bence.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Oca 22, 2009 9:15 pm 
Kullanıcı avatarı

mavitebesir yazdı:
içine az bişey sarımsak atın pişman olayacaksınız :)

değerli hocam mavitebeşir; sarmısak olayına bende katılıyorum... sarmısak sadece bu menemen de değil neye koyulursa onu güzelleştiren bir güzelliktir...onun için sarmısağı sevmem diyen kişinin aklını karışlarım...

simiyra yazdı:
Farklı bir menemen tarifi de benden olsun;

Birkaç adet biberi alıyorsunuz iyice temizleyip ince ince kıyıyorsunuz bu biberleri zeytinyağında 1 dakika kadar kavuruyorsunuz,üstüne rendelediğiniz domatesleri koyup karıştırıyorsunuz.Bunlara pişe dursun siz istediğiniz kadar yumurtayı çırpın,içine iyice ezilip parçalanmış beyaz peyniri koyun karıştırın,tavadaki domatesin üstüne döküp karıştırın iyice.ateşten almadan bir iki dakika önce üzerine ,üzerini tam kapatacak kadar rendelenmiş kaşar serpin kapakla kapatın.Biraz bekleyip ateşten alın.Harika bir tadı oluyor arkadaşlar biz öğrenciyken çok yapardık.Şiddetle tavsiye edilir.

gelelim sana Simiyra ; bu senin dediğin de güzel bir tarif olabilir tabiki katılıyorum ama sen olayı menemenden çıkartın bence daha çok omlet çeşitleri gibi oldu...
oldu olucak sen 2 kaşık tereyağ içinde kaşarı erit ve ekmeğini bana ban dewam et... ona da omlett diyelim...
menemene ve onun ruhuna ihanet etmeyelim....saygılarımla...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Oca 22, 2009 9:19 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

ya yok menemene saygımız sonsuz,yeri bambaşka ama dene bak cidden omlete hayatta benzemiyor.Bu peynir oranlarını öyle domates kadar çok tutmuyorsun menemen içinde kaybolacak kadar oluyor.Menemen tadi geliyor yani insana.Sen dene bence bi sora gene konuşalım bu konuyu :D

saygı bizden efendim ne demek

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 8 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz