Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 3:18 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 10 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Malum konu saglik(kanser)
İletiTarih: Cmt Ekm 22, 2011 8:42 pm 
Site Müdavimi

Ingilterede yasamanin en zorluklarindan biridir hayatta kalabilmek,belkide dunyada en az hiv ve kanser gorulen ulkemiz Turkiye,en fazla kanser gorulen ulke ise Ingiltere ve Danimarkadir,belkide can attigimiz ulkenin gerceklerini bilmemiz acisindan bu konuyu actim,hanimin en yakin arkadasini cuma gunu son yolculuguna ugurladik,yine uzaktan 2 arkadasida illet kanser,sanirim yakinda onlarda yolculuguna cikacaklar,sonsuz bir yolculuk,yaklasik 1 yildir bu konuda cok ciddi arastirma yaptim,marmariste yasayanlar bilirler armutalanda ziya ozelin evi vardir,muayenehanesi kendisi su anda amerikada cikacak ilacin pesinde,ulkemizde bilim insanlarina deger verilmedigi icin bir amerikan firmasi ile calisiyor,umarim basarili olur,konumuza gelince hepiniz calisiyorsunuz ingilizler health and safety der isyerinde baska birsey demezler ama gelin gorunki afedersiniz bir b....... bilmezler calistigim firmada forklift gaz ile calisiyor,bizim eleman health and safety supervisor beyinsizine bir gun soru sordum bu aracin ne kadar zehirli gaz saldigini biliyormusun diye?cevap veremedi.o elemanlara gozluk ve zeminde kaymayan ayakkabilar ile mesguldu,ilk basta soyle basliyalim mutfakta bulunan tum plastik tabak,bardak ve kaplari cope atmanizi tavsiye ederim,mikrodalga firinlar tam bir tehlike plastik kaplarda yemek asla isitmayiniz,mikrodalga firin sadece coz amacli kullanmanizi tavsiye ederim,damacana bidonlu su dispanseri ve plastik bardaklari kullanmayiniz,cam bardak her zaman tercihiniz olsun,genelde disarida kizarmis patates tercih etmeyiniz,evde kendiniz hazirlayabilir ve yag suresinide ayarlayabilirsiniz,cok fazla et tuketimi zararlidirbalik en faydalidir,ingilizler bol bol bacon yer iste nedeni,sutu soguk icmek tam bir bela,her zaman yuksek ateste kaynatiniz.paket cipsler tam bir kanser,fast food tarzi urunler burgerler gibi tam bela,fazla cay,kahve ve alkol tuketimi yine ciddi risk,genelde yemeklerinizi evde tercih ediniz,uzunca bir sure hanima anlattim,onceleri pek dinlemedi,arkadasi vefat edince inanmak zorunda kaldi,ben mutfakta yazdiklarimin cogunu kaldirdim
sizlerinde konu hakkinda bilgi ve paylasimlarinizi bekliyorum
allah kimseyi ne hastaneye nede cezaevine dusurmesi
saglicaklar kaliniz

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Malum konu saglik(kanser)
İletiTarih: Pzr Ekm 23, 2011 2:06 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

güzel yararlı ve bilgilendirici bir yazı olmuş enca vize konularının dışına çıkıp böyle konular görmek güzel,bende mumkun oldugu kadar proses gıdalardan uzak durmaya çalısıyorum sonucta hepsi yapay,tadlandırıcılar,kimyasallar.mümkün oldugu kadar akdeniz tipi beslenme alışkanlıgımı devam ettirmeye çalışıyorum,bu yazdıklarına ek sigara kullanımı ve aktif hareketli yaşam olabilir(yürüyüş,koşu,bisiklet vb), ayrıca sizle devletin yararlı bir web sitesini paylaşmak istiyorum,posta kodunu girerek çevrenizde alişveriş ettiginiz,yemek yediginiz restorantın,kafenin,pub'ın,take away'in hijyen durumunu görebilirsiniz.ben daha önce gittigim bir kaç yeri 1-2 derecede kötü hijyen nedeniyle bıraktım,sonuçta insan sağlığıyla oynuyorlar sizde bakabilirsiniz sonuçta devletin ve belediyelerin resmi rating uygulaması http://ratings.food.gov.uk/QuickSearch.aspx

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Ekm 23, 2011 9:26 am 
Site Müdavimi

haklisin pgs bu konu aslinda cok uzun bir konu guzel yakalamissin,benim ablamda gogus kanseri idi 5 yil once,benim diger tavsiyem tescoda deep fry 17 sterlin kullanisli ve guzel,takeaway lerin hemen hemen hepsi kizartma yag acisindan tamamen sagliksiz,yag degisimini uzun surede yapiyorlar bu kansere tamamen davetiyedir,soyle bakalim konuya ben dahil herkesin icinde kanser var,minumum seviyede tutmak artirmak tamamen elimizde,ingilterede kanser neden dunyanin en cok gorulen ulkesidir,sorusu aklima gelince yanlis beslenme oldugunu gordum,hatirlarsaniz suna pekuysalin reklami vardi asyali bir Turk dostu ile ismini hatirlayamadim,reklamda aman ne oyle onlar susi bilmem ne kizim dinle tencere yemegi tencere biz akdeniz ulkesi yemegi pisiririz deniliyordu,evde mutfakta kontrol genelde bende hanim bile okul mutfaginda calismasina ragmen saglik konusunda bilgisiz,memleketde isletmecilik yaparken mutfak odalardan daha temiz diye rehberden guzel not almistim.evet burada tencere yemegi yerine hep hazir gidalar peki ne yapiyorlar plastik kaplari mikroda isitiyorlar,tamamen hastalik normal tabaga alip uzerini kagit pecete ile kapatabilirsiniz,eger ocak,firin yok ise bulundugunuz yerde bu islem uygulanabilir,eger kizartma patates seviyorsaniz evde soyledigim gibi normal patatesden bunlari yapmaniz mumkun,bence usenmeyin hayata bir kez geliyoruz,ayrica ingilterede yogurt tuketimi cok az seviyede,oysa bizler memleketde genelde yemeklerde yogurt yer yada ayran iceriz,kahvaltimiz neden daha cok formda kalmamizi sagliyor,ingilizlerin kahvaltilarina bakiniz bacon agirlikli tamamen sagliksiz,antioksidanlar kansere tamamen karsi,bilhassa pul biber ornegi,ben bimden 5 paket getirmistim hala kullaniyorum.forum genelde vize ile ilgili bunlarinda bilinmesinde fayda oldugunu dusundum
saglikli yasayin

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Ekm 23, 2011 1:33 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

guzel paylasim olmus enca... ve tabikide hepside aci gercekler ...

Ben kirmizi ee fazla asilmiyorum . gnelde tavuk ve ispana tuketiyorum . sebzelere agirlik veriyorum . gerci tadi tuzuda yok ama ne yapalim mecbur onlarida yemesek acliktan oluuruz .

evde ekmegimi bben yapiyorum . firinda bohaca borekler taze ekmeklr tatlilar vs hepsini ben yapiyorm . daha ucuza ml oluyor ve daha saglikli tabi..

mercimek corbasi yaparm bazen : ) nohut guveci . vs genelde agirlik bunlarda .

:|

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Ekm 23, 2011 5:00 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

gercekten guzel bir konuya deginmissiniz arkadaslar henuz geleli 1 hafta oldu belki daha cok sey gorup ogrenecegim belkide tez zaman da kacip gidecegim :lol: bilmiyorum zaman ne gosterir ama su bir hafta da kafama yer eden cokkkkk pisler hijyen konusunda sifirlar kimse alinmasin kizmasin arkadaslar ingiliz esi olan var cocugu olan var ozur dileyerek genelleme yapiyorum istisnalar herzaman vardir elbet ama yeikleri bir kenara durun hic ama hic temiz degiller....

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Ekm 23, 2011 7:09 pm 
Site Müdavimi

Undisputed47 yazdı:
guzel paylasim olmus enca... ve tabikide hepside aci gercekler ...

Ben kirmizi ee fazla asilmiyorum . gnelde tavuk ve ispana tuketiyorum . sebzelere agirlik veriyorum . gerci tadi tuzuda yok ama ne yapalim mecbur onlarida yemesek acliktan oluuruz .

evde ekmegimi bben yapiyorum . firinda bohaca borekler taze ekmeklr tatlilar vs hepsini ben yapiyorm . daha ucuza ml oluyor ve daha saglikli tabi..

mercimek corbasi yaparm bazen : ) nohut guveci . vs genelde agirlik bunlarda .

:|

dedim ya gelip test edecem bir gun,taze poca peynirli,ekmek tatlisi,lahmacun varmi antep usulu sarmisakli?
afiyet olsun

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Ekm 23, 2011 7:22 pm 
Site Müdavimi

simal yazdı:
gercekten guzel bir konuya deginmissiniz arkadaslar henuz geleli 1 hafta oldu belki daha cok sey gorup ogrenecegim belkide tez zaman da kacip gidecegim :lol: bilmiyorum zaman ne gosterir ama su bir hafta da kafama yer eden cokkkkk pisler hijyen konusunda sifirlar kimse alinmasin kizmasin arkadaslar ingiliz esi olan var cocugu olan var ozur dileyerek genelleme yapiyorum istisnalar herzaman vardir elbet ama yeikleri bir kenara durun hic ama hic temiz degiller....

konu konuyu aciyor aslinda hijyen derken hemen aklima gelen bulasik konusu,lavaboda sicak su ile deterjan karisimi bulasik yikiyorlar hanima defalarca anlattim yikanan kir lavaboda kaliyor oysa durulama yapmiyorsun!zar zor anladi sonunda dedimki peki camasir makinesi neden durulama yapiyor dedim! cevap yok? o zaman banyodan sonra sabunlu sabunlu cik fazla su harcamazsin! gecenlerde yine konuda gecmisti malum trt muslugu maalesef yok tuvaletlerde,aksam arkadaslarla konusurken konu gecti,hanimin arkadasinin evi var taylandda sanirim Turkler yapmis evi trt muslugu mevcutmus,digeride dediki yikanirmi filan? bizim jimmy dediki banyo yaparkende yikaniyor k.......z ne var yani elini sabunla yikayinca gidiyor temizleniyorsun
Sen geleli bir hafta olmus dogru geri kacma konusunda hemfikiriz,bende zaten cok uzun sure kalma niyetim yok acikcasi, 3 yada 5 sene sonra temelli donucem
allahtan sicak bir ulke degil,hijyen berbat olurdu

En son enca48 tarafından, Sal Ekm 25, 2011 6:31 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Ekm 23, 2011 9:37 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

enca48 yazdı:
simal yazdı:

konu konuyu aciyor aslinda hijyen derken hemen aklima gelen bulasik konusu,lavaboda sicak su ile deterjan karisimi bulasik yikiyorlar hanima defalarca anlattim yikanan kir lavaboda kaliyor oysa durulama yapmiyorsun!zar zor anladi sonunda dedimki peki camasir makinesi neden durulama yapiyor dedim! cevap yok? o zaman banyodan sonra sabunlu sabunlu cik fazla su harcamazsin?bizimki karadenizliler alinmasin biraz laz gibi gec calisiyor kafasi hahahhaha gecenlerde yine konuda gecmisti malum trt muslugu maalesef yok tuvaletlerde,aksam arkadaslarla konusurken konu gecti,hanimin arkadasinin evi var taylandda sanirim Turkler yapmis evi trt muslugu mevcutmus,digeride dediki yikanirmi filan? bizim jimmy dediki banyo yaparkende yikaniyor k.......z ne var yani elini sabunla yikayinca gidiyor temizleniyorsun
Sen geleli bir hafta olmus dogru geri kacma konusunda hemfikiriz,bende zaten cok uzun sure kalma niyetim yok acikcasi, 3 yada 5 sene sonra temelli donucem
allahtan sicak bir ulke degil,hijyen berbat olurdu[/quo

sana katiliyorum enca allahtan sicak bir ulke degil yoksa kokudan durulmazdi :D :lol: :lol: ama bir yanini sevdim soguk ve bortu bocegi az bu kismini cok sevdim boceklerden nefret ederdim omrucegi cokmus ama denk gelmedim daha :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Ekm 23, 2011 11:46 pm 
Site Müdavimi

Evet bocek konusunda haklisin o yani guzel hemen hemen cok az elbette sogugun etkisi var bunda,sicak olsa hepsi aramizda olurdu,ad ustunde orumcek sadece goruntusu hos degil ama zararsiz
bu arada doktor Ziya Ozelin muglada yetistirilen zakkum ciceginden elde ettigi kanser ilaci sadece irlandada cok onemli durumlarda kullaniliyor adi anvirzel,kendisi su anda amerikada klinik testleri ile ilgileniyor
ama sunuda unutmayalim her kanser olumcul degildir,ornek olarak disi ve erkek turleride vardir,disi bebekler yapabildiginden vucutta diger bolgelere sicrayabilir erkek bebek yapamadigindan dolayi kemoterapi sayesinde yokolur
ornek Michael Douglas,sanatcimiz Filiz Akin gibi,elbette stres ortamida cok onemlidir

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Ekm 25, 2011 6:29 am 
Site Müdavimi

Bunda kirilicak bir sey yok hayatim karadenizlilerle calismakla gecti,saralllar trabzon of
gonderiyi kaldiririz olur biter,ciddi bir sey yazmadik arkadasim

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 10 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz