Pgs79 kardesimin sozlerine hitaben Bravo diyorum , sozun altina imzami atiyorum ve ekliyorum ben dunyada bircok ulkede bulundum vatandasini vatandas olarak degilde , kelle , teba zihniyetiyle goren ulkeler ortadogu ulkeleri ve geri kalmis ulkelerdir ayni sekilde disisleri , temsilcilikler, ateselikler e de ayni sekilde kendi vatandasina ,kelle, Teba gibi muamele yapan memurlari , buyuk baslari da gonderen bu tur ulkelerdir, arkadaslar zihniyet onemlidir diyoruz , hizmet icin varolmak ve bizim verdigimiz vergilerle bize efelik yapan , asagilayan da ayni zihniyetin urettigi memurdur , amirdir ,kildir . yundur. Saka bir yana pgs kardesimin dedigi gibi bu agalar , beyler , ateseler , elciler o makamlari hak ettikleri icin degilde birileri tarafindan iltimasla , kadrolasma zihniyetiyle oralara gonderilmislerdir. Selcukludan , Osmanliya oradan da Turkiye cumhuriyetine kadar gecen surec icinde olaylar hep aynidir hic birsey degismemistir , yani hepimiz tebayiz , kelleyiz , dikkat edin vatandas degiliz , vatandaslik farkli bir olgudur , vatandas hakkini hukukunu sorgulama hakkina sahip ve gerektiginde protesto etme hakki kanunlar tarafindan garanti altina alinmis bir olgudur , bizdeki ise Padisahim cok yasa dir ama protesto edersen , daha iyi muameleyi hak ettigini ileri surersen devletin Tokadi kacinilmazdir . Bukadar tarih bilgisinden sonra bircok ulkede karsilastigim bir hatirami anlatmak isterim.
Ben Avustralyada talebe iken malumunuz askerlik tecili gibi islerde sevgili konsoloslugumuz u hep ziyaret ihtiyaci duyardik , bir gun okuldan ogrenci olduguma dair yazi aldim ve konsolosluga goturdum , yuzume baktilar sana 5 dolar olur dediler , bunun resmi bir listede bedeli yokmu diye sordum , Baskonsolos Melbourneden Sydneye barbeku yapmaya gitti dediler gulustuler, vatandasa yapilan muamelenin asagilamanin bini bir pul , Tam Turkiye diye soylendim kendi kendime , ozaman sonra gelirim dedim ve Terk ettim sevgili konsoloslugumuzu , yaklasik 1 hafta sonra tekrar gittim bu sefer baskonsolosun yerine vekil gorevi verilen Garfield gibi gobekli bir adam imzaladi kagitlari ama sordum gencligin ve ogrenciligin verdigi haytalikla konsolosumuz un barbeku su nasil gecti dedim Sydneyde sirittimda , tabi Garfield beni azarladi isim bitti ciktim gittim ve sonralari cok cok isim dustu ,hersey ayniydi , hic bir sey degismez dedim kendi kendime ,
Ha bizim elciliklerimizde , ateseliklerimizde hummali bir calisma varsa yada vatandasa karsi olan kozmetik ,estetik biraz degisti ise ogun mutlaka ya Teftis vardir yada Ankaradan buyuk baslar gelmislerdir tecrube ile sabittir.
Onun icin Saray yavrusu da alsaniz Koskede tasinsaniz , kulubedede otursaniz hep aynidir ZIHNIYET degismedikten sonra , Prestij demis sevgili forum kardeslerim O biraz zor .
Bu olay Avustralyada Yeni Zelanda da , Kanada da , Isvecte, Azerbaycan da ,Gurcistanda bile hep boyledir degismez . Ha bir benmiyim diyorum boyle hisseden yok hayir isadamlari , ogrenciler ,toplumun her kesiminden insanlarimizla bizzat konustum tartistim ayni fikirdeyiz.
Ama illede bir bina alalim diyorsaniz Prestij icin acalim bir banka hesabi yada acalim bir mendil siz lonra sokaklarinda ben Gloucester yaylalarinda

oyle olsun PARAM OLSADA BEN ALSAAM (yok yok bu sakaydi )
Saglicakla kalin butun forum camiasina selamlar sevgiler