Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 5:31 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 18 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: Mavitebesir neredesin??
İletiTarih: Cum Oca 23, 2009 11:34 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Ozlem ya , siz ogrencisiniz hadi belirli bir sureniz var ya bizler :) . Alismis oldugun sosyal yapiyi bir anda terk edip farkli bir kulture girince , hatta buna bir kultur demek yanlis olur , kozmopolit yapinin icine girince insan kendi degerlerinde yasamayi ozluyor. Yaptiginiz klasik davranislarin bazilarini yapamiyorsunuz , rutinleriniz degisiyor. Dogdugunuzdan bu yana etrafinizdaki insanlar artik yok , yeni bir cevre olusuyor ama herzaman onceki hayatinizi bir sekilde ariyor veya kiyasliyoruz. Iste bu nokta kotu. Ah ulan suan tr de olsaydim laflarinin ana sebebidir.

Ama su var , offlayarak pufflayarak bir hayat gecemez , insan alismasada bulundugu ortamdan zevk almaya bakmali. Herzaman eksi yonlenrini dusunmeye baslayinca olay bu sefer icinden cikilmaz bir hale geliyor.

Mesela benim aile ozlemim cok fazla , arkadaslarim eski cevrem , onun disinda hobi olarak avcilik yapardim. Ruyamda bazen cam agaclarinin arasinda geziyorum , kavaklarin koyu golgesine yatiyorum , dagda ates basinda , sert bol tuzlu koyun peyniriyle raki iciyorum gibi :)

Ozlenmezmi ya. ah ulan ah :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 24, 2009 8:14 am 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Mavitebesir'e katılıyorum ben,özlememek hasret çekmemek tuhaf olur,ama hasret çekiyorsun diye tabi allahın her günü ahh ahhh ben hasret çekiyorum diye dolaşmazsın ortalıkta,ha bak bu tuhaf olur işte.O kadar kötüysen zaten ya alışamamaışındır e o kadar alışamadıysan gitmek senin için en iyisi olacaktır,Yada böle geziyorsundur ortada ama gayet de iyi alışmışındır sırf ilgi çekmeye çalışıyorsundur bunlar ayrı konular :) Ama özlem illaki olur evinden uzaktasın.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 24, 2009 8:26 am 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Yerleşim olayı ise gerçekten çok farklı.Ben londrada 1 yıl öğrencilik yaptım,ha iyi kötü sıktım dişimi geldi geçti.Çünkü bir gün bitecek biliyordum ve belirli günü beklemek kolay.Çok da alıştığım söylenemez ama hep iyi taraflarını görmeye zorladım kendimi,çok şikayet ettikçe halinden insan hakkaten şikayet ettiği noktaya geliyor psikolojik olarak.Orda olmayı kabulleneceksin ve sürekli şikayet etmeyeceksin halinden,biraz da günü yaşayıp şimdi burdayım eziyete çevirmeyeyeim bunu kendime iyi anılarım olsun deyip kendini oraya adepte etmek için elinden geleni yapacaksın.Dedğim gibi gelip geçici bir süre ama öyle olsa dahi Burada türkiyede sonuçta sizsiz bir hayat sürüyor ve çok şeyler kaçırıyor insan.Ailenizin arkadaşlarınızın hayatında br dönem olamıyorsunuz ve ister istemez sizi oraya ait yapmıyor.bunu yaşamak hoş bir dugu değil.Benim en iyi arkadaşım abasını kaybettiğinde yaında olamamıştım mesela.Ya da kardeşimin Mezuniyetine yetişemedim.Ve hiçbir zaman da oraya İngiltereye yerleşmeyi planlamadım,ama şimdi şartlar beni bunaz zorlayınca arkamda kendi hayatımı bırakacağımı ve asla eskisi gibi olmayacağnı biliyorum.Sonuçta burda bensiz bir hayatın akacağını biliyorum ve bu sefer bitmesi için bir gün olmadığını biliyorum işte bu noktada kendime verdiğim telkinler biraz yetersiz kalıyor.Ama öye olsa da bir yolunu bulup üstesinden gelmem gerektiğini biliyorum.Çünkü Dumah'ı dediği gibi bir ömür ahlayarak vahlayara geçmez.Geçerse ne sen ne eşin ne atrafında olacak insanlar keyif alır bu yaşamdan.

Sonuçta gurbette olmak zordur.Ben özellikle yerleşimle gitmiş arkadaşlara sabır ve kolaylıklar diliyorum.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 24, 2009 1:07 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

bu arada mavitebesir bu nasıl bir şanstır arkadaşım sendeki,geldin geleli İstanbulda hava mis gibi tam gezme havası,seni mi bekliyordu nedir,hayır keşke daha önce gelseydin madem bu kadar güzel olcaktı hava:)sen gelmeden baya bir üşüdük burda da biz:)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 24, 2009 4:25 pm 
Üye

ya sorma valla dün biraz bozdu ama gayet güzel sıcacık falan.. özlemiştir bu kız güneşi biraz ısıtıyım şunu dedi heralde yukardaki :) hakkaten hasret kalmıştım. güzel oldu. bi de mart nisan gelsin bi ada yaptım mı tamamdır.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Oca 24, 2009 6:29 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

evet ya hakikaten öyle dedi sanırım :) Şanslısın işte sana biraz yakın durmak lazım belki bulaşır falan bana da , iyi olur :) Adalara şimdi bile gidilir aslında biliyormusun hazır ağzına kadar dolmamışken.Benim yerime de gez tadını çıkar vallaha işe başlayınca böyle rahat gezemiyor insan.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Oca 25, 2009 10:44 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Mavitebesir senin meslek neydi bu arada?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Şub 09, 2009 10:46 pm 
Üye
Kullanıcı avatarı

valla Allah rahmet eylesin dünyaya entegre olana kadar rahmetli oldu diyecekler birgün hepimize ama farkında değiliz...

karnın nerede doyuyorsa oraya 100% etegre olmalısın tabi anayurdunu ve aileni ihmal etmeden.

M.K.A

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 18 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz