Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 2:28 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 8 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: Kanada'mı ingiltere'mi?
İletiTarih: Per Mar 17, 2011 12:19 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Ben kendi adıma kanada derim,zaten kendinde yazmıssın tanıdıgım cogu kisi mutsuz seklinde,nedenine gelirsek her yıl 300 bine yakın british baska ülkelere göcediyor,ve bunların cogunun ilk tercihleri kanada,avusturalya,yeni zellanda vb,yani binlerce british daha yasanılabilir goruyor,ayrıca kanada yuz olcumu nedeliyle hala yerlesime ve is gucune ihtiyacı olan bir ulke ve elinde gecerli meslegin varsa herzaman daha avantajlısın(ucretler,hayat kalitesi vb) ama ingiltere avrupanın yuzolcumu insan yogunluguna gore en kalabalık 2 ulkesinden biri,ayrıca kanada multi culture bir ulke oldugu icin yabancılara daha hosgorulu,diger bir konuda kanada hosuna gitmesse ordan amerikaya gecmek daha kolay ileride buda bir artı bence,tabiki bunlar benim dusuncelerim,cok iyi arastırmanı tavsiye ederim göcmenlik zor bir pisikoloji,umarım hersey gönlünce olur

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 17, 2011 2:44 pm 
Site Müdavimi

Kanadada esimin amcasi yillar once yerlesmis ve esimde 5 yil once ziyaret etmisti bana anlattiklarina gore elbette ottoman dedigi gibi ferrari,131 murat gibi
iklim,hayat kosullari ve is piyasasi ingiltere gibi degil
ama ingilterede ekonomide hep boyle gidecek degil,mutlaka duzelecektir
havalar haric,hep soguk,hep yagmur,dondurucu yani

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 17, 2011 10:33 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

tekrar merhaba

Kanadaya yerleşen bir İzmirlinin günlüğü...
Sevgili Günlük... 12 Ağustos Kanada'...daki yeni evime taşındım. Çok heyecanlıyım.
B...urası çok güzel. Dağların manzarası muhteşem. Onların karlarla kaplı halini görebilmek için sabrımı zorluyorum.
14 Ekim
Kanada dünyanın en güzel yeri. Yapraklar kırmızı ve
turuncunun tonlarına dönmeye başladı. Bir atla kır gezintisi yaptım ve bir sürü geyik gördüm. Çok güzeller. Yeryüzündeki en güzel hayvanlar. Burası resmen bir cennet. Kanada'yı çok ama çok sevdim.
11 Kasım
Geyik avlama sezonu kısa bir süre sonra başlıyormuş.
Bu kadar güzel hayvanları öldürmeyi nasıl olur da isterler anlamıyorum. Umarım yakında kar yağışı başlar. Sabırsızlıkla bekliyorum kar yağışını...
2 Aralık
Dün gece kar yağdı. Her yerin beyaz bir örtü ile
kaplanışını seyretmek için gece saat kurup kalktım.Tıpkı kartpostal gibi. Dışarı çıktık merdivenlerdeki ve garajın önündeki karları kürekle temizledik. Kartopu oynadık (ben kazandım). Kar temizleme makinesi gelince, garajın önündeki karları tekrar temizlemek zorunda kaldık. Yorulduk ama çok eğlendik.
12 Aralık
Dün gece biraz daha kar yağdı. Kar temizleme makinesi ile garajın önündeki karları tekrar temizledik. Burayı seviyorum ama kar da bazen sıkıcı oluyor. Yine de, iyi ki gelmişim buraya diyorum.
19 Aralık
Dün gece biraz daha kar yağdı. İşe gitmek için
garajdan çıkamadım. Burası çok güzel bir yer fakat kürekle kar temizlemekten yoruluyor insan epeyce.
22 Aralık
Boktan kar dün gece yine yağdı ! Kürekle kar atmaktan ellerim su topladı, belim tutuldu. Kar temizleme makinesi ben garajın önünü kürekle temizleyene kadar yolun köşesinde gizlendi. Pezevengin evladı !
25 Aralık
..ktiğimin karı yine yağdı. Eğer kar temizleme makinesini kullanan pezevengi elime bir geçireyim, o puştu geberticem. Yollardaki buzu eritmek için neden tuz kullanmıyor acaba ?
27 Aralık
Allahın belası kar dün gece yine yağdı. İnanılır gibi değil. Durmaz mı hiç ulan bu ? Kar temizleme makinesinin son gelişinden beri 3 gündür karları kürekle atamadığım için resmen eve hapsoldum. Hiçbir yere gidemiyorum. Hava durumunu sunan spiker bu gece 25 santim daha yağacağını söyledi ! Yuh ! Ana............ yağ bari !
28 Aralık
Dün gece kar " 83 cm " yağdı, ne 25'i ! Bu kodumunun karı yazdan önce erimez abi. Kar temizleme aracı kara saplandı, hıyar herif benden kürek istedi. Karları temizlerken son kalan küreğimi de kırdı ibne ! Ben de gittim kafa attım. Burnu yamuldu ..ospu çocuğunun. Mahkemelik olduk...
4 Ocak
Nihayet evden çıkabildim. Markete gittim, yiyecek filan aldım. Dönüşte bir geyik arabamın önüne atladı. Arabamda 3000 dolarlık hasar var. Bu pis hayvanların hepsini gebertmek lazım.
3 Mayıs
Arabayı şehirde tamirciye götürdüm. Yollara dökülen tuz yüzünden arabamın kaportası çürümüş. "Arabayı atın, yenisini alın" dedi tamirci...
10 Mayıs
Türkiye'ye kesin dönüş yaptım. İzmir'e bir daha ayrılmamak üzere yerleştim. ..kerim Kanada'yı da, karı da, geyikleri de....

yorumu size birakiyorum :D:D:D:D::D

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal May 17, 2011 4:15 am 

Konu acilali baya zaman olmus ama ben yinede fikrimi yazmak istedim....
Ingiltereye 2008 agustosta geldim ogrenci olarak. vizemi ankara anlasmasi vizesi ile degistirdim ve oturum alma derdine dustum hala savasiyorum ve suresiz oturum almak icin 2 bucuk senem daha var.
yani hep bir savas hep ugras.. buraya ne olarak gelirsen gel. ve gelen insanlarin % 80 i kebabci ciragi oluyor veya iki kelimeyi bir araya getiremeyen mal insanlarin onun bunun hakkini yiyerek actiklari restorantlarda garson oluyorlar. yasadiklarimdan anlatiyorum bos konusmuyorum. su anda bu ulkeden ve bu ulkenin irkci politikasindan bikmis durumdayim.. kanada universiteden 2 arkadasim var. onlarla muhabbet ettigimde burda olmaktan utaniyorum. ve suan inanin kanadaya yerlesmeyi ve orda kalmayi planliyorum.

internetten arastirin ve aradaki farki goreceksiniz... tesekkur ederim

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Ağu 02, 2011 7:24 am 
Üye

Merhaba ;

Kanada eğitim ve yaşam açısından daha uygun sanırım parasal yönden ?bilgi verebilirseniz sevinirim bende yurtdışı eğitimi düşünüyorum ama kararsızım bayan olunca güvenli olmasıda önemli malesef :(

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Ağu 02, 2011 8:44 am 
Yeni Üye

karakizzz yazdı:
Merhaba ;

Kanada eğitim ve yaşam açısından daha uygun sanırım parasal yönden ?bilgi verebilirseniz sevinirim bende yurtdışı eğitimi düşünüyorum ama kararsızım bayan olunca güvenli olmasıda önemli malesef :(

Kanada eğitim masrafı yönünden daha uygun ama vizesini almak çok zor, ingiltereden çok daha rahat vize alırsın, iklimide kanadanın çok berbat çok soğuk. toronto kışın -30 derece civarında oluyor. uçak biletine gelince ,çok pahalı. ama kanada da daha az türk olduğu için dili daha çabuk öğrenirsin.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Arl 10, 2011 12:20 am 
Site Müdavimi

ingiliz vatandaslarinin ve ingiltere de suresiz oturum almis olanlarin kanada yerlesim vizesi almalarinin prosedurleri nelerdir,daha dogrusu yerlesim vizesi almak kolaymidir bu gruptakiler icin

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Arl 11, 2011 1:33 am 
Yeni Üye

bu konuda bend e dusuncelerimi paylasmak istiyorum arkadaslar hak vermemek elde degil muracan arkadasaa ben yeni geldim ama gorduklerimi yazacagim turkiyede 11 yil isletmecilik yaptim buraya geldim bir kebabcida is basi yaptim mecburen amacim tamamen kebabci piyasasini ogrenip bir kebabcida acmak dusuncesindeyim ama cevremdeki goruystugum tanidim kebabcilar coban bile olamazlar gercekten zamanin da gelmisler ve bir seyler yapmislar ve yeni gelenlerin kanini emiyorlar kene gibi aci ama gercekkk bunu uzulerek paylasiyorummm ben sabretmek zorundayim en az 6 ay cunki kendi yerimi acacagimm ama selam bile verilmezz cok guzel de para kazaniyorlarr r ama saatlerceeeee calisitiriyorlar agir sartlar altindaaaaaaaaaaaaabunlarin yaptigini yunanli bile yapmazzzzzzzzz
uzuluyorum ama ne careeeeeeeeeeeee

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 8 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz