Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 2:48 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 7 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: kullanim suresi biten pasaport islemleri
İletiTarih: Çar Eyl 21, 2011 6:06 pm 

Merhabalar,
Oncelikle soylemeliyimki sitenizdeki bilgiler gercekten cok aydinlatici ve burdaki insanlar birbirlerine gercekten yardim etmekten baska bir amac gutmuyorlar zaten diyaloglardaki bunu acikca gosteriyor.Bu yuzden gercekten tebrik ederim.Artik benimde corbada bir tuzum olur umarim ilerde...

Benim soruma gelince,

Ben ingilterede yasamaktayim pasaportumun suresi haziran 2010 tarihinde bitti ve eski tip pasaport. e-pasaport icin basvuru yapacagim ancak bilginiz var mi acaba suresi biten pasaportlar yalnizca yurticindemi degistirilir yoksa Londra daki konsolosluktan islemi yapabilirmiyim?

Konsolosluga gonderdigim mail lerin hic birine cevap alamadim, telefon zaten surekli baska yone yonlendiriyor, dis isleri bakanligina gelince daha once baska bir islem icin arayip yanlis bilgi yuzunden hem zaman hem para kaybim oldu.

Yani tek umudum sizsiniz. Thanks for you time :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: kullanim suresi biten pasaport islemleri
İletiTarih: Çar Eyl 21, 2011 6:19 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

muSorunun cevabina gelince bazi arkadaslar daha once yazmislardi ama konuyu yeniden cevaplayalim;

1- Oncelikle Internetten Londra konsoloslugu icin randevu alacaksiniz.
2- Yine intenetten gerekli belgeleri yani fotograf ve basvuru belgesini dolduracaksiniz
3- Randevu tarihinde (eger konsoloslugun bilgisayarlari gocmez ise) kapisinda olacaksiniz ve basvurunuzu yapacaksiniz
4- Basvuru sirasinda kesinlikle net mikatri yaninizda nakit olarak bulundurun para ustu verilmez. :) belki sakiz yada seker verirler bizim eski bakkallar usulu.
5- Mutlaka mail adresi veriniz ve surekli kontrol ediniz cunku size surekli mail atiyorlar.
6- Mailinize pasaportunuz hazir diye mail gelirse direk konsolosluga gidip pasaportunuzu alacaksiniz. Randevuya gerek yok.

Tum bu islemler icin ise http://www.turkishconsulate.org.uk/tr/default.asp adresinden yardim alabilirsiniz. Ben gecen 2010 haziraninda degistirdim is siralamasi yukaridaki gibi idi simdi nasil bilemiyorum.

kolay gelsin.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Eyl 21, 2011 7:04 pm 

Tesekkur ederim yardimlariniz icin :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Ekm 16, 2011 7:32 pm 

merhabalar acaba erkekler icin hala askerlik tecil belgesi istiyorlar mi?

boyle bir haber buldum pasaport alirken askerlik sarti yok diye ama sadece almanya'da diyor ama butun konsolosluklar ayni sekilde calismak zorunda degil mi?
http://www.postgazetesi.com/c/ho.asp?id=19342

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Ekm 16, 2011 9:29 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

MCMLXXI arkadasin dedigi gibi oyle yapmalisin . bende 2 hafta sonra senin gibi passaportumun sureesini uzatacagim.. ma benim eski tip pasaport deil. yeni olanlar..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Ekm 17, 2011 9:16 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Undisputed47 yazdı:
MCMLXXI arkadasin dedigi gibi oyle yapmalisin . bende 2 hafta sonra senin gibi passaportumun sureesini uzatacagim.. ma benim eski tip pasaport deil. yeni olanlar..

Undisputed47 unutma yeni pasaportlar yani cipli olanlar da sure uzatimi yok yeniden yenisini alacaksin. eskisinide sana verecekler cunku onda gecerli vizen var ve iki pasaportu beraber tasiyacaksin ulkeye giris cikslarda yada homeoffice gonderip vizeni yeni pasaportuna tasitacaksin.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Ekm 17, 2011 11:24 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

MCMLXXI yazdı:
Undisputed47 yazdı:

Undisputed47 unutma yeni pasaportlar yani cipli olanlar da sure uzatimi yok yeniden yenisini alacaksin. eskisinide sana verecekler cunku onda gecerli vizen var ve iki pasaportu beraber tasiyacaksin ulkeye giris cikslarda yada homeoffice gonderip vizeni yeni pasaportuna tasitacaksin.

iTesekkurler bilgiler icin

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 7 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz