Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 2:52 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 10 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Kargo yardım
İletiTarih: Cmt Kas 12, 2011 7:42 am 

merhabalar siteye yeni üye oldum ve bu ayın 27 sinde ingiltere cardiff bölgesine temelli gidiyorum.benim sormak istediğim masaüstü bilgisayarımı oraya götürmek istiyorum ptt kargoyla konuştuğumda bana fiyat çıkarttı ama netten baktığımda fiyatlar uyuşmuyo biraz garibime gitti.adamın bana sölediği 15 kg 204 tl dedi.sizce nasıl normalmi? yada güncel olarak nette fiyat listesi varsa bildiğiniz yazarmısınız.yada aklıma gelen pcnin parçalarını söküp öle kargoya vermek ozaman daha ucuz olur diyorum.sizce nasıl yapsam? teşekkürler

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Kargo yardım
İletiTarih: Cmt Kas 12, 2011 10:40 am 
Site Müdavimi

Erdinç yazdı:
merhabalar siteye yeni üye oldum ve bu ayın 27 sinde ingiltere cardiff bölgesine temelli gidiyorum.benim sormak istediğim masaüstü bilgisayarımı oraya götürmek istiyorum ptt kargoyla konuştuğumda bana fiyat çıkarttı ama netten baktığımda fiyatlar uyuşmuyo biraz garibime gitti.adamın bana sölediği 15 kg 204 tl dedi.sizce nasıl normalmi? yada güncel olarak nette fiyat listesi varsa bildiğiniz yazarmısınız.yada aklıma gelen pcnin parçalarını söküp öle kargoya vermek ozaman daha ucuz olur diyorum.sizce nasıl yapsam? teşekkürler

ıngıltereye gıden tırlar var onların kılo basına 2.5 pound alıyor ıstersen onunla gonderebılırsın

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Kas 12, 2011 11:15 am 

nerden bulucam o tırları ben alanyada yaşıyorum.alanyada varmıdır acaba yada bildiğiniz bir şirket varsa sölerseniz sevinirim

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Kas 12, 2011 11:25 am 
Site Müdavimi

Erdinç yazdı:
nerden bulucam o tırları ben alanyada yaşıyorum.alanyada varmıdır acaba yada bildiğiniz bir şirket varsa sölerseniz sevinirim

telefon numarasını vereyım ama bu ıstanbulda bı sırket ıstersen ılk once soyle yap ıstanbula kargo yap ptt ıle adresını al tır sırketının sonra da onlar ıngıltereye yollarlar onların depoları londra da ama tothnom da ordan gıdıp teslım alıyosun sana telefon acıyorlar bu sekılde ama bu san auyarmı bılemem tabıkı ısmı huseyın bey tel : 05417446194

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Kas 13, 2011 3:52 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Erdinç yazdı:

eger bilgisayarın çok yeni ve özel toplama vb değilse satıp burda tekrar almak curry,pc world gibi mağazalardan daha ucuza gelir diye düşünüyorum.özelikle xmas sonundaki indirimlerde.gerekli bilgileri taşınabilir hard diske dosyalarını back up olarak alabilirsin,arkadaşın önerisi güzel ama kargon londraya gelirse senin londraya gitmen(4 saat yol) ve ordan deponun oldugu bölgeye gitmen'de extra masraf olacak hem otobüs victoria bus station ordan londrada tube parası en az £50-60 tutar bunuda ekle hesap yaparken.Bu arada cardiff de hangi bölgeye geliyorsun posta kodunu yazabilirsin bildigim bölge olabilir bende 40 dk uzaktayım

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Kas 17, 2011 3:56 pm 

aslında satmayı düşündüm ama pc beni bir kaç yıl daha götürür oyüzdede orda para vermek istemiyorum.şöle yapmaya karar verdim pc komple parçaları söküp kasa hariç diğer parçaları paketleyip kargoya verecem.ozamanda ağırlıkları hafif olur ve direk adrese gelir diye düşünüyorum.benim gideceğim yer tam olarak cardiff bay sahile yakınım.parçaları kargoya verdiğimde gümrükte bir takılma söz konusu olmaz değilmi?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Kas 18, 2011 7:54 pm 
Site Müdavimi

Benden sana tavsiye masaustunu satman ve www.ucuzu.com cok kaliteli laptoplar var Ukden daha ucuz,getirecegin masaustu bozulursa burada tamir etmeye degeri kadar para alirlar,evde lcd ekran vardi bozuldu,hanim baktim cope aticak,kartlari soktum ve Turkiyede tamir ettirdim 50 Tl mal oldu calisiyor simdi Turk mali gibi hemde,yinede karar vericek olan sensin,memleketde pc fiyatlari buradan daha ucuz unutma

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Kas 26, 2011 10:50 pm 

Merhaba,

ben Viaddress adli firmadan malzemeleri yurt disindan getirebiliyorum. Tavsiye edebilirim

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Arl 05, 2011 4:47 pm 
Site Müdavimi

aksu yazdı:
Erdinç yazdı:

telefon numarasını vereyım ama bu ıstanbulda bı sırket ıstersen ılk once soyle yap ıstanbula kargo yap ptt ıle adresını al tır sırketının sonra da onlar ıngıltereye yollarlar onların depoları londra da ama tothnom da ordan gıdıp teslım alıyosun sana telefon acıyorlar bu sekılde ama bu san auyarmı bılemem tabıkı ısmı huseyın bey tel : 05417446194

Merhabalar,

Bende vize mi aldım ve cok yakında ing.ye tasınıyorum. Bahsettiğiniz Huseyin Bey guvenilir birimidir ? Hangi firma acaba ismini alabilirmiyim. Forum kurallarına aykırı ise ozelime gonderebilirmisiniz lutfen.

Tesekkurler..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Evlenerek Gidenlerin Eşya Nakli
İletiTarih: Sal Arl 06, 2011 1:27 pm 

Siteye göz gezdirirken aklıma geleni sizlerle paylaşmak istedim.Üyelerin bazıları eşyalarını nakledebilmek için kargo şirketi araştırması yapıyor.Kargo ile ilgili bilgim yok,(Hatta bazı üyeler bunun masraflı bir yol olacağını belirtmişti.)Fakat çeyiz permisi diye bir olay vardı.Belki isim yanlış olabilir,bildiklerimi örnekle açıklarsam,Türkiye'den İngiltere'ye evlenerek giden bayan(Bayanlar için biliyorum ama beyler için de belki vardır.) belli bir miktar eşyayı gümrüksüz gittiği ülkeye götürebiliyordu.Bunu gerçekten çeyiz eşyası gibi götürebildikleri gibi bazıları da bunu ihlahat/ihracat şirketleri ile anlaşarak bu haklarını belli bir ücret karşılığında bu şirketlere devrederek yeni başlayacakları yaşam için ekonomilerine katkı sağlıyordu.(Şirketler kanunda belirtilen miktar kadar gümrük vergisiz malı ülkeye gönderebildikleri için ödeyecekleri verginin önemli bir bölümünü kişiye veriyorlar.)Ayrıca bu çeyiz permisini kullanan kişinin güvencesi durumunda,eğer evlilik olumsuz neticelenirse evlenilen kişi burdan giden eşe bu miktarı geri ödemesi gibi yaptırımı da var.(Tabii yasal olarak hatalı eş konumunda bulunmadığını ispatlamak şartıyla.)Bu şekilde Türkiye'den İngiltere gelin giden bir komşu kızı olduğu gibi,komşumuza da gelin gelmişti.Yalnız bu olay 20 sene kadar oluyor.Bildiğim kadarıyla uluslararası bir yasa.Ama detayları bilmiyorum.Site de hukukcu arkadaşlar vardır umarım,ya da bu haktan yararlanan yazarlarsa bir çok kişi faydalanabilir.Hepinizin yaşamı istediğiniz gibi şekillensin.Hoşçakalın.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 10 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz