|
Ingilterede yasamanin en zorluklarindan biridir hayatta kalabilmek,belkide dunyada en az hiv ve kanser gorulen ulkemiz Turkiye,en fazla kanser gorulen ulke ise Ingiltere ve Danimarkadir,belkide can attigimiz ulkenin gerceklerini bilmemiz acisindan bu konuyu actim,hanimin en yakin arkadasini cuma gunu son yolculuguna ugurladik,yine uzaktan 2 arkadasida illet kanser,sanirim yakinda onlarda yolculuguna cikacaklar,sonsuz bir yolculuk,yaklasik 1 yildir bu konuda cok ciddi arastirma yaptim,marmariste yasayanlar bilirler armutalanda ziya ozelin evi vardir,muayenehanesi kendisi su anda amerikada cikacak ilacin pesinde,ulkemizde bilim insanlarina deger verilmedigi icin bir amerikan firmasi ile calisiyor,umarim basarili olur,konumuza gelince hepiniz calisiyorsunuz ingilizler health and safety der isyerinde baska birsey demezler ama gelin gorunki afedersiniz bir b....... bilmezler calistigim firmada forklift gaz ile calisiyor,bizim eleman health and safety supervisor beyinsizine bir gun soru sordum bu aracin ne kadar zehirli gaz saldigini biliyormusun diye?cevap veremedi.o elemanlara gozluk ve zeminde kaymayan ayakkabilar ile mesguldu,ilk basta soyle basliyalim mutfakta bulunan tum plastik tabak,bardak ve kaplari cope atmanizi tavsiye ederim,mikrodalga firinlar tam bir tehlike plastik kaplarda yemek asla isitmayiniz,mikrodalga firin sadece coz amacli kullanmanizi tavsiye ederim,damacana bidonlu su dispanseri ve plastik bardaklari kullanmayiniz,cam bardak her zaman tercihiniz olsun,genelde disarida kizarmis patates tercih etmeyiniz,evde kendiniz hazirlayabilir ve yag suresinide ayarlayabilirsiniz,cok fazla et tuketimi zararlidirbalik en faydalidir,ingilizler bol bol bacon yer iste nedeni,sutu soguk icmek tam bir bela,her zaman yuksek ateste kaynatiniz.paket cipsler tam bir kanser,fast food tarzi urunler burgerler gibi tam bela,fazla cay,kahve ve alkol tuketimi yine ciddi risk,genelde yemeklerinizi evde tercih ediniz,uzunca bir sure hanima anlattim,onceleri pek dinlemedi,arkadasi vefat edince inanmak zorunda kaldi,ben mutfakta yazdiklarimin cogunu kaldirdim sizlerinde konu hakkinda bilgi ve paylasimlarinizi bekliyorum allah kimseyi ne hastaneye nede cezaevine dusurmesi saglicaklar kaliniz
|