Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 3:07 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 16 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Londra'da yeni bir başkonsolosluk binası istiyoruz
İletiTarih: Pts Ağu 09, 2010 1:12 pm 
Üye

5 Şubat 1975 tarihinde satın alınan ve faaliyete başlamış olan mevcut başkonsolosluk binası günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek özellikleri taşımamaktadır.
Londra'da 35 sene önceki Türk nüfusu düşünülerek hazırlanmış mevcut binanın sayıları bugün 200 bin kişiye ulaşan vatandaşlarımıza hizmet verecek nitelikte olmadığı açıktır.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığını, Başbakanlığını, Dışişleri Bakanlığını ve Maliye Bakanlığını sorunun çözümü için görevlerini yapmaya davet ediyoruz.
Londra'daki Türk Vatandaşları, büyük Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışır bir konsolosluk binası istiyor !
Facebook Grubu :
http://www.facebook.com/editaccount.php?networks#!/group.php?gid=125246757521476
Herkese Teşekkürler.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Londra'da yeni bir başkonsolosluk binası istiyoruz
İletiTarih: Pts Ağu 09, 2010 3:08 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

kendi adıma pek katılmıyorum,londradaki fiyatları vb dusunursek gereksiz ve ulkenin kaynaklarını bos yere harcamak oldugunu dusunuyorum(en az 10-20 milyon pounda malalur)eger dersenizki prestij icin,bana gorede artık bu eski donemlerde kaldı simdi sekilcilikle ugrasan bazı arap ulkeleri(dubai vb),gunumuzde hersey internet ortamında,e devlet olarak yapılıyor islemler eskiye gore daha hızlı ve guvenli ve daha az personelle daha cok is yapılabiliyor,ayrıca katılmamamın diger bir yonude bilenler bilir disislerinde asırı bir kast yapılanması vardır,bazı memurlar devletin gorevlisi oldugunu unutup,gurbetci vatandaslarımıza cok zorluklar hatta yerine gore hor gormeye giden davranısları olmustur(konsolosluklara isi dusen arkadaslar bilir veya yakınlarından duymustur)ulkenin kısıtlı kaynaklarını konsolos residansına,davetlerine,garsonlarına harcamaya gerek yok bence....ama illa birsey yapılacaksa once birazcık para harcayıp once amator goruntulu web sitesini duzeltmek lazım!!!

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Ağu 09, 2010 5:38 pm 
Üye

Birkac gun once oradaydim. Post Office binalarindan daha kotu bir goruntu. Nefes alacak yer yok. Personel elinden geleni yapiyordu, ben kotu bir davranisa tanik olmadim. Hatta 12:10 randevusuyla noter islemi icin gittim. Ciktigimda saat 14:40 olmustu. Noter islemlerinde tek kisi yemege filan cikmadan yetistirmeye calisiyordu islemleri.
Bu tur binalarda icecek otomati, tuvalet, daha fazla bekleme koltugu, nefes alacak daha genis bir alan gerekli bence.
Prestij acisindan dersek, bence 70 milyonluk bir ulkenin boyle evden bozma konsoloslugu olmaz, kimse kusura bakmasin.
15 sene kadar once Ankara Filipinler konsolosluguna gitmistim, oranin o zamanki hali bile daha duzgun ve moderndi.
Bir de randevu almaya kalkinca en erken 3-4 gun sonrasina alinabiliyor. Yetismiyor yani.
Kaynak kullanimi acisindan, gelirleri giderlerinden cok daha yuksek bir konsolosluk. Ozellikle bu konuyu sordum. Ben prestijin hala cok onemli oldugunu dusunuyorum. Ozellikle AB adayligimiz devam ederken.
Basit dusunelim, para karsiligi bir hizmet aliyoruz, bir anlamda musteriyiz, daha iyisini hak ediyoruz :)))
Bunlar benim bir ziyaretteki gozlemlerim.
Tesekkurler yorumlarina.

pgs79 yazdı:
kendi adıma pek katılmıyorum,londradaki fiyatları vb dusunursek gereksiz ve ulkenin kaynaklarını bos yere harcamak oldugunu dusunuyorum(en az 10-20 milyon pounda malalur)eger dersenizki prestij icin,bana gorede artık bu eski donemlerde kaldı simdi sekilcilikle ugrasan bazı arap ulkeleri(dubai vb),gunumuzde hersey internet ortamında,e devlet olarak yapılıyor islemler eskiye gore daha hızlı ve guvenli ve daha az personelle daha cok is yapılabiliyor,ayrıca katılmamamın diger bir yonude bilenler bilir disislerinde asırı bir kast yapılanması vardır,bazı memurlar devletin gorevlisi oldugunu unutup,gurbetci vatandaslarımıza cok zorluklar hatta yerine gore hor gormeye giden davranısları olmustur(konsolosluklara isi dusen arkadaslar bilir veya yakınlarından duymustur)ulkenin kısıtlı kaynaklarını konsolos residansına,davetlerine,garsonlarına harcamaya gerek yok bence....ama illa birsey yapılacaksa once birazcık para harcayıp once amator goruntulu web sitesini duzeltmek lazım!!!

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Ağu 09, 2010 5:54 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Bende Temmuz ayi icerisinde gittim.

Ilk giris kapisindan gectigim anda , kendimi Turkiyede gibi hissetmedim desem yalan olur. Kuyruk neredeyse disari kapiya dayanmis bir haldeydi. Malum toplumda internet kullanim oraninin dusuklugu , randevu alinmadan gelinmesi ve yaz sezonun olmasi dolayisi ile cok kalabalikti.

Sanatci arkadasa bende katiliyorum. Turkiye Cumhuriyeti buyuk ve varlikli bir devlet. Bahsettigimiz konsoloslukta Ugandadaki bir konsolosluk degil, Dunya baskenlerinin birisinden Londra dan bahsediyoruz. Toplam olarak 7 adet memur hizmet vermekte , bu giselerin 2 tanesi odeme gisesi. Yani 5 gise aktif olarak calismakta. insanlarin bekleyebilecegi 3 adet kollari kirilmis sandalye var. Bekleme yapilan yerin genisligide 10m uzunlugunda 4m genisliginde yoktur. Bence bu goruntu hicte hos bir goruntu degil.

Bu tip harcamalari ben fuzuli harcamalar olarak gormuyorum. Gidipte bir saray alinmasindan bahsetmiyoruz zaten. Biraz daha dertli toplu , insanlarin bekleyebilecekleri buyuk bir salonu olan bir konsolosluk olsa yeterli.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Ağu 09, 2010 6:03 pm 
Üye

"Kendini Turkiye'de hissetme" konusunda tamamen ayni fikirdeyim. Beni deli eden o kuyruklardan birinde buldum ben de kendimi : :D :lol:

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Ağu 09, 2010 8:22 pm 
MI5
Kullanıcı avatarı

Iyi aksamlar , konsolosluk muhabbeti gayet iyi gidiyor :) , bende bu yaz tatile gidemiyorum , sizde Turkiye dediniz kuyruk dediniz ,benimde kanima girdi madem tatile gidemiyoruz bizde hanimla gider kuyruga gireriz diye dusunduk :D Turkiye havasi almak icin , valla beni guldurdunuz Allah da sizleri guldursun :D
Saygilar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Ağu 10, 2010 12:34 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

arkadaslar ben hala goruntuden once,zihniyetin degismesi gerektigini dusunuyorum.yoksa 20 katlı plazada yapılsa pek degisen birsey yok,burda adam gidiyor post office dolduruyor formu evine geliyor pasaportu hemde en son 100 poundun altındaydı 10 yıllık bizde en az 3-4 gun sıraya gireceksin resim oldu olmadı vb,ayrıca avrupada 5 milyonun ustunde gurbetci var bunların sorunlarıyla ilgilenen bir bakanlık bile yok(sadece bu isler icin) 40 yıllık birikimini kaptıran amcaya,bana mı sordun! diyen secilmisler var,ankaralı oldugum icin az cok biliyorum disisleri tam bir torpil ve kast sistemi olan bir bakanlıktır,50 tane turkun yasadıgı afrika,guney afrikaya acacaklarına elcilik veya personel londraya gondersinler veya yenilesinler!,guzelce internet ve e devlet agınıda otursunlar(evet bilgisiz vatandaslar var internet kullanmayı bilmiyor ama o adamlar islerine gelince turkiyede alman,ingiliz,hollanda elciliginde randevu vb sistemine alısıyor) bu cozum sadece ingiltere icin degil arkadaslar tum elcilikler icin,

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Ağu 10, 2010 2:11 pm 
MI5
Kullanıcı avatarı

Pgs79 kardesimin sozlerine hitaben

Bravo diyorum , sozun altina imzami atiyorum ve ekliyorum ben dunyada bircok ulkede bulundum vatandasini vatandas olarak degilde , kelle , teba zihniyetiyle goren ulkeler ortadogu ulkeleri ve geri kalmis ulkelerdir ayni sekilde disisleri , temsilcilikler, ateselikler e de ayni sekilde kendi vatandasina ,kelle, Teba gibi muamele yapan memurlari , buyuk baslari da gonderen bu tur ulkelerdir, arkadaslar zihniyet onemlidir diyoruz , hizmet icin varolmak ve bizim verdigimiz vergilerle bize efelik yapan , asagilayan da ayni zihniyetin urettigi memurdur , amirdir ,kildir . yundur. Saka bir yana pgs kardesimin dedigi gibi bu agalar , beyler , ateseler , elciler o makamlari hak ettikleri icin degilde birileri tarafindan iltimasla , kadrolasma zihniyetiyle oralara gonderilmislerdir. Selcukludan , Osmanliya oradan da Turkiye cumhuriyetine kadar gecen surec icinde olaylar hep aynidir hic birsey degismemistir , yani hepimiz tebayiz , kelleyiz , dikkat edin vatandas degiliz , vatandaslik farkli bir olgudur , vatandas hakkini hukukunu sorgulama hakkina sahip ve gerektiginde protesto etme hakki kanunlar tarafindan garanti altina alinmis bir olgudur , bizdeki ise Padisahim cok yasa dir ama protesto edersen , daha iyi muameleyi hak ettigini ileri surersen devletin Tokadi kacinilmazdir . Bukadar tarih bilgisinden sonra bircok ulkede karsilastigim bir hatirami anlatmak isterim.

Ben Avustralyada talebe iken malumunuz askerlik tecili gibi islerde sevgili konsoloslugumuz u hep ziyaret ihtiyaci duyardik , bir gun okuldan ogrenci olduguma dair yazi aldim ve konsolosluga goturdum , yuzume baktilar sana 5 dolar olur dediler , bunun resmi bir listede bedeli yokmu diye sordum , Baskonsolos Melbourneden Sydneye barbeku yapmaya gitti dediler gulustuler, vatandasa yapilan muamelenin asagilamanin bini bir pul , Tam Turkiye diye soylendim kendi kendime , ozaman sonra gelirim dedim ve Terk ettim sevgili konsoloslugumuzu , yaklasik 1 hafta sonra tekrar gittim bu sefer baskonsolosun yerine vekil gorevi verilen Garfield gibi gobekli bir adam imzaladi kagitlari ama sordum gencligin ve ogrenciligin verdigi haytalikla konsolosumuz un barbeku su nasil gecti dedim Sydneyde sirittimda , tabi Garfield beni azarladi isim bitti ciktim gittim ve sonralari cok cok isim dustu ,hersey ayniydi , hic bir sey degismez dedim kendi kendime ,

Ha bizim elciliklerimizde , ateseliklerimizde hummali bir calisma varsa yada vatandasa karsi olan kozmetik ,estetik biraz degisti ise ogun mutlaka ya Teftis vardir yada Ankaradan buyuk baslar gelmislerdir tecrube ile sabittir.

Onun icin Saray yavrusu da alsaniz Koskede tasinsaniz , kulubedede otursaniz hep aynidir ZIHNIYET degismedikten sonra , Prestij demis sevgili forum kardeslerim O biraz zor .

Bu olay Avustralyada Yeni Zelanda da , Kanada da , Isvecte, Azerbaycan da ,Gurcistanda bile hep boyledir degismez . Ha bir benmiyim diyorum boyle hisseden yok hayir isadamlari , ogrenciler ,toplumun her kesiminden insanlarimizla bizzat konustum tartistim ayni fikirdeyiz.

Ama illede bir bina alalim diyorsaniz Prestij icin acalim bir banka hesabi yada acalim bir mendil siz lonra sokaklarinda ben Gloucester yaylalarinda :D oyle olsun PARAM OLSADA BEN ALSAAM (yok yok bu sakaydi )

Saglicakla kalin butun forum camiasina selamlar sevgiler

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Ağu 10, 2010 7:21 pm 
Üye

Ben taleplere kucuk kucuk basladim.
Once bina diyorum, cunku yagmurda, camurda, coluk cocuk gelenleri once insan gibi bekleyebilecekleri fiziksel kosullar saglansin.
Bahsettiginiz sorunlarin hepsi var, belki fazlasi da var. Ama hepsi "INSAN FAKTORU" kapsaminda.
Once kolay olani halletsinler. En azindan Istanbul'daki Ingiliz Konsoloslugu ayarinda bir bina olsun diyorum. Diplomaside karsiliklilik geregi :)))
Ayrica facebookta bu konuda actigim gruba da katilim oldukca yavas.
Sanirim herkes durumdan memnun, biz birkac kisi sivrilik yapiyoruz :)))

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Ağu 11, 2010 1:38 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

bu konunun konusulması guzel cunku,konu altında genel konulara deginiyoruz,aussie super yazmıs kendi deneyimlerini,sanatci arkadasım temennin guzel katılıyorum ama inan bence hic birsey degismez,aynısı yasandı kapukulede yıllarca cekilen rezalletten sonra gecen sene milyon dolarlar harcanıp yeniden yapıldı,ihaleyide benimde bildigim hukumete yakın bir firma aldı.acıldıktan sonra gene aynı gene kuyruk gene rezalet neden modern zihniyet sark zihniyeti elele,yeterli eleman yok sınırda bilgisayar altyapısı gocmus gene rusvet,ozmana niye yapıldı bu yatırım....milyonlarca dolar(ben biliyorum cevabını :D ) gecen ay tatile gittim dalamandada aynı 3 ucak inmis gece toplam 2 vize bankosu,4 pasaport bankosu acık.abartmıyorum 200 kisilik sıra vardı,bu terminalde yeni acıldı biliyorsunuz,sonucta once zihniyet degismeli konsoloslukar torpil yuvası olmaktan cıkmalı(koruma polisi olmak icin bile araya kimler giriyor) eminim yeterli elaman vardır ama aussie nin dedigi gibi ya isleri vardır yada hepsinin vatandasın isini yapmayacak cok suslu konumları,nasıl olsa devlet gonderiyor ahcısına garsonuna kadar....size pasaport maceramı anlatıyım bu herseyi anlatıyor pasaportumu degistirmek istedim 8 yıllık oldugu icin yerlesime basvurmadan once,once gittim emniyete verdim git parmak izi verdediler parmak izi vermek 20 dk surdu bir turlu makina tanımıyor,cevremdeki herkez aynı polisler tek tek ugrasıyor her parmak icin(biliyorsunuz aynı makina word bridge ve uk gumrugundede var hic problemsiz alıyolar parmak izini alsana kardesim aynı makinanın problemsisini adamlar almıs millet beklemesin sırada,ama gene biliyorsunuzdur neden bu sistemin alındıgını kesin es dost vb sirkettidir)islem bittikten sonra ertesi gun gittim almaya adamlar soy ismimi yanlıs yazmıslar soyharfimde zor degildir bilinen 5 harfli bir kelime gittim degistirdiler,bende yeni pasaportumla tatile gittim varna bulgaristana dondum ve yaklasık 6 ay sonra vizeye basvurdum uk icin,isteyken aradılar elcilikten pasaportunuzu geri gonderdik world bridgeden alın pasaportunuz problemli diye hemen taksiyle gittim aldım pasaportu aynı gun mesai saatine yetistirmek icin gene taksiyle emniyete gittim,danısmada memura anlattım derdimi beni komsere gonderdi onlarda bide baktılarki pasaporta soguk damga yok!!!adamlar tutustu tabi bide benbiraz uste cıkınca(taksi paraları icime oturmus) hemen ozur dilediler hemen damgaladılar geri verdiler,ben bide yazı aldım bizim hatamızdır diye yoksa elcilik bize sahteci muammelesi yapmasın diye gene taksi ile yetistirdim,isin trajik tarafı ben bu pasaportla yurtdısına giris cıkıs yaptım,yani her turlu elini kolunu sallıyan hasıl girip cıkıyor acıklıyor herseyi..............sonucta biz nekadar konnussakta hersey bos sistem ve zihniyet degismedikce burj el arab gibi elcilik binasıda diksen bir yararı olmaz vatandasa,elcilik binası residansı yapacaklarına beyfendiler icin ,cocuklarımızın gidecegi bagımsız okullar acılsın mesela veya thy amerikada takıma barcaya kevine sponsor oalcagına veya fasa yıllardır satıs burosu islettecegine bilet fiyatlarını diger sirketlerin fiyatına dusursun bizde easy,thomson ba ile ucmayalım kendi sirketimizle ucalım millet yuksek sezonda 109 pounda(return) ucuyor demekki thy de ucabilir...............

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 16 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz