Son ziyaretiniz: Sistem saati: Sal Şub 07, 2012 11:16 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 8 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Marketler tezgah açmak yada onlara toptan mal satmak
İletiTarih: Per Eyl 02, 2010 5:53 pm 

Arkadaşlar herkese slm,

2 sene UK'de yaşadım ama şuan TR'deyim. UK'de çok uçuk olmasada para kazanılabileceğine inanıyorum. Bu inancım ticaret yapan bi aileden gelmem sebebiyledir belkide :) Her baktıgım şeyden bunu alırım bunu satarım diye hayal ediyodum. Şimdi Tr'deyim, bazı ürünleri burdan oraya gönderip portebello, camden, brick lane gibi marketlerdeki tezgahlara toptan satmak istiyorum. Daha önce bunu yapmış olan var mı?? Tabi bu işe girmeden önce ordaki satıcıların bu ürünleri şuan kaça aldıkları gibi unsurlar cok önemli bu işe girmemde.

Bu konularda bilgisi olanlar varsa benimle iletişime geçmelerini rica ediyorum.

Şimdiden hepinize teşekkür ederim, bol şanslar..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Marketler tezgah açmak yada onlara toptan mal satmak
İletiTarih: Per Eyl 02, 2010 7:00 pm 

Selam Gubidik...İngiltere deneyimlerini benimle paylaşır mısın...Ben Turistik bir beldemizde işletmecilik yapıyorum. (Bar-Meyhane). İngiltere'ye gidip orada ticaret yapmayı düşündüm (Ankara Anlaşması çerçevesinde) Ama orada catering işi yapmak istemem yani en azından ilk etapta belki sonra. En ufak çapla ticaret başlayıp alıştıkça büyümek istiyorum. Bla Bla Bla....konuşmak istersen....sevinirim...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Eyl 02, 2010 8:49 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Kendinizi kisitlamayin. Olmayacak diye birsey yok. burada ne insanlar ne isler yapiyorlar.

Fikirler guzel , bu tip ortamlardanda bu isler dogabilir. herkes cekinmeden taleplerini , aradigini veya yapmak istedigi seyi yazmali paylasmali.

siddetle desteklemekteyim. ticari her konuda elimden geldigincede destek veririm.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Eyl 03, 2010 8:30 am 

Selam Figen,

Bence kendini onu yapmam bunu yapmam diye sınırlamadan yapabildiklerin çerçevesinde kendini geliştirmeye bakabilirsin. yani kendi işini büyütebilirsin demek istedim:) Bilmiyorum sen ne tarz biyr işletiyosun şuan ama ingilterede türk yemekleri sevilir. Tamam klasik fish&chips, döner bilmem ne heryerde var. bence artık değişik şeyler denenmeli. ben deneyimlerimden sana örnek verecek olursam Kısır ve mercimek köftesi ingilizler ve çekli arkadaşlarım tarafından sevildi. Yani UK'de bulundun mu bilmiyorum ama böle ayaküstü mekanlar var. bi kabın içinde yemeğini alıp çıkıyosun. Öle bi cafe düşün, mercimek köftesi, kısır, patates salatası...... gibi aklıma şuan bişey gelmedi.. sonra bu cafenin işlek bi yerdde oldugunu, gelen geçenin bi kap bişey alıp cıktıgını:) yani tabi bunların oradaki maliyeti biraz burdakine oranla çok. Fayda-maliyet analizinin ii yapılması lazım. Bide şöle çalışanlar var evlere yemek pasta yapıp satanlar, yani iyi çevren olursa onlardan gelen siparişler dogrultusunda yapıp evlerine teslim edebilirsin. Çünkü ingiliz bayanlar tembeller, hazırı seviyolar. aslında evde yapmayıda seviyolar ama değişik şeylere çok açıklar aynı zamanda.( 2 yıl au pairdim 3 ailem oldu gözlerime dayanarak yazıyorum tüm bunları) çok uzun olmuş :)

2.benim sorumla ilgili admin arkadaşım ticaret konularında yardımcı olurum demişsin. Benim başlık konumla ilgili ne düşünüyosun?? Malum çinden gelen neredeyse bedava ürünler varır eminimki satıcıların bulacakları. Biz burdan götürdügümüz şeyleri nasıl satarız yada satabilir miyiz sence????

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Eyl 03, 2010 7:55 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

gubidik arkadasım oncelikle ticari hayatında basarılar diliyorum!,yorumunuzda ingiliz bayanlar tembeller diye bir genellemede bulunmussunuz,keske bunu buyuk cogunlugu vb olarak yazsaydınız daha sık olurdu bence cunku bende dahil olmak uzere sitede en cok yardımcı olmaya calısan uyelerin esi yabancı,genelleme hos degil bence,bende bazı olumsuz konularda fikir bildiriyorum ama hepsi olarak genellemiyorum,bide burda bulunmussunuz biliyorsunuzdur,burdaki bayanlar 19 y beri yıllarca once komur madenlerinde,sonra tekstil fabrikalarında gunde 16 saat calısan bir toplumdur.ayrıca burdaki emeklilik yası 65-66 suan ve bu yasa kadar tum bayanlar calısır,okul yasında cocogu olan bayanların 2/3 is gucunde aktif calısır,ayrıca burda mesai diye bir kavram yoktur herkez 24 saat calısır mesela esimin annesi sabah 5 de baslar mesaiye ve kendisi 50 yasının bayagı ustundedir,ayrıca burda genelde herkez 14-15 yasında calısmaya baslar collageye veya universiteye gitse bile en az part time calısır(turkiyede genelde!kpss uni vb cogunluk ancak 25-26 yasında calısmaya baslar bayanlar icin),turkiyede evet hanımlarımız maheretlidir cunku 20 milyon ev hanımı gibi bir kavram var,bu bayanlar tabiki daha maharetli olacak bolca bos vakti oldugu icin ayrıca 40 yasında emekli olunabiliydu bir kac yıla kadar,cevremde esine destek ve mortgage odemek icin 3 iste calısan british bayanlar var.sonucta is gucunun bu kadar icinde olup,meseai ve saat kavramı olmayan sanayisi olan bir ulkede bayanların cok hamarat olmasısı beklemek garip olur,kendi adıma esimin calısmayıp butun gun evde tv izleyip,komsularla takılıp bana aksam 2 cesit yemek yapacagına,calısıp destek olan evdede aksam pizza yedigim esimi tercih ederim.hayatınızda basarılar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Eyl 03, 2010 10:49 pm 
MI5
Kullanıcı avatarı

ha ha ha Ingiliz bayanlar tembelmis , secme ve secilme hakkini alabilmek icin kendini kralin atinin onune atan bir ingiliz bayandi , burada hic bir sey gokten inme gelmedi , herkes calisarak bir savas vererek bir yerlere geldi , ikinci dunya savasindan sonra, ingilterede alman saldirilarindan kalan son erkekler ya topaldi , yada aksak , onun icin bu immigration bu kadar buyudu bu ulkede, LIFE IN THE UK testini gecmeyen , kitabi okumayan arkadaslar bunlari bilmezler, Ingiltere onun icin okadar gocmen aldi, dunyanin okadar karni ac ,ruhu ac ulkelerinden , Turkiyede hicbir kadin sanayi sitesinde tornada , tesviyede , yagli . pis islerde calismaz , Turkiyede sadece fakirlik edebiyati yapilir, neyse pgs kardesim bu arkadaslar Ingiltereyi ogrencilik ve turistlik evrelerinde degerlendiriyorlar , ama gercek tamamen baska , Turkiyedede bir kadin gecede 4 vardiyada farkli islerde calissaydi , o da cocuklarina frozen food pisirirdi ,

algilama meselesi , Tipik Turk mentalitesi bence, mini etek giyen her bayani kotu yola dusmus gibi gormek yada Turkiyeye gelen her turist bayani , zengin yada ( malum ) olarak gormek gibi birsey

Nediyim yil 2010 , ama degismeyen tek birsey var , memleketimden insan manzaralari

Not : Bu arkadas buralarda is yapip , buralardan ekmek yemeyi umuyor ama , unuttugu birsey , bu ulke kimsenin kokenine , dinine, irkina , mezhebine , cinsiyetine bakmaksizin bir sekilde herkese esit imkanlari vermeye calisiyor, kendisi bu ulkeye gelmis ise dua etsin kimse ona Turkiyeden gelen ler tembeldir dememis , kaldiki bircogumuzun esi ingiliz , iskoc yada irlandali veya gallerli

Forum camiasina saygilar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Eyl 04, 2010 12:38 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

aussie dostum malesef biz ne kadar yazsakta bos,malesef bilmeden yargılamayı cok seviyoruz,merak ediyorum biride mesela genellese neden ingiltere hukumeti aupair vizesini turkiyeden kaldırmıs,ulkemizden daha geri kalmıs ulkelerden aupair aldıgı halde,ne gibi olumsuzluklar veya eslerden sikayetlerler gelmis ve acentelardan aman Turk olmasın denmis ve sonunda artık vize verilmiyor,biride genelleyebilir mesela butun Turkiyeden gelen aupairler diye!!!!! ,o yuzden lutfen dikkat edelim bilmedigimiz konularda,hatırlıyorum ilk turist vizemde en cok hosuma giden bu olmustu markette 60 yasında bir bayan calısıyor kasıyer olarak hemde guler yuzlu hizmet veriyor veya aynı yasta bir bayan kafede servis yapıyor veya guzel bir bayan markette rafları duzeltiyor,ulkemizde kimse bu isleri begenmez hepimiz universite mezunuyuzdur is begenmeyiz! bu konu uzar gider...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Eyl 04, 2010 9:30 am 

Arkdaşlar zaten ingilizleri seven ve sizin tipik türk mantıgınızıda katılan birisiyim. Ben tembel derken yemek konusunu kasdettim. Oturuyolar çalışmıyolar gibi bi cümle kasdetmedim. Siz olayı görmek istediginiz yerden görmüşsünüz. Bu başlık altında bunun tartışılması hoş olmaz tmam genellememi yapmam dogru olmamış ama kasteddiğim şey çalışma hayatı deildi. Kusura bakmayın!!

Lütfrn başlıkla ilgili fikirleri olanlar varsa ve paylaşabilirlerse çok sevinirim..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 8 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: MSN [Bot] ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz